Nişan Nisanda ne takilir?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

eeebruuu

02.12.2011 Seni Seviyorum
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
203
0
116
Almanya
Arkadaslar size sorum nisanda geline ve damada ne takiliyor?
Söz keserken ailem 1 set ve 10 bilezik demislerdi ama bu nisanda mi yoksa dügünde mi takilir? Annem bi de saat takacaklar demisti. Peki bunlari nisanda takarlarsa tekrar dügünde aynisini mi takiyorlar? Benim sözlüm misirli yani bizim bu taki olaylari onlarda böyle degil, onlarda geline bir set takilir (kiz kardesi evlenirken gördüm) o yüzden 1 set ve 10 bilezik ona abartili geliyor (acikcasi bencede abartili ama bunu gelde anneme anlat). Ayrica sözlümün maadi durumu kisitli yani onlara fazla masraf da yaptirmak istemiyorum ama iste annem yok takilcak bunlar falan diyor annemle cok kez tartistim bu konu yüzünden kime gösteris yapacaz diye. :kızgın:

cnm herkesin gelenegine gore degisir bana nisanda 5 bilezik 1 set saat yuzuk takildi,annemlerde esime saat yuzuk ve kunye takti dugunde ise 5 bilezik daha takildi bana bukadar sen yinede anneni dinle size ilerde lazim olacak eksikler hic bitmiyo ayrica mutlu olmani dilerim

bana 2 bilezik 1 kolye taktılar. gayet mutluyum valla. yok 5 olsun yok 10 olsun diye hiç düşünmedim. ailemde hiç laf etmedi. fani işler bunlar ya, huzursuzluk çıkarmaya ne gerek var, gençler anlaşıyorlar evleneceler değil mi, yıpratmaya gerek yok :umursamaz: annenle dialoğunu bilemem ama kesin tavrını koy yani. daha takı meselesinden maraza çıkarsa senin suçun olmasa da hep senin yüzüne vurulur :olmaz:

durumları yoksa zorlamaya gerek yok canım. benim bi set bi de saat takıldı.sözde de pırlanta tektaş takıldı.hepsini nişanlım yaptı.zorlayamazdımki onu. ailem de hiç bişi istemedi hiç konuşulmadı bile

tatLım kimi yerLerde biLezikLeri feLan dügünde takarLAr kayınwaLidem bize sordu.annemde geneLLikLe bizde nisanda takarLar hepsini dedi. 5biLezik taktıLar dügünde üzerine iLave ederiz dediLer.Bunun yanında set tek tas ve beş tas taktıLar.nisanLımLa benim saatimi dügüne bıraktık.nisanLıma da künye taktık.

biLezik adedine geLince tabi karsı tarafı cok zora sokmayacak sekiLde istenmesinde fayda var. Bi yerde bunLar sizin icin yatırım ama aiLeLer arasında probLem oLusturacaksa sayının hicte önemi yok. mutLuLukLar
kaydirigubbakcemile5

benimde nişanım var ve babam hiç birşey söylemedi şunu takın bunu takın diye kendileri ne istiyorsa onu taksınlar dedi. bende böyle düşünüyorum.

bunları nişanlın alacak sanırım. ailesi değil. kendi eliyle kendine para vermek gibi bişi bu..

banada 10 bilezik muhabbetleri saçma geliyo maddi durumu iyiyse onlar zaten takar illede olucak demenin bi anlamı yok..hadi taktığını farzedelim maddi açıdan zorlandığı için evlenince bozdurmak zorunda kalıcak en iyisi az taksın öz taksın...bizde bilezikler düğünde takılır nişanda takanda var ama düğünde takılırsa daha heyecanlı olur:jeyyar:

ben altın bilezik sevmedigim icin istemiyorum dedim , altın set de sevmem onu da istemem dedim. bir tektaş yüzük bir de kolye ucu begendim onu aldılar. bir de kayınvalidem 2 tane altın bilezik bohcama koymus. kuyumcuya gidince sen begen dediler onları da utana utana bari bunlar olsun diye söyledim , ileride lazım olur diye bilezik istemek saçma. lazım olursa yardım edicek aile her türlü eder, etmicek aile de sana simdi 10 bilezik verirmis gibi yapar geri alır.

arkadaşım aslına bakarsan altın tartışması her yerde var.Anneler babalar kızlarına takılacak altını onun güvencesi olarak görüyorlar.dinimizce mehir yerine geçer koca eşine evlenmeden önce eğer sonradan anlaşmazlık olursa zor durumda kalmasın diye maddiyat sağlamak durumundadır.Bu da geleneklerimize göre altınla ölçülmüş.eşin zar zor alıp düğünde satacak olduktan sonra hiç zarar etmeyin derim Bize aldılar taktılar bir sürü milletin gözü boyandı sonra sattılar ne anladık o işten.
Bence annenle evlilik sonrası zor durumda kalmak istemediğini nasılsa bozulması gerekeceğini güzelce anlat sakince eminim mantıklı düşününce anlayacaktır seni.
Daha da olmadı madem gösteriş istiyor annen bir kuyumcudan kiralarsınız olur biter..Dert etme her şey olacağına varır zehir etme belki hayatında bir daha bu dönemleri yaşayamayacaksın tadını çıkarmaya bak sevgilerimle

evet mehir nikah sırasında verilir.Ayrıca
Eğer gösteriş amaçlıysa hayır demesini bil.
Senin garantini 10 bilezikle sınırlandırmışlarsa da ağırlığınca altın demen gerekir bence.10 bilezik az bile :)
daha sonra bozduracaksan niye işçiliği için zarar edeceğin birşeye yatırım yapabilirsin ki.

Arkadaşım, bana da ayıp geliyordu ben şunu istiyorum bunu istiyorum ondan 3 tane bundan 5 tane takın demek. Ne isterlerse, durumalrı neyse onu takarlar diyorsun.
Bizim geleneklerimize göre nişandan önce gelin ve kaynana beraber alışverişe çıakrlar ve gelin seti beğenir, kaynana da alır. durumuna göre yanında da bilezik takılır. Bizim kaynana ne benimle alışverişe çıktı ne set konusunu açtı, ne takı konusunu. ben de çok fazla önemsemedim. İmkanalrı olduğunu biliyorum. set+bir kaç bilezik taakrlar diye umut ettim. Sıra yüzük kurdelesini kesmeye gelince kesen kişi makas kesmiyor dedi. kaynana kayınbaba çantaya yumuldular dedim çıakr artık 10/20/50 tl gönlünden ne koparsa. çantadan çıkan bilezik oldu.bana taktıalr. iyi tamam dedik. söz kesildi. dayım şimdi de damattan bir bilezik dedi. çıkan bişey yok. neyse takı merasimine geçildi. hala çıkan birşey yok. onalrın hiçbir akrabası gelemdi hatta ablası bile gelmedi işi, uzaklığı bahane edip.bizim yakın akrabalardan bilezik, küçük altın falan geldi. babam bilezik, annem tam altın, kardeşlerim (okuyorlar) küçük altın taktılar. onalrdan sadece 1 bilezik!!!
Bohça konusuna hiç girmiyorum zaten.
Şunu öğrendim. aman masraf yaptırmayım aman ayıp kaçar birşey istememe derseniz sizi kıymetsiz görüyorlar, işi terbiyesizliğe vuruyorlar. Önceden söyleseydin oluyor.
Benden nişanlanacaklara tavsiye kesinlike konuyu birşekilde açın ve maddi durumalrına göre istekelrinizi belli edin çünkü çok mahçup oluyorsunuz siz ailenize karşı ve maddi imkanları olduğu halde yapmadıkları için kendinizi değersiz, istenmiyor gibi hissediyorsunuz ve nişanlınızla ister istemez aranızda huzursuzluk çıkıyor.
Hayatta 1 kere oluyor böyle şeyler...
Nişanlan herkese hayırlı olur inşallah, sevenler mutlu olsun.

Arkadaslar size sorum nisanda geline ve damada ne takiliyor?
Söz keserken ailem 1 set ve 10 bilezik demislerdi ama bu nisanda mi yoksa dügünde mi takilir? Annem bi de saat takacaklar demisti. Peki bunlari nisanda takarlarsa tekrar dügünde aynisini mi takiyorlar? Benim sözlüm misirli yani bizim bu taki olaylari onlarda böyle degil, onlarda geline bir set takilir (kiz kardesi evlenirken gördüm) o yüzden 1 set ve 10 bilezik ona abartili geliyor (acikcasi bencede abartili ama bunu gelde anneme anlat). Ayrica sözlümün maadi durumu kisitli yani onlara fazla masraf da yaptirmak istemiyorum ama iste annem yok takilcak bunlar falan diyor annemle cok kez tartistim bu konu yüzünden kime gösteris yapacaz diye. :kızgın:

akannehir Ben böyle bir şeyi kayınvalideme ya da sevgilime söylediğimi düşünemiyorum bile. Nasıl dersin bana 10 tane şundan 3 tane bundan takın falan diye? Maddi imkanları varsa ve seni de seviyorlarsa zaten sana söyleme fırsatı bile bırakmazlar, ne yapabiliyorlarsa yaparlar. Bence ne yap ne et anneni ikna et, sakın isteme karşı taraftan bişey. Ay ben düşündükçe bile utanıyorum. Sakın sakın!

Back