Nişan Masraflarıı YARDIMM

Bencede liste verme.Senin takım elbiseni-ayakkabını ve alyansını ben alacağım sen de benimkileri alacaksın.Bohça işinide gelin ve damat anne ve babalarımıza birşeyler katalım dersin zaten aşağı yukarı belirli şeyler konuluyor.Başörtüsü-seccade-gömlek-havlu-patik vs.Nişan mekanını zaten siz tutarsınız nişanda saat takarsınız damada.
Katıyorum bulcam liste vermek uygun olmaz bencede.

İnsan herşeyi düşünemiyor, gerçekten uygun olmaz diyorsanız öyledir.
Bende sizin dediğiniz şekilde söylerim liste vermek yerine.
Teşekkür ederim :KK36:

tabi herkes biliyordur bilmediklerini düşünmüyorum ama nişanlısının sorması bile bir incelik kafalarına göre gidip almıyorlar belki annesi sor dedi bilinmez ki?

Sorması tabii incelik ama zaten bohçaya koyulacakları kız belirlemez ki hediyedir onlar kız tarafı da erkek tarafı da az çok koyulacakları bilir ona göre koyar bohçama bunları koyun demez kız tarafı zaten yakışık almaz öyle liste falan yollamak onun dışında kıyafet vs. için zaten beraber gidilecek kızın istediği alınacak. Büyükler zaten bohçadır falan bilirler. Annesi kızın isteğine göre mi bohça hazırlayacak onu anlamadım. Standart şeyler olur bohçada.

Sorması tabii incelik ama zaten bohçaya koyulacakları kız belirlemez ki hediyedir onlar kız tarafı da erkek tarafı da az çok koyulacakları bilir ona göre koyar bohçama bunları koyun demez kız tarafı zaten yakışık almaz öyle liste falan yollamak onun dışında kıyafet vs. için zaten beraber gidilecek kızın istediği alınacak. Büyükler zaten bohçadır falan bilirler. Annesi kızın isteğine göre mi bohça hazırlayacak onu anlamadım. Standart şeyler olur bohçada.
ama giyilmeyecek şeylerin alınması da boşa masraf yinede en güzeli birlikte gidilmesi... ben kayınvalidemin aldığı hiçbir şeyi giyemedim mesela iç çamaşırlar olmadı, patik tülbent atlet vs onlar neyse de iç çamaşırı gecelik pijama olayı sıkıntı bana göre...

Merhaba,

Karadenizliyiz ve nişanı kız tarafı yapar bunu biliyorum. Ancak yinede erkeğin alması yapması gerekenler var. Sözlüm de bizim yapmamız gerekenleri bana liste halinde atarmısın dedi. Ben çok anlamıyorum bilmiyorum. Bunlar elbette yöreye göre farklılık gösterir ama karadenizli olup bana yardımcı olabilecek var mı?

Nişan bohçası nasıl oluyor kime ne koyuluyor? Ben ne koyuyorum o ne koyuyor?

Konu yanlış yerde biliyorum ama başka kategoriye açılan bu tip konuların yanıtlanmadığını gördüm. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? :KK43:
Nisan elbiseni alirlar. Baskada bilmiyorum. Bohça islerini karistirmadim ben kimse kimseye almadi. Annemi zor durdursam da izin vermedim bohcaya. Bir tek damat bohcasi yapti

Nişan bohçası falan ne gereksiz şeyler. Nİşanlımla ben önceden konuştuk bohça yapmadık. Masrafları da ikimiz ortak yaptık. Her şeyi adete, geleneğe bağlarsak işimiz var. Aile büyüklerine sor teyze, hala, abla, anne.... Konu komşu bilir.

Nişan elbisemi aldı nişanlım. Yüzükleri takımını yine kendisi aldı. Bilezik, tek taş, beş taş, set hiçbir şey istemediğimden alyansları da kendi takımını da benim elbisemide nişanlım aldı. Kendi aramızda hallettik. SAdece ben nişan hatırası hazırladım nişanlıma el emeği ufak bir tepside. Takılan birkaç TL parayla hallettik işi.

Karadenizliyim hazır mısın geliyor adetler

1.nişandan önce gelin alışverişe çıkarılır ve istediği ne varsa elbisesi iç çamaşırı ayakkabısı çantası çiçeği takısı tokası ne varsa erkek tarafı alır

2. Aynı alışverişte eğer bohça yapılacaksa erkek tarafı bohça alışverişi de yapabilir ama kendileri de özel olarak yapmak isteyebilirler

Bohçada alınanlar. İç çamaşırı ekstra. Atlet takımı. Gecelik takımı. Pijama takımı. Tarak seti. Terlik. Bornoz seti. Parfüm. Makyaj malzemesi vs vs bütçeye göre planlanabilir yani diş fırçası alanını biliyorum ben. Ayrıca varsa gelinin ailesine de yapılabilir. Bohça işi tamamen bütçeye göre.

3. Aynı şekilde senin de bohça hazırlaman lazım onların getirdi gibi

4. Alyansları erkek tarafı alır. Bu birini kız alır adetini kim başlattı bilmiyorum ama saçmalık. Alyans evliliğin işaretidir ve erkek tarafı alır.

5. Takım elbiseyi almak zorunda değilsin. Onlar sana elbise aldı diye sakın kendini zorunda hissetme. Ama alırım dersen de hoş olur ama bence erkek tarafıyla eşit yapıcaz telaşesi erkek taraflarının uydurduğu bişey. Çok eşitsek onlarda evden cıkarken oğullarına kuşak bağlasınlar kapı açma parası vermeyen bizden değildir

6. Nişanın yemeği, pastası, süslemesi, mekan tutulacaksa mekanın ücreti müziği sana ait

7. Hediye dağıtacaksan onu da sen yapacaksın tabiki

Ama bohça işi bence boş iş. Eskiden mağaza yokmuş alıyorlarmış.

Canım bende 3 ay oldu nişanlanalı.
Karşılıklı bohça yaptık sadece geline ve damata ailelere ufak hediyeler alındı sadece bluz,gömlek tarzı. Nişanlığımı onlar aldı takım elbiseyide biz aldık.Kuaför ve fotoğraf işini onlar halletti.Evde yaptık biz bu arada..2gün bizde kaldılar 8 saat mesafe olduğu için.İki gün ağırladık yeme içme,pasta ve hediyelikler bize aitti.
Yüzükleri aldılar banada 2 bilezik birde tura kolye taktılar. Benim ailemde nişanlıma yarım altın taktı.
Ben bohça istedim çünkü merağım vardı ve bence yaptır güzel oluyor heyecanı olsun falan güzel anılar.:KK36:

Cnm kiz ve erkek birbirlerine bohca yolluyorlar herkes maddi gucune gore bohca hazirliyor.
Bana gelen bohcada ic camasiri, gecelik, corap, patik, makyaj malzemeleri, dus jeli, parfum, havlu, seccade fln vardi
Benim hazirladigimda ise yine ayni sekilde havlu, camasir, corap, tras losyonu kremi ve parfumu, seccade vs vardi
Bunlar yoreye gore degilde herkes icinden geldigi gibi maddi gucune gore hazirlasa cok daha anlamli olur
Nisandan once nisanlim beni alisverise cikardi. Ayakkabi, elbise vs alindi.
Bi nisan soz isteme olayini bir arada yaptik. Nisanlim sadece pasta aldi. Geri kalan yiyecekleri babam karsiladi. Nisanda da kiz tarafi birsey takmadi erkek tarafi takti zaten onlari da babam zorda kalsa bile bozdurmadi. Onlar sizin benim hakkim yok dedi. Durum bundan ibaret ins seninde sorunsuz guzel bir nisanin olur :KK74:

Bizde bohça işine girmedik,zaten istesek de eşimin ailesinin elinde olmadığı için yapamazlardı, sadece düğünde eşime bir bohça yaptık, onun dışında nişanlıyken bayramda görümcelerim tülbentimi, lifimi, makyaj takımımı,kapalı oldugum için şalımı, örgü yeleğimi, omuz şalımı,iç çamaşırımı, bluzumu getirmişlerdi..

Bizde bohça işine girmedik,zaten istesek de eşimin ailesinin elinde olmadığı için yapamazlardı, sadece düğünde eşime bir bohça yaptık, onun dışında nişanlıyken bayramda görümcelerim tülbentimi, lifimi, makyaj takımımı,kapalı oldugum için şalımı, örgü yeleğimi, omuz şalımı,iç çamaşırımı, bluzumu getirmişlerdi..

Bohça işi banada saçma geliyor. Neyi nasıl yapıcaz bilmiyorum. Hiç yapmasak saçma mı olur? Büyük nişan yapıcaz millet bohça görmek istermi? Ve bohça yapmayalım önerisini ben sunsam saçma mı olur?

Bohça işi banada saçma geliyor. Neyi nasıl yapıcaz bilmiyorum. Hiç yapmasak saçma mı olur? Büyük nişan yapıcaz millet bohça görmek istermi? Ve bohça yapmayalım önerisini ben sunsam saçma mı olur?

Yoo neden saçma olsun düğünde yaptırabilirsin bohçanı, illa da nişanda olacak diye bir kaide yok,millet ne der, ne görmek ister, diye yaşayamam açıkçası,eğer kv nin durumları iise bohça yerine altın bilezik olur ne bilim yüzük olur aldırabilirsin, benim fikrim bohça işi falan bana saçma sapan bişey geliyor, düğünde olabilir, geceliğini vs hepsini bir seferde aldırabilirsin, tabikide eğer sana bir teklif geldiyse bohça yapılacak diye, diyebilirsin ben düğünde çıkıcam şuanda istemiyorum, ama bohçaya yapılacak masrafın yerine altın bir takı alabilirsin, sonuçta bohçadaki şeyler sadece görümlük, millet gelecek bohça görmeye ondan sonra dedikodu ay şusu yoktu, felancinin kızı na daha çok geldi, kocakarı eşyaları bilmem ne.. Benim tarzım değil böle şeyler, ama gene de senin isteklerin sen bilirsin..

Yoo neden saçma olsun düğünde yaptırabilirsin bohçanı, illa da nişanda olacak diye bir kaide yok,millet ne der, ne görmek ister, diye yaşayamam açıkçası,eğer kv nin durumları iise bohça yerine altın bilezik olur ne bilim yüzük olur aldırabilirsin, benim fikrim bohça işi falan bana saçma sapan bişey geliyor, düğünde olabilir, geceliğini vs hepsini bir seferde aldırabilirsin, tabikide eğer sana bir teklif geldiyse bohça yapılacak diye, diyebilirsin ben düğünde çıkıcam şuanda istemiyorum, ama bohçaya yapılacak masrafın yerine altın bir takı alabilirsin, sonuçta bohçadaki şeyler sadece görümlük, millet gelecek bohça görmeye ondan sonra dedikodu ay şusu yoktu, felancinin kızı na daha çok geldi, kocakarı eşyaları bilmem ne.. Benim tarzım değil böle şeyler, ama gene de senin isteklerin sen bilirsin..

Açıkcası banada cok sacma gelıyor. Ne bohca ıstıyorum ne altın hıcbırseye gerek yok. Daha hıc konusulmadı bohca konusu

Bana da özel bohça yapılmadı, bizde istemedik, çünkü bohça işi hem meşakkatli hemde maddiyat gerektiren bir iş, millet geliyor evde curcuna, ne gerek var dedik, ama eşimin ailesi gene gözümde kalmaasın demişler, ucundan, kıyısından bişeyler yapmaya çalışmışlar allah razı olsun, hatta gelen hediyelerin içinde tülbentin üstüne iki tane de çeyrek tutturmuşlardı, ben istemedim, gene olsa gene de istemem, dünyalık şeyler için kalp kırmaya, insanları zor durumda bırakmaya gerek duymadım, o olsun, bu olsun diye ısrarcı olmadım,ellerinden geldiği kadar yaptılar bişey, huzurum, mutluluğum yerindeyse daha ne isterim..

Bana da özel bohça yapılmadı, bizde istemedik, çünkü bohça işi hem meşakkatli hemde maddiyat gerektiren bir iş, millet geliyor evde curcuna, ne gerek var dedik, ama eşimin ailesi gene gözümde kalmaasın demişler, ucundan, kıyısından bişeyler yapmaya çalışmışlar allah razı olsun, hatta gelen hediyelerin içinde tülbentin üstüne iki tane de çeyrek tutturmuşlardı, ben istemedim, gene olsa gene de istemem, dünyalık şeyler için kalp kırmaya, insanları zor durumda bırakmaya gerek duymadım, o olsun, bu olsun diye ısrarcı olmadım,ellerinden geldiği kadar yaptılar bişey, huzurum, mutluluğum yerindeyse daha ne isterim..

kesinlikle bende öyle düşünüyorum :)

Açıkcası banada cok sacma gelıyor. Ne bohca ıstıyorum ne altın hıcbırseye gerek yok. Daha hıc konusulmadı bohca konusu

Konusulmadı ise bekle bakalım eğer derlerse yapalım falan biz istemiyoruz dersin, düğünde çıkarsın alışverişine eşinle mi gidersin, kv o senin tercihin..

Konusulmadı ise bekle bakalım eğer derlerse yapalım falan biz istemiyoruz dersin, düğünde çıkarsın alışverişine eşinle mi gidersin, kv o senin tercihin..

Valla o alışverişe hiç çıkmasakta olur neye ıhtıyacım varsa ben alırım öyle tüylü terlik saten gecelik alısverısı bana uygun degıl :D

Valla o alışverişe hiç çıkmasakta olur neye ıhtıyacım varsa ben alırım öyle tüylü terlik saten gecelik alısverısı bana uygun degıl :KK70:

Sende bendensin o zaman :halay:
Zaten o alınanlar kaç defa giyiliyor allah aşkına benimde vardı çeyizimde iki defa zor giydim, iç çamaşır takımı, makyaj falan tmm da gecelikmiş terlikmiş saçmaaa.. :KK50::KK50:

Back