- 9 Ağustos 2016
- 7.109
- 23.014
- 348
- Konu Sahibi pofudukpanda
-
resmi nikah olmadan imamlar nikah kıymıyor onu diyorum. Evlilik cüzdanını istiyorlarAnlamadım?
Su kkda ogrendigim bisy var,kiz tarafi nekadar naifse,erkek tarafi okadar uste cikiyor.Babaniz aydin biriiymis,evlendiginizde maddi manevi aileniz yorulacak .Mesela dugunde naif taraf daha cok cabalayack,evladimiz mutlu olsn diye.Erkek tarafi biz yapamayiz,bizde adet bu diye diretecek,yokusa surecek Bunu ilk kavgada ailen giremez diyen adamdan anliyoruz artik.Siz karar vereceksiniz.Hafife almadım çünkü unutamıyorum. Tabiki tartışma oluyor ara sıra insan gelip geçiyor ama bu hassas bir konu geçilmiyor..
Yüzde yüz deniyorlar bende aynı şeyi düşünüyorum hani belki ısrar edersek belki bu sefer kabul ederler mi acaba diyeSiz kapattığınızı düşünmüşsünüz o zaman işte. Zira kapatılan konu tekrar önünüze gelmez. Deniyorlar demek ki evet falan der mi diye.
2 yıldır sizi evlerinde misafir etmişler,birlikte yolculuk yapmışsınız,zina şimdi mi akıllarına gelmiş.Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye. Bu anlayıştalar. Babama çok ters geldi bu durum. Zaten onlardan önce ben kabul etmedim, etmemde. Bu zamana kadarda zina o zaman çekeceğiz ya da bilmiyorum dedim yani.
Çok haklısınız inada binecek gibi duruyorSu kkda ogrendigim bisy var,kiz tarafi nekadar naifse,erkek tarafi okadar uste cikiyor.Babaniz aydin biriiymis,evlendiginizde maddi manevi aileniz yorulacak .Mesela dugunde naif taraf daha cok cabalayack,evladimiz mutlu olsn diye.Erkek tarafi biz yapamayiz,bizde adet bu diye diretecek,yokusa surecek Bunu ilk kavgada ailen giremez diyen adamdan anliyoruz artik.Siz karar vereceksiniz.
Sokak düğünü görgüsüzlük ve medeniyetsizliktir. Kır (kıro-hanzo) kültürüdür. Düğünde tabanca atmaktan farksız maganda yaşam biçimidir. Sizin düğününüzün gürültüsünü, patırtısını, yol kapatmasını herkes çekmek zorunda mı? Ne yazık ki biz İç Asya'dan gelme Anadolu Türkleri Orta Doğululaşarak medeniyetten ve gelişmekten geri kaldık. Damat adayının beyni hazır zaten, hemen ailene gidersin gidemezsine girmiş. Emin ol, evlendikten sonra sana da ailene de gününü gösterecektir.Sokakta oynamak Sadece Kürtler değil bu bazı Türk yorelerinde de adettir. Örnek: Erzurum. Bence buna göre ailenin aydın olup olmaması kararı verilmez yani. Bu tamamen tercih meselesi
Bana da böyle geldi. Düğün sonrası kayınbabanlarla oturmaya hazırlan. İmam nikahı ne yaaaa!!! İki senedir sevgili olmuş, gezip tozmuşsunuz; şimdi mi imam nikahı aklınıza geldi?Sokakta oynama işi medeniyetsizlik. Bahçede oynayın dedi diye baban gelmesin evime diyen adamdan ayrılırdım net. Üstüne bir de dini nikah yapalım demiş. Anne babasının kiraya çıkıp sonra size yerleşmesi çok olası. Valla ben olaam nişanı da ertelerdim.
Sonradan daha zor olmasın diye acaba şimdiden mi kesip atsam diyorum evet seviyorum ama bu başka bir boyut değil mi sizcedeAklimdan asla cikarma zaten o sozlerini ve ailesi ailene uygun mu bilemem ama dusunmen gereken bu adam bana uygun mu? Bu kadar basit bir seyde ailen eve gelmesin gibi bir cumle kurmak aklina geliyorsa uzgunum ama bunu sana yasatacagi kesin. Tavsiyem seviyorsan ayrilma ama nisani ertele. Yada nisanlansan bile nisanliligi uzatabildigin kadar uzat gercek yuzunu mutlaka goreceksin.
Günaydın değil mi gerçektenSokak düğünü görgüsüzlük ve medeniyetsizliktir. Kır (kıro-hanzo) kültürüdür. Düğünde tabanca atmaktan farksız maganda yaşam biçimidir. Sizin düğününüzün gürültüsünü, patırtısını, yol kapatmasını herkes çekmek zorunda mı? Ne yazık ki biz İç Asya'dan gelme Anadolu Türkleri Orta Doğululaşarak medeniyetten ve gelişmekten geri kaldık. Damat adayının beyni hazır zaten, hemen ailene gidersin gidemezsine girmiş. Emin ol, evlendikten sonra sana da ailene de gününü gösterecektir.
Bana da böyle geldi. Düğün sonrası kayınbabanlarla oturmaya hazırlan. İmam nikahı ne yaaaa!!! İki senedir sevgili olmuş, gezip tozmuşsunuz; şimdi mi imam nikahı aklınıza geldi?
Ailenle ilgili kısıtlama koymak için çok erken hatta kısıtlama bile koyamamz İslami konularda nikah yapacak kadar hassassa eşin ailesinin kendi ailen hükmünde olduğunu da bilmesi gerekir. Saygı çok önemli evlilikte hatta tüm ilişkilerde bu kadar erken saygısızlık yapması biraz kişiliğini ortaya koymus. Evlilikte duygulardan çok mantık ön plana çıkmalı. Bence bu konuyu bir daha düşünün sözlünüz en ufak pürüzde yıkıp dökmüş herseyi ailesinden önce evleneceğiniz şahıs önemli. Aile daima 2. PlandaArkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz
Bende onlar için nu kararı vermem gerektiğini hissediyorumHemde hiç haketmiyorlar. Yazdıklarından anladığım kadarıyla baban çok aklı başında mantıklı biri. Hiç eziyet etme kendine de ailene de
Kesinlikle öyle sevgi herşey değil evlendikten sonra bunu çok iyi anlayacaksin. Ayni eve girince herşeyi paylaşınca anlasinca en önemlisi saygili davraninca sevginin oluşmaması mümkün olmuyor zatenSonradan daha zor olmasın diye acaba şimdiden mi kesip atsam diyorum evet seviyorum ama bu başka bir boyut değil mi sizcede
Yani nikah olmadigi surece bitti dedin mi biter gercekten kararliysan. Seni baglayan hicbir sey yok aslinda nisanlanmakta. Onemli olan sonradan acaba denesemiydim diye pismanlik yasar misin? Yasamam diyorsan netsen bu konuda kes at.Sonradan daha zor olmasın diye acaba şimdiden mi kesip atsam diyorum evet seviyorum ama bu başka bir boyut değil mi sizcede
Bizde önce aile geliyor işte ..Ailenle ilgili kısıtlama koymak için çok erken hatta kısıtlama bile koyamamz İslami konularda nikah yapacak kadar hassassa eşin ailesinin kendi ailen hükmünde olduğunu da bilmesi gerekir. Saygı çok önemli evlilikte hatta tüm ilişkilerde bu kadar erken saygısızlık yapması biraz kişiliğini ortaya koymus. Evlilikte duygulardan çok mantık ön plana çıkmalı. Bence bu konuyu bir daha düşünün sözlünüz en ufak pürüzde yıkıp dökmüş herseyi ailesinden önce evleneceğiniz şahıs önemli. Aile daima 2. Planda
Bu yaşanılanlardan sonra kimseye güvenip evlilikte kararı alamayacağım kesin..Kesinlikle öyle sevgi herşey değil evlendikten sonra bunu çok iyi anlayacaksin. Ayni eve girince herşeyi paylaşınca anlasinca en önemlisi saygili davraninca sevginin oluşmaması mümkün olmuyor zaten
Bende siz gibi düşünüyorum onu kötülemek için söylemiyorum ama babam haketmiyor aslındaBen olsam sırf babam gibi medeni bir adamı böyle barzolarla muhatap etmemek için ayrılırdım.
Sen onun ailesiyle evlenmeyeceksin o da senin ailenle evlenmeyecek. Ailelere sonsuz saygı gösterilmeli ama müdahale ettirilmemeli bence hiç sağlıklı olmaz. Benim kv veya kendi annem en ufak şeyimizi müdahale etse ben sinir oluyorum bilmiyorum herkes benim gibi değildir belkiBizde önce aile geliyor işte ..
Ama gidişat canımı sıkıyor ya sanki ışık olmayacak bu durumda gibi..Yani nikah olmadigi surece bitti dedin mi biter gercekten kararliysan. Seni baglayan hicbir sey yok aslinda nisanlanmakta. Onemli olan sonradan acaba denesemiydim diye pismanlik yasar misin? Yasamam diyorsan netsen bu konuda kes at.
Olmuyor doğulularla batılılar olmuyor..onlar kötü insan olduklari için değil o kadar farklılar ki...benim arkadaşım evlendi çok mutsuz şimdi kaç yıllık iliskisiydi....batilardan görenekleri adetleri çok farklı...çok aydın bir babanız varmış bence yazık edersiniz kendinize...üstelik şimdiden bunu diyen adam evlenince seni ailenle gorusturmez bile..Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?