Nişanı attık ama ne kadar doğru bir karardı bilemiyorum arada kaldım

Kendimcebirseyler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2021
15
9
3
28
Arkadaşlar 1 ay önce nişanlımın memleketine ailemle birlikle eşya bakmak ve almak için gittik. Gittiğimiz de gördüğümüz özen ve değer bizim onlara gosterdigimizin yanından bile geçemezdi. Neyse kayinvalidem bana altın olarak ne istediğimi sordu bende set ve günlük takmak için bileklik kolye tarzı şeyler düşünüyorum dedim ve kayinvalidemin tepkisi ben sadece ince bir set alabilirim dahasına para kalmadı dedi(düğün arefesinde size ev aliyoruz diye ev almaya kalkıştılar ve aldılar ama her defasında bunu öne sürmektende vazgeçmediler) Neyse ben yani bize ev aldıkları için altını falan maddi şeyleri sorun etmemek adina bir sey demedim. Eşya bakmaya gittik tv sehpası veya büfe istiyorum diyorum görümcem ve kayinvalidem her şeye "NE GEREK VAR" dediler. Buna da laf etmedim nişanlımla bu konuyu aramda halletmiştim çünkü (yada öyle sanmışım). Sonra kayinvalidem balayı istiyorsun biz balayı yaparak mi evlendik siz de şimdi gitmez de evlendikten 2 3 ay sonra gidersiniz, ee şimdi alınmaz sonra alınır gibi her şeye bir şey bulmaya başladı(her şey ev aldık para yok diye ve biz demiştik düğün yapmak kolay olmaz ev alındı diye problem olmasın diye düğün kendini çevirir demiislerdi) Neyse ben her şeyi nişanlımı seviyorum diye sineme çektim ve ailem de sen istiyorsun madem biz bir şey demiyoruz ama biz bu tepkileri beğenmedik dediler ama ben yine nişanlımı seviyorum dedim geçtim. Bir akşam hep beraber (babalar yok) otururken nişanlımla kendi aramızda sakalaşıyorduk(onlara göre biz kendi içimizde gerilmişiz ve herkesi germişiz) bende komikli bir şekilde nişanlıma sen kimsin ya dedim birbirimize baktık güldük ve o an aniden kayinvalidem bağırmaya başladı. Bu ne demekmiş böyle olacaksa en baştan bitsinmis falan sürekli bağırdı. O bağırinca bende bagirdim çünkü o an onu ilgilendiren yada o tepkiyi vermesini gerektiren bir sebep yoktu ve bu bağırma olayını annem ve kardeşimin yanında yaptı. Sonra da ben ikinize bağırdım anlık bi sinir yaşadım tansiyonum çıktı dedi. Bu tepkiden sonra ailem için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annem ben buradayken bunu yapan ben yokken neler yapar dedi (memleketlerimiz farklı) Kayinvalidem sürekli kendini savunuyor sürekli kendini haklı çıkarıyor. Evdeki ve cevresindeki herkese dedigini yaptirmaya alismis. O ne derse her sey oyle oluyor ve o bugunlere nasil geldiyse bende oyle geleyim istiyor. Neyse ben yine nişanlımla aramdaki ilişki çok iyi biz beraber çok iyiyiz mutluyuz dedim sineme çektim. Eşyalar perdeler her şey seçildi artık bizim kendi memleketimize dönme vaktimiz geldi. Nişanlım sen gitme, biran önce evlenelim artık olan olumsuzluklarla kafani bulandirma diye sürekli beni tembihliyordu. Biz memleketimize döndük ve ertesi günün akşamı nişanlım düşünmek istediğini bu olayların onu çok yorduğunu söyledi ve benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra benimle hic konuşmadı. Bana hicbir açıklama yapmadan sosyal medyan resimlerimizi kaldırdı günde günde. Sonra ben dayanamayıp mesaj attım bu yaptığını unutmayacağım diye bana hep annesinin ağzı ile konuştu. Ben ve ailem suçluymuş ben nisanlimin arkasında duramamışim bana olan güveni bitmiş. Ardından o kafasında her şeyi bitirdi ve şuan sosyal meydan baska kızları takip etmeye başladı beni engelledi. 6 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve o her şeyi bir kere de sildi. Bizim yuvamızı kayinvalidem yıktı. Şuan çok mutlular. Ama ben harap oldum. Ne yapmalıydım yanlış yapan ben miydim diye diye yedim kendimi. Olayı duyanlar erkenden kurtulmuşsun öyle kayinvalide ile ömür geçmez diyorlar. Sizler ne düşünürsünüz bana yardimci olursaniz cok sevinirim

Son düzenleme:
tum masrafları karsılıyor kadın
Sen kımsın be
Deyınce zoruna gıtmıstır:)
Boyle sakamı olur
Sıkıntı varsa otursun konussun
Yakısıksız..laubalıce

Kızı ucuza kapattık
Derkenkurbanlık koyun gıbı

tum masrafları karsılıyor kadın
Sen kımsın be
Deyınce zoruna gıtmıstır:)
Boyle sakamı olur
Sıkıntı varsa otursun konussun
Yakısıksız..laubalıce

Kendi mi kayınvalidenin yerine koydum. benim de oğlum var. ileride ev alacagım oğluma buna ragmen gelin hanım annesiyle gelecek tek set olmaz gunluk set istiyorum sadece koltuk takımı olmaz büfe istiyorum. balayı istiyorum diye istek sayacak sonrada oğluma benim gozumun onunde " sen kimsin be" diyecek sonrada saka yaptim diyecek.

Oğluma derim ki cok mu aradın bu kızı cok evlenmek istiyorsan buyur evlen ama benden bir sey bekleme bundan sonra.

Katılıyorum.
Ev alınsın, altın da takılsın, eşyalar gönlümce olsun, balayını da unutmayın haaa...
Oldu gelin hanım başka bir isteğiniz var mı?
Diyecek halimiz yok.

Ne değişik insanlar var, bazıları oğlan ailelerini her şeye mecbur zannediyor.
Bir de ‘bunu da sineye çektim, onu da sineye çektim’ demiş konu sahibi.
Ben ona ‘’kaz gelecek yerden tavuk esirgememek’’ derim.

Evet mihir yapmak damatın görevi. Evlendikten sonra yapılmaz lakin. Nikah ta takılır... Ben demek istiyorum ki burda bayanın istedigi Mihri yapmak istemediler....

Bu mihir denilen şey benim bildiğim boşanma durumunda kocanın kadına vereceği şey değil mi?
Nikahta takıldığı konusunda emin misiniz?
Ben mi yanlış biliyorum

Bu mihir denilen şey benim bildiğim boşanma durumunda kocanın kadına vereceği şey değil mi?
Nikahta takıldığı konusunda emin misiniz?
Ben mi yanlış biliyorum
Mihir nikahta kadını takılan para altın vs. Bosanma da verilmez.

Bana kalırsa sizin herşeyim tam olsun tavrınız yanlış. Ev almak felan bu devirde büyük nimet. Bu krizde bide. Biz hayalini kuramıyoruz.ama belliki
Siz gittikten sonra nişanlınız beyin aklı çelinmiş, zaten annesının lafını dınlıcek bırıyle olmaması hayırlı olmus ileride yipratirdi. Bana kalırsa nisanlin eger seni gerçekten sevdiyse pisman olur, ama barisirsanda o kayınvalideden cekersin. Sadece kendi basına geldi diye dusunme bu süreçlerde cogu kisi ayrilabiliyor. Hakkinda hayirlisi olsun.

Üzgünüm ama maddi yardım yapan taraf herzaman söz sahibi olur
Bir mesleğiniz yoksa meslek edinmenizi varsa da bidahakine ailelerden çok beklenti yerinne,istediklerinizi kendiniz eşinizle alın ki, herkesin yeri belli olsun
Tv sehpasını da kvden beklemeye gerek yok, eşinizle birlikte alınabilcek çok basit şeyler
İnsanlar artık herşeylerini kendileri yapıyor, onlar yaparsa alırsa, karşılığını beklerler

Tüm yorumlardan bağımsız olarak anlaşılan o ki memlekette çalışan eli ekmek tutan maaşı olan bireyler bile evlenirken her şeyi ailesinden bekliyor. Çok yanlış. Sonra da kv ona karıştı kp buna karıştı karışır tabi! Evlenecek olan kimse parasını kenarda hazır edecek, kendi paranızla alışverişe gittiğinizde karışsınlar bakalım karışabiliyorlar mı! Buna benzer tüm konulara fikrimi aynı şekilde yazıyorum ve yazacağım!

Ayrıca kvdeyi de haklı buldum, ev alsın eşya alsın balayına sponsor olsun altın setleri çifter çifter yapsın olduu.

Evleneceğiniz adam zaten sorumluluk sahibi biri olsa ne gerekiyorsa hazır ederdi kendine ait fikri olurdu. Kenarda beş krş yokken tabi anasını babasını dinleyecek sözünden çıkmayacak!

Siz de inşallah biraz farkındalık geliştirmişsinizdir!

Kızın şükür namazı kılması gereken konu para değil, kayınvalidenin evlenmeye, ayrılmaya karar vermesi oğlunun buna uyacak kadar pasif olması.
Evlendikten sonra yaşanabilecekleri hayal edebiliyorum.
Annesi " bu kız çok fazla oldu, ağzının payını ver" derse verecek dövecek sövecek erkek modeli bu.
Zaten herkes istekler konusunda böyle bir gelinin hatalı olduğunu yazdı. İkisi farklı konular.
Mesela ben böyle bir gelinle karşılaşsam ev falan vermem, üstüne onu istiyorım bunu istiyorum derse döner oğluma "kazık kadarsınız ne istiyorsanız kendiniz yapın" derim.
Sonuçta oğlum böyle model bir kızla evlenmeyi tercih ediyorsa zaten onu kendi görüşüme göre doğru yetiştirememişimdir.
Her konuda olduğu gibi kendi hayatı der, kendi tercihini yaşamasına izin veririm.
Kendi isteklerini gerçekleştirecek beceriye sahip olmayan, para nasıl kazanılır bilmez, hayatına sponsor arayan aşırı talepkar bir kızı memnun etmekle mükellef değiliz.
İnsanda az utanma arlanma olur.
Kayınvalideyi beleşçilikle suçlarken kendi beleşçiliğini görmüyor.
Sanki evlenmesi bir lütuf.

Sonra da kayinvalidem benden is bekliyor hizmet bekliyor her misafirinde gideyim hizmet edeyim istiyor diye yakınırlar. ee tabi evlenmeden once sen her seyi kayinvalide den beklersen evlendikten sonra o da o kadar para doktuk gelsin hizmetimi gorsun der.

Şu dusunceler bi gecmiste kalamadı ya. ne gelinler evlenirken bu kadar talepkar olsun ne kayinvalideler dugunden sonra hizmet beklentisi içine girsin. Aslinda bazı çatışmaların çözumü bu kadar basitken insanlar zorlaştırıyorlar.

B
Birde bir tv sehpası vs gibi sebeplerden nişanlısından ayrılmış ama ortada hiç özlem sözcüğü fark etmedim ben
Bana değişik geldi
Konu sürekli kvnin birşey almamasına falan bağlanmış
ben kimseden bsy isteyemem mesela alınırsa hediyedir, alınmazsa kendim alırım

Iste aile herseyi yaparsada ozaman sonsuz soz haklari oluyor
Kesinlikle!
Biz kimseyi bir çöpe bile karıştırmadık, o kadar rahattık ki. Gelinliğime varana kadar ikimiz gidip seçmiştik, kimseye tek kuruş harcatmadık. Düğün günü mekanın parasını kayınpeder zorla ödemişti, bunu da mı biz yapmayalım diye

Nişan atma kararını siz değil karşı taraf vermiş. Bu karardan pişmanlık duyacak durumda değilsiniz ki. Sizin yaptığınız bişey yok. Ama iyi olmuş, böyle insan müsveddelerinden kurtulduğuna yat kalk şükret, sadaka ver. Çok evlenmek istiyosan da eline işini almış, kendi parasını kazanan, psikolojik ve maddi olarak bağımsız, ilişki ve evlilik sorumluluğunu her yönden üstlenebilecek, kimsenin aklıyla değil kendi aklıyla hareket edebilen, dolduruşa gelmeyecek bir yapıda olan, sizi sevip sahiplenecek; olgun, akıllı düzgün bi adam bulun. Bu size ders olsun. Zira eski nişanlınız bu saydığım özelliklerin tam tersine sahipmiş. Umarım mutluluğu bulursunız. Tekrar ediyorum ki üzülmeyin, bilakis sevinin.

Kayınvalide yapıyorsa ilk önce oğluna yapıyor. Kendiniz her şeyi yapsanız güzel olur tabi ama bir ana baba evladınada hiçbir şey yapmasın mı. Yıllarca çalışıp çaba harcıyorlar kim için ? Çocukları için. İlerde onlara güzel bir gelecek sağlayalım vs umutları olur. O yüzden yapılan bazı yorumlara katılmıyorum. Ev aldılar diye her şeye bir kulp takmaya hakları yok. Gelenek görenek diye bir şey var ki ben ne kadar bazı şeyleri doğru bulmasam bile karşı taraftada da “kızı bedavaya getirdik” zihniyeti olacak. Bunu bazılarından kulaklarımlada duydum. İki tarafında ellerinden geldiği kadar bir şeyler yapması gerekir. Ayrıca kayınvalide sormuş ne istersin diye, konu sahibide isteğini belirtmiş. Yapamayacağı şeyi sormasaymış o zaman. Set istemek ve günlük takmak için kolye bilezik tarzı bir şey düşünüyorum demek absürt değil. Bunların daha lafı geçmeden karşı taraf düşünür zaten bir set alalım diye. Ona ne gerek var buna ne gerek var. Bide bizde para kalmadı, biz evlendiğimizde balayınamı gittik falan ne demek. Kayınvalide ve görümcenin üslubu çok çirkin. Yapamayacaklarsa bile böyle dile getirilmez. Konu sahibi nişanlın zaten adam değilmiş. Seni yanlış bulduğum tek nokta nişanlınla sen kimsin ki tarzı şakalaşmalarınız. Çiftler arasında böyle şeyler aşırı itici geliyor bana. Salak, mal, sen kimsin ki falan bunlar şaka amaçlı bile olsa zamanla birbirinize olan saygıyı yitirme noktasına gelir. Ayrıca toplum içinde yapmak falan hiç hoş değil. 5 yaşında çocuk değilsiniz siz evlenmeye karar vermiş iki yetişkinsiniz. Birbirinize karşı saygılı olmazsanız, kimse size olmaz emin olun. Ayrılık çok iyi olmuş önünüze bakın artık. Bir şeylerin sonradan bitmesindense en başta bitmesi en iyisidir ilerde çok çekerdiniz

Son düzenleme:
Kendi çabanızla ev almayıp yıllarca borç ödemeyince, alınan ev üzerine takı olarak şunu isterim eşya olarak bunu isterim diyebilmişsiniz.

Hadi evi onlar aldı, geri kalanını iki nişanlı beraber yapacaktınız, gücünüz neye yetiyorsa. Yapmıyorsanız onu alma buna ne gerek var derler tabi. Sineye çektim dediğiniz şey sizin yapmanız gerekenler.

Balayını on yıl önce kayinvalidemde söylemişti bana ne gerek var diye, eşim başka şeyleri ödediği için ben karşılaşmıştım otel masrafını, parasını ben ödüyorum gerekli mi gereksiz mi ona ben karar vereyim demiştim, öyle kapanmıştı konu.

Aileye 2 dakika uzaklıkta yaşayacağınız, annesinin lafıyla sizden ayrılan nişanlı içinde çok üzülmeyin. Bu yasadıklarınız da siz ders olsun.

Sunepe ana kuzusu sen gider gitmez dolmus ayrilmis bosversene ayrica nisani atan o taraf sizin atmaniz gereken onca sebep varken hemde. Sizin dusuneceginiz bisey yokki kendi kendilerine bitirmisler ama sizin icin cook iyi olmus bunlarla omur gecmez ailenizden ayrilmaya degmez

Kayinvalideniz ev aliyor, esyalari aliyor, kadin bide size soruyor altin ne istiyorsun diye bukadar sey alimislar sizde mutevazilik yapip set ve gunluk takmak icin taki istiyorsunuz , balayida istiyorsun ustelik nisanlina konusma tarzin hic guzel degil kayinvaliden ve nısanlin hakli

Kayinvalideniz ayrilmaniza sebep olmuş ama sizden ayrılan nişanlıniz. O ayrilmak istemese kimse ayiramazdi. Ama bence ayrilmaniz iyi olmus,kurtulmussunuz. Hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…