Nişan Nişan takılari belasi!!!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
kime ne takıldıysa onda yaa bu devirde böyle sorunlar mı kaldı yapmayın zaten ileride hepsi ikinizin ortak olacak.

kime ne takıldıysa onda yaa bu devirde böyle sorunlar mı kaldı yapmayın zaten ileride hepsi ikinizin ortak olacak.
Elbette bizim olucak bu devirde böyle seyler kaldı evet cunku devir istedgi kadar değişsin adetlerimiz gelneklerimiz degismiyor. Sorun elbette çünkü iki zit yoreye sahip ailelermz bu nedenlede problem yaşanabiliyor takilacak olan paradada değiliz maksat ESKI devirde yasamis olan ailelelermizin gönlü olsub tatliya baglanilabilsin.
Yorumunuz için tesekkürler:)

nişanda takılanlar kızda kalır bizde. nişanı da kız yaptığı için olabilir.kaynana nişan sonunda damada takılanlarıda kıza verir öyle gider

nişanda takılanlar kızda kalır bizde. nişanı da kız yaptığı için olabilir.kaynana nişan sonunda damada takılanlarıda kıza verir öyle gider
Annemde oyle diyor canim onlar kime ne takıldıysa kalır diyor bizdede hepsi kiz tarafina kalirmis nisani kiz tarafı yaptigi icin anlasabilirler umarim

Annemde oyle diyor canim onlar kime ne takıldıysa kalır diyor bizdede hepsi kiz tarafina kalirmis nisani kiz tarafı yaptigi icin anlasabilirler umarim
ama sakın siz bunu sorun yapmayın bence şahsen bizde de adet böyleyken eşiminkileri kayınvalidem alıp götürmüştü çokda önemli değil yeterki huzursuzluk olmasın altı üstü 5-10 çeyrek altınla 200-300 lira huzurdan daha önemli değil.
annenize de söyleyin ;
adetlerimizi biliyorlar bırakırlarsa ne ala bırakmazlarsa canları sağolsun huzurumuz bozulmasın
diye...

Doğru soyluyorsun zaten sozlume kesinlikle bunuk problem olmamasnj istedgmi soyledim oda onun sorin yapmicagini sonuçta ikimiz icin harcanacagini ve ona sorulursa hepsnin bende kalmasini isticegni söyledi. Benim derdim ailelerin arasında problem çıkmasın ama halledilmicek seyler degil dedigin gibi annemlede duzgun bir sekilde konusucam bu konuyu teşekkür ederim yorumun icin:)

rica ederim mutluluklar

rica ederim yanlış anlaşılmak istemem konu başlığından öyle bir yazmışsınız ki bela falan diye hah dedim takı da takı diye tutturan bir gelin adayı daha ama yazdıklarınızı okuduğum kadarıyla orta yolu bulmayı düşünen birisiniz. çevremdede o kadar çok var ki takılar benim bilmem ne diye kavga çıkaran sonuçta ortak olarak ileride size kullanılacak şeyler bunlar en güzel zamanlarda kavga etmeye değer mi?

sizde kalması daha iyi olur tabi.
altın, para, vs...elbette önem verdiğimiz şeyler değil. Ama zor günler için güvence olması gerekir.

Nişanımızda, düğünümüzde takılanlar hiç umrumda olmamıştı. Heyecanlıydım. Ne olursa olsun yeter ki kimse kırılmasın dedim. Nişan takıları bize kaldı. Gittim son kuruşa kadar kayınvalidemin eline verdim. Eksiklerimiz, ihtiyaçlarımız vardı onlara harcandı yine. Kayınvalidem ise düğünde takıdayken, iki akrabasına arkamızdan üzerimizdeki takılarımızı toplattı. Yangından mal kaçırır gibi. Annemle babam çok sinirlendi o harekete. Annemle babamın benim takılarımı alacağını sandı sanırım :)
Düğünden sonra paraları eşimin hesabına yatırdık. Altınları, bilezikleri hepsini yine annesinin eline verdik saklasın diye. Lazım olduğunda hep açıklama yapıyoruz. Sonra kayınvalide ile sorunlar yaşamaya başladık, çok ağır sözler söyledi bana. (Ayrılacaksınız, başkasını bulucam çocuğuma vs.) Eşimle de çok tartışmalarımız oldu. Kayınvalideyle görüşmüyoruz artık, eşimle aram iyi. Ama altınlar kayınvalidemde kaldı. Ne isteyebiliyorum, ne alabiliyorum artık. Anlatmak istediğim; her konuda çok fazla yüz verdim karşı tarafa, tepeme çıkardım. Ama hiç bir şeye değmedi. Umarım yeni evlenecek olan arkadaşlar böyle sorunlar yaşamazlar. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Sağlam adımlar atın, her şeye eşinizle birlikte karar verin, aileleri uzak tutun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…