canım şimdiden hayırlı olsun .. biz nişan alışverısıne gıdıldıgınde ben ne istediysem onu begendım kımse de bana bır sınr koymadı maddi açısıdan... ben pırlanta set istedim.. alyans begendık.. tek taşım vardı zaten.. bir de ayrıca pırlanta başka bir yüzük daha aldık.. Sonrasında kayınvalıdemler bilezik de begenmemi istediler. Bilezik de yine nasıl istediysem o şekilde oldu nişamımda . Ancak imam nikahı kıyıldıgı zaman Mihir ( doğru yazdım mı bilemiyorum ) soruldugunda 5 tane Eşim Trabzonlu oldugu ıcın trabzon bılezıgı istiyorum dedim :)
Başka bir örnek de ablamın nişanından vereyım sana.. Onunda nişanında altın set takıldı .. Alyans ve tek taş yüzüğü.. Ama düğünde ablamın kayınvalidesigiller bilezik de taktılar, yeni bir altın set daha da taktılar.. Biz ikinci bir set olacagını beklemiyorduk ama gönüllerinden kopmuş :)
Sen pırlanta istiyorsan pırlanta aldır bence, düğünde de trabzon bılezıgını taksınlar.. Kalın olanlarından değil ince olanlarından yapabıldıklerı kadar iste.. İlla bir tane olacak degıl ya ... Hem set ömürlük oluyor, anneminki bile 42 senedir durur :)