How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Nişan Nişan takılari belasi!!!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
rica ederim yanlış anlaşılmak istemem konu başlığından öyle bir yazmışsınız ki bela falan diye hah dedim takı da takı diye tutturan bir gelin adayı daha ama yazdıklarınızı okuduğum kadarıyla orta yolu bulmayı düşünen birisiniz. çevremdede o kadar çok var ki takılar benim bilmem ne diye kavga çıkaran sonuçta ortak olarak ileride size kullanılacak şeyler bunlar en güzel zamanlarda kavga etmeye değer mi?
Asla bizde kavga etmiyoruz dogru anlamışsınız iki aileninde gönlü olsun diye uğrasıyorum takılacak 3-5 altınla ne sölümün nede benim hayatım kurtulur sonuçta ki ben zaten o kadar fazla bilezik takın sunu takın bunu takın dahi demedim ama illa ki zıtlaşmalar oluyor bize göre hava hoş ben derim mesela sözlüme sende kalsın at bankaya ortak harcayalım ama aileler adetlere göre hareket etmeye calısıyolar. Belası diye yazmamın sebebide o konu evde konusulurken actıgım bir konuydu oyle bi asilıkle yazmısım :) tesekkür ederim

sizde kalması daha iyi olur tabi.
altın, para, vs...elbette önem verdiğimiz şeyler değil. Ama zor günler için güvence olması gerekir.

Nişanımızda, düğünümüzde takılanlar hiç umrumda olmamıştı. Heyecanlıydım. Ne olursa olsun yeter ki kimse kırılmasın dedim. Nişan takıları bize kaldı. Gittim son kuruşa kadar kayınvalidemin eline verdim. Eksiklerimiz, ihtiyaçlarımız vardı onlara harcandı yine. Kayınvalidem ise düğünde takıdayken, iki akrabasına arkamızdan üzerimizdeki takılarımızı toplattı. Yangından mal kaçırır gibi. Annemle babam çok sinirlendi o harekete. Annemle babamın benim takılarımı alacağını sandı sanırım :)
Düğünden sonra paraları eşimin hesabına yatırdık. Altınları, bilezikleri hepsini yine annesinin eline verdik saklasın diye. Lazım olduğunda hep açıklama yapıyoruz. Sonra kayınvalide ile sorunlar yaşamaya başladık, çok ağır sözler söyledi bana. (Ayrılacaksınız, başkasını bulucam çocuğuma vs.) Eşimle de çok tartışmalarımız oldu. Kayınvalideyle görüşmüyoruz artık, eşimle aram iyi. Ama altınlar kayınvalidemde kaldı. Ne isteyebiliyorum, ne alabiliyorum artık. Anlatmak istediğim; her konuda çok fazla yüz verdim karşı tarafa, tepeme çıkardım. Ama hiç bir şeye değmedi. Umarım yeni evlenecek olan arkadaşlar böyle sorunlar yaşamazlar. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Sağlam adımlar atın, her şeye eşinizle birlikte karar verin, aileleri uzak tutun bence.
Keşke dediğiniz gibi yapabilsek dogru soyluyorsunuz şimdi herşey güzel ama bakalım o zamnlar gelince neler olucak :(

Bizde iki tarafdada kalmadı bankaya koyduk.... Takılan altınları parayı toplayıp ettiği gramda bilezik yaptırdık... Ne benim ailem böyle birşeye karışdı nede nişanlımın ailesi.... Böyle şeylerde sorun çıkaran aileleri anlamıyorum eğer sorun çıkaracak ailelerse burada iş çiftlere düşüyor kendi ailelerini idare etmesini bilecek... Ben şunu da çok yanlış buldum altının kimle kalıp kalmıyacagının adetlerle görenekle ne alakası, adetlere bunlarla değilde daha başka konularda bağlı olsak... Altının kimde kalacagını bile adetlere göreneklere bağlalıyorsak vah bizim halimize... Bana göre kim daha iyi saklayıp,güvenle tutacaksa onda kalmalı malum devir kötü....

benim nişanımda aralıkta oldu. aynı problemi yaşadım, bizde nişanda takılan takı kıza kalır ve erkek bunun konusunu bile yapmaz. Ama onun ailesi herkese ne takıldıysa onda kalır dedi... çok problem yaşadık nişanlım annesini destekledi. Takılar bizde kalmazsa düğün tarihi ertelenir dedi... bir sürü problem en sonunda kabul ettik. berbat bir konu. inanın şuan yola çıkmış olmasam birdaha asla evlenmeyi düşünmem.

Back