Nişan nişandan sonra gelin-damat bohçası çıkarma

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ballilokmatatlisi

odurbenımaşkım
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.121
35
68
Samsun
merhaba kızlar, sorum şu, bizde bohça-sandık nişandan sonra düğüne yakın çıkar, şimdi nişanlımın annesiyle alışverişe çıktık, bana sandık ve içinde gelicek olan bohçalar alındı. bunlar nasıl bir ortamda bana gelicek, bilmiyorum, adetlerinde bohçası nişandan sonra gelen, kendisi de nişandan sonra düğüne yakın damat bohçasını götüren var mı?

bizim isteme söz nişan hepsi bir arada evde olmuştu gelirken bana alınan bohça sandık filan hepsini getirdiler 1 hafta sonra da biz ona götürdük başka bi fikrim yok bu konuyla ilgili

kuzum onlar sana alınanları nısan da atarlar.eeee ne de olsa kaynana gossterıs yapacak .damat gormeye de kız tarafı kendıne yakın olanları cagırır tatlısıyla bohcasıyla damat gormeye kaynananın evıne gıder .tabı kaynana ya bır hafta once haber verılır kı hazırlık yapsın...bız de ole en azın dan

Nişandan önce görümcem nişanlım teyzem gittik alışverişe. Nişan alışverişi ağır oluyor bizde çorabına çamaşır geceliğine kadar alınır. Aldığımız herşey damat evine gitti. Nişan cumartesi olacaktı onlarda önceden haber vermişlerdi, cuma akşamı geldiler bohçalarla. bayanlar bi odaya geçti bohçalar açıldı. Bana alınanlar gösterildi sonra dayılarıma halalarıma anneme teyzeme babannema ve anneanneme küçük bohçaları verildi ( gömlek, etek bi havlu,yazma, patik ve bir de iç çamaşırından oluşuyor :)). Damat bohçası da düğünden sonra oluyor. Yani ben evlenip gittikten sonra ailesine el öpmeye gittiğimde vereceğim, onlar nasıl dayıma teyzeme getirdiyse bende onun amcasına dayısına götürüyorum. Damata hazırladığım bohça da çeyizimde gidiyor zaten ayrıca açıp göstermiyoruz şunu aldık bunu aldık diye :) biz de böyle

canım daha evlenmedim ama bizdede aynı şekilde oluyo.nişandan sonra benim sandığımı getirdiler ama biz damat bohçasını düğüne yakın götürecez.olabilir yani

canım daha evlenmedim ama bizdede aynı şekilde oluyo.nişandan sonra benim sandığımı getirdiler ama biz damat bohçasını düğüne yakın götürecez.olabilir yani

nişandan ne kadar sonra getirdiler canım, bir de nasıl bir ortamda verildi, sadece kendi ailen mi, onun ailesi mi geldi getirdi sadece ?

nişandan ne kadar sonra getirdiler canım, bir de nasıl bir ortamda verildi, sadece kendi ailen mi, onun ailesi mi geldi getirdi sadece ?

nişandan 1 ay sonra getirdiler canım.nişanlımın anneannesi annesi ablaları teyzeleri halaları geldiler bizdende babaannem teyzemler ve yengem vardı oturuldu sonra ortada sandık açıldı içindekiler bana gösterildi sonra geri yerleştirdiler bitti canım.bizde damat bohçasını düğüne 1 ay kala götürecez

anladım canım, yani toplulukta verildi...sağol yorumun için

Ben Giresunluyum nisanlim Rizeli iki tarafta da nisandan sonra bohca gidiyor.kiza sadece nisan elbisesi ayakkabısı ve cantasi nisandan Önce alinir kalanlar nisanla dugun arasında alinir.biz istanbulda yasadigimiz icin komsular arkadaşlar görmeye gelir diye benim bohcam nisandan once gelsin istedik nisanlim ve ailesi bu konuda hic gucluk cikartmadi bir gunde elbise ayakkabi canta camasir sandik taki islerini halletik nisanlim makyaj malzemelerini sen kafana göre al dedi onlarida aldik alışverişte benim teyzem ve gorumcem vardi ama hic bişeye karismadilar.alinan hersey nisanlimin evine gitti onlar guzelce hazırlayıp bir hafta sonra getirdiler evde bayanlar arasinda cay icildi gelen bohca acilip bakıldı.ben nisanlimin bohcasini dugune uc ay kala goturecegim

anladım canım sevindim halletmene. biz de geçenlerde yine kayınvalidemle çıktık görümcem yok beim.bizden de kimse gelmedi herkes köyde annem çekinir.ben zaten utanırım.çıktık kayınvalidemle.iç giyim terlik çamarşılar çoraplar atletler aldık.gün gün çıkıyoruz yani izin günlerimde.

Canim benimde nisanim olcak.bizden nisanda karsilikli vercez.nisan olcak salonun bi kosesine serilcek bohcalar.hem benim verdiklerim hem onlarin bana ve aileme verdikleri.hem nisan olcak hemde gelen misafirler bohcalara bakmis olcak.belki bi fikir olur senin icin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bizde adet filan yok ama benim sandığım arabada aşağıda bekleyecek kız istendikten ve verildikten sonra sandık yukarı çıkarılacak. bizim bohçamızı da onlara vereceğiz aynı şekilde kız verildikten sonra. Akşamına da nişanımız olacak.

bizde iki tarafta bohça sandıklarını nişan yerine götürür.Nişan töreni bitene kadar onlar masalarda durur.Nişan sonunda herkes evine giderken : Kız tarafı erkeğin hazırladığını , erkek tarafı kızın hazırladığını alır ,yanı bohçalar çaprazlanır ve herkes evine gider. Erteesi haftada herkes kendine gelen bohçaları çar serer birkaç konu komşu yakın akraba çağrılıp sergilenir.

Herkesin adeti farklı, bizde nişandan sonra olabildiği gibi öncede olabiliyor, sonra başka bir müsait zamanda da erkek tarafına bohça götürülüyor. Ailedeki tüm fertlere bohça yapılıyor ama biz sadece birbirimize yapacağız, teferruatlarla daha fazla uğraşmak istemiyorum ayrıyetten de bohça gibi gereksiz bi iş görmedim daha hayatımda, tamamen maddi zarar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…