• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Benim fikrim de ayrılmanız yönünde olurdu ama sonuçta tek taraflı dinledik olanları .Şimdi kesin ayrıl desek , seviyorsunuz da ayrılamayacaksınız gibi .. bu aşamada Evlilik olsaydı asla evlenmeyin derdim ama zaten ..nişanlılık demek birbirini tanıma sürecidir. Asla dini nikahı önceden yaptırmayın . Nişanlanın ve Bu süreyi iyi kullanın ..nişanlınızın davranışlarını hep gözlemleyin .. gerçekten bir anlık sinirlen mi söylenmiş sözlerdi ya da asıl fikrimiydi diye çünkü öyleyse kesin tekrar açık verecektir ve emin olmadan asla evlenmeyin.

Bence uzak dur. Benim esimin ailesinde de imam nikahini söz takarken yapmak gibi bi sacmalik duymustum. Resmi guvence vermediği halde kizimi bikahlayip size teslim ettim alin der gibi babama bunun teklifini dahi yapmayacaksiniz , konusu acikmayacak, hakaret sayariz dedim. Cok sert ciktim. Tamam dedi. Konusunu bile actirmadi. Nişani salinda yapmak oynamak gibi abartili sacmaliklari da istedi. Hayir evde olacak ve hala dayi teyze amca derecesinden uzak kimse gelmeyecek dedim. Hic sesini cikarmadi ailesini de ikna etti. Yani demek ki seven adam kirmiyor. Boyle salak salak şeyler icin kalbini kiran biriyle olmaz. Ayrimcilik yapmak icin soylemiyorum ama geleneklerini bagli yasayan bir kürt aileye de herkes uyum saglayamaz. Seven sever, onlarin yasam tarzini daha sicak falan bulan da olabilir. Ama sahsen benim hayatta uyum saglayamayacagim bir sey bu. Ben olsam temkinli davranirdim. Bir daha düşün derim. Cunku eşin de cok arkanda duracak birjne benzemiyor yaptiklarina bakilirsa. Haa ben kürtle evlenmem dedim de noldu, tam bir türk olan ic anadolulu biriyle evlendim, kürdü mumla aratirlar. Gelenekleri sacmaliklari yasam tarzlari, korkunc ötesi. Onlarin icinde de boguluyorum. Hcibir farki yokmus meger. Aslinda gelenek dedikleri şeylere insandan daha cok deger veren körü körüne yasayan herkes korkuncmus meger. Ama kirk yilda bir evlerine gittigimde asiri rahatsiz birkac gun gecirmek disinda hicbir sacmaliklariyla muhatap olmuyorum. Cunku eşim hep yanimda, arkamda ve hep beni istemedigim seylerdenuzak tutmak icin elinden geleni yapiyor. Kisacasi eşin tavri coook cok onemli
Tam hayal ettiğim gibi sade bir nişan olmuş sizinki 😞 Ailem ve bende böyle sade kibar aile arasında yüzüğü takıp geçelim istiyoruz ama onlar tutturdular illede oynayacağız diye. Ne yapılır bilemiyorum 😞

İkiniz farklı şehirlerden olup sevgilinin şehrinde yaşayacak iseniz bence değmez çünkü rengini belli etmis. Diğer ihtalde bence olabilir böyle şeyler strestendir sevgisinden eminsen sadece bu olaya münferit ayrılma bence

Tam hayal ettiğim gibi sade bir nişan olmuş sizinki 😞 Ailem ve bende böyle sade kibar aile arasında yüzüğü takıp geçelim istiyoruz ama onlar tutturdular illede oynayacağız diye. Ne yapılır bilemiyorum 😞
günah diye imam nikahını apar topar yapmak isteyen insanlar oynamak mı istiyor? Çok çelişkili durum

Benim fikrim de ayrılmanız yönünde olurdu ama sonuçta tek taraflı dinledik olanları .Şimdi kesin ayrıl desek , seviyorsunuz da ayrılamayacaksınız gibi .. bu aşamada Evlilik olsaydı asla evlenmeyin derdim ama zaten ..nişanlılık demek birbirini tanıma sürecidir. Asla dini nikahı önceden yaptırmayın . Nişanlanın ve Bu süreyi iyi kullanın ..nişanlınızın davranışlarını hep gözlemleyin .. gerçekten bir anlık sinirlen mi söylenmiş sözlerdi ya da asıl fikrimiydi diye çünkü öyleyse kesin tekrar açık verecektir ve emin olmadan asla evlenmeyin.
Galiba sevgim ağır basıyor. Samimiyetini görmüştüm dün gözlerinde ama düşünmeden edemiyorum. Nişan atınca insanların farklı bakmasından korkuyorum ve gerçekten 4 5 gün kaldı ctesi nişan yapılacak ve ben bu haldeyim 😞

Yol yakınken dönsen iyi olur. İnan ki bu durum öyle açık görüşlülük ile olacak işler değil. Açık görüşlülük ayrı kültür farkı ayrı şeyler. Sonra yolda oynamak nedir ya. Babanız haklı bahçe varmış işte yol ne E5 e çıksınlar olmazsa oynamaya hey allahım ya

günah diye imam nikahını apar topar yapmak isteyen insanlar oynamak mı istiyor? Çok çelişkili durum
Asla dedim yapmayacağım bu yüzden biterse de biter. Ama bu anlayışta değilim anlattım ve gel hocaya soralım dedi bende kabul ettim tanımadığımız bir cami hocasına sorduğumuzda babamı haklı buldu zaten yasak olduğunu söyledi hoca ikimizede. Babamda babasına durumun yasak olduğunu ve yasak durumlara asla girmek istemediğini ayrıca onaylamadığınıda belirtti. Zaten en önce ben istemem..

ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim.

Bunu söyleyebilen bir insan bu kafadadir, şimdi yuzuk atip cekip gidersin diye geri adim atmiş. Evlenince ve bu adam sizi kendince garantiledigini dusundugunde asıl yüzünü göreceksiniz o zaman. Bunlara inaniyorsunuz sonra diyorsunuz söz vermişti yok yemin etmişti, cocugum olmasa durmam vs.
Bu laflar oyle geçiştirilecek şeyler değiller.

Bu arada boyle konularda anne babaya üzülüyorum nedense. Neden boyle alakasiz insanlar bulup getiriyorsunuz ya ailenize... 🙄
Aileler uymak zorunda değil derim her zaman ama bu adamla da uyuyor gibi degilsiniz.

Sokakta oynamak Sadece Kürtler değil bu bazı Türk yorelerinde de adettir. Örnek: Erzurum. Bence buna göre ailenin aydın olup olmaması kararı verilmez yani. Bu tamamen tercih meselesi

baban görgülü modern ve çevresine saygılı bir insan. nişanlın ise tam tersi. sana söylediği evlendikten sonra evime giremezler sözünü bana söyleyen erkek arkadaşımdan anında ayrılmıştım çünkü bu asıl karakterini gösteriyor. bu dediğini de yapacak söyleyim. muhtemelen ayrılmazsın ama evliliğin zor geçecek

Yol yakınken dönsen iyi olur. İnan ki bu durum öyle açık görüşlülük ile olacak işler değil. Açık görüşlülük ayrı kültür farkı ayrı şeyler. Sonra yolda oynamak nedir ya. Babanız haklı bahçe varmış işte yol ne E5 e çıksınlar olmazsa oynamaya hey allahım ya
Evet haklısınız bahçemizde müsait. Yani sokak arasında oynamak artık benim aileme göre çok geride kaldı. Bahçemizde kendi aralarında eğlenebilirler diye onay verdiler zaten sıkıntı sevgilime göre burdan başladı ne olacak yol meşgul olsa nişan bu komşular 1 2 saat idare etsinler diyor. Ama ailem kimseye rahatsızlık vermek istemiyor. Kaldı ki çok küçük bir ilçede yaşıyoruz

Asla dedim yapmayacağım bu yüzden biterse de biter. Ama bu anlayışta değilim anlattım ve gel hocaya soralım dedi bende kabul ettim tanımadığımız bir cami hocasına sorduğumuzda babamı haklı buldu zaten yasak olduğunu söyledi hoca ikimizede. Babamda babasına durumun yasak olduğunu ve yasak durumlara asla girmek istemediğini ayrıca onaylamadığınıda belirtti. Zaten en önce ben istemem..
Asla imam nikahı yapma nişanı yapabilirsin ama düğünü bence ertele baya bi, kendinizden iyice emin olun öyle evlenin. Nişan atmaktan falan da korkma senin arkanda ailen var elaleme ne

baban görgülü modern ve çevresine saygılı bir insan. nişanlın ise tam tersi. sana söylediği evlendikten sonra evime giremezler sözünü bana söyleyen erkek arkadaşımdan anında ayrılmıştım çünkü bu asıl karakterini gösteriyor. bu dediğini de yapacak söyleyim. muhtemelen ayrılmazsın ama evliliğin zor geçecek
Aklımdan geçiyor ayrılmak ama sanki pişman olacakmışım gibi geliyor seviyorum çünkü ancak şuanda da nişanım olacağı için kıpır kıpır değilim mesela. Çok yıprandım bu tartışmalardan dolayı inanın 4 5 kilo verdim 😞

Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye. Bu anlayıştalar. Babama çok ters geldi bu durum. Zaten onlardan önce ben kabul etmedim, etmemde. Bu zamana kadarda zina o zaman çekeceğiz ya da bilmiyorum dedim yani.

Bunun muhafazakarlıkla alakası yok. Gerçekten inanan insan, dini nikahın önemini bilir ; ona göre davranır. Çocuk oyuncağı değil bu , nikah.

Tvlerde yıllarca din adamlarına sorulurken hiç duymadınız mı soruları ? " Hocam, biz nişanlıyken çocuklara imam nikahı kıydık , çocuklar bir şeyler yaşarlarsa günah olmasın diye; çocuklar bir şeyler yaşamış ancak ayrıldılar , bize vebali olur mu? " vb sorular soruldu yıllarca.

Bu aile yapısı sizin ailenizle belli ki örtüşmüyor ve ortak bir paydanız da yok. Yarın eviniz ayrılınca , baba eviniz burnunuzda tüteceğe ; ailenizi bayramdan bayrama göreceğe benziyorsunuz.

Asla imam nikahı yapma nişanı yapabilirsin ama düğünü bence ertele baya bi, kendinizden iyice emin olun öyle evlenin. Nişan atmaktan falan da korkma senin arkanda ailen var elaleme ne
Annem diyor anlaşamazsan o kadar nişan oldu atıldı millete rezil oluruz falan diye üzüldü gibi tam olarak bu konuları anlatmadım ailen gelemez diye bahsetmedim ancak anne dedim anlaşamazsam atarım yüzüğü çevre 1 konuşur 2 konuşur susar dedim. Babam bana destek çıktı kim ne diyecek evlenip ayrılıp tekrar evleniyorlar anlaşamazsa atar tabi kendini kurban mı edecek çocuğa böyle deme diye konuştu. Ah siz ne güzel yarıdım ediyorsunuz bana çok teşekkür ediyorum gerçekten

Bunun muhafazakarlıkla alakası yok. Gerçekten inanan insan, dini nikahın önemini bilir ; ona göre davranır. Çocuk oyuncağı değil bu , nikah.

Tvlerde yıllarca din adamlarına sorulurken hiç duymadınız mı soruları ? " Hocam, biz nişanlıyken çocuklara imam nikahı kıydık , çocuklar bir şeyler yaşarlarsa günah olmasın diye; çocuklar bir şeyler yaşamış ancak ayrıldılar , bize vebali olur mu? " vb sorular soruldu yıllarca.

Bu aile yapısı sizin ailenizle belli ki örtüşmüyor ve ortak bir paydanız da yok. Yarın eviniz ayrılınca , baba eviniz burnunuzda tüteceğe ; ailenizi bayramdan bayrama göreceğe benziyorsunuz.
Bana da öyle geliyor çünkü ailem beni çok rahatsız yetiştirdi ve hep güvendi biraz sıkıntılı olacak gibi bilemiyorum çok haklısınız gibi :(

Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye. Bu anlayıştalar. Babama çok ters geldi bu durum. Zaten onlardan önce ben kabul etmedim, etmemde. Bu zamana kadarda zina o zaman çekeceğiz ya da bilmiyorum dedim yani.
Bu kadar muhafazakarlarmış oğulları niye sizinle sevgili olmuş? Nasıl seyahatlere bile gitmişsiniz ? İmam nikahı istiyorlar çünkü o zaman "bundan sonra resmi nikaha kadar baba evinde olsan da herşey bizim istediğimiz gibi olacak" sözünü söyleyecekler..babanızı devre dışı bırakmak istiyorlar.Anladığım kadarıyla siz de uyumlu aman problem olmasın diyecek naif bir kızsınız. Düğünden önce "biz bir arada oturmak istiyoruz " deseler şaşırmam o aile yapısında..çünkü göstermelik ev kurup yeni evli çiftin evinde yaşayan çok bahsettiğiniz aile yapısında

Bunu söyleyebilen bir insan bu kafadadir, şimdi yuzuk atip cekip gidersin diye geri adim atmiş. Evlenince ve bu adam sizi kendince garantiledigini dusundugunde asıl yüzünü göreceksiniz o zaman. Bunlara inaniyorsunuz sonra diyorsunuz söz vermişti yok yemin etmişti, cocugum olmasa durmam vs.
Bu laflar oyle geçiştirilecek şeyler değiller.

Bu arada boyle konularda anne babaya üzülüyorum nedense. Neden boyle alakasiz insanlar bulup getiriyorsunuz ya ailenize... 🙄
Aileler uymak zorunda değil derim her zaman ama bu adamla da uyuyor gibi degilsiniz.
Lütfen böyle demeyin haklısınız bende dışarıdan okusam öyle derdim ama anlam veremiyorum bi sevgi varki bende çekip gitmek istiyorum ama yapamıyorum gibi... Geçiştiremedim laflarını şimdi bu laflarını unutamıyorum desem dün halletmiştik sana bu durumun böyle olmayacağını söylemiştim falan diyecek ne yapmam lazım bu durumda

Back