Nişan Masraflarıı YARDIMM

poncikbirgelincik

22.08❤️
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13.057
Puanlar
248
Merhaba,

Karadenizliyiz ve nişanı kız tarafı yapar bunu biliyorum. Ancak yinede erkeğin alması yapması gerekenler var. Sözlüm de bizim yapmamız gerekenleri bana liste halinde atarmısın dedi. Ben çok anlamıyorum bilmiyorum. Bunlar elbette yöreye göre farklılık gösterir ama karadenizli olup bana yardımcı olabilecek var mı?

Nişan bohçası nasıl oluyor kime ne koyuluyor? Ben ne koyuyorum o ne koyuyor?

Konu yanlış yerde biliyorum ama başka kategoriye açılan bu tip konuların yanıtlanmadığını gördüm. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? :KK43:

Merhaba,

Karadenizliyiz ve nişanı kız tarafı yapar bunu biliyorum. Ancak yinede erkeğin alması yapması gerekenler var. Sözlüm de bizim yapmamız gerekenleri bana liste halinde atarmısın dedi. Ben çok anlamıyorum bilmiyorum. Bunlar elbette yöreye göre farklılık gösterir ama karadenizli olup bana yardımcı olabilecek var mı?

Nişan bohçası nasıl oluyor kime ne koyuluyor? Ben ne koyuyorum o ne koyuyor?

Konu yanlış yerde biliyorum ama başka kategoriye açılan bu tip konuların yanıtlanmadığını gördüm. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? :KK43:
Senin nişan elbiseni onlar,nişanlının giyeceği takım elbiseyi siz-senin alyansını onlar onun alyansını siz alırsınız.Anlaşma durumunda herkes kendi elbisesini alabilir buda bir seçenek.Erkek tarafına pek birşey düşmüyor aslında nişanda tüm masraflar hemen hemen size ait.
Bohçayı kime yapacaksınız kimi yerde gelin-damat için yapılır kimi yerde aileleride katarlar içine,anne-babalar ve kardeşler-eğer ailelerde yapacaksanız başörtüsü-seccade-etek-erkeklere gömlek olabilir.

Orduluyum. Bizde kız nişan öncesi alışverişe çıkartılır.
Kıyafeti, altını, çamaşırı falan alınır.
Eşim Kırşehirli.
Onlarda aynı bu şekilde çıkardılar.
Bilezik, elbise, çamaşır, çanta, ayakkabı falan alındı.
Geri kalan tüm nişan işleri kıza aittir.
Yani nişanda güzel ülkemin her yöresi aynı olabilir.
Tabi siz her şeyi karşı tarafa yıkmayın

nişanı kız tarafı yapar.
biz şöyle yaptık nişan mekanını biz tuttuk. elbiseleri karşılıklı aldık. benim ve nişanlığımın nişanlığını. pastayı ve kuaförü nişanlımın ailesi ödedi. onun haricinde karşılıklı saat taktık ve bir de onlar bilezik taktılar. (genelde set takıyorlar ama ben istemedim) bohça yapmadık biz onun yerine bi alışverişte kv dem bana elbise vs aldı.

Canım valla bizimde örf adetler vardı ama 2 tarafta gereksiz masrafa girmesinler diye yapmadık.. yani daha dogrusu benim eşim herşeyi tek basına yaptıgı icin o yuzden istemedik..

Ben sadece kayınvalideme ananesine bohca yaptım (kp ve dede vefat etti)
Onlara da bluz, seccade havlu gibi seyler koyduk..

Damada gelirsek tras bakım seti, saç fırçaları, tırnak makası, bir set pijama birde yazlık pijama, nişan için takım elbise, ve memur oldugu icin biz normal giyim almadık yani toplamda 2 takım elbise aldık. çorap atlet iç çamaşırı vs oluyor erkekte cok fazla abartmaya gerek yok bence..
onlarda nevresim takımı pike battaniye bir cok çeşik fantezi gecelik falan getirmişlerdi. ailesi kalabalıksa hic abiye ablaya bohca yapmayın bence bazılar teyzeye amcaya kadar yapıyor. kayınvalidenle annen veya sen konus hic kalabalıga gerek yok damatla geline anne babaya yapalım bitsin diyiverin. he özençleriniz varsa orasını bilmem..

Canım valla bizimde örf adetler vardı ama 2 tarafta gereksiz masrafa girmesinler diye yapmadık.. yani daha dogrusu benim eşim herşeyi tek basına yaptıgı icin o yuzden istemedik..

Damada gelirsek tras bakım seti, saç fırçaları, tırnak makası, bir set pijama birde yazlık pijama, nişan için takım elbise, ve memur oldugu icin biz normal giyim almadık yani toplamda 2 takım elbise aldık. çorap atlet iç çamaşırı vs oluyor erkekte cok fazla abartmaya gerek yok bence..
onlarda nevresim takımı pike battaniye bir cok çeşik fantezi gecelik falan getirmişlerdi. ailesi kalabalıksa hic abiye ablaya bohca yapmayın bence bazılar teyzeye amcaya kadar yapıyor. kayınvalidenle annen veya sen konus hic kalabalıga gerek yok damatla geline anne babaya yapalım bitsin diyiverin. he özençleriniz varsa orasını bilmem..

Bizde de bohça sadece geline ve damada yapılır. Yok anasına yok bacısına vay teyzesine diye bohça yapanları gördükçe içim daralıyor. Dünya kadar masraf. O para da gelin ve damada harcanabilir halbuki.

Zaten onlar 5 kardeş yengeleri enişteleri var. Ben tek kızım. O kadar açılmak doğru olmaz

Bizde de bohça sadece geline ve damada yapılır. Yok anasına yok bacısına vay teyzesine diye bohça yapanları gördükçe içim daralıyor. Dünya kadar masraf. O para da gelin ve damada harcanabilir halbuki.
aynen bende öyle düsündügüm icin anneme babama aldırmak yerine bohcada kendi evime nevresim aldım ekstradan falan

Liste falan gönderme bence hoş olmaz.
Nişanı zaten kız tarafı yapar.
İstiyorsan eğer nişan alışverişi
yapılır bizde dersin sadece.
Sen nişanlın için alırsın bir kaç parça bir şey
O da senin için alır
Olur biter.

Liste falan gönderme bence hoş olmaz.
Nişanı zaten kız tarafı yapar.
İstiyorsan eğer nişan alışverişi
yapılır bizde dersin sadece.
Sen nişanlın için alırsın bir kaç parça bir şey
O da senin için alır
Olur biter.

Kendi istedi ama, bilmediği için.
Ben söylemedim yani.

Ben söylemedim yani.
alışverişe birlikte çıkın..bizde de bohça olur ama benim kayınvalidem çalıştığı için iş çıkışı almıştı hep bir araya gelemedik aklına gelenleri almış giymeyeceğim onca şey.. iç çamaşırını terliğini geceliğini falan kendi zevkine göre aldır. zira nişanlında kendi zevkine göre seçsin...

İyi de senin annen teyzen akraban yok mu hiç mi bir şey bilmiyorlar da burada soruyorsun bohçaya ne koyuluyor diye kimsesiz misin? Karadenizliler bilir zaten ne koyulur edilir. Nişanlınızın da mı ailesi yok bana liste at ne alacağız diyor anlayamadım ben yani. Onlar bohçalarını yapacaklar siz de bohçanızı yapacaksınız. Onlar sana nişan kıyafetini ayakkabını alacak sende ona nişan için takım elbisesini alacaksın bu yani.

Ben söylemedim yani.

yok anladım
sen yine de madde madde yazıp yollama demek istedim.
Konuşurken söylersin.
Canım nişanı biz yapıyoruz zaten.
Seninle nişan alışverişine çıkarız
elbisemi ayakkabımı alyansları sen almalısın dersin.
Bohça işine girmek istiyorsan
Birde alışveriş yapıcaz
Ben sana bir şeyler alıcam
Sende bana.
Cebine paranı koy gel halledicez de gitsin :)

İyi de senin annen teyzen akraban yok mu hiç mi bir şey bilmiyorlar da burada soruyorsun bohçaya ne koyuluyor diye kimsesiz misin? Karadenizliler bilir zaten ne koyulur edilir. Nişanlınızın da mı ailesi yok bana liste at ne alacağız diyor anlayamadım ben yani. Onlar bohçalarını yapacaklar siz de bohçanızı yapacaksınız. Onlar sana nişan kıyafetini ayakkabını alacak sende ona nişan için takım elbisesini alacaksın bu yani.
tabi herkes biliyordur bilmediklerini düşünmüyorum ama nişanlısının sorması bile bir incelik kafalarına göre gidip almıyorlar belki annesi sor dedi bilinmez ki?

Ben söylemedim yani.
Bencede liste verme.Senin takım elbiseni-ayakkabını ve alyansını ben alacağım sen de benimkileri alacaksın.Bohça işinide gelin ve damat anne ve babalarımıza birşeyler katalım dersin zaten aşağı yukarı belirli şeyler konuluyor.Başörtüsü-seccade-gömlek-havlu-patik vs.Nişan mekanını zaten siz tutarsınız nişanda saat takarsınız damada.

Canım karşılıkli anlaşma durumunda aslında çokta önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Arkadaşlarında dediği gibi önce gelin carsıya çıkartılır takısı, çamaşırı,nisan sandıgı falan alınır. Damat sana nişan sandığı hazırlar, sende ona hazırlarsın. Kıyafetler şunlar bunlar, kv kp bohcasına falan gerek yok bence. Ben istememistim ama annem nişandan sonra damat görmeye giderken eşimin kardeşlerine kv kp hediye olarak gömlek atlet seccade tesbih corap vs koymuştu.

(Bana kalırsa sandıklar bile gereksiz ama adet yerini bulsun elalem ne der diye aldılar bizimkiler.) Not: Aslen ben Çorumluyum,eşim Ordulu.

Nişanlım doğuda şuan. 4 ay sonra izine gelicek geldiğinde alışverişe birlikte gidicez. Sanırım ona göre bi masraf ayırıcak

Bencede liste verme.Senin takım elbiseni-ayakkabını ve alyansını ben alacağım sen de benimkileri alacaksın.Bohça işinide gelin ve damat anne ve babalarımıza birşeyler katalım dersin zaten aşağı yukarı belirli şeyler konuluyor.Başörtüsü-seccade-gömlek-havlu-patik vs.Nişan mekanını zaten siz tutarsınız nişanda saat takarsınız damada.

Saat düğünde diye biliyorum ben ama yanlış mı?

Back