• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan hazırlıklarım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

mylittlesunshine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
4.801
1.558
448
ocak 28'de nişan ve sözüm aynı anda evde olacak inşallah. hazırlıklar baya hızlandı bu aralar. sevgilimle sadece birbirimize nişan bohçası yapmaya karar verdik. aslında bohça falan da yapılmaz genelde bizde pek herkes kendi eşyasını alır ama biz hem heyecan olsun hem hoşluk olsun diyerek sembolik birer bohça yapacağız.
gömlek takım vs gibi ağır şeylere hiç girişmedik çünkü ikimiz de farklı şehirlerdeyiz ve alışverişe birlikte çıkmamız çok zor, denemeden giymeden de böyle şeyler almak doğru değil diye düşünüyorum ben de açıkçası. sevgilime yaptığımız nişan bohçası ile başlayayım: en büyük parça issimo bornoz seti

$issimo bornoz takımı.jpg

annemin aldığı bohçaya yerleştirdik hepsini:nazar: içinde pierre cardin damat pijaması, pierre cardin çorap (5 adet), yarım kollu fanila (2 adet), ayyıldız günlük pijama, ve bir terlik var. dediğim gibi bizim bohça daha çok sembolik çünkü ben olmasını çok istedim. içime sindi açıkçası darısı tüm isteyenlerin başına olsun.

$kaan bohça (5).jpg $kaan bohça (4).jpg $kaan bohça (3).jpg $kaan bohça (2).jpg

$ayyıldız pijama.jpg $terlik.jpg

hafta sonu nişanda giyeceğim kıyafeti de ayarladım, ailemden ayrı küçük bir ilçede yaşadığım için memlekete her gittiğimde bir kısım işlerimi halletmeye çalışıyorum. bohça ve nişan kıyafetimle nişan pastam ve kurabiyelerim bu hafta itibariyle belli olmuş oldu.

ben evin içinde abiye vs giymeyi sevmediğim için şık ve sade bir kıyafet seçtim. aslına bakarsanız sadece evin içinde değil hiç bir yerde alaturka abiye sevmem de giymem de :3:

işte kıyafetim:
$nişan.jpg $nişan kıyafetim koton&ipekyol.jpg bluzum ipekyol, eteğim koton, ayakkabılarım da kemerimle aynı renk fotoğrafını çekmemişim netten de bulamadım :50:

işte böyle kızlar. yeni fotoğraflar paylaşıcam mutlaka. allah herkese bu güzel günleri yaşamayı nasip etsin :nazar: :nazar:

NOT: kızlar aldıklarımı gördünüz. bohçaya tüm koyacaklarımın ve alınacakların bir listesini yapmaya karar verdim. siz de eksik gördüklerinizi eklerseniz sevinirim. fiyatlarını yazıyorum merak edenler olmuş ortalama bir fiyat belirlenir hem bakanlarda
1.damat pijama seti (fotoğraftaki set pijama ve sabahlık takım 150 lira)
2.günlük (kışlık) pijama (80 lira ayyıldız)
3.siyah ve beyaz iki fanila (35 ikisi çiftkaplan)
4.tek kişilik bornoz takımı (issimo 90 lira)
5.çoraplar (5 ya da 6 tanesi 20 lira pierre cardin)
6.terlik (muya 50 lira)
7.seccade
8.tesbih
9.kutu içindeki gömlek-kravat-kol düğmesi takımlarından
10.havlu
11.sabun bezi-lif
12.english home ve bi kaç yerde gördüğüm banyo setleri (içinde lif,banyo köpüğü vs oluyor)
13. bakım malzemeleri

şimdilik aklıma gelenler bunlar. aklıma gelen başka şeyler oldukça ekleyeceğim lütfen siz de ekleyin

veee kurabiyelerimi koymak için siparişini verdiğim nişan sepetim
attachment.php

kızlar kurabiyelerden vazgeçtim. düğünde dağıtıcam nikah şekeri yerine. şimdi nişanda verirsem kendimi tekrar etmiş olurum diye düşündüm :) nikah şekerini de hiç istemiyorum o yüzden nişanda şunları sipariş edicem kurabiyeler yerine

2060.jpg

yeni aldığım bohça takımı. havlu seccade ve bohçadan oluşuyor.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

kızlaaaaar tepsi için şunu beğendim nasıl bakın bakalım
attachment.php

attachment.php

peki tepsi mi bu mu?
attachment.php

altına baş harflerimizi yazdırmıcam yalnız :)

pasta için de sol attaki yeşilin iki katlısı mı olsa diyorum pembe pek uygun olmıcak gibi
attachment.php

Eklentiler

• $166.JPG
    $166.JPG
    30,3 KB · Görüntüleme: 280
  • $183242_10150117284044508_583089507_6044578_4455368_n.jpg
    $183242_10150117284044508_583089507_6044578_4455368_n.jpg
    102,9 KB · Görüntüleme: 200
Son düzenleme:
hayırlı olsun canım herşey çok güzel:nazar::nazar::nazar:

sağol canım. nişanlımın bohçasının tamamlanınca son halini de eklicem inşallah ve tabii ki bana gelen bohçayı da :16:

kurabiyelere bayıldım :)

kurabiyeleri internetten buldum sonra da adana'da bir butik pastacı bayana siparişi verdim. pastayı bayanın daha önce kendi yaptığı pastalardan beğendim. :56:

Hayırlı olsun canım. Nasip olursa benimde 28 Ocakta nişanım var. Ben,ailem,sevgilim ve onun ailesi hepsi ayrı bir şehirde.. 4 farklı şehirde olduğumuz için şuan ortada hiç birşey yok. Umarım yetişir:(

Hayırlı olsun canım. Nasip olursa benimde 28 Ocakta nişanım var. Ben,ailem,sevgilim ve onun ailesi hepsi ayrı bir şehirde.. 4 farklı şehirde olduğumuz için şuan ortada hiç birşey yok. Umarım yetişir:(
siz de öğretmensiniz sanırım ya da memur herkes ayrı bir şehirde olduğuna göre :) biz 3 şehirdeyiz çok stresli günler oluyor bazen çünkü burda elim kolum bağlı alabileceğim yapabileceğim hiç bir şey yok. allah'a şükür ki evime 5 saat uzaktayım 15 günde 1 ailemin yanına gidiyorum hazırlıkları öyle öyle tamamlamaya çalışıyoruz. sen de yaparsın canım merak etme biz bunları bi günde aldık bir kaç parça eksiğim kaldı sadece. sen de 1 2 günde halledersin

siz de öğretmensiniz sanırım ya da memur herkes ayrı bir şehirde olduğuna göre :) biz 3 şehirdeyiz çok stresli günler oluyor bazen çünkü burda elim kolum bağlı alabileceğim yapabileceğim hiç bir şey yok. allah'a şükür ki evime 5 saat uzaktayım 15 günde 1 ailemin yanına gidiyorum hazırlıkları öyle öyle tamamlamaya çalışıyoruz. sen de yaparsın canım merak etme biz bunları bi günde aldık bir kaç parça eksiğim kaldı sadece. sen de 1 2 günde halledersin

Evet öğretmenim:) Zaten sömestr tatili başlar başlamaz ailemin yanına gidip hemen alışverişe koşucam:) Yorucu ama çok keyifli ve mutlu bir tatil olacak inşallah..

Evet öğretmenim:) Zaten sömestr tatili başlar başlamaz ailemin yanına gidip hemen alışverişe koşucam:) Yorucu ama çok keyifli ve mutlu bir tatil olacak inşallah..
evet okulların kapanmasını hep iple çekmişimdir öğrenciliğimden beri ama bu defa başka. ikimiz için de güzel bir tatil olur inşallah

canım benımde 28 ocak olacaktı sonradan kararımızı değiştirdik nisan mayıs gibi filan düşündük. hem iki taraf içinde iyiolacak. onların tarafcok kalabalık benim akrabalarım sehir dısında hep o yüzden onlar düğüne gelecekler. bende o yüzden arkadas cevremi cağıracağım. evde düşünmüyor değilim bahcede havuz basında ama biraz kücük olduğu için onca insan sığmaz sanırım. o yüzden düğün salonuda tutulabılır diye konusmuyor değiliz. aşağı yukarı ne kadar masraf oluyor düğün salonunda bilmiyorum. zaten yemekli yapma taraftarı değiliz. buranın adeti cok farklı. düğünler bile genelde yemekli olmuyor millet sadece oynuyor dans ediyor pasta yiyor birde içiyor. hepsi o . ama ben düğünü yemekli yapabilirim. gerçi bana kalsa nişan istemiyorum direkt eylül gibi filan düğün yapar geçeriz diyorum. bohca işi nişanda değil düğünde yapılacak bizde. annesi suan sehir dısında bir ay sonra filangelecekler muhtemelen geldiklerinde yemeğe alacağız ve oturup konusulur diye düşünüyorum herşey. off offf cok stresliyim para biriktirmem gerekiyor önümde 4-5 ay kaldı ama nasıl biriktireceğim bilmiyorum. calısıyorum maasımda iyi ama diş tellerim filan hep onlara gidiyor param. Allah bana sabır versin düşündükçe strese giriyorum.

Eklediniz mi bilmiyorum ama kozmetik ürünleri koyabilirsiniz.
Parfüm,tıraş köpüğü,tıraş sonrası losyonu veya kolonyası, tıraş makinesi de koyuyorlar ama çok kullanımlı mac3 ler oluyor ya onlardan da koyulabilir seti var,Duş jeli koyabilirsiniz şampuan koyabilirsiniz,diş fırçası ve macun olabilir. Evlenince kullanılacak şeyler zaten bohçada gidince hem toplu olur hem hoş gözükür diye düşünüyorum daha da arttırılabilir.:1:

canım benımde 28 ocak olacaktı sonradan kararımızı değiştirdik nisan mayıs gibi filan düşündük. hem iki taraf içinde iyiolacak. onların tarafcok kalabalık benim akrabalarım sehir dısında hep o yüzden onlar düğüne gelecekler. bende o yüzden arkadas cevremi cağıracağım. evde düşünmüyor değilim bahcede havuz basında ama biraz kücük olduğu için onca insan sığmaz sanırım. o yüzden düğün salonuda tutulabılır diye konusmuyor değiliz. aşağı yukarı ne kadar masraf oluyor düğün salonunda bilmiyorum. zaten yemekli yapma taraftarı değiliz. buranın adeti cok farklı. düğünler bile genelde yemekli olmuyor millet sadece oynuyor dans ediyor pasta yiyor birde içiyor. hepsi o . ama ben düğünü yemekli yapabilirim. gerçi bana kalsa nişan istemiyorum direkt eylül gibi filan düğün yapar geçeriz diyorum. bohca işi nişanda değil düğünde yapılacak bizde. annesi suan sehir dısında bir ay sonra filangelecekler muhtemelen geldiklerinde yemeğe alacağız ve oturup konusulur diye düşünüyorum herşey. off offf cok stresliyim para biriktirmem gerekiyor önümde 4-5 ay kaldı ama nasıl biriktireceğim bilmiyorum. calısıyorum maasımda iyi ama diş tellerim filan hep onlara gidiyor param. Allah bana sabır versin düşündükçe strese giriyorum.

strese hiç girme canım. benim de bir sürü harcamam oluyor. ailemden ayrı yaşamak zorundayım işimden dolayı o nedenle kiram, kömürüm, faturalarım, market alışverişim bir de araba taksitlerim var e arabanın benzini sigortası vergisi ohooo

bence sen bir başla her şey başlayana kadar zor geliyor insana başladıktan sonrası çok daha kolay olur emin ol. bol şanslar kuzu :34:

hayırlı olsun canım herşeyin çok güzel. kurabiyelerini nerde yaptıracaksın vede fiyatı nedır ogrenebilirmiyim
adana'da bir butik pastaneyle görüştüm pasta ve kurabiyeler için. kurabiyelere 4 lira dedi. internette araştırırken bi bayana denk geldim o 2 liraya yaparım dedi. ne kadar güvenilir bilmiyorum aslında. çünkü kadına parayı havale edicem kadın bana kargoyla gönderecek pek emin değilim güvenilir mi değil mi :/ sanırım adana'da pastaneye yaptırıcam ama istersen 2 liraya yapan bayanın mailini mesaj atabilirim

Eklediniz mi bilmiyorum ama kozmetik ürünleri koyabilirsiniz.
Parfüm,tıraş köpüğü,tıraş sonrası losyonu veya kolonyası, tıraş makinesi de koyuyorlar ama çok kullanımlı mac3 ler oluyor ya onlardan da koyulabilir seti var,Duş jeli koyabilirsiniz şampuan koyabilirsiniz,diş fırçası ve macun olabilir. Evlenince kullanılacak şeyler zaten bohçada gidince hem toplu olur hem hoş gözükür diye düşünüyorum daha da arttırılabilir.:1:
evet traş makinası var onun zaten de ben traş köpüğü, losyonu, roll-on deodorantı ve bir de istediği parfümü koymayı düşünüyorum. şu okullar tatil olsa da işimize gücümüze baksak artık :27:
Pasta ve kurabiyeler harikaa:46: Allah tamamına erdirsin:)

teşekkürler ben de bayıldım ikisine de. daha iyileri sizlerin olsun kızlaaaarrr

$sepet.JPG nişan kurabiyelerini koymak için siparişini verdiğim sepetim kızlar bayıldım görünce. şık ve sade olmasıyla gönlümü fethetti kendileri istediğim gibi bir şey bulamam derken ilaç gibi oldu valla bu :21: nişandan sonra da nişanlım için alacağım roll on, after shave, parfüm gibi şeyleri koyacağım bohçalarla birlikte vereceğim nişanlıma. nasıl güzel değil mi sizce de?

Canım çokkk güzel olmuş, Ama bir gömlek birde kravat alıp koyarsan güzel olur zengin görünür bohçan cüzdan kemer almamışsın sanırım onlarda olabilir, gerçi çok ıvır zıvırla doldurmaya gerek yok tabii, Ama polonun gömlekleri bide kotonun kravatları çooooooook muhteşem istersen bi bak, ben nişanlıma aldım, çokk beğendi..

Back