- Emoji Skoru
- 55.312
- Puanlar
- 1.123
- Konu Sahibi poncikbirgelincik
düğünde de takılır nişanda da takılır.Saat düğünde diye biliyorum ben ama yanlış mı?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
düğünde de takılır nişanda da takılır.Saat düğünde diye biliyorum ben ama yanlış mı?
Katıyorum bulcam liste vermek uygun olmaz bencede.Bencede liste verme.Senin takım elbiseni-ayakkabını ve alyansını ben alacağım sen de benimkileri alacaksın.Bohça işinide gelin ve damat anne ve babalarımıza birşeyler katalım dersin zaten aşağı yukarı belirli şeyler konuluyor.Başörtüsü-seccade-gömlek-havlu-patik vs.Nişan mekanını zaten siz tutarsınız nişanda saat takarsınız damada.
tabi herkes biliyordur bilmediklerini düşünmüyorum ama nişanlısının sorması bile bir incelik kafalarına göre gidip almıyorlar belki annesi sor dedi bilinmez ki?
ama giyilmeyecek şeylerin alınması da boşa masraf yinede en güzeli birlikte gidilmesi... ben kayınvalidemin aldığı hiçbir şeyi giyemedim mesela iç çamaşırlar olmadı, patik tülbent atlet vs onlar neyse de iç çamaşırı gecelik pijama olayı sıkıntı bana göre...Sorması tabii incelik ama zaten bohçaya koyulacakları kız belirlemez ki hediyedir onlar kız tarafı da erkek tarafı da az çok koyulacakları bilir ona göre koyar bohçama bunları koyun demez kız tarafı zaten yakışık almaz öyle liste falan yollamak onun dışında kıyafet vs. için zaten beraber gidilecek kızın istediği alınacak. Büyükler zaten bohçadır falan bilirler. Annesi kızın isteğine göre mi bohça hazırlayacak onu anlamadım. Standart şeyler olur bohçada.
Nisan elbiseni alirlar. Baskada bilmiyorum. Bohça islerini karistirmadim ben kimse kimseye almadi. Annemi zor durdursam da izin vermedim bohcaya. Bir tek damat bohcasi yaptiMerhaba,
Karadenizliyiz ve nişanı kız tarafı yapar bunu biliyorum. Ancak yinede erkeğin alması yapması gerekenler var. Sözlüm de bizim yapmamız gerekenleri bana liste halinde atarmısın dedi. Ben çok anlamıyorum bilmiyorum. Bunlar elbette yöreye göre farklılık gösterir ama karadenizli olup bana yardımcı olabilecek var mı?
Nişan bohçası nasıl oluyor kime ne koyuluyor? Ben ne koyuyorum o ne koyuyor?
Konu yanlış yerde biliyorum ama başka kategoriye açılan bu tip konuların yanıtlanmadığını gördüm. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Bizde bohça işine girmedik,zaten istesek de eşimin ailesinin elinde olmadığı için yapamazlardı, sadece düğünde eşime bir bohça yaptık, onun dışında nişanlıyken bayramda görümcelerim tülbentimi, lifimi, makyaj takımımı,kapalı oldugum için şalımı, örgü yeleğimi, omuz şalımı,iç çamaşırımı, bluzumu getirmişlerdi..
Bohça işi banada saçma geliyor. Neyi nasıl yapıcaz bilmiyorum. Hiç yapmasak saçma mı olur? Büyük nişan yapıcaz millet bohça görmek istermi? Ve bohça yapmayalım önerisini ben sunsam saçma mı olur?
Yoo neden saçma olsun düğünde yaptırabilirsin bohçanı, illa da nişanda olacak diye bir kaide yok,millet ne der, ne görmek ister, diye yaşayamam açıkçası,eğer kv nin durumları iise bohça yerine altın bilezik olur ne bilim yüzük olur aldırabilirsin, benim fikrim bohça işi falan bana saçma sapan bişey geliyor, düğünde olabilir, geceliğini vs hepsini bir seferde aldırabilirsin, tabikide eğer sana bir teklif geldiyse bohça yapılacak diye, diyebilirsin ben düğünde çıkıcam şuanda istemiyorum, ama bohçaya yapılacak masrafın yerine altın bir takı alabilirsin, sonuçta bohçadaki şeyler sadece görümlük, millet gelecek bohça görmeye ondan sonra dedikodu ay şusu yoktu, felancinin kızı na daha çok geldi, kocakarı eşyaları bilmem ne.. Benim tarzım değil böle şeyler, ama gene de senin isteklerin sen bilirsin..
Bana da özel bohça yapılmadı, bizde istemedik, çünkü bohça işi hem meşakkatli hemde maddiyat gerektiren bir iş, millet geliyor evde curcuna, ne gerek var dedik, ama eşimin ailesi gene gözümde kalmaasın demişler, ucundan, kıyısından bişeyler yapmaya çalışmışlar allah razı olsun, hatta gelen hediyelerin içinde tülbentin üstüne iki tane de çeyrek tutturmuşlardı, ben istemedim, gene olsa gene de istemem, dünyalık şeyler için kalp kırmaya, insanları zor durumda bırakmaya gerek duymadım, o olsun, bu olsun diye ısrarcı olmadım,ellerinden geldiği kadar yaptılar bişey, huzurum, mutluluğum yerindeyse daha ne isterim..
Açıkcası banada cok sacma gelıyor. Ne bohca ıstıyorum ne altın hıcbırseye gerek yok. Daha hıc konusulmadı bohca konusu
Konusulmadı ise bekle bakalım eğer derlerse yapalım falan biz istemiyoruz dersin, düğünde çıkarsın alışverişine eşinle mi gidersin, kv o senin tercihin..
Valla o alışverişe hiç çıkmasakta olur neye ıhtıyacım varsa ben alırım öyle tüylü terlik saten gecelik alısverısı bana uygun degıl