- 10 Mayıs 2021
- 15
- 9
- 3
- 28
- Konu Sahibi Kendimcebirseyler
-
tum masrafları karsılıyor kadınValla ben buradan size sinir oldum ne yalan söyleyeyim. Adamlar size ev almiş ve paramız kalmadı demis ev almak kolay bir şey mı? Ama siz durmadan kayinvalidenizden talepte bulunmuşsunuz. Parayı verecek olan kayınvalide ama sussun otursun ben neyi istiyorsam onu alayım o da odesin tavrına girmişsiniz kadında sinir olmuş. Bu arada bazı şakalar herkesi icinde yapılmaz bir de oğluna herkesin icinde "Sen kimsin be" demis ortamı germişsiniz kadinda patlamış.
Balayını bile kayinvalidenizden bekliyorsanız tabiki der 2 3 ay sonra gidin diye. bir de biz onlara demistik ev aldık diye dugun zora girmesin. Eee bu adamlar karun mu? ev alsin altin taksın esya alsın sizi balayina yollasın bir de siz hic mahcup olmayın yapacaklar tabi modunda gezin herkesin icinde sakaya vurarak nişanlınıza "sen kimsin be" diyin. oldu başka bir arzunuz?
Kızı ucuza kapattıkKarşılıklı olarak tamamen geleneksel ve mantık dışı bulduğum hareketler var ama saygı duyuyorum altın takı vs maddi konular saçma geliyo bana. Anladığım kadarıyla sizin beklentilerinizi karşılamıyorlar ve zaten yeternce yüz göz olunmuş bundan sonrasındada eski nişanlınızın sürdürebileceğini sanmam ki ben olsam bende bu kaostan kaçarım altın veya büfe olmasa evlenilmiyo mu cidden bu mantık doğru mu sizce? Sizin mantığınızda bu işin kötüsü karşı tarafta öyle almasanız aman ucuza kaptık kızı kafasına girecekler yani o taraftada biraz geri kafalılık var iki ucu pis değnek
tum masrafları karsılıyor kadın
Sen kımsın be
Deyınce zoruna gıtmıstır:)
Boyle sakamı olur
Sıkıntı varsa otursun konussun
Yakısıksız..laubalıce
Katılıyorum.Valla tionacığım, altın flyatları da ortada. Hem set hem günlük takı istemek ayıp. Bana da sordular zorlamak istemem bütçe neyse oğlunuza verin biz seçelim dedim. Hem o hem o demek çok ayıp. Bana söylede gelin adayım görgüsüz bulurum. Bir set 5-10 bin bandındadır herhalde şu an. E daha bunun günlük altını var der yani.
Bu kadar talepkar olunmamalı.
Balayını zaten ailenin ödediğini de hiç duymadım.
Oğlum evleneceği zaman da kimse kusura bakmasın bütçem neyse söylerim. Veririm ellerine, ister yemekli düğün yapsınlar hepsini harcasınlar isterlerse ufak bir düğün balayı yapsınlar isterlerse nikah yapıp süper balayı yapsınlar. Paşa gönülleri bilir. Her istediklerini yapacak zenginlikte de değilim. Gelinim de bütçe düşünmeden her şeyi isterim tavrında olursa istemem. Suratım da düşer.
Evet mihir yapmak damatın görevi. Evlendikten sonra yapılmaz lakin. Nikah ta takılır... Ben demek istiyorum ki burda bayanın istedigi Mihri yapmak istemediler....
Mihir nikahta kadını takılan para altın vs. Bosanma da verilmez.Bu mihir denilen şey benim bildiğim boşanma durumunda kocanın kadına vereceği şey değil mi?
Nikahta takıldığı konusunda emin misiniz?
Ben mi yanlış biliyorum
Kızın şükür namazı kılması gereken konu para değil, kayınvalidenin evlenmeye, ayrılmaya karar vermesi oğlunun buna uyacak kadar pasif olması.Hanımlar ileride kayınvalide olduğunuzda oğlunuzun nişanlısına kira ile uğraşmasınlar diye ev aldığınızda bir dünya borca girdiğinizde o size ben ayrıca günlük takı ve normal sette istiyorum ayrıca sehpa ve ünite de istiyorum ayrıca balayı da istiyorum dediğinde, sizde bizim çok borcumuz var yapamayız olmasa da olur deyince huzursuzluk, kavga çıktığında acaba kaçınız sakin kalıp kız bizim gibi bir aileden kurtuldu şükür namazı kılsın diyeceksiniz. Bende kadınların asla ezilmemesi taraftarıyım ama empati yapınca biraz tok gözlü olmak uzlaşmacı olmak gerekiyor bazı durumlarda da. O zaman kendi evini kendin al kendin eşyanı kendin al kimse ağzını açamasın.
Üzgünüm ama maddi yardım yapan taraf herzaman söz sahibi olur
Bir mesleğiniz yoksa meslek edinmenizi varsa da bidahakine ailelerden çok beklenti yerinne,istediklerinizi kendiniz eşinizle alın ki, herkesin yeri belli olsun
Tv sehpasını da kvden beklemeye gerek yok, eşinizle birlikte alınabilcek çok basit şeyler
İnsanlar artık herşeylerini kendileri yapıyor, onlar yaparsa alırsa, karşılığını beklerler
Birde bir tv sehpası vs gibi sebeplerden nişanlısından ayrılmış ama ortada hiç özlem sözcüğü fark etmedim benSonra da kayinvalidem benden is bekliyor hizmet bekliyor her misafirinde gideyim hizmet edeyim istiyor diye yakınırlar. ee tabi evlenmeden once sen her seyi kayinvalide den beklersen evlendikten sonra o da o kadar para doktuk gelsin hizmetimi gorsun der.
Şu dusunceler bi gecmiste kalamadı ya. ne gelinler evlenirken bu kadar talepkar olsun ne kayinvalideler dugunden sonra hizmet beklentisi içine girsin. Aslinda bazı çatışmaların çözumü bu kadar basitken insanlar zorlaştırıyorlar.
Kesinlikle!Iste aile herseyi yaparsada ozaman sonsuz soz haklari oluyor
Kayinvalideniz ayrilmaniza sebep olmuş ama sizden ayrılan nişanlıniz. O ayrilmak istemese kimse ayiramazdi. Ama bence ayrilmaniz iyi olmus,kurtulmussunuz. Hayirlisi olsun.Arkadaşlar 1 ay önce nişanlımın memleketine ailemle birlikle eşya bakmak ve almak için gittik. Gittiğimiz de gördüğümüz özen ve değer bizim onlara gosterdigimizin yanından bile geçemezdi. Neyse kayinvalidem bana altın olarak ne istediğimi sordu bende set ve günlük takmak için bileklik kolye tarzı şeyler düşünüyorum dedim ve kayinvalidemin tepkisi ben sadece ince bir set alabilirim dahasına para kalmadı dedi(düğün arefesinde size ev aliyoruz diye ev almaya kalkıştılar ve aldılar ama her defasında bunu öne sürmektende vazgeçmediler) Neyse ben yani bize ev aldıkları için altını falan maddi şeyleri sorun etmemek adina bir sey demedim. Eşya bakmaya gittik tv sehpası veya büfe istiyorum diyorum görümcem ve kayinvalidem her şeye "NE GEREK VAR" dediler. Buna da laf etmedim nişanlımla bu konuyu aramda halletmiştim çünkü (yada öyle sanmışım). Sonra kayinvalidem balayı istiyorsun biz balayı yaparak mi evlendik siz de şimdi gitmez de evlendikten 2 3 ay sonra gidersiniz, ee şimdi alınmaz sonra alınır gibi her şeye bir şey bulmaya başladı(her şey ev aldık para yok diye ve biz demiştik düğün yapmak kolay olmaz ev alındı diye problem olmasın diye düğün kendini çevirir demiislerdi) Neyse ben her şeyi nişanlımı seviyorum diye sineme çektim ve ailem de sen istiyorsun madem biz bir şey demiyoruz ama biz bu tepkileri beğenmedik dediler ama ben yine nişanlımı seviyorum dedim geçtim. Bir akşam hep beraber (babalar yok) otururken nişanlımla kendi aramızda sakalaşıyorduk(onlara göre biz kendi içimizde gerilmişiz ve herkesi germişiz) bende komikli bir şekilde nişanlıma sen kimsin ya dedim birbirimize baktık güldük ve o an aniden kayinvalidem bağırmaya başladı. Bu ne demekmiş böyle olacaksa en baştan bitsinmis falan sürekli bağırdı. O bağırinca bende bagirdim çünkü o an onu ilgilendiren yada o tepkiyi vermesini gerektiren bir sebep yoktu ve bu bağırma olayını annem ve kardeşimin yanında yaptı. Sonra da ben ikinize bağırdım anlık bi sinir yaşadım tansiyonum çıktı dedi. Bu tepkiden sonra ailem için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annem ben buradayken bunu yapan ben yokken neler yapar dedi (memleketlerimiz farklı) Kayinvalidem sürekli kendini savunuyor sürekli kendini haklı çıkarıyor. Evdeki ve cevresindeki herkese dedigini yaptirmaya alismis. O ne derse her sey oyle oluyor ve o bugunlere nasil geldiyse bende oyle geleyim istiyor. Neyse ben yine nişanlımla aramdaki ilişki çok iyi biz beraber çok iyiyiz mutluyuz dedim sineme çektim. Eşyalar perdeler her şey seçildi artık bizim kendi memleketimize dönme vaktimiz geldi. Nişanlım sen gitme, biran önce evlenelim artık olan olumsuzluklarla kafani bulandirma diye sürekli beni tembihliyordu. Biz memleketimize döndük ve ertesi günün akşamı nişanlım düşünmek istediğini bu olayların onu çok yorduğunu söyledi ve benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra benimle hic konuşmadı. Bana hicbir açıklama yapmadan sosyal medyan resimlerimizi kaldırdı günde günde. Sonra ben dayanamayıp mesaj attım bu yaptığını unutmayacağım diye bana hep annesinin ağzı ile konuştu. Ben ve ailem suçluymuş ben nisanlimin arkasında duramamışim bana olan güveni bitmiş. Ardından o kafasında her şeyi bitirdi ve şuan sosyal meydan baska kızları takip etmeye başladı beni engelledi. 6 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve o her şeyi bir kere de sildi. Bizim yuvamızı kayinvalidem yıktı. Şuan çok mutlular. Ama ben harap oldum. Ne yapmalıydım yanlış yapan ben miydim diye diye yedim kendimi. Olayı duyanlar erkenden kurtulmuşsun öyle kayinvalide ile ömür geçmez diyorlar. Sizler ne düşünürsünüz bana yardimci olursaniz cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?