NİŞANA 5 GÜN KALA

İçim üzülerek söylüyorum ama bende yakıştırmamaya başladım babam haketmedi bilse bunları ah...

Nisan atinca insanlarin farkli bakmasindan korkuyorsaniz demek ki siz de ailesinin dusunce yapisindan cok uzak biri degilsiniz. Bu sebeple cok zorlanmayacaginizi dusundum.

Konu acmissiniz hala sevgim agir basiyor diyorsunuz. Demek ki ne yazilsa fikriniz degismeyecek.

Asla istemiyorum nikah falan. Bizler okumuş araştırmış insanlarız genciz bu sığ düşüncelerden çıkmamız lazım. Herşey vakti gelince olur resmi olmadan imam nikahı asla kıymam
Tamam işte babam neden gelemiyormuş, ben de aynı şeyleri düşünüyorum zaten beni babam dolduruyor sanma demedin mi? Senin her şeye evet diyeceğini mi düşünüyor… öyle birisin galiba

Benimde 2 evladım var ve benim çocuğum böyle bir şey yaşasaydı kesinlikle bilmek isterdim. Oyuzden bu durumu ailenle kesinlikle paylaş. Eğer şimdi paylaşmaktan kaçırırsan evlendikten sonra her problemde aileni koz kullanır. Bana hiç masumane gelmedi . Ben sana ayrıl demem. Ama benim için ailem kırmızı çizgidir öyle sinir anında söyledim vs anlamam herkes haddini bilecek

Nişanlılık bu yüzden var. Acele etme. Ayrılsan düzelir miydi? Diyeceksin.
Bu süreçte oldukça iletişim kur ve gör. Nişanı amacına uygun kullan. Ve sonunda uymuyorsa sakın nişan atılmaz, eşya alındı falan deme.
Hiçbi şey olmasa görgüde zorlanırsın. Çocuğun olacak, belki de çocuğunun doğum günü, sünneti. Saygısızca sokak kapattıklarında yapma dediğinde yapacak.
Sevmek başka bir şey. Saygı ve uyum ise çok başka. Aynı eve girince o heyecanın iki ayı var, sonrası gerçek hayat.
Ailesinde nasıl küsülüp barışılıyor irdele. Ben evlendim misal adam küfretse özür dilemez, evinde de kendi kendine barışılırmış.
Sinirliyken söylediklerim bana ait değil demeler başladı.
Tekrar edeyim; nişanı amacına uygun kullan. Gerekirse uzat, iyice bak. Gerekirse de bitir. Boşanmak çok daha zor.

Bana da biraz gerici gelmeye başladı. Çok haklısınız ama aileme açmadan kendi içimde halletmek istiyorum çünkü ben onlar üzülsün istemiyorum. 63 yanındalar ailem beni de düşünüp üzülmelerine kıyamam. Etrafımda anlatabileceğim yol gösterecek çok kimse yok samimi görüp kimseye dert de anlatamam yapım gereği. Sizlere açtım işte iyi kş varsınız

Daha bir şey olmamış. İnanın vahlanacak bir durum yok. Ama verilen sinyalleri duygularınız ile yoksayarsanız bir gün gerçekten vah çekersiniz...
Yoksayıyorum kendime kızıyorum işte nasıl bunu yapıyorum diye. Onu unutmak istemiyorum ama haksızlığa uğradığım ve kırıldığımın farkındayım

Nişandan önce buluşurken, ablanın düğününe giderken zina değil miymiş? İnanç kişisel bir şeydir. Diyelim ki zina; evlenecek yaşa gelmiş iki insanın günahından onlara neymiş?
Dini seven insanlar sokak kapatıp milleti rahatsız edip hakkına girmek istiyor. Belki evinde bebek var uyuyor, belki biri hasta acil yardım çağıracak. Milletin yaşam hakkına girip en büyük günah kul hakkı yerken dindarlıkları neredeymiş?

bu cok buyuk bi mesele degilken ailen bize gelmesin demesi cok sacma.onemli bi konu olsa kavgalar edilse hakaretler edilse neyse de oynamadilar diye boyle soylenir mi?şu soze cok inanirim:sinirliyken soylenen sozler daha once kafada dusunulen seylerin dile gelmesidir.

Şuan nişanı işini ne yapacağımı düşünüyorum. Şuan olusmzu desem dün konuştuk uzun uzun ama bak ben sana neler söyledim vs diyecek. Kendimiz nişanı ertelemeyi düşünmüştük dün. Evlere dağılınca ailesi ile konuşup herşey eskisi gibi tarihte olsun adam nerde diyorsa orda oynansın vs denmiş. Apar topar kıyafet falan almaya gitti ailesi.

Şu an nişanı ertelesen ailene izah etmen gerek, okuduğum kadarıyla istemiyorsun. İyi tamam, yap nişanı. Babana adam diye hitap ediyorlar, o nişanlı da sana bunu söylüyorsa bunu da düşün. Ama nişanı yaparsan da o süreyi iyi kullan. O sayıp sövüp özür diliyor hakkı varsa senin de dün konuşsak da fikrim değişti deme hakkın var. Nişanı ertelemek istiyorsan her kararı ona bırakmak zorunda değilsin.

Şuan ayrılmak istediğimi dile getirsem dün konuştuk sana yemin ettim söz verdim sinirim anlıktı biliyorsun tanıyorsun beni anlaşmıştık diyecek gibime geliyor
En guvenilmez insan tiplerinden; yapip, edip sonra yemin edenler.
Sinir olduğu da babanizin gayet insani ve adabi muaşeret kurallari cercevesindeki istegi.
Bugun bunlara sinirlenip, daha isin basinda ailenizin gidip gelmesini istememeye getirmiș, evlenseniz, sizin de gidip gelmenize mudahale eder.

Son düzenleme:
Kesinlikle bende aynı şeyi düşünüyorum. Küçük bir yerde yaşıyoruz ve etrafımız çiftçi insanlar ve erken kalkıyorlar. Ailem hep bunu düşünüyor işte..

Şuan ayrılmak istediğimi dile getirsem dün konuştuk sana yemin ettim söz verdim sinirim anlıktı biliyorsun tanıyorsun beni anlaşmıştık diyecek gibime geliyor
Verdiğiniz cevaplardan yaşınız anlaşılmıyor, kaç yaşındasınız acaba?

Iyice düşündüm taşındım dersiniz, ne demek verecek cevabınız yok?

Herkes mantıklı öneriler sıralarken siz de çocukça sebepler yazıp duruyorsunuz, tamam ayrılmayın ama nişanı uzatın iyice gözlem yapın, bunda zayiflayacak, elalemi düşünecek kadar önemli ne var?

3-5 çocuklu ne evlilikler ne büyük sorunlarla bitiyor, siz biraz silkelenin kendinize gelip ozguvenli duruşa geçip gözlem yapın, hayırlıysa olur zaten.

Adam derken onu ben dedim Ama belkide kendi aralarında o şekilde hitap ediyor olabilirler bilemiyorum. Ailem asla bişey demez ama ben kendimi sorumlu hissediyorum. Çok sevmiştim yazık olsun istemezdim sevgime 2 yıl çöp mü olacak şimdi

Madem iki aile de kirada oturacak neden olur evinde kalıp siz başka bir ev kiralamıyorsunuz? Sizin iş yerinize vs. daha mı yakın onların evi? Burnuma iyi kokular gelmedi

26 yaşındayım. Çocukça sebepler değil. Çok sevmişim mantığımı kullanmadığımın farkındayım yardım almak cesaret, fikir almak için buraya yazmıştım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…