NİŞANA 5 GÜN KALA

Hafife almadım çünkü unutamıyorum. Tabiki tartışma oluyor ara sıra insan gelip geçiyor ama bu hassas bir konu geçilmiyor..
Su kkda ogrendigim bisy var,kiz tarafi nekadar naifse,erkek tarafi okadar uste cikiyor.Babaniz aydin biriiymis,evlendiginizde maddi manevi aileniz yorulacak .Mesela dugunde naif taraf daha cok cabalayack,evladimiz mutlu olsn diye.Erkek tarafi biz yapamayiz,bizde adet bu diye diretecek,yokusa surecek Bunu ilk kavgada ailen giremez diyen adamdan anliyoruz artik.Siz karar vereceksiniz.

2 yıldır sizi evlerinde misafir etmişler,birlikte yolculuk yapmışsınız,zina şimdi mi akıllarına gelmiş.

Çok haklısınız inada binecek gibi duruyor

Sokakta oynamak Sadece Kürtler değil bu bazı Türk yorelerinde de adettir. Örnek: Erzurum. Bence buna göre ailenin aydın olup olmaması kararı verilmez yani. Bu tamamen tercih meselesi
Sokak düğünü görgüsüzlük ve medeniyetsizliktir. Kır (kıro-hanzo) kültürüdür. Düğünde tabanca atmaktan farksız maganda yaşam biçimidir. Sizin düğününüzün gürültüsünü, patırtısını, yol kapatmasını herkes çekmek zorunda mı? Ne yazık ki biz İç Asya'dan gelme Anadolu Türkleri Orta Doğululaşarak medeniyetten ve gelişmekten geri kaldık. Damat adayının beyni hazır zaten, hemen ailene gidersin gidemezsine girmiş. Emin ol, evlendikten sonra sana da ailene de gününü gösterecektir.
Bana da böyle geldi. Düğün sonrası kayınbabanlarla oturmaya hazırlan. İmam nikahı ne yaaaa!!! İki senedir sevgili olmuş, gezip tozmuşsunuz; şimdi mi imam nikahı aklınıza geldi?

Sonradan daha zor olmasın diye acaba şimdiden mi kesip atsam diyorum evet seviyorum ama bu başka bir boyut değil mi sizcede

Günaydın değil mi gerçekten

Ailenle ilgili kısıtlama koymak için çok erken hatta kısıtlama bile koyamamz İslami konularda nikah yapacak kadar hassassa eşin ailesinin kendi ailen hükmünde olduğunu da bilmesi gerekir. Saygı çok önemli evlilikte hatta tüm ilişkilerde bu kadar erken saygısızlık yapması biraz kişiliğini ortaya koymus. Evlilikte duygulardan çok mantık ön plana çıkmalı. Bence bu konuyu bir daha düşünün sözlünüz en ufak pürüzde yıkıp dökmüş herseyi ailesinden önce evleneceğiniz şahıs önemli. Aile daima 2. Planda

Sonradan daha zor olmasın diye acaba şimdiden mi kesip atsam diyorum evet seviyorum ama bu başka bir boyut değil mi sizcede
Kesinlikle öyle sevgi herşey değil evlendikten sonra bunu çok iyi anlayacaksin. Ayni eve girince herşeyi paylaşınca anlasinca en önemlisi saygili davraninca sevginin oluşmaması mümkün olmuyor zaten

Yani nikah olmadigi surece bitti dedin mi biter gercekten kararliysan. Seni baglayan hicbir sey yok aslinda nisanlanmakta. Onemli olan sonradan acaba denesemiydim diye pismanlik yasar misin? Yasamam diyorsan netsen bu konuda kes at.

Bizde önce aile geliyor işte ..

Kesinlikle öyle sevgi herşey değil evlendikten sonra bunu çok iyi anlayacaksin. Ayni eve girince herşeyi paylaşınca anlasinca en önemlisi saygili davraninca sevginin oluşmaması mümkün olmuyor zaten
Bu yaşanılanlardan sonra kimseye güvenip evlilikte kararı alamayacağım kesin..

Bizde önce aile geliyor işte ..
Sen onun ailesiyle evlenmeyeceksin o da senin ailenle evlenmeyecek. Ailelere sonsuz saygı gösterilmeli ama müdahale ettirilmemeli bence hiç sağlıklı olmaz. Benim kv veya kendi annem en ufak şeyimizi müdahale etse ben sinir oluyorum bilmiyorum herkes benim gibi değildir belki

Yani nikah olmadigi surece bitti dedin mi biter gercekten kararliysan. Seni baglayan hicbir sey yok aslinda nisanlanmakta. Onemli olan sonradan acaba denesemiydim diye pismanlik yasar misin? Yasamam diyorsan netsen bu konuda kes at.
Ama gidişat canımı sıkıyor ya sanki ışık olmayacak bu durumda gibi..

Olmuyor doğulularla batılılar olmuyor..onlar kötü insan olduklari için değil o kadar farklılar ki...benim arkadaşım evlendi çok mutsuz şimdi kaç yıllık iliskisiydi....batilardan görenekleri adetleri çok farklı...çok aydın bir babanız varmış bence yazık edersiniz kendinize...üstelik şimdiden bunu diyen adam evlenince seni ailenle gorusturmez bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…