• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan yerini kim tutar yardım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ggothicc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2011
446
6
46
İstanbul
kızlar yakında nişan yapıcaz.karşı tarafla adetlermz braz farklı. ben nışanı biryer tutup yapalım istiorum. fakat o yeri bizde erkek tarafı tutar. erkek arkdşmn adetide kız tarafnn yapması yonunde. bu konuyu nasıl cozucez:(

Hangi tarafın maddi durumu daha iyi? Eğer sizin maddi durumunuz iyiyse neden illa ki erkek tarafına bırakıyorsunuz ki. Adet dediğiniz şeyi bir nebze siz yaratıyorsunuz. Yani adet yerine gelmese günah mı ayıp mı ne oluyor? Böyle bir konuda uzlaşmak bu kadar zor mu?

Nişan da tüm masraflar kız tarafına aiittir nişan kız tarafını cemiyetidir öncelerde evde yapılırmış bu yuzden cok masrafı gerektırmezmıs ama sımdı baya masraflı oluor benımde mart 16da nişanım var allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsın zor işler

canım türkiyenin neresinden olursan ol nişanı kız tarafı byapar ve bunu herkes bulur
kusura bakmada sizin adetinizde bir tuhaf yani
benimde 18 kasımda nişanım oldu mekan parasını,yemekleri herşeyi biz yaptık.
Erkek tarafına adını bile ettirmedik
ilerde bunun için bana ve ailme laf gelmesiniz kesinlikle istemem

ama nişanı kız yapar
he erkek tarafının durumu çok iyidir sizin normaldir tamam amenna ama öbür türlü siz yapacaksınız
nişanı erkek,düğünü erkek eee kız tarafı ne yapacak o zaman

Sizin adetlere göre de düğünü kız tarafı mı yapıyor :1: şaka bir yana nişanı kız tarafı yapar benim bildiğim de o şekilde. eğer siz ödemek istemiyorsanız o zaman dışarıda yapmayın nişanınızı :34:

demekki heryerde değişk adet. bizim burda bole .

ayrı sehrlerdeyz üstelk düğünüde 2 yerde olucak. 2yerdeki düğün salonuda erkek tarafı tutar bzde.

düğün dernek işlerinin çok büyük bir kısmı erkek tarafına yıkılıyor nedense :51:

erkeğin nişan yüzüğünü erkek mi alacak ?

madem iki taraf yapmam diyor , en iyisi aileleri karıştırmadan ikinizin halletmesi.

aslında doğru olan kız tarafının yapması.

Son düzenleme:
valla kusura bakmada sen hariç buradaki herkesle hem fikirim.
nişanı tabikide kız tarafı yapar mekanıda kız tarafı ayarlar..ben düğün salonunda yapmıştım:))

evet kız tarafı tutar da bazı arkadaşlar neden biz yaptık kusura bakma da erkek yapamaz sen yapacaksın şeklinden neden konuşmuşlar anlayamadım ...siz yapmışsınız...kız tereddütte kalmış sormuş size

kızlar yakında nişan yapıcaz.karşı tarafla adetlermz braz farklı. ben nışanı biryer tutup yapalım istiorum. fakat o yeri bizde erkek tarafı tutar. erkek arkdşmn adetide kız tarafnn yapması yonunde. bu konuyu nasıl cozucez:(

bizde kız tarafı ama siz ortak verin parasını en iyi çözüm bu gibi

bizdede nişanın tum masraflarını kız tarafı karşılar. benim nişanım nisanın 28 nde biz kendimiz tuttuk salonu. :1:

Nişan kız tarafına aittir canım sadece fotoğraflar erkek tarafına aittir erkek başka hiç bir şeye karışmaz.Siz nerelisiniz merak ettim. Bu arada Hayırlı olsun inşallah herşey istediğin gibi olur.

Nişan salonunu erkek tarafı tutuyor ise sizde, düğün salonunu da sizin tutmanız lazım..

Ömrümde hiç duymadım böyle şey ya.
Nerelisiniz çok merak ettim.
Nişan kız tarafınındır.. Bu da Türkiyenin her yerinde böyledir, hatta Azerbaycanda bile böyle.

Kızlar ben ünivi Konya da okumuştum orda da nişanı düğünden bir hafta hatta bazen bir gün önce yapıyorlar vede düğündü sözdü nişandı herşeyi erkek tarafı yapıyor.. Arkadaşta Konyalı olabilir.. Yani belki adetleri gerçekten öyle olabilir..

Bu arada bizde de kına ve nişanın herşeyini kız tarafı yapar.. sadece kınada çerezleri erkek tarafı alır oda nedense hiç anlamadım..:44:

Bizde nişan kız tarafına aittir bütün masraflar erkek tarafı karışmaz eger nişan salonda yapılacaksa kız tarafı salonu tutar.Pastası,tatlısı,yemegi kıza aittir.Nişanda kuaför parasınıda kız tarafı oder eger şehir dısından misafir geliyorsa onlara otobüsüde kız tarafı tutar fotografcı olaylarıda kız tarafına aittir sadece kızın nişan yüzügünü erkek tarafı erkegin nişan yüzügünüde kız tarafı alır bizde.Dügün de erkek tarafına aittir salonun tutulması,ulasım ve kuaför olayları.

canım nişan kız tarafına ait bizim buralarda da :) herşeyimizi biz yaptık nişandaa :)
bu arada düğün 2 tarafta olcak bizde de ama ben ikisinide erkek tarafına yaptırmayı düşünmüyorum benim memleketimde olanı kına düğün şeklinde yapmayı düşünyoruz zaten ya tamamını ben karşılarım yada ortak bi karar veririz.

Son düzenleme:
Back