- 14 Aralık 2015
- 639
- 336
- 33
- 39
canım dün bana da 300 gr, 21 cm boy normal dedi. bazı bebekler önden gidiyomuş bi sorun olsaydı doktorun söylerdiSelam kizlar nasilsiniz nasil gidiyor bebeklerimizi hissetmeye baslamisizdir artik ben hissediyorum cok guzel bi duygu ya rabbim isteyen herkese nasip etsin dun kontrolum vardi doktorumuz gayet saglikli hareketli dedi masallah gercektende cok hareketli kizim boyu kilosu haftasiyla uyumlu dedi 25 cm boyu 315 kilosu normalmidir sizce bu kadinlar kulubu takvimine gore fazla degilmi kafam karisti yakin zamanda muayne olan varmi sizde durumlar nedir
Bende 4 günden beri gayet net hissediyorum bebisimi canim cook güzel.bir duygu Allahım isteyen herkese yasatsin..bir hafta önce benimde.kontrolum vardı benim oğlusun 20cm kilosu 240gr bence kilosu gayet normal takvimdeki değerler doğru değil bence canım endiselenme..doktorun uc gün önden gidiyor demişti hata.bana..Selam kizlar nasilsiniz nasil gidiyor bebeklerimizi hissetmeye baslamisizdir artik ben hissediyorum cok guzel bi duygu ya rabbim isteyen herkese nasip etsin dun kontrolum vardi doktorumuz gayet saglikli hareketli dedi masallah gercektende cok hareketli kizim boyu kilosu haftasiyla uyumlu dedi 25 cm boyu 315 kilosu normalmidir sizce bu kadinlar kulubu takvimine gore fazla degilmi kafam karisti yakin zamanda muayne olan varmi sizde durumlar nedir
Sen bizden bir hafta ondesin canım maşallah senin bebisinede bazı bebekler iri olurmus bizim babamızin enine boyuna Maşallah var biz babamizami cekicez acaba .. bu ayda bebek çok uzmazmis nete okumuştum..canım dün bana da 300 gr, 21 cm boy normal dedi. bazı bebekler önden gidiyomuş bi sorun olsaydı doktorun söylerdi
Selam kizlar nasilsiniz nasil gidiyor bebeklerimizi hissetmeye baslamisizdir artik ben hissediyorum cok guzel bi duygu ya rabbim isteyen herkese nasip etsin dun kontrolum vardi doktorumuz gayet saglikli hareketli dedi masallah gercektende cok hareketli kizim boyu kilosu haftasiyla uyumlu dedi 25 cm boyu 315 kilosu normalmidir sizce bu kadinlar kulubu takvimine gore fazla degilmi kafam karisti yakin zamanda muayne olan varmi sizde durumlar nedir[/Q
maşallah bebişine.bende en son detaylı ultrason için gittim salı gunu profesöre.benim oğluşumda 316 gr. olmuş.boyuda 26 cm di yanılmıyorsam.hemen hemen yakın değerler yani.kadınlar kulübünün ölçümleriyle zaten pek tutmuyor doktorun ölçümleri
bende farkında olmadan,istemeden karnımın sağının yada solunun üzerine yatarak uyuduğumu ve uyandığımı farkediyorum bazen.dediğin gibi uykuda oto kontrol mümkün deıl.benim karnımda henüz büyümediği için bu şekilde yatmak kolay oluyor sanıırım.doktoruma sordum.bebeğe bişey olmaz heyecan yapma, zaten iyice büyüdüğünde istesende yatamazsın dediMaşallahhh yaaa nasıl güzel kilolar boylar poslar bunlar böyle Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi
Benim kontrolümde haftaya cuma kısmetse, hamilelik takvimine bakarak hayal etmeye çalışıyordum şimdi birden sizden 20-25 cm leri duyunca heyecan yaptım o kadar büyüdü mü kuzularımız yaa :)
Bende 16.haftadan beri hissediyordum ama son birkaç haftadır daha net tabi. Henüz dışardan bakılınca gözükmüyor tekmeler eşimde elini koyunca hissetmiyor, dört gözle onu bekliyoruz şimdi :)
Yalnız kızlar yatış pozisyonuyla ilgili sıkıntım var. Soluma yatmaya özen gösteriyorum ama benim bebiş çoğunlukla sağ tarafımda durduğundan solu pek sevmiyor. En kötüsü de uyanınca bir bakıyorum sırt üstü yatmışım, uykuda insan yönetemiyor kendini. Bebeğime kan akışı kötü gidiyorsa diye korkuyorum siz nasıl yatıyorsunuz?
Ay iyi bari vicdan azabı çekip duruyordum. Benim göbek artık kendini belli etmeye başladı pek üstüne doğru yatmam mümkün değil şekilsiz yatınca birşeyler batıyor zaten hemen pozisyon değiştirtiyor ama işte sırt üstü olayı çok oluyor bende de. Gerçi annelerimiz zamanında toplar damar sola yatmalar mı bilirmiş Allah ne verdiyse yatmışlar :) ama işte şimdi birşeyler bilip uygulayamayınca sinir oluyor insan.bende farkında olmadan,istemeden karnımın sağının yada solunun üzerine yatarak uyuduğumu ve uyandığımı farkediyorum bazen.dediğin gibi uykuda oto kontrol mümkün deıl.benim karnımda henüz büyümediği için bu şekilde yatmak kolay oluyor sanıırım.doktoruma sordum.bebeğe bişey olmaz heyecan yapma, zaten iyice büyüdüğünde istesende yatamazsın dedi
aynen eskiler ne şartlarda hamilelik geçiyormuş ve sapasağlam doğum yapıyorlarmış.ama yapacak bişey yok,bizim bebişler zahmetli oldukları için her detayı düşünüyoruz,ekstra hassas davranıyoruz bence.biz elimizden geleni yapalım da gerisi Allah a emanet:)Ay iyi bari vicdan azabı çekip duruyordum. Benim göbek artık kendini belli etmeye başladı pek üstüne doğru yatmam mümkün değil şekilsiz yatınca birşeyler batıyor zaten hemen pozisyon değiştirtiyor ama işte sırt üstü olayı çok oluyor bende de. Gerçi annelerimiz zamanında toplar damar sola yatmalar mı bilirmiş Allah ne verdiyse yatmışlar :) ama işte şimdi birşeyler bilip uygulayamayınca sinir oluyor insan.
Maşallahhh yaaa nasıl güzel kilolar boylar poslar bunlar böyle Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi
Benim kontrolümde haftaya cuma kısmetse, hamilelik takvimine bakarak hayal etmeye çalışıyordum şimdi birden sizden 20-25 cm leri duyunca heyecan yaptım o kadar büyüdü mü kuzularımız yaa :)
Bende 16.haftadan beri hissediyordum ama son birkaç haftadır daha net tabi. Henüz dışardan bakılınca gözükmüyor tekmeler eşimde elini koyunca hissetmiyor, dört gözle onu bekliyoruz şimdi :)
Yalnız kızlar yatış pozisyonuyla ilgili sıkıntım var. Soluma yatmaya özen gösteriyorum ama benim bebiş çoğunlukla sağ tarafımda durduğundan solu pek sevmiyor. En kötüsü de uyanınca bir bakıyorum sırt üstü yatmışım, uykuda insan yönetemiyor kendini. Bebeğime kan akışı kötü gidiyorsa diye korkuyorum siz nasıl yatıyorsunuz?
Ben de kontrole gidince bi sorıyım bakim ne diycek ama göbekler henüz çok büyümedi ya biraz daha böyle idare ederiz sanki. Son aylar napıcaz bilmiyorum valla şimdi bile saat 3-4 gibi anca uykuya dalabiliyorum, bi o yana bi bu yana derken tam dalmışım bi bakıyorum sırt üstüyüm.Bende yanlizim saniyodum benim gibi yatis pozisyonundan rahatsiz olanda varmis bende dizlerimi karnima cekerek uyurum yada sag veya sol taraftan karnimin ustune yatarim cok endiseleniyordum bisi olurmu diye doktoruma sordum aynen goaterdim hocam boyle yatiyorum bisi olurmu diye merak etme bisi olmaz dedi ama yinede rahatlamadim bu yuzden surekli uyaniyorum gerci artik yanlarima yatinca o taraftaysa bebegim rahatsiz oluyo galiba sinyal veriyo vuruyo resmen :)
Ben de kontrole gidince bi sorıyım bakim ne diycek ama göbekler henüz çok büyümedi ya biraz daha böyle idare ederiz sanki. Son aylar napıcaz bilmiyorum valla şimdi bile saat 3-4 gibi anca uykuya dalabiliyorum, bi o yana bi bu yana derken tam dalmışım bi bakıyorum sırt üstüyüm.
Bugün bi ara uzanmıştım tv seyrederken baktım uyanık hareketlenmiş, elimi karnımın üstüne koydum biraz konuştum kızımla tak diye bir vurdu resmen elimin yukarı doğru hopladığını gördüm :) uzun zamandır hissediyordum ama hiç gözümle göbeğimin oynadığını görmemiştim bi duygulandım başladım ağlamaya :)) eşimde tetikte şimdi bi gözü karnımda görürüm umuduyla ama yok uyudu bizimki galiba :)
Canım uyku problemi bende de var nedense gece cok sik uyaniyorum genelde soluma yatmaya dikkat ediyorum ama uykuda kontrolu sağlamak zor oluyor..bende yeni hissetmeye başladım bebisimi..senin prenses hareketli olucak galiba Maşallah yolu yariladik çok sukur canım..Ben de kontrole gidince bi sorıyım bakim ne diycek ama göbekler henüz çok büyümedi ya biraz daha böyle idare ederiz sanki. Son aylar napıcaz bilmiyorum valla şimdi bile saat 3-4 gibi anca uykuya dalabiliyorum, bi o yana bi bu yana derken tam dalmışım bi bakıyorum sırt üstüyüm.
Bugün bi ara uzanmıştım tv seyrederken baktım uyanık hareketlenmiş, elimi karnımın üstüne koydum biraz konuştum kızımla tak diye bir vurdu resmen elimin yukarı doğru hopladığını gördüm :) uzun zamandır hissediyordum ama hiç gözümle göbeğimin oynadığını görmemiştim bi duygulandım başladım ağlamaya :)) eşimde tetikte şimdi bi gözü karnımda görürüm umuduyla ama yok uyudu bizimki galiba :)
Hiç sorma canım yaa benim birde bu yaz sivri sinek derdim hiç bitmedi. Zaten dönüp durmaktan dalamıyorum bi yandan da sinek deliricem valla ilk defa yaz bitsin istiyorum yani.Canım uyku problemi bende de var nedense gece cok sik uyaniyorum genelde soluma yatmaya dikkat ediyorum ama uykuda kontrolu sağlamak zor oluyor..bende yeni hissetmeye başladım bebisimi..senin prenses hareketli olucak galiba Maşallah yolu yariladik çok sukur canım..
Canım kartuşlar var fise takılan sivrisinekler için onlardan kullanabilirsin beni normalde sivri isirmaz bu yaz hamiş olduğum.icin dışarı çıkamaz oldum sivrilerden..bende kiloda var canım o yüzden fazla hisetmiyorum tekmeler i diye dusunuyorum..ben sakin bir bebekmisim esimde cok ağır biridir bize cekicek herhalde fazla tekmelemiyor..inş ilerde goruruz o sert tekmeleri canım..ben haftaya pazartesi tetenoz asım var doktorum mutlaka yaptır sağlık ocağında dedi..haftaya 20 hafta iki günlük olucak ins erkenmi acaba aşı için canım..Hiç sorma canım yaa benim birde bu yaz sivri sinek derdim hiç bitmedi. Zaten dönüp durmaktan dalamıyorum bi yandan da sinek deliricem valla ilk defa yaz bitsin istiyorum yani.
Eskiden bebişleri merak edip dururduk şimdi çok şükür hissediyoruz da içimiz biraz rahatladı. Arkadaşım da dün aynısını dedi bu kız çok hareketli olacak herhalde doğunca oturtmayacak seni diyor :)) allahtan gündüzleri tekmeliyor geceleri uyuyor doğunca da böyle olsun da varsın hareketli olsun :) hele seninki erkek biraz daha kuvvetlensin o bacaklar senin göbek yerinde durmayacak :))
Kartuşta aldık canım hiç fayda etmedi. Fişe takıyoruz bana mısın demiyor sinekler yine cirit atıyor. Bizim apartmanın bahçesi baya büyük ve full ağaç dolu sanırım onunda biraz etkisi var sineğimiz böceğimiz hiç eksik olmuyor.Canım kartuşlar var fise takılan sivrisinekler için onlardan kullanabilirsin beni normalde sivri isirmaz bu yaz hamiş olduğum.icin dışarı çıkamaz oldum sivrilerden..bende kiloda var canım o yüzden fazla hisetmiyorum tekmeler i diye dusunuyorum..ben sakin bir bebekmisim esimde cok ağır biridir bize cekicek herhalde fazla tekmelemiyor..inş ilerde goruruz o sert tekmeleri canım..ben haftaya pazartesi tetenoz asım var doktorum mutlaka yaptır sağlık ocağında dedi..haftaya 20 hafta iki günlük olucak ins erkenmi acaba aşı için canım..
Sağlıklı doğsunlarda canım varsın çok hareketli olsunlar..bana ayrıntılı ultrasonda yapılmıştı sanada yapar doktorun mutlaka..çok güzel bir duygu onun çok sağlıkli olduğunu duymak küçücük organlarını görmek darısı başına olsun canim..açlık kan şekeri yaptircam ve kalp atışını da dinliycez asiya gitigim gün..doktorum şeker yüklemesi ne gerek yok demişti iki haftada bir açlık kan şekerini olctur dedi..kilodan dolayı sekerimiz sinirdaydi bu arada canım diyete başlayınca şeker dustu çok sukur..Kartuşta aldık canım hiç fayda etmedi. Fişe takıyoruz bana mısın demiyor sinekler yine cirit atıyor. Bizim apartmanın bahçesi baya büyük ve full ağaç dolu sanırım onunda biraz etkisi var sineğimiz böceğimiz hiç eksik olmuyor.
Çok yakın bi kız arkadaşımda aynıydı, bebişi sakindi pek tekmelemezdi doğunca da maşallah çok sakin bi çocuk oldu. Ne uyku sorunu oldu ne yemek sorunu oldu ne yaramazlık maşallah seninki de öyle olcak desene :)
Benimde 26 sında cuma kontrolüm var sorucam ama yüksek ihtimal o da yaptır diycek herhalde, pazartesi de sağlık ocağına giderim. Erken değil canım tam zamanı hatta sağlık ocağının hemşiresi 20.hafta dolunca yapılması gerekiyor demişti.
Aynen canım ayrıntılı ultrason için gidiyorum cumaya. İlk ayrıntılıyı 12.haftada yapmıştı herşey yolundaydı inş yine hayırlı haberlerle dönerim. Şeker yüklemesini bende sorucam, gebelik başında açlık şekerim sınıra yakın çıkmıştı takip ettik bir sonraki testte güzel çıktı ama şimdi ne halde Allah bilir iştahım çok açık gebelik şekeri falan çıkar diye korkuyorum.Sağlıklı doğsunlarda canım varsın çok hareketli olsunlar..bana ayrıntılı ultrasonda yapılmıştı sanada yapar doktorun mutlaka..çok güzel bir duygu onun çok sağlıkli olduğunu duymak küçücük organlarını görmek darısı başına olsun canim..açlık kan şekeri yaptircam ve kalp atışını da dinliycez asiya gitigim gün..doktorum şeker yüklemesi ne gerek yok demişti iki haftada bir açlık kan şekerini olctur dedi..kilodan dolayı sekerimiz sinirdaydi bu arada canım diyete başlayınca şeker dustu çok sukur..
Gebelik şekeri çok önemli canımm ya bebek için ve anne icinde..benim doktorum beni cok korkutu onemsemiyorum diye endkronolojiye gidiyorum her ay tsh ve açlık kan sekerime bakılıyor tsh biraz sinirdaydi onun icinde hapim var her gün..şekerin sinirdaysa yediklerinde dikkat et canım çok meyva yeme hamur işi ve tatlı yasak canım çekerse çok az tuketiyorum..inş güzel haberle gel bence açlık kan şekerini de olctur kontrole gitmeden..hamilelik ilerledikçe şekerin yükselir demişti sınırda çıkinca..Aynen canım ayrıntılı ultrason için gidiyorum cumaya. İlk ayrıntılıyı 12.haftada yapmıştı herşey yolundaydı inş yine hayırlı haberlerle dönerim. Şeker yüklemesini bende sorucam, gebelik başında açlık şekerim sınıra yakın çıkmıştı takip ettik bir sonraki testte güzel çıktı ama şimdi ne halde Allah bilir iştahım çok açık gebelik şekeri falan çıkar diye korkuyorum.
Ben zaten tiroid hastasıyım canım sürekli tsh ölçtürüyorum, hep 2-2,5 gibi çıkardı ilk defa 15 gün önce 4,16 çıktı panik oldum. Endokrin doktorum ilacın dozunu arttırdı allahtan artık Bebek kendi tiroidini üretiyor korkma dedi tehlikeli zamanları atlattık. Bi on gün sonra tekrar test yaptırıcam bakalım düşmüş mü ne zor işler yaa. Şimdi yaz meyveleri maşallah hepsi şekerli insan ne yapacağını şaşırıyor. Tatlı çok yemiyorum ama yine de dediğin gibi bugünden itibaren şeker diyetine girmem lazım. Hayırlısıyla şu doktor kontrolünü de bi atlatsam..Gebelik şekeri çok önemli canımm ya bebek için ve anne icinde..benim doktorum beni cok korkutu onemsemiyorum diye endkronolojiye gidiyorum her ay tsh ve açlık kan sekerime bakılıyor tsh biraz sinirdaydi onun icinde hapim var her gün..şekerin sinirdaysa yediklerinde dikkat et canım çok meyva yeme hamur işi ve tatlı yasak canım çekerse çok az tuketiyorum..inş güzel haberle gel bence açlık kan şekerini de olctur kontrole gitmeden..hamilelik ilerledikçe şekerin yükselir demişti sınırda çıkinca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?