- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
- Konu Sahibi pofudukpanda
-
valla sokakta oynamak medeniyetsizliğin dibi bence. tamamen gürültü kirliliği. ne münasebet. kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil. yetkili olsam tüm sokak düğünlerini yasaklarımSokakta oynamak Sadece Kürtler değil bu bazı Türk yorelerinde de adettir. Örnek: Erzurum. Bence buna göre ailenin aydın olup olmaması kararı verilmez yani. Bu tamamen tercih meselesi
Demeyin herşeye yazık olmasını hiç istemiyorum. Yüzünü unutmak istemiyorum hergün görüyorum çünküSinirliyken söylenen sözler sakinken düşünülmüştür. Der giderim.
İyi de sizi ablasının düğününe davet ederlerken,siz gidip orada kalırken ki nişan yokmuş arada, muhafakar değiller miydi?Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye. Bu anlayıştalar. Babama çok ters geldi bu durum. Zaten onlardan önce ben kabul etmedim, etmemde. Bu zamana kadarda zina o zaman çekeceğiz ya da bilmiyorum dedim yani.
Bana da öyle geliyor çünkü ailem beni çok rahatsız yetiştirdi ve hep güvendi biraz sıkıntılı olacak gibi bilemiyorum çok haklısınız gibi
valla yaşayacaklarımızla ilgili hayat bize mesajlar verir ama biz o mesajları almamakta ısrar ederizAklımdan geçiyor ayrılmak ama sanki pişman olacakmışım gibi geliyor seviyorum çünkü ancak şuanda da nişanım olacağı için kıpır kıpır değilim mesela. Çok yıprandım bu tartışmalardan dolayı inanın 4 5 kilo verdim
Bencil. Bebeğimin her zor uyuttuğumda gereksiz kornaya basanlara bile küfrediyorum ben. Bir de sokakta düğün olacak.Evet haklısınız bahçemizde müsait. Yani sokak arasında oynamak artık benim aileme göre çok geride kaldı. Bahçemizde kendi aralarında eğlenebilirler diye onay verdiler zaten sıkıntı sevgilime göre burdan başladı ne olacak yol meşgul olsa nişan bu komşular 1 2 saat idare etsinler diyor. Ama ailem kimseye rahatsızlık vermek istemiyor. Kaldı ki çok küçük bir ilçede yaşıyoruz
Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...Bu kadar muhafazakarlarmış oğulları niye sizinle sevgili olmuş? Nasıl seyahatlere bile gitmişsiniz ? İmam nikahı istiyorlar çünkü o zaman "bundan sonra resmi nikaha kadar baba evinde olsan da herşey bizim istediğimiz gibi olacak" sözünü söyleyecekler..babanızı devre dışı bırakmak istiyorlar.Anladığım kadarıyla siz de uyumlu aman problem olmasın diyecek naif bir kızsınız. Düğünden önce "biz bir arada oturmak istiyoruz " deseler şaşırmam o aile yapısında..çünkü göstermelik ev kurup yeni evli çiftin evinde yaşayan çok bahsettiğiniz aile yapısında
Lütfen böyle demeyin haklısınız bende dışarıdan okusam öyle derdim ama anlam veremiyorum bi sevgi varki bende çekip gitmek istiyorum ama yapamıyorum gibi... Geçiştiremedim laflarını şimdi bu laflarını unutamıyorum desem dün halletmiştik sana bu durumun böyle olmayacağını söylemiştim falan diyecek ne yapmam lazım bu durumda
İmam nikahınin amaci elaleme "bakın artık biz karı kocayiz, aileyiz" demektir. Geçmiş zamanda (Cumhuriyet öncesi) resmi nikah olarak geçerli olduğu için imam (İslami dini) nikah kiyilirdi.Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye. Bu anlayıştalar. Babama çok ters geldi bu durum. Zaten onlardan önce ben kabul etmedim, etmemde. Bu zamana kadarda zina o zaman çekeceğiz ya da bilmiyorum dedim yani.
Evet gerçekten herkes bizde böyle sizde şöyle derse bu iş nasıl olur bilmem herkes kendi dediğini yaptırmaya çalışmaması. Ama imam nikahını bizde duymadık inanın şaşırdık ve reddedildi tabiki. Ay bu arada nişanım cumartesi günüNişanda imam nikahınıda ilk defa duyuyorum ya:) yanlış anlaşılmasın ama dogu tarafında ki insanlara biraz anlayışlı davranınca kendilerine göre adet uygulama huyları var. :) bizimde başımıza geldi, kimle konuştuysam da aynı fikirlere sahip olan bi kaç kişi daha oldugu için söylüyorum. Yani bu insanların dediklerine cok aldırıs etmemek gerekir bizde adet şöyledir böyledir:) sizde kendinize göre adet uyduruverin bence. Olaya gelirsek erkek arkadaşın suan lafı çevirmiş ama bilemedim, bitirmesende nişan sürecini biraz uzatıp iyice ölç tart derim. Hakkında hayırlısı olsun
Yok canım nişan süreci birbirinizi iyice tanıma süreci ya, hemen evlilik değilde nişan sürecinizi uzatıp iyice ölçüp tart derim ben. Hemen evlenelim olsun bitsine getirmeEvet gerçekten herkes bizde böyle sizde şöyle derse bu iş nasıl olur bilmem herkes kendi dediğini yaptırmaya çalışmaması. Ama imam nikahını bizde duymadık inanın şaşırdık ve reddedildi tabiki. Ay bu arada nişanım cumartesi günü
Zaten aileme çok ters geldi bu konu. Açıkçası bana da. Ve son birkaç gündür ne oluyorz demeye başladım. Yani gözlemlerime göre babam anlayışlı diye üstüne geliyorlar gibi hissetmeye başladım. Nikah konusunu da sevgilim istiyor diretiyordu ailesi zora koyma babası istemiyorsa zorlama vs demişler. Ama aklıma takılıyor..İmam nikahınin amaci elaleme "bakın artık biz karı kocayiz, aileyiz" demektir. Geçmiş zamanda (Cumhuriyet öncesi) resmi nikah olarak geçerli olduğu için imam (İslami dini) nikah kiyilirdi.
Şuanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurallarında bu nikahını resmi bir geçerliliği olmamakla birlikte İslam dininde de elaleme duyurulmayan nikahın geçerliliği yoktur diye biliyorum.
Velhasıl zina hükmünden kurtulmak için kadının hakkını savunan resmi nikah kıyıp herkese ilan etmeniz gerekmektedir. Çok dindar muhafazakar aileler bunu bilirler.
Kültürel dindarlık yaşayanlar bilmez.
Şahsen direkt ayrilirdim böyle bir tipten.
Sevgililik + nişanlılık döneminde olan ufak tefekcik olumsuz şeyler X 10 olarak evlilikte başınıza gelir.
Ohooo, geçmiş olsun. Yahu insanlar neden evlerinden kiraya çıksınlar. Ev bulana kadar bir süre beraber kalalım diyecekler. Bugün çıkıyoruz yarın çıkıyoruz derken bi bakmışsınız beraber yaşıyorsunuz. Ne münasebet ya, siz kendiniz ev kiralayamıyor musunuz?Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
Tam hayal ettiğim gibi sade bir nişan olmuş sizinkiAilem ve bende böyle sade kibar aile arasında yüzüğü takıp geçelim istiyoruz ama onlar tutturdular illede oynayacağız diye. Ne yapılır bilemiyorum
Haklısınız. Meğer ne zormuş bu işler. Bu yoldan dönersek ben daha hayatıma kimseyi almam. Ailemle huzurluyum çünkü onları yalnız bırakıp bir daha bu toplara girmem. Böyle onlarla yaşarım ne var yani değil mi :)Yok canım nişan süreci birbirinizi iyice tanıma süreci ya, hemen evlilik değilde nişan sürecinizi uzatıp iyice ölçüp tart derim ben. Hemen evlenelim olsun bitsine getirme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?