Nişan,kahveye tuz biber katma olayı

Allah korusun bir adet yüzünden adamın dili şişse nefes alamasa acile gitseniz hem onun canı yanacak hem en güzel gününüz mahvolacak. Alerjik bir durum varsa sakın ha yapmayın.

Bence sen herkesten farkli ol. Tuz biber yerine damla sakizi koy :) Evlilikte her zaman agziniz tatli olsun, mutlu olun insallah

Merhaba bayanlar

önümüzde ki cuma günü isteme ve yüzük takma olacak,
damat adayının kahvesine aburcubur şeyler katıyorlar ,ben katmak istemiyorum çok saçma buluyorum,ama kuzenlerim ,teyzem ,yengem filan olmaz adettendir içmezde bırakırsa seni gerçekten sevmiyordur filan diye başımın etini yediler.ama istemiyorum yaa.zaten acıya filan aşırı hassa dili şişiyor.

ve kendisi rica etti elinden zehir olsa yerim ama o kadar kalabalık ortamda beni zor duruma düşürme,sonra ne versen yerim dedi.

eğer katarlarsa sevgilime vermemeyi düşünüyorum ama o ortamda nasıl olacak.
Gitsinler araştırsınlar. Önceden görücü usulü evlendikleri için geleneğin aslı şu:

Kahveye tuz atılırsa, ben bu oğlanı sevmiyorum.

Kahvenin yanına lokum ikram edilirse, oğlandan hoşlandım evlenmek istiyorumdur. Bunu gören erkek tarafı ona göre hareket ederler. Yok biber yok yumurta yok bilmem ne.

E yok, ebesinin nikahı artık.

Merhaba bayanlar

damat adayının kahvesine aburcubur şeyler katıyorlar ,ben katmak istemiyorum çok saçma buluyorum,ama kuzenlerim ,teyzem ,yengem filan olmaz adettendir içmezde bırakırsa seni gerçekten sevmiyordur filan diye başımın etini yediler.ama istemiyorum yaa.zaten acıya filan aşırı hassa dili şişiyor.

ve kendisi rica etti elinden zehir olsa yerim ama o kadar kalabalık ortamda beni zor duruma düşürme,sonra ne versen yerim dedi.

Gıda zehirlenmesi yaşayan damat adayı duymuştum onun için dikkat edilmeli boşverin milleti

Saçmalık ya. Bende milletin ağzına bakıp adamın kahvesine elime geçen herşeyi doldurdum. Yazık yarısını içti, yarısını içemedi. Gayette beni seviyor. Keşke hiç içmeseydi midesi bozuldu, ne baktıysam miletin ağzına :KK70:

O adetin asli istenmeyen damat adayina tuzlu kahve yapmaktir.
Kendi kendilerine yeni adetler turetmesinler

Merhaba bayanlar

Hâlâ var mi bunlar ya.. yapmadım bana manasiz geliyor..

Ailenize resti çekin. Böyle saçma sapan birseyi kabul etmeyin sakın.

kuzenlere söyleyin kendi eş adaylarının fincanına fare zehri koysunlar. sizinkine karışmasınlar.
adet filan değil bu. sadece saçma sapan bir eylem.

Geçen senelerde bu adet denilen saçmalık yüzünden bir damat adayı kalp krizi geçirip öldü. Hiç bir kuvvet bana bunu yaptıramaz ve yapmadım zaten. Kendileri eş adaylarina ne yapıyorlarsa yapsınlar size karışmasınlar lütfen.

kuzenlere söyleyin kendi eş adaylarının fincanına fare zehri koysunlar. sizinkine karışmasınlar.
adet filan değil bu. sadece saçma sapan bir eylem.
+1
Akraba ahalisine eğlence lazım tabii. :sinirli: Valla aklı olan gelin adayı kendini de müstakbel eşini de eğlence malzemesi yapmaz.

Merhaba bayanlar

Ben tuz atmamıştım .Gerekirse azıcık sert olun. Alerjisi var deyin. Yapmayacağım deyin.

Son düzenleme:
Geçen senelerde bu adet denilen saçmalık yüzünden bir damat adayı kalp krizi geçirip öldü. Hiç bir kuvvet bana bunu yaptıramaz ve yapmadım zaten. Kendileri eş adaylarina ne yapıyorlarsa yapsınlar size karışmasınlar lütfen.

Valla bana da dil şişme olayı pek masum gelmedi...

bu tuz olayı eskilerde insanlar birbirleriyle genelde görücü usulu evlendikleri için damada ben seni beğenmedim ya da başka bir sevdiğim var mesajı vermek için yapılırmış. amaca bak şimdi durduğu varoş durumlara bak. yapmayın böyle saçmalıklar yaa. adet diyen tipler hangi adetin nereden neden geldiğini biliyor mu acaba.

Eşime yapmadım hatta kahveyi sunarken ailemdeki erkekler kızım tuzlu kahve falan yaptıysanız çocuğun kahvesini değiştirin diye de uyardılar

Merhaba bayanlar

Beni istemeye geldiklerine aklıma bile gelmemişti damada tuzlu kahve hazırlamak. Önceden de düşünmemiştim. Kimse de söylemedi o gün. Normal herkese verilen kahveden vermiştim eşime de.
Evlendikten sonra bir gün konusu açıldı. Keşke ben de yapsaydım, içer miydin acaba dedim. İçerdim dedi. Şimdi yap, yine içeyim dedi. Yaptım, içti gerçekten de sonuna kadar. O günleri hatırlattınız. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. İçinizden geldiği gibi yapın, insanların laflarına aldırmayın.

Merhaba bayanlar

Bu adet yüzünden ölen damat var. Araştırın google da bulursunuz.

ben katmadım
kuzenım ısrarla katmak ıstedı kocaman ınsanlarız sacmalama ergen gıbı cocukca hareketler... tuzlu kahve ıcenler cok mu mutlu ne alaka dedım ızın vermedım yapılırken yani

zira kendısı de kendısının kahvesı pişerken katmadı .

bende katmadım,ama eşimle daha önce muhabbeti olmuştu,o da o kadar mutlu günü neden bozmak isterler anlamam demişti.benimkine ne doldurursan doldur içerim,ama bulantı,kusma, gibi tatsızlıklar olursa,benim düşeceğim durumu ve üzümtümü düşün,ona göre kat demişti

bende hiç birşey katmadım normalde sade içiyordu sade yaptım,o gün işte benim sevdiğim kadın diye teşekkür etmişti.

amcamın oğlunun kahvesine tuz,biber,kimyon,tarçın pul biber kattılar,adam içine kadar içi dışına çıkacak sandım,en son aile büyükleri oda dan çıkınca doğru lavaboya koştu öğüre öğüre kusmuştu,ki sonradan iş başka bir sebeple bozuldu,ama o manzara hiçte hoş değildi benim gözümde,sevgi saygı ölçülecek bir yöntemde değil bence,

babam 25 yıldır günlük 2 fincan içiyor ona ne versen yer içer :) ,1 haftalık açık sütü içti biz korktuk bişey olacak diye şimdi,damat adayıda babam gibiyse o zehir gibi kahveyi fondip yapıp içse kıza aşkından deliriyormu diyecez :)

X