• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme nişanda

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
kızlar merhaba isteme-nişan birada yapılınca evde gerçekleşecek bir tören için takı takılması gerekir mi. yani geline veya damada anne babaların birşeyler takması lazım mı?. yoksa sadece yüzükler yeterli midir?

kızlar merhaba isteme-nişan birada yapılınca evde gerçekleşecek bir tören için takı takılması gerekir mi. yani geline veya damada anne babaların birşeyler takması lazım mı?. yoksa sadece yüzükler yeterli midir?

takılır tabıkı
:30:

hiç böyle bir adet olduğunu bilmiyordum. Aileme de sordum nişanda takılmaz dediler ama burada okuduklarım genelde erkek tarafı bilezik, set vs. takıyor.

Canım bildiğim benimde takılıyo..Özellikle bizde mesela erkek saat takar nişanlısına..kaynanada isterse bilezik bileklik küpe vs gönlünden ne koparsa..adetler farklı canım belki sizde olmayabilir bizde böyle :):31: Mutluluklar :):39:

bizim de nişanımız olacak önce evde olacaktı şimdi sitemizin havuzunu tutmaya karar verdik ama bu zamana kadar evde olacak diye konusuyorduk.seti mi de aldılar biz de o yüzden saat takıcaz cnm ama bizde de nişanda erkeğe takı takılmazmış.takılsa da sembolik olarak ceyrek filan takılabilir

Son düzenleme:
isteyen takar illa takılcak die bi sart yok. bana kayınvalidem bi bilezikle bi küpe takmıstı bisey istemedigim halde

aslında evde söz yada nişan olunca takı takılmaz ama isteyen taraf takıyor bende de takılmıştı ama şart değil yanii
takcaklarsa da hayır deme :1::1::1:

Bizde nişanda kıza takılıyor ama bizimde evde oldu takı olmucak diye konuşuldu yinede annmler bana taktı kayınvalidem , nişanlımın kuzenleri takı taktı babannem banataktı , paralarda bana takılınca nişanlıma hiçbişey takılmadı malesef :31:

Düğündeki kadar çok olmasa da nişandan da gene takılır diye biliyorum hatta nişanda takılanlar kıza kalır çeyizini tamamlasın diye.

Benim nişamım dışarıda salonda olacak ama evde de olsa bunlar takılacaktı...
Birde bizde erkekğe takılan erkeğin kıza takılan kızın adeti yok ne takılırsa kızındır.. çeyizlerini halleder.

Bana kayınvalidem
2 bilezik
nişanlım
1 takı seti takacak (çünkü takı setimi gelinlik takısı olarka kullanıcam dümdüz 3 sıra taş beyaz altın )

bende nişanlıma istediği bir marka saat vardı onu aldım nişanda onu takıcam..

Back