Nişan Nişan takısı...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

example

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
31
1
86
İstanbul
Nişanda takılar kızda kalır, düğünde gelin ve damada kalır. Tabi nişandaki takıları toplayan kız tarafı tüm parayı harçur edecek değil, ya nişan mekanının parası verilir ya da kızın çeyizine bişey alınır.
Benim geçen hafta nişanım oldu, erkek tarafı bizden dışarıda yer tutmamızı oynamak istediklerini söyledi, bizde gittik gayette hoş ve şık yemekli bir mekan tuttuk. Kendi kendimize en azından biraz takı olursa mekan ücretini veririz üste bişey kalmasına gerek yok diye düşündük. Sonradan biz çok kişi geleceğiz diye tutturdular. EE tabi ücrette ona göre :(( neyse nişan oldu ama benim uyanık kaynanam gelen misafir ve akrabalarına nişanda takı taktırmadı. Nişanda kız tarafına kalır düğünde erkeğe kalır o yüzden biz gittiğimiz nişanlarda damadın annesine evde veririz diye bir konuşma arasında birkaç ay önceden ağzından kaçırmıştı. Akıllı olduğunu zanneden kadın aynı şeyi kendinin yaşayacağını unuttu. Hiç önemli değil biz kendi cebimizdende veririrz mekan parasını ama ben böyle enayi yerine konulmaya dayanamıyorum. Hem biz güzel nişan isteriz diyip hemde nişandaki takıları evde kendine topladı. Ama bu nişanın düğünüde var, babamlarda haklı olarak düğünde ne akraba ne arkadaş ne de komşulara takı taktırmayız bizde evde kabul ederiz takıları düğünden sonra sana veririz neden borcunuza balayınıza düğününüze harcansın, bizde anlı şanlı lüks düğün isteriz diye kızdılar. Offfff valla anlattım ki tavrınız baştan koyun ve nişanınızı ona göre yapın. Ben böyle olacağını bilseydim evde olacak diye olay çıkartırdım :((

Canım en güzel günlerinde bunu yaşamana çok üzüldüm. Peki sen konuştun mu nişanlınla, o ne diyor bu duruma? İnşallah düzelir bir an önce yaşanan gerginlikler.

aslında kendin söylüyorsun geline kalır damada kalır.müstakbek kayınvaliden sanki kendisine kalacakmış gibi bir tavır takınmış bence sen bi nişanlının ağzını ara düğünde takılacaklar anasına mı gidecek... alan var çünkü eğer öyle birşey seziyorsan babanın yapacağı gayet mantıklı olacaktır en azından size kalacak

Ben nişanlımla hiç konuşmadım onunla böyle muhabbetlerede asla girmem :( çokkk büyük ihtimal onun böyle şeylerden haberi bile yoktur söylememde huzursuzluk çıkmasın. Ama annesinin böyle birşey yaptığından eminim, çünkü o kadar akrabaları aile dostları geldi takı takmamaları imkansız. Ve dediğim gibi biz hangi taraftansak o aileye veririz ki karşı tarafa gitmesin falan demişti. Düğünde ise düğün parası yaparsınız takılanları falan diyordu annesi babası. Ama ben hiç enayi değilim valla benim tanıdıklarım takı takacak onlar düğün yapacak yok öle şey. Varsa paraları yapsınlar yoksa ben takı taktırmayı düşünmüyorum. Aynen onların yaptığı gibi. Valla nişanlım 10 numara imsan onu asla kırmam ama ailesinede bukadar boyun eğmem :(

nişanlın nereli acaba
belki onlarda nişanda takı takılmıyordur
biz karadenizliyiz mesela biz de nişanda takı takılmaz eşim denizliliydi onlardan da gelen kimse takı takmadı
herkes hediyesini dügünde getirir
benim nisanımda ne erkek ne kız tarafından kimse bi sey takmadı
yani esimin ailesi taktı
bi de iki ablam pırlanta bilezik yaptırmıstı o kadar
baska bir ceyrek altın dahi gelmedi

Son düzenleme:
bu anne babalar neden sahiplenir su altınları anlamam masrafa gelince 1 kurus ceplerinden cıkmaz lafa gelince dugun yaptık evlendirdik olur butun altınlarda borc denir alınır kendinde akıllılar bu durumda babanın dedigi gayet mantıklı

bana nişanda bi set takıldı erkek tarafından 1 tane de bilezik..takılan herşeyde bize kaldı..ailem dokunmadı ben paraları da altın yaptırıp saklıyorum..bence iki ailede karışmasın çocuklara kalsın herşey.

bana nişanda bi set takıldı erkek tarafından 1 tane de bilezik..takılan herşeyde bize kaldı..ailem dokunmadı ben paraları da altın yaptırıp saklıyorum..bence iki ailede karışmasın çocuklara kalsın herşey.

bencede öyle olmali zaten normalide bu degil mi takilan taki takilsin gelinle damat ne yapiyorlarsa yapsin aileler ne karisiyor ki :S

Kaynanaların zaafı altın ve para bunla güç topluyorlar çoğunluk ev hanımı hayatında işe girip çalışmamıştır zaten oğlan evlendirdikleri vakit zaten ev hanımı positionundalar birikmiş paraları yok oğlunun aldığı altınları takıyorlar geline zaten altın takamamış kıskançlıktan veya parasızlıktan damatı öğütlüyorlar oğlum o altınlar bizim diye ve henüz evlenmemiş çiftlerin arasını evlendikten sonra bozuyorlar!

Ben nişanlımla hiç konuşmadım onunla böyle muhabbetlerede asla girmem :( çokkk büyük ihtimal onun böyle şeylerden haberi bile yoktur söylememde huzursuzluk çıkmasın. Ama annesinin böyle birşey yaptığından eminim, çünkü o kadar akrabaları aile dostları geldi takı takmamaları imkansız. Ve dediğim gibi biz hangi taraftansak o aileye veririz ki karşı tarafa gitmesin falan demişti. Düğünde ise düğün parası yaparsınız takılanları falan diyordu annesi babası. Ama ben hiç enayi değilim valla benim tanıdıklarım takı takacak onlar düğün yapacak yok öle şey. Varsa paraları yapsınlar yoksa ben takı taktırmayı düşünmüyorum. Aynen onların yaptığı gibi. Valla nişanlım 10 numara imsan onu asla kırmam ama ailesinede bukadar boyun eğmem :(

:2:bende sizin durumunuzdayım ya

Back