Nişan kaç ay - yıl?

3hilal

mutlu ol yeter
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2015
269
102
29
Arkadaşlar sizce en ideal nişanlı kalma süresi nekadar?
Benim şu an bir beraberliğim var. 1,5 sene beraberiz ve 7 ay nişanlıyız. Nişanlım bu yaz'a düğün yapmak istiyor...ama ben daha kararsızım bu konuda.

Bence çok uzatılmamalı.. Çünkü evlilik sürecine bir kez adım atıldığı zaman çeşitli stres faktörleri de araya giriyor. Uzmanlar arayı çok uzatmamaktan yana.

Bence çok uzatılmamalı.. Çünkü evlilik sürecine bir kez adım atıldığı zaman çeşitli stres faktörleri de araya giriyor. Uzmanlar arayı çok uzatmamaktan yana.
Evet bunun farkındayım zaten, çünkü baya bir kavga ediyoruz bu dönemde. Ama sorun da şu ; benim okulum var daha, ve annem tutturdu okulunu bitireceksin diye

Hımm nişandan önce konuşulmadı mı bu durum peki ?
Konuşuldu, ama nişanlım biraz sabırsız bu konuda, ama zaten üniversite okuyorum ve alacağım diplomayı da aldım sadece okuduğum bölümün bir yükseğini okuyorum şu an. Ama annem illa bitereceksin diyor. Benim motivasyonum kalmadı okumak için zaten...

Bence böyle düşünme... evlenince okusan ? Nişanlın ne diyor bu konuda ?

Okuduğun bölümün bir yükseği ne ki? Çok şart mı yani mesela 2 yıldı da 4'e tamamlıyorsan tabi ki okulunu bitir önce. Ama formasyon-yüksel lisans gibi bişeylerse evliyken de bitirebilirsin bence.

Bence ideal süre 6-7 ay, hadi olsun en fazla 10 ay. Uzayan ilişkiler de var, istisnai durumlarda sıkıntı çıkmıyor. Yoksa ne kadar uzun o kadar sıkıntı bu dönem.

Nişanlın ile sorun yaşamayacaksan evliyken okuyabilirsin.. Ben de şu an senin gibi mezunum ama biraz daha geliştireyim kendimi diyenlerdenim.. ve evli bir öğrenci olacağım inşAllah.. Zor olmamalı bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…