NİŞANA 5 GÜN KALA

Ailesi ile görüşmeli miyim sizce yüz yüze benim kararım bu diye
Kaç kere sormuşsunuz aile ile görüşmeli miyim diye. Siz erkek arkadaşınızla görüşüp bitireceksiniz aile ile değil.Ailesi kararınızdan sonra sizin aile ile görüşürse babanız gerekenleri söyler

Kızın bunu yapacak gücü yok çünkü aşıııııık hemde çok

Ayy yok burda biz şiştik
Kestirip atamıyorsunuz
Barışırsiniz siz.

Barisacagi zaten belli. Butun sayfalari okumadim ama adam benim ailem muhafazakar bizde nisandan sonra imam nikahi yapiliyor diye bunu onceden konu sahibine soylemis mi? Konu sahibi nisandan once bu aile ile bu kadar icli disli olmus, vakit gecirmis bu imam nikahi mevzusunun cok surpriz olmamasi lazim. Surpriz oluyorsa demek ki nisandan once birbirini tanimak yerine biz seviyoruz evlenecegiz diye yola cikmislar.

Tüm yorumlari okudum
Dini nikah detayi hiç söylenmemiş ( yani konu sahibi yazmadı )

Ve evet barışacak.2 yılımda 2 yılım diyor konu sahibi şaka gibi

2 yıl mı ? Koskoca bir ömür mü?

Bakın affedilir yanı olmadığını biliyorum onlara paylaşmama sebebim üzülmemeleri. Başka şekilde noktalamak kendi aramızda yani
Hayır ailenize söylememe sebebiniz ailenizin ayrılın diyeceğini bildiğinizden. Onun ailesi ile görüşmeli miyim diye sorman da ailesinin olur mu hiç biz öyle demedik böyle dedik yada oğlum nasıl söyler ailen gelmesin diye hiç öyle şey olur mu diyerek seni ikna etmesi için. Sen ayrılmayacaksın ve malesef yaşayarak burda söylenenlerin ne kadar haklı olduğunu göreceksin

Tüm yorumlari okudum
Dini nikah detayi hiç söylenmemiş ( yani konu sahibi yazmadı )

Ve evet barışacak.2 yılımda 2 yılım diyor konu sahibi şaka gibi

2 yıl mı ? Koskoca bir ömür mü?

Bir musibet bin nasihatten iyiymis. Yasasin ve gorsun. Kendi dusen aglamaz.

Dini nikah zina vs meselelerinde çok hassaslar madem elin kızının kendileriyle daha sevgiliyken içli dışlı olmasına niye müsade etmişler. Böyle düşünen aile arkasından neler demiştir Allah bilir. Bak bak daha ortada bir şey yokken evimize geldi çocuğumla tatillere gitti acaba bundan önce kimlerle yaptı bile demiştir bu kafalar..

Şimdi sizi kaybetmemek için sözlerinden dönmüş ama evlendikten sonra ailenle ilgili çok sorun çıkaracak gibi duruyor. Baban çok mantıklı ve haklı bu arada.

Katılıyorum.
Nişan süresince zaten bunu daha iyi anlayacaksiniz.
Nişanlı iken size eş muamelesi yapıp emrivaki ve kısıtlamaları başlar.

Kabul etmedik kesinlikle zaten böylr birşeyi bende ailemde

Aynen oyle zaten kendisi de bu zihniyetten cok uzak bir kafa yapisinda biri degil bence. Ilk yorumlarinda nisan atarsam farkli bakilir gibi bir cumle kurmus. Nisan atmanin sevgililikten ne farkli var? Hepimizin sevgilisi oldu ayrildik gittik baskasi ile evlendik kimse de farkli bakmadi. Sevgililik ve nisanlilik zaten karsilikli birbirini tanimak icin var. Amac sadece evlenmekse o zaman bu zihniyetleri onceden farketmemek normal. Yoksa insan sevgilisinin ailesinin bu kafada olduklarini bilmiyor olamaz. Bilmiyorsa adam ustune bir de yalancidir.

2 seceneğiniz var aslinda.
Nişan birbirinizi daha iyi tanımak icin.bir süreç aslinda.Madem.cok seviyorsunuz anlayip tanimaya çalışın onu.ve ailesini.Evlilik tarihi icinde acele etmeyin.
Ama be olsa. Hayat tecrübeme göre kaçardim bunlardan Evlensenizde çok üzülürsünüz.

Cidden kendinize bunu yapacak mısınız? Arada kocaman ile kültür farkı var ve ailen gelmesin diye şimdiden başlamış muhtemelen bu sokakta oynamayı, önce imam nikahını kabul etmeyeceğinizi bildiği halde ailesine söylemedi. Bu kişinin size saygı duyacağını düşünüyor musunuz?

Kaçacağım bende kararımı verdim

Çabasını gördüm ama, karar belli.

Males2f bu iş olmayacak. Ailemin yanında tak tak sıraladı şartlarını biz şok olduk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…