- 11 Mart 2015
- 327
- 208
- 103
- 29
- Konu Sahibi pofudukpanda
-
Yeni eşyaları kiraya koymak istemiyormuş öyle söyledi zaten öyle bir talebi olursa şayet kesinlikle olduğu yerde kalır netim.Ohooo, geçmiş olsun. Yahu insanlar neden evlerinden kiraya çıksınlar. Ev bulana kadar bir süre beraber kalalım diyecekler. Bugün çıkıyoruz yarın çıkıyoruz derken bi bakmışsınız beraber yaşıyorsunuz. Ne münasebet ya, siz kendiniz ev kiralayamıyor musunuz?
En kötüsü de bu düşünce yapınız çok ayrı bir taraf çok ince düşünürken bir taraf vurdum duymaz çok üzülürsünEvet haklısınız bahçemizde müsait. Yani sokak arasında oynamak artık benim aileme göre çok geride kaldı. Bahçemizde kendi aralarında eğlenebilirler diye onay verdiler zaten sıkıntı sevgilime göre burdan başladı ne olacak yol meşgul olsa nişan bu komşular 1 2 saat idare etsinler diyor. Ama ailem kimseye rahatsızlık vermek istemiyor. Kaldı ki çok küçük bir ilçede yaşıyoruz
Sakın yapma..onların evinde oturma !! Siz kendiniz kiranızı ödeyemeyecek durumdaysanız da sakın evlenmeyin.Bak daha aranızda hiçbir bağlayıcı durum yokken babanızın evinize girmesi yasaklanmış bile ..asıl niyetini belli etmiş size daha başka söze gerek var mı? Özür dilemesi yalandan ..sizi ikna etmek için ve sizin hamileliğinizde adamın ailesi "ev sahibi çıkardı vs." bahanesi ile size yerleşecekler ...bu konuda hiç şüphem yokEvet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
Kendi kendine düşünmüş sanırım. Ailene söyledin mi bana söylediklerini dediğimde ailesi çok kızmış sen kim oluyorsunda o şekilde gelme gitme diyorsun vs demişler.. Düşünüp düşünüp yıpranıyorum inanın kiAileniz bahçede oynansin demişken illa yol ortasında oynama ısrarı çok saçma.
Bu sebeple daha nişan olmadan ailen eve gelmez sen gidersin diyen insan ciddi sıkıntılı bence. Bunu kendi kendine mi düşündü acaba?
Sonrasında özür de dilese, baska bir anlaşmazlıkta ailen eve giremez diyebilir. Var o potansiyel.
Nisana bu kadar karışmak isteyenler düğünde de daha fazla bildiğini okumak ister ayrıca.
Kültürel farklılıktan sıkıntı yaşamanız muhtemel ama asıl sıkıntı ilk sorunda şölen eve gelemez diyen sevgilinizde. İyi düşünün derim.
Ayyy ne eften püften tartışmalar.koca koca insanların sorun ettikleri şeylere inanmak mümkün değil.Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz
Zamanı gelince elbet daha dogru kişiler çıkar. Sizin tercihiniz bu durumlar. Önemli olam ailenizin ve sizin huzurunuzu kaçırmıcak hayırlı insanlarla karsılasmak. Bi yola girdiniz diye devam etmek zorunda değilsiniz, kafanıza yatmıyorsa ayrılın.Haklısınız. Meğer ne zormuş bu işler. Bu yoldan dönersek ben daha hayatıma kimseyi almam. Ailemle huzurluyum çünkü onları yalnız bırakıp bir daha bu toplara girmem. Böyle onlarla yaşarım ne var yani değil mi :)
Ya biz böyleyizEn kötüsü de bu düşünce yapınız çok ayrı bir taraf çok ince düşünürken bir taraf vurdum duymaz çok üzülürsün
Kendisi zorluyorsa da problem var.Zaten aileme çok ters geldi bu konu. Açıkçası bana da. Ve son birkaç gündür ne oluyorz demeye başladım. Yani gözlemlerime göre babam anlayışlı diye üstüne geliyorlar gibi hissetmeye başladım. Nikah konusunu da sevgilim istiyor diretiyordu ailesi zora koyma babası istemiyorsa zorlama vs demişler. Ama aklıma takılıyor..
Şuan ayrılmak istediğimi dile getirsem dün konuştuk sana yemin ettim söz verdim sinirim anlıktı biliyorsun tanıyorsun beni anlaşmıştık diyecek gibime geliyorZamanı gelince elbet daha dogru kişiler çıkar. Sizin tercihiniz bu durumlar. Önemli olam ailenizin ve sizin huzurunuzu kaçırmıcak hayırlı insanlarla karsılasmak. Bi yola girdiniz diye devam etmek zorunda değilsiniz, kafanıza yatmıyorsa ayrılın.
Valla sen bu kadar şeyin içinde oynama yeri konusuna takılmışsın hala. Daha nişanda laf eden ileride napar bilmemYa biz böyleyizkimse rahatsız olmasın etmeyelim ses yapmayalım diye uğraşırken ctesi günü neler olacak bilmiyorum. Bahçede oynarız tamam dediler babanın dediği olsun falan filan ama işte söylenenler unutulmuyor...
Ohooo, geçmiş olsun. Yahu insanlar neden evlerinden kiraya çıksınlar. Ev bulana kadar bir süre beraber kalalım diyecekler. Bugün çıkıyoruz yarın çıkıyoruz derken bi bakmışsınız beraber yaşıyorsunuz. Ne münasebet ya, siz kendiniz ev kiralayamıyor musunuz?
Evet problem olduğu aşikar bunu görüyorum. Babamda bu konuda boş ol mevzusunda aynı şeyi söyledi dedi karşı değilim ancak düğün günü herşey yapılır ikşside hem resmi hem dini dedi. Ama şuan için uygun asla değil TV lerde bas bas bağırıyor kıymayın resmiden önce diye açıkçası biraz kızdı, adamında burasına geldi çünküKendisi zorluyorsa da problem var.
Mentalite şöyle ilerliyor "dini nikah kiydigim zaman 'boş ol' demezsem benden ayrılamaz. Düğüne kadar nişanı bozamaz"
Sağlıklı bir yaklasim değil gerçekten.
Ama herşeyden önce ailenize aldığı tutum elle tutulur cinsten değil.
Babanıza annenize karşı saygı sınırını aşmış (evimize gelemezler diye) ki bence sizi çantada hazır goruyor.
Sizin yerinizde olsam nişanı ertelerdim. Zaten böyle bir süreçte vereceği tepki gerçek karakterini ortaya çıkarır.
bir nişanlanın bakalım gidişat neyi gösterecekİnanın babam diye demiyorum o kadar aydın bir insandır ki.. O beni severken sırtımı dönüp gitmek de beni vicdanen çok rahatsız edecek çünkü biliyorum sevgisi var bu konuda şüphem yok ama bu şekilde ne olacağız kestiremiyorum
Mişiz derken siz bu düşüncelerin neresindesiniz tam olarak?Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?