• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Ailen gelmesin dediyse bunu kesinlikle hayata geçirecek er ya da geç, sakın inanma yeminlerine, yol yakınken vazgeç..

Qdam zaten tak tak sıraladı ailem şok.. Bende şok nasıl konuştu anlamadım zaten surat 5 karıştı onda. Ama bizimkiler insanlıktan bişey demediler fakat karşılar senşn özgürlüğün olmalı yine de karar senin diyorlar, mutlu olacağımı düşünmüyorlar
Ailen hisseder ailenin hislerine guven kendine yazik etme

Ailen gelmesin dediyse bunu kesinlikle hayata geçirecek er ya da geç, sakın inanma yeminlerine, yol yakınken vazgeç..
Ailesi falan diyorki öyle birşet mümkün değil öyle birşey demeye hakkı yok vs falan diyor ama bir kere beynine yerleştirmiş onu diyor babamda bana haklı olarak

Gittiler 2 saat oldu. 1 saat oturdular en fazla zaten herkesin surat 5 karış sadece babası ılımandı. Kendisi seviyorum seni özür diledim onu söylediğim için falan filan dedi hep beraberken
nasıl hemen geldiler ki? Yakın mı evleri size? şartlarını ailenin önünde mi söyledi

Ailen hisseder ailenin hislerine guven kendine yazik etme
Babam ben sana saygı duyduğum için baştan beri bişey demedim ama kültürel farklılıkları söyledşm sana uygun olurmu yapabilirmisin acaba diye düşündüm ı anlıyordum swn sevdiğin için birşey demdim dedi. Bende biliyorum böyle düşündüğünü seninle konuşmadan anlaştık baba farkındayım dedim ama yapamıyorum o lafı söyledikten sonra dedim

Pofuduk benzer şekilde kaçtım. 3 senelik ilişkiydi, çok sevdiğimi düşünüyordum ama senin sevgilin gibi içinden başka bir adam çıktı. Üzüldüm , çok üzüldüm. 1-2 yıl kendime gelemedim, doğruya doğru. Şu an şükürler ediyorum, çok iyi bir eşim ve 4.5 yaşında çocuğum var. Hani bir daha olmaz, bir daha böyle sevemem diyor ya insan , öyle olmuyor ablam ☺️ Hani onun gibi anlaşamam diyorsun ya bir bakıyorsun ki karşına kimler çıkıyor. Ben o zaman bittiği için çok mutluyum. Eminim bir gün sende bu yaşadıklarına bakıp ucuz kurtulmuşum diye şükür edeceksin.

Arkadaş da gelip gitmicekmiş eve ama ben gidebilirmişim...
Şaka mı bu?Peki ailenizin yanında böyle saçmalanırken babanız ağzını açıp hadlerini bildirmedi mi?Bu ne cüret?Elin oğlu ailesiyle karşıma geçip,”Evlendikten sonra kızınızın arkadaşları evimize gelemez,kızınız çalışamaz” diyecek.Kovmaktan beter ederim onları.Siz de bunca şey yaşanıp söylendikten,bu kadar yüz göz olunduktan sonra hala ayrılmak en iyisi diyorsunuz mıy mıy.Sevgiyse,sevgi.Hepimiz sevdik,aşık olduk,yeri geldi aşk acısı çektik.Ama bu şekilde gururumuzu hiçe sayıp kendimizi ve ailemizi saf yerine koydurmadık.Bu neyin dramı?Sizin çoktan kesin bir dille ayrılıp bitirmeniz gerekirken,adamlar evinize gelip ailenizin karşısında size bir de şartlarını sunma cesaretini göstermişler.Resmen sizle dalga geçiyorlar.Ya da siz bizle geçiyorsunuz.Bu kadar pasifliği,ailecek akıl tutulmasını benim beynim başka türlü almıyor çünkü.

Babam ben sana saygı duyduğum için baştan beri bişey demedim ama kültürel farklılıkları söyledşm sana uygun olurmu yapabilirmisin acaba diye düşündüm ı anlıyordum swn sevdiğin için birşey demdim dedi. Bende biliyorum böyle düşündüğünü seninle konuşmadan anlaştık baba farkındayım dedim ama yapamıyorum o lafı söyledikten sonra dedim
Baba iste.evladinin uzulmesini de istemez kiyamazda.gozlerim doldu.boyle bi baba uzulmez :(hersey gonlunce olsun.karsina senin kiymetini bilecek delikanli duzgun bi insan cikacaktir.

Pofuduk benzer şekilde kaçtım. 3 senelik ilişkiydi, çok sevdiğimi düşünüyordum ama senin sevgilin gibi içinden başka bir adam çıktı. Üzüldüm , çok üzüldüm. 1-2 yıl kendime gelemedim, doğruya doğru. Şu an şükürler ediyorum, çok iyi bir eşim ve 4.5 yaşında çocuğum var. Hani bir daha olmaz, bir daha böyle sevemem diyor ya insan , öyle olmuyor ablam ☺️ Hani onun gibi anlaşamam diyorsun ya bir bakıyorsun ki karşına kimler çıkıyor. Ben o zaman bittiği için çok mutluyum. Eminim bir gün sende bu yaşadıklarına bakıp ucuz kurtuluşun diye şükür edeceksin.
Abla sevemem gibi geliyor şuan bana hatta artık bu defterleri kapatıp ailemin yanından ayrılmak istemiyorum. Seviyorum yalan yok yinede severim hala ama keşke böyle olmasaydı olan benim sevgime oldu. Yıprandım haketmedşm ama böyle olması en doğru karar olacak gibi çünkü şuan nişan arefesinde bi kızmış gibi kıpır kıpır hissedemiyorum. Olanlar oldu çok oldu hemde. Sevgimi atamayacağım ama bu şekilde en doğrusu. Kafamı da dağıtamıuorum galiba hergün buraya gireceğim 😥

Back