• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanda damada ne aldınız

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Aldır şekerim onlar senin hakkın,kolay mı ailen için yetiştirip büyüttükleri kızlarını veriyorlar,az bile öyle düşünme almaa.s.k zorundalar zaten;)

Kimsenin bir zorunluluğu yokdelikafaduldendelikafadulden

nişan bohçası yapmıştık. eşime saten pijama takım eşofman takım traş seti parfüm vb. 10 küsür havlu ve bohça kayınvalideye pike takımı ve ikili bluz diğer kardeşlerinede kazak sweett iç çamaşırı tam tekmil bir bohça yapıldı. damalık yedek gömlek iki takımkol düğmesi... ve nişansa saat takmıştık.

biz nişan için şunu takın bunu takın demedik hiç konuşmadık bile...... kayınvalidem 1 tane bilezik taktı. nişanlım tektaş yüzük taktı.
aile arasında küçük bir nişan oldu. kıyafet, iç çamaşırı, ayakkabı falan aldılar.bizde damadın takım elbisesini falan aldık. nişan sepeti hazırlamışlar bana bizde damada bohça hazırladık.

bohçaya konan kıyafetler dışında takı olarak erkeğe de alyans + saatten başka bişi alınmıyo ki..:umursamaz:

cnm benimde 8 şubatta nişanım var bu hafta büyük bir ihtimal nişan alışverişine çıkıcaz.Annemin söylediği kadarıyla alınacak şeyler :

Damada nişan için takım elbise
Gömlek
Kemer,cüzdan takımı
Traş,parfüm seti
Çorap,iç çamaşırı
Gecelik
Giyim için damadın istediği şeyler
Ayakkabı
Saat(aşkım saat istemediği için biz digital foto makinesi alıcaz)

Erkek tarafının alacakları

Nişanlık
Ayakkabı
Makyaj ve parfüm seti
Gecelik
Çorap,iç çamaşırı(sabahlık vs..)
Giyim için kızın istediği şeyler
Birde takacakları altın ne kadarsa onlar biz iki tane bilezik ve set alıcaz sanırım

Tabi herkesin isteğine ve adetine göre değişir alınacaklar.

Ay canım kısmetse nişan günlerimiz aynı kaydirigubbakcemile3

vallaha bana nişanda giycegim bir kaç kıyafet çanta ayakkabı abiyem nişan yüzügüm pırlanta kolye seti pırlanta tek tak ve 5li taş yüzük ve trabzon hazır bilezik alındı bizde gömlek tesbih kravat ayakkabı kol dügmesi alındı (saat yerine tesbih istedi) bizde öyle bohca felan olmadı ıstemedık kısacası öyle adet düşkunu degılız nişanıda biz yaptık

her yerin adeti farkıl aslında yaparsan herşey adet bizimkilerde nişanda bana altın set taktılar eşime saat aldık takımda akıcaktık ama istemedi düğünde damatlığını aldı annem saradan bide hem altın hemde gümüş yüzük aldı ailem eşime

arkadaşlar kütahya'da nişan için damatlara ve gelinlere neler alınır biz biraz uzaktayız ve nişan yapıcaz kız alıcaz kütahyadan ama neler yapmamız gerek tam olarak bilemiyoruz birde bize söylenen damada takım elbisse falan alımıyorlar normalde alınmsı gerekmiyormu ben şaşaırdım . kütahyalı arkadaşlar bişeyler yazarmısınız

arkadaşlar kütahya'da nişan için damatlara ve gelinlere neler alınır biz biraz uzaktayız ve nişan yapıcaz kız alıcaz kütahyadan ama neler yapmamız gerek tam olarak bilemiyoruz birde bize söylenen damada takım elbisse falan alımıyorlar normalde alınmsı gerekmiyormu ben şaşaırdım . kütahyalı arkadaşlar bişeyler yazarmısınız

karsılıklı anlasmaya baglı bence artık adetleri uygulamayan cok aile var. ben sahsen nişan elbisesi istemedim , kendim alıcam dedim , nişanlım da kenditakımını kendi aldı. onlar da damada takım almıyorlarsa, siz de nişan elbisesi almazsınız.

Bana iki bilezik takılacak bide alyansim. Ben sadece alyans takacagim, birde saat diye konusmustuk ama ailem düğünde takilir bizde dedi ve iptal ettik. Şuan sanki çok eksik kalacak gibi geliyor ve de hatira kalsin diye gümüş bir erkek yüzüğü taksam nasil olur diye düşünüyorum

Back