Nişan,kahveye tuz biber katma olayı

çocuk sizden rica etmiş, buna rağmen yapılırsa, ben olsam kalkar giderim. çocuğun anası olsam bundan haberim olduğu anda yine kalkar giderim.
eskiden tuzlu kahve istemiyorum demenin en zarif şekliymiş. zaten milletçe abartıya bayılırız. şimdi birtakım akraba arkadaş kadın güruhu eline ne geçerse adettendir deyip basıyorlar kahveye, seviyorsa içer.
insan evladına bu yapılmaz.

Asla koymadim.
Boyle sacma sapan adet olmaz millete eglenceden baska bir sey degil.
Nasil egleniyorlarsa bir de bunu yaparken ablamis degilim.Komiklik anlayisina bak off

Adetler de bir garip. Tuzlu veya acili kahveyi icecek olan nisanlanizin surat ifadesini gormek keyif mi verecek?

ben sevmem yapmam burada kimsede sevmiyor peki kim bunları devam ettirenler

yaygın bir gelenek olmasına rağmen türkiyenin en yaygın kadın sitesi de bile kimse sevmiyor yapmıyor ise

kim bunlar?

ya valla merak ediyorum

Katıver işte bir kaşık tuz adettendir.İçmeyip bırakırsa senin için en ufacık bir şeyi bile göze alamayan biridir.Millet benim kahveme katılsa kalkar giderim demiş bende nişanlım içmezse onu bırakırdım valla kız gibi Nazlı,narin erkek istemem diye:halay:

Valla tuzlu aci kahvemi icecegine bir ömür beni sevsin..esime yapmadım..herkesin yaptigi seyi ben yapmam zaten..yan erkisi bile.olabiliyor... yanlis hatirlamiyorsam damadin birine dokunmustu

Evlilik öncesinde ve evliliğinizde,ilişkinize ve hareket tarzınıza, en yakınlarınız bile olsa kimseyi karıştırmayın ve içinize sinmeyen,
size doğru gelmeyen hiç bir şeyi de yapmayın.
Akrabalar kırılmasın,aman ayıp olmasın,millet laf etmesin diye ne üzülün ne de eş adayınızı üzün.
Önemli olan ikinizin ne istediği.

Aileye o her şeye burnunu sıkan güruha dur deme zamanı

Benim nişanım benim dediğin olur deyin

Gerekirse tüm kahveleri dökerim deyin

İstemiyorsanız koymayın kısaca

Ben koymadım ama koyacağım dedim hatta Kv kahvenin birini az döktü tabağa onu ona vermedim sonra eşim onu almak istedi ona da seninki bu deyip vermedim ama sonra yüzünü kaçırdım ilk yudumu çok zor almıştır muhtemelen

Ben atmadığıma pişman oldum. Düğün günü gelinlikle ve topuklu ayakkabıyla apartmanımızın merdivenlerinden inmekte zorlanmıştım. Stres de var zaten. Eşime şöyle yap böyle yap derken bana kızdı ve arabaya binmeden önce çekilen fotoğraflarda benden olmayan tarafa çevirdiği asık suratıyla çıktı. Demem o ki adamın tahammül seviyesi konusunda belki fikir verir tuzlu kahve. Bazıları hiç sorun çıkarmamanı bekliyor çünkü ve bu imkansız

Ben atmadığıma pişman oldum. Düğün günü gelinlikle ve topuklu ayakkabıyla apartmanımızın merdivenlerinden inmekte zorlanmıştım. Stres de var zaten. Eşime şöyle yap böyle yap derken bana kızdı ve arabaya binmeden önce çekilen fotoğraflarda benden olmayan tarafa çevirdiği asık suratıyla çıktı. Demem o ki adamın tahammül seviyesi konusunda belki fikir verir tuzlu kahve. Bazıları hiç sorun çıkarmamanı bekliyor çünkü ve bu imkansız
Bu yoruma katılıyorum.Bu tarz küçük şeyler bile bir fikir veriyor insana,bu adetler boşuna çıkmamış bence

Merhaba bayanlar

önümüzde ki cuma günü isteme ve yüzük takma olacak,
damat adayının kahvesine aburcubur şeyler katıyorlar ,ben katmak istemiyorum çok saçma buluyorum,ama kuzenlerim ,teyzem ,yengem filan olmaz adettendir içmezde bırakırsa seni gerçekten sevmiyordur filan diye başımın etini yediler.ama istemiyorum yaa.zaten acıya filan aşırı hassa dili şişiyor.

ve kendisi rica etti elinden zehir olsa yerim ama o kadar kalabalık ortamda beni zor duruma düşürme,sonra ne versen yerim dedi.

eğer katarlarsa sevgilime vermemeyi düşünüyorum ama o ortamda nasıl olacak.
Sanki olmazsa olmaz sanki çok önemli ve yapılması şart birşeymiş gibi bir haliniz var..Ne demek napicam nasıl olacak filan?)))
Yapmayın kimseye de izin vermeyin bu kadar basit

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

yengemle konuştum abla tanıyorsun zaten acıya fln hassasiyetini biliyorsun,sırf millet gülsün diye rezillikmi çıksın,dedim ki bana söyledi bişeyler katmassın demi diye şimdi katılsa sıkıntılı bir durum olsa hem güveni kırılmış olur hem daha beter durumlar çıkar ortaya dedim,kahveleri ve servisi 2 miz yapalım dedim.

annemede teyzemlere söyle kahve işine kimse karışmayacak,karışan olursa kalbini kırarım dedim o da konuşayım o zaman dedi konuşma dedim canan böyle istiyor de dedim.

cidden yorumlarınız çok iyi oldu benim için,

yani içeceğimiz en özel kahve olacak niye zehir edeyimki.

Bu yoruma katılıyorum.Bu tarz küçük şeyler bile bir fikir veriyor insana,bu adetler boşuna çıkmamış bence
Eski zamanlar için geçerliydi belki bu söylediğiniz insanlar birbirlerini isteme sırasında ilk defa görüyorlardı ama günümüzde aylarca, yıllarca tanıma fırsatı oluyor yani bir tuzlu kahveye mi kaldı bu iş. Belli bir süre tanımışsınız, anlaşmışsınız aklınıza yatmış ki evlilik kararı almışsınız ne yani isteme merasiminde tuzlu, acı iğrenç kahveyi içmedi diye vaz mı geçeceksiniz?

Eski zamanlar için geçerliydi belki bu söylediğiniz insanlar birbirlerini isteme sırasında ilk defa görüyorlardı ama günümüzde aylarca, yıllarca tanıma fırsatı oluyor yani bir tuzlu kahveye mi kaldı bu iş. Belli bir süre tanımışsınız, anlaşmışsınız aklınıza yatmış ki evlilik kararı almışsınız ne yani isteme merasiminde tuzlu, acı iğrenç kahveyi içmedi diye vaz mı geçeceksiniz?

Aynen öyle benimle birlikte olmak kolay değildir.Sert bir yapım var.Kolayca kestirip atabilen biriyim.Benimle birlikte olacak kişide bunu göze almıştır zaten :halay:

Merhaba bayanlar

damat adayının kahvesine aburcubur şeyler katıyorlar ,ben katmak istemiyorum çok saçma buluyorum,ama kuzenlerim ,teyzem ,yengem filan olmaz adettendir içmezde bırakırsa seni gerçekten sevmiyordur filan diye başımın etini yediler.ama istemiyorum yaa.zaten acıya filan aşırı hassa dili şişiyor.

ve kendisi rica etti elinden zehir olsa yerim ama o kadar kalabalık ortamda beni zor duruma düşürme,sonra ne versen yerim dedi.

Karabiber pul biber nedir ya azcik tuz atilir tuzlu kahve icilir ben tuz atmistim icti, oldu olacak deterjan falanda atsinlar sacmaliga bak cok az minnacik tuz at sen zaten kiz yapar oglanin kahvesini yaninda olmaz gormezlerse hepsinden azar azar attm de gec hay allahim ya bir damat ole öldü bliyorsunuz degilmj alerjisi warmista kiz eline ne geldiyse atmis o gece ölmüş dikkat edin lutfen...

:halay:

Eklentiler

• 908A2329-6593-4D8E-A449-C3A9D815B26B.png
    908A2329-6593-4D8E-A449-C3A9D815B26B.png
    569,4 KB · Görüntüleme: 90
Merhaba bayanlar

Konya'da bir damat o kahveden ölmüş.. Tuz atacaksan da az at. Abartma.

https://www.aksam.com.tr/guncel/kiz-istemeye-giden-damat-kahveyi-icip-oldu/haber-306185

Görümcenin nişanı ile benim nişanım 1 hafta arayla oldu.
Görümcem,eşi,ve ben aynı üni den farklı bölümlerden mezunuz ama birbirimizi tanıyorduk

görümcemin eşinin ailesi geldi filan mutfakta curcuna kopuyor,ee yaşlar yakın herkes akraba,biri diyor tarçında koyalım biri diyor bas içine biberi kızarsın biraz. en son ben eşime mesaj attım bura karışacak sen anneni bi gönder buraya diye,müstakbel kaynana geldi kızları postaladı dışarı,bende sen gerçekten seviyorsun değilmi,dedim sevmesem bu raddeye gelirmiydik dedi hah işte sen sevdiğin adama ne içirmeyi layık görüyorsan onu yap ben karışmıcam dedim hayat senin tercih senin dedim o da hiç birşey katmadan yanına çikolatasını koydu götürdü,

bende nişanımda birşey koymadım katmadım,yani sevmişim,ailemin karşısına getirmişim işler ciddileşmiş bir adım sonrası nikah daha niye adamı test edip deneyim yok zehir gibi kahveyi içti beni seviyor,içmedi sevmiyormı diyim ,hadi içmedi ne olacak.

ben gittiğim her sözde her nişanda derim kişi sevdiğine neyi layık görüyorsa onu söyler onu içirir diye,

hele ki bu tür ortamlar çoluk çocuğa eğlence ortamı oluyor,2 tane yerden bitme kız gülecek diye sevdiğiniz adama içine bi dünya alakasız şey doldurup verince sizi daha az sevmiyor bilakis aradaki güven ve sevgi bağı kırılıyor.

heleki sizin sevgilinizin sağlık durumu varmış ve size güvenip beni zor duruma düşürme diye söylemiş,bu sözden sonra ona zehir gibi kahve içirirseniz o adam daha oturmaz o ortam çeker gider ,

çünkü evlilik güven üstüne kurulur,siz o güveni daha ilk baştan kırmış olursunuz.

son olarak adetmiş gelenekmiş kör körüne bağlanıp yapmayın herkesin lafına kulak asmayın.

gelenekmiş 50 sene öncesinin geleneği mantığı neymiş diye sorsan kimse bilmez.

kaynananm bana bohça getirecekti ,kibarca rededdim benim giyeceğim kılıktan kıyafetten onlara ne yani.başta kırıldı tabii ben o kadar emek verdim ördüm diye,bende sadece ördüğünüz lif,dantel,örtü filan onları hediye mahiyetinde alırım dedim.kadında memnun oldu en azından

aynı şeyi annemde çok yapardı bayramda her gelene sofra kurdururdu ,2 alt sokaktan gelen dayıma sofra,1 yan sokaktan gelen amcaya halaya sofra,yaa yemiyor işte millet dedikçe kızardı.

hep derdim millet açmı geziyorda her gelene sofra kuruyoruz diye annemde adettendir kurmasak arkamızdan konuşurlar.

aha görüyorum şimdi çoğunun kilo,şeker,tansiyon problemi var .5 sene önce sofra kurulmayınca laf edecek adamlar ,2 dilim tatlı 2 tane sarmayı yiyemiyor.

k.b yın uzun oldu ama allah insana akıl ve vicdan vermiş bunları herkes kullanabiliyor

X