• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanda damada ne aldınız

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
benımde 27/06 da nısanım var damada takım elbıse ayakkabı 2 gomlek 2 takım ıc camasırı terlık kemer cüzdan corap tras setı kutu ıcerısınde tras jelı tras bıcagı after shave parfum deodorant roll on saten pıjama takımı bunun yanı sıra annemın yaptıgı seccade sasesıyle bırlıkte 4 havlu vede bunları goturmek ıcın bavul gıderkende baklava ve cıcek nısandada saat takılacak

Oh oh oh bunların hepsinimi aldınız :bbo:

Yaw bizimde 25 Temmuzda nişanımız var. Daha aileler bile tanışmadı. Kaldıki bu alım satım işlerini hiiçççç konuşmadık. Erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikte okduğumuz için sadece formaliteleri yerine getirip bi yüzük takıcaz. Ben kendi elbisemi aldım, o kendi takım elbisesini ayarladı.

Artık takı makı ne takarlar hiç bilmiyorum. İsteyememde, ben saat takmak istedim ama erkek arkadaşım gerek yok dedi. (Açıkçası ailemde gerek yok dedi yasakkelime)

Bu kadar teferruatla uğraşırken sorun çıkmıyormu yaw? Valla o kadar alışveriş, bi sürü insanın değişik fikirleriyle uğraşmak zor değilmi? Ayrıca bu tarz adet gelenek görenek olaylarınıda nedense hep kız tarafı organize ediyor. Erkek tarafının umrunda değil gibi.

Yaw bizimde 25 Temmuzda nişanımız var. Daha aileler bile tanışmadı. Kaldıki bu alım satım işlerini hiiçççç konuşmadık. Erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikte okduğumuz için sadece formaliteleri yerine getirip bi yüzük takıcaz. Ben kendi elbisemi aldım, o kendi takım elbisesini ayarladı.

Artık takı makı ne takarlar hiç bilmiyorum. İsteyememde, ben saat takmak istedim ama erkek arkadaşım gerek yok dedi. (Açıkçası ailemde gerek yok dedi yasakkelime)

Bu kadar teferruatla uğraşırken sorun çıkmıyormu yaw? Valla o kadar alışveriş, bi sürü insanın değişik fikirleriyle uğraşmak zor değilmi? Ayrıca bu tarz adet gelenek görenek olaylarınıda nedense hep kız tarafı organize ediyor. Erkek tarafının umrunda değil gibi.[/QU

sana acayip hak verdim katılıyorum....

nişanda giyeceği takımı gömleği ayakkabısı... takı olarak babam saat takacak annem yarım altın takacak kardeşimde bir miktar para takacak...

VALLA BENIMDE ABIMIN BU CUMARTESI NISANI VAR HERSEYI KIZ TARAFI YAPTI NISAN KIZA AYITMIS ONLARDA ABIME DAMATLIK BILE ALDILAR ANNEM SADECE TAKISINI YUZUGUNU TEK TASINI KUNYESINI ZINCIR KUPE ALDI BOHCADA ISTMEDILER NE KIZA NE AILESINE BIZ ISTEMIOZ SIZDE ALMAYIN SIZEDE YOK DEDILER BIZDE CANIMIZA MINNET DEDIKzemuszemus

VALLA BENIMDE ABIMIN BU CUMARTESI NISANI VAR HERSEYI KIZ TARAFI YAPTI NISAN KIZA AYITMIS ONLARDA ABIME DAMATLIK BILE ALDILAR ANNEM SADECE TAKISINI YUZUGUNU TEK TASINI KUNYESINI ZINCIR KUPE ALDI BOHCADA ISTMEDILER NE KIZA NE AILESINE BIZ ISTEMIOZ SIZDE ALMAYIN SIZEDE YOK DEDILER BIZDE CANIMIZA MINNET DEDIKzemuszemus

abine tabiki damatlık alacaklar biz de aldık.nişanı kız evi yapar ama benim elbisemi onlar aldı

Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum :) benimde ramazan bayramında nişanım var, bu cumartesi alışverişe çıkıcaz. Nişanlıma Damada nişan için

Takım elbise
Çorap,iç çamaşırı
Pijama
Ayakkabı
Terlik
Traş Seti

Onlarda bana

Ceket Etek
Ayakkabı - çanta
Makyaj malzemeleri
Gecelik (6 lı takımın fuzuli olduğunu düşünüyorum)
Terlik
İç Çamaşırı

alıcaklar. Bu şekilde karar verdik.

Bu kadar teferruatla uğraşırken sorun çıkmıyormu yaw? Valla o kadar alışveriş, bi sürü insanın değişik fikirleriyle uğraşmak zor değilmi? Ayrıca bu tarz adet gelenek görenek olaylarınıda nedense hep kız tarafı organize ediyor. Erkek tarafının umrunda değil gibi.

katılıyorum, insanın kafası karışıyor.

bız takım elbısesını ayakkabı bomlek kravat ıc camasır falan aldık
takı olarak bıleklık aldık
dugunde de saat alamayı dusunuyoruz

Dün oldu nişanım.
Biz de 3 yıldır tanışıyoruz,hesap kitap işine girmedik.
Ben elbisemi kendim aldım o da takım elbisesini kendi aldı.
Alyanslarımızı karşılıklı aldık bir tek,nişanda nişanlıma hiçbirşey takmadık.
Bohça işimiz hiç olmadı,ne onlar getirdi,ne de biz götüreceğiz.
Oturduk konuştuk gereksiz bir adet olduğuna karar verdik,ben 3 yıllık sevgilime gidip iç çamaşırı alacağım,çok kıymetli birşeymiş gibi bir de bohça yapıp vereceğim.Komik geldi bana..
Eskiden kalma adetler bunlar,çorap,çamaşır,gömlek çok kıymetliymiş,para yokmuş,çarşı azmış,insanlar köy yerinde kasaba yerinde bu şeylere uzakmış..

kızlar merhaba.pek fazla yorumlara girmesem de hergün takip ediyorum diyaloglarınızı.benim kocaman bi derdim var.bayramdan sonra beni istemeye gelicekler ama sevinemiyorum bile.daha sonra da ufak çaplı bi nişan olsun istiyorum ben ama onun ailesinin durumu biraz kötü.bu konular açılsa onu da mı biz alcaz siz alsanız olmuyo mu şeklinde konuşuyo benimle.ben tek kızım başka kardeşimde yok annem de olmuşken en güzelini istiyo bir kere olucak diye.ne yapacağımı şaşırdım.çok bunalıyorum bazen.
ilerde bunlar sorun olucak onu da biliyorum.sizce ne yapmam gerekiyo.annemin de asabi ve dediğim dedik biri olduğunu da söyleyeyim.onu çok seviyorum ondan başkası olmaz ama iki tarafı idare etmek oldukça zor.
yorumlarınızı bekliyorum. sevgiyle kalın..........................mafoldumben:çok üzgünüm:senağlama

takım elbise
saat
bohça+havlu+namazlık seti
röpteşambır takım
tıraş seti
parfüm seti
iç çamaşırı seti
gömlek
gravat
ayakkabı
terlik
çorap

röpteşambır almayın kızlar. diğerleri kullanılıyo ancak röpteşambır seti kadar saçma bişe yok.
gaza geldim aldım. kocam saten pijamamı giycek sanki :D
şimdiki aklım olsa bi ince bi kalın pijama takımı alırdım ona verceğim parayla

he bide kemerle cüzdanda vardı unuttum.
kızlar bide siz ikiniz gidin alın. ailelerden kimseyi götürmeyin.
biz öyle yaptık, çok eğlendik alışverişte.
hiç gerek yok üçüncü kişileri sokmaya.

bizde iki gölek bi pantolon kemer cüzdan kol düğmesi parfüm iç çamaşırı çorap falan tam hatırlamıom ama ihtiyacı neyse ne eksikse onu aldık zaten kravatı mişan takımında vardı almayalım dedik

bizimki ne saat takar, ne künye, ne kol düğmesi, ne kravat iğnesi... sanırım cumhuriyet altını takacak bizimkiler.

Eşm çok sık seyahatlere çıktığı ve uzun kaldığı için büyük boy bir seyaht valizi içine bohçalarımızı koyduk...
Bir bohçada gömlek kravat kol düğmesi iç çamaşırı bir takım günlük eşofman takımı bir takım saten röpteşambırlı pijama takımı, çorap mendil
ıknci bohçada ayakkabı deri terlik kemer cüzdan takımı
üçümcü bohçada kozmetikler: traş makinesi, roll-on deodorant, parfüm, traş köpüğü, losyonu ferahlatıcı jel kremi, diş fırçası macunu...
Nişanda babam da bir saat (saati ben aldım) taktı...

Onlar benim beğendiğim 2'li bir sandık takımına bohçaları koydular...
birinci bohçada bana triko içli dışlı takım, 6lı gecelik sabahlık takımı, günlk eşofman takımı, iç çamaşırı takımı(sütyen külot), kaşkorse(atlet külot) takım, çorap, mendil
ikinci bohçada ayakkabı, terlik, çanta
üçüncü gup bohçalanmadan ufak boy sandığa kondu kozmetik grubu: cecile marka fondoten,pudra, allık, 2 farklı renk tonlarında far paleti, 1 ruj paleti, rimel 2 farklı renk oje,yüz temizleme jeli-yonik-nemlendirici, parfüm ve vücut kremiden oluşan set, roll-on deodorant, diş fırçası macunu,

Nişanda eşim beyaz altın set, saat taktı, kayınpederim 5 bilezik taktı (tüm takıları eşim aldı- hatta 4bileziğe parası yetiyordu ben 5e tamamlamak için bir tanesini ben aldım)

Bohçalarımız hemen emen aynı fiyat tuttular...
Bu arada herşeyin parasını kendimiz ödedik...
Sen ben bişey almak istemiyorum herşeyi onlar alsın mantığıyla yakaşıyorsan evliliğe hazır değilsin demektir... Herşey karşılıklı, karşılıksız vermek birtek Allah'a mahsustur. Seversen sevilirsin, syarsan sayılırsın, verirsen alırsın...

Genel olarak hemen her yörede alınanlar
Nişan elbisesi
Ayakkabı
Bide imkanlar kadar bilezik
Kız tarafı da erkeğin takımını alır
Ayrıca karşılıklı yüzükler alınır
Fazlası yada eksiği imkanlara göre değişir
He bu arada kızlar unutmayın nişan takıları kızda kalır :lepi:

Back