- 10 Mayıs 2021
- 15
- 9
- 3
- 28
- Konu Sahibi Kendimcebirseyler
-
Belki de onlae kurtulmuşturKayinvalideniz ayrilmaniza sebep olmuş ama sizden ayrılan nişanlıniz. O ayrilmak istemese kimse ayiramazdi. Ama bence ayrilmaniz iyi olmus,kurtulmussunuz. Hayirlisi olsun.
Öyle yada böyle bunu sefasını sürecek olan gelin aynı zamandaAyrica kv ev almis diyenler var da evi gelinin ustune mi almislar. Almislarsa kendilerine yatirim yapmislar. Parayi çöpe atmamislar. Cocuklarinin kafasi rahat olsun, kira odemesin diye almislar.
Kayınvalide yapıyorsa ilk önce oğluna yapıyor. Kendiniz her şeyi yapsanız güzel olur tabi ama bir ana baba evladınada hiçbir şey yapmasın mı. Yıllarca çalışıp çaba harcıyorlar kim için ? Çocukları için. İlerde onlara güzel bir gelecek sağlayalım vs umutları olur. O yüzden yapılan bazı yorumlara katılmıyorum. Ev aldılar diye her şeye bir kulp takmaya hakları yok. Gelenek görenek diye bir şey var ki ben ne kadar bazı şeyleri doğru bulmasam bile karşı taraftada da “kızı bedavaya getirdik” zihniyeti olacak. Bunu bazılarından kulaklarımlada duydum. İki tarafında ellerinden geldiği kadar bir şeyler yapması gerekir. Ayrıca kayınvalide sormuş ne istersin diye, konu sahibide isteğini belirtmiş. Yapamayacağı şeyi sormasaymış o zaman. Set istemek ve günlük takmak için kolye bilezik tarzı bir şey düşünüyorum demek absürt mü hiçte değil. Bunların daha lafı geçmeden karşı taraf düşünür zaten bir set alalım diye. Ona ne gerek var buna ne gerek var. Bide bizde para kalmadı, biz evlendiğimizde balayınamı gittik falan ne demek. Kayınvalide ve görümcenin üslubu çok çirkin. Yapamayacaklarsa bile böyle dile getirilmez. Konu sahibi nişanlın zaten adam değilmiş. Seni yanlış bulduğum tek nokta nişanlınla sen kimsin ki tarzı şakalaşmalarınız. Çiftler arasında böyle şeyler aşırı itici geliyor bana. Salak, mal, sen kimsin ki falan bunlar şaka amaçlı bile olsa zamanla birbirinize olan saygıyı yitirme noktasına gelir. Ayrıca toplum içinde yapmak falan hiç hoş değil. 5 yaşında çocuk değilsiniz siz evlenmeye karar vermiş iki yetişkinsiniz. Birbirinize karşı saygılı olmazsanız, kimse size olmaz emin olun. Ayrılık çok iyi olmuş önünüze bakın artık. Bir şeylerin sonradan bitmesindense en başta bitmesi en iyisidir ilerde çok çekerdiniz
Öyle yada böyle bunu sefasını sürecek olan gelin aynı zamanda
İnsanlar maaşlarınu veriyor o kiralara
Aylık harçlık da versinler mademyok canim olur mu evide gelinin uzerine almalilarmış ayıp etmisler.
o kv yiyip içip gezmeyi bilmiyordu dimiAyrica kv ev almis diyenler var da evi gelinin ustune mi almislar. Almislarsa kendilerine yatirim yapmislar. Parayi çöpe atmamislar. Cocuklarinin kafasi rahat olsun, kira odemesin diye almislar.
Hanimefendi, burada konu ben degilim. Sahsilestirmeyin rica ederim. Ben fikrimi belirttim. Benim yorumumu 3 kere alintilayip cevap yazip en sonunda da hizinizi alamayip olayi bana cevirmissiniz. Sakin olun lutfen.o kv yiyip içip gezmeyi bilmiyordu dimi
İlerde oğlum gelinim rahat etsin demiş, belki kendi ihtiyacını görmedi ama aldı
Üzerine yapsa ne yapmasa ne, siz heralde kv evinde kira vermeden oturuyorsunuz başka mantıklı gelen hiçbir yani yok bana bu söylemin
Bu nasil mantik anlamadim. Evi gelinin ustune niye alsinlar? Daha evlenmeden hem de. Cocuklarini kiradan kurtariyorlar, daha ne. Evlilik oncesinde alinan seyde gelinin hakki yojtur zaten de, burada amac cocuklari rahat gecinsin olmus. Yoksa bana ne, ister kirada otursunlar isterse calisip kendileri alsinlar da diyebilirdi. Yatirim olarak goruyorsaniz, o evi alip baskasina da kiraya verebilirlerdi, onlarin amacinin yatirim oldugunu sanmiyorum, evlatlarini omur boyu kiradan kurtarmislar.Ayrica kv ev almis diyenler var da evi gelinin ustune mi almislar. Almislarsa kendilerine yatirim yapmislar. Parayi çöpe atmamislar. Cocuklarinin kafasi rahat olsun, kira odemesin diye almislar.
Evet haklısınız konu sahibi neredeyse elini hiç cebine atmamış ama kayınvalidesinin o tarz tepki vermesi heleki insanların önünde böyle davranması çok kötüBugun bir dugun yapmak ne kadar biliyor musunuz? Ustune bir de ev almak? Kendi cabanizla ev alip yillarca borc odemeyince "iyi ki bi ev aldilar" kelimesi ne kadar kolay soyleniyor degil mi? Balayi paralari yoksa balayi da sizden olsaydi?
Sanirim bir tek ben karsi tarafi hakli buldum. Bu pandemi doneminde millet issizlikten kivranirken dugun yapiliyor, ev aliniyor. En ucuz ev ne kadar biliyor musunuz? Kira odemeyeceksiniz, borcsuz evleniyorsunuz. Bir de ustune taki olarak sunu bunu istiyorum diyebiliyorsunuz. Ben diyemezdim. 1 gram altin 490 tl bugun. Insanlar önlerini goremiyor. Siz balayindan bahsediyorsunuz. Cok mu prenses yetistiniz? Ille balayi istiyorsaniz, balayini da siz karsilasaydiniz. Herseyi karsi taraftan beklemissiniz. Evlenip calisip beraber yapsaydiniz bazi seyleri de, esya nedir ki.
Benim yanimda evladima sen kimsin denilirse, bu benim de hosuma gitmez. Buyuklerin yaninda. Sen kimsin diye saka mi olur? Resmen asagilamissiniz. Bence bu saygisizlik. Sen kimsin denirse bana ben de sen kimsin asil derim. Kendinizi bulunmaz hint kumasi mi gordunuz, nasil bir ilgi beklediniz ben anlamadim. Pohpohlanmak miydi beklediginiz, kirmizi halilar sermediler diye mi boyle oldu. Gecinmeye gonlu olan esya altina bakmaz.
Sen kimsin ya diye saka mi olur? Sakalasmayi bilmiyor o zaman. Soyleyip edip asagilayip sonra da ozur dileyecegi yerde saka yaptim demis. Oyle saka mi olur? Saka asagilanarak yapilmaz. Ya konusmasini bilmiyor ya da gercekten amaci saka altindan adami asagilamakti, bilemem. Saka denilen sey herkesin gulecegi birseydir. Bu sakaysa eger buna esek sakasi denir. Ki bu sozde ben iyi niyet goremedim. Insan sevdigine sen kimsin der mi? Nisanlisina saygi duymuyormus besbelli. Bir de orada ortam gerilince kayinvalideye bagirip cagirmaya baslamis. Bu da hic hos degil. Misafir gittigin evde buyugune bagirip cagiriyorsun. Ozur dile ya da sadece saka yapmistim bir daha olmaz de ama annen falan varken bu ne curet bagiriyorsun? Ben konu sahibini hakli bulamiyorum kusura bakmasin kimse. Ben de gelin oldum. Hic saygisizlik yapmadim. 4 atanin hakki bir diye ogretildi bize. Omur boyu yuzyuze bakilacak. Kirginliklarla evlenilmez zaten, o yuva da tat vermez, bunlar da unutulmaz. Biz evlenirken ailem karsi tarafa siz ne takarsaniz dedi, benim ne haddime sunu isterim bunu isterim demek. Hem evlenirken bir omuru birlikte gecirecegiz mutlu olalimdi tek amacim, ne koparirsam kar diye baslayan evlilikten hayır mi gelir?Evet haklısınız konu sahibi neredeyse elini hiç cebine atmamış ama kayınvalidesinin o tarz tepki vermesi heleki insanların önünde böyle davranması çok kötü
He konu sahibi sen kimsin gibi gereksiz bir cümlede saçma bir şakalaşmada bulunmuş olabilir kayınvalidesinin “o ne demek kızım böyle şakalar hoş değil” diyerek uyarması daha yerinde olurdu sanki
ben belirttim zaten gayet boş gereksiz bir şaka olduğunu nişanlısına saygısı yok demişsiniz bilemem fakat nişanlısının fotoğrafları kaldırıp başka kadınları eklemesi çok mu saygısı olduğunu gösteriyor gayet çocukçaSen kimsin ya diye saka mi olur? Sakalasmayi bilmiyor o zaman. Soyleyip edip asagilayip sonra da ozur dileyecegi yerde saka yaptim demis. Oyle saka mi olur? Saka asagilanarak yalilmaz. Saka denilen sey herkesin gulecegi birseydir. Bu sakaysa eger buna esek sakasi denir. Ki bu sozde ben iui niyet goremedim. Insan sevdigine sen kimsin der mi? Nisanlisina saygi duymuyormus besbelli. Bir de orada ortam gerilince kayinvalideye bagirip cagirmaya baslamis. Bu da hic hos degil. Misafir gittigin evde buyugune bagirip cagiriyorsun. Ozur dile ya da sadece saka yapmistim bir daha olmaz de ama annen falan varken bu ne curet bagiriyorsun? Ben konu sahibini hakli bulamiyorum kusura bakmasin kimse. Ben de gelin oldum. Hic saygisizlik yapmadim. 4 atanin hakki bir diye ogretildi bize. Omur boyu yuzyuze bakilacak. Kirginliklarla evlenilmez zaten, o yuva da tat vermez, bunlar da unutulmaz. Biz evlenirken ailem karsi tarafa siz ne takarsaniz dedi, benim ne haddime sunu isterim bunu isterim demek. Hem evlenirken bir omuru birlikte gecirecegiz mutlu olalimdi tek amacim, ne koparirsam kar diye baslayan evlilikten hayır mi gelir?
Kadin balayina gidemezsinuz dememis ki bir de, 2-3 ay sonra gidersinuz demis. Aciklamis da paramiz kalmadi diye. Insan biraz anlayisli olur. Ben cok merak ediyorum gelin hanim bu evlilige ne yatirim yapti peki? Herseyi karsi taraftan bekliyor da..
evi gelinin üstüne alsınlar demedim. gelinin üstüne alınmış gibi tavır ve düşüncelerin yanlışlığını eleştirdim.Bu nasil mantik anlamadim. Evi gelinin ustune niye alsinlar? Daha evlenmeden hem de. Cocuklarini kiradan kurtariyorlar, daha ne. Evlilik oncesinde alinan seyde gelinin hakki yojtur zaten de, burada amac cocuklari rahat gecinsin olmus. Yoksa bana ne, ister kirada otursunlar isterse calisip kendileri alsinlar da diyebilirdi. Yatirim olarak goruyorsaniz, o evi alip baskasina da kiraya verebilirlerdi, onlarin amacinin yatirim oldugunu sanmiyorum, evlatlarini omur boyu kiradan kurtarmislar.
Yapıyorsam oğlum içinse eğer ne yapacağima daha yeni tanidigım el kizı karar veremez. Oğlanda mobilyasını bile ailesi alacak kadar ailesine bagliyken adam da ailesi kizı istemeyince niye adam değil? hem maddi olarak ailesine baglı olsun hem ailesi hicbir seye karısmasın.
Benim anadoluda gordugum oğlunun her ihtiyacını alan aileler evlenecegi kızinda kim olduğuna karısıyor. Kimse oğlum kimi istiyorsan al gerekirse saygısız olsun ben sana ev alirim düğün yapari altin takarim mobilya alirim hicbir seye karısmam demiyor. yapanlarda gidip mobilyayi biz aldik evi biz aldık diye gelin evine yerlesip hizmet bekliyor.
Oglumun gelecegı icin calisiyoruz tabi ama oglumun gelecegi el kızınin bufe istemesinden ibaret değil. Ben oglumu en iyi sekilde yetistiririm egitime para harcarım kendi ayakları uzerinde durur calisir istediği kızla evlenir istedigi mobilyayı alır ben de gönlumden ne kopuyursa yaparım yaptıgım yapmadigim oglumla benim aramdadır el kizını ilgilendirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?