• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan hazırlıkları ile sorularım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.547
198
688
- Yurtdışı
Merhaba,

Martta nişanlanacağım çok kısıtlı zamanım var o yüzden bazı konularda fikir /öneri rica edecektim..Bir de bilmediğim konular var..

1) Erkek tarafına birşey takılır mı ? (Gümüş kol düğmesi yaptırmak istiyorum olur mu ? Bazıları saat takılır diyor fakat babam erkeğe birşey takılmaz nişanda diyor? Kafam karıştı benim de..)

2)Bana ne takıcaklar?

3) 5 taş nişanda mı takılır?

4)Ben onun alyansını alacağım diye biliyorum doğru mu?

5)o benim elbisemi ben onun takımını mı alacağım. Aslında evde olacağı için gerek yok sanırım değil mi?

6)Annesine hediye birşey almalı mıyım? Jest yapmak istediğim için birşey almak isterim aslında fikir verebilir misiniz?

7)Yiyecek olarak ;* sarma; nişan pastası;börek ;mercimek köftesi olucak..Sizce yeterli olur mu? Neler olmalı başka? Kendim önceden yapıp buzluğa atabileceğim pratik tarifleriniz varsa rica ediyorum.

8)Toplam 17 kişi olacağız. Dolayısyla herkese yetecek tabak, çanak, bardak tek tipte bir takımım yok.Sorun olur mu sizce? Farklı çeşitlerde olucak.

9)İsteme faslında türk kahvesini 17 kişiye birden mi yapacağım, yoksa sadece anne babası , amcası ve babama mı??

10)İçecek olarak çay gerekmez değil mi? O kadar kişiye nasıl tek çaydanlıkta çay yapayım? Meşrubat düşünüyorum.

11) Nişan evde olucak; makyajım nasıl olmalı ?Kendim günlük makyajımki gibi yapsam özensiz mi olur ? Yoksa gece makyajı gibi bir makyaj mı yaptırmalıyım?

12) Babam ve erkek kardeşim takım elbise mi giymeli? Babam saçmala onlar giymeli diyor?

Daha bilmediğim benim ve onun yapması gereken detaylarla ilgili yardımcı olabilirseniz çok makbule geçicek.

Çok teşekkürler şimdiden..

Son düzenleme:
1) Erkeğe saat takılır, en azından bizim buralarda adet öyle.
4)Evet nişanlınızın alyansını siz almalısınız.
6)Nişanda anneye hediye almanız saçma.
7)Tuzlu pasta çeşitleri de ekleyebilirsiniz menüye.
8)Neden sorun olsun ki, hatta kullan-at tabak ve bardak alırsanız bulaşık derdi çıkmaz.
10)Meşrubat yeterli olur.
11)Özel bir gün olduğu için günlük makyaj basit kaçabilir.
Diğer soruların cevabını bilemiyorum.

Merhaba,

Martta nişanlanacağım çok kısıtlı zamanım var o yüzden bazı konularda fikir /öneri rica edecektim..Bir de bilmediğim konular var..

1) Erkek tarafına birşey takılır mı ? (Gümüş kol düğmesi yaptırmak istiyorum olur mu ? Bazıları saat takılır diyor fakat babam erkeğe birşey takılmaz nişanda diyor? Kafam karıştı benim de..)

2)Bana ne takıcaklar?

5)o benim elbisemi ben onun takımını mı alacağım. Aslında evde olacağı için gerek sanırım değil mi?

6)Annesine hediye birşey almalı mıyım? Jest yapmak istediğim için birşey almak isterim aslında fikir verebilir misiniz?

7)Yiyecek olarak ;* sarma; nişan pastası;börek ;mercimek köftesi olucak..Sizce yeterli olur mu? Neler olmalı başka? Kendim önceden yapıp buzluğa atabileceğim pratik tarifleriniz varsa rica ediyorum.

8)Toplam 17 kişi olacağız. Dolayısyla herkese yetecek tabak, çanak, bardak tek tipte bir takımım yok.Sorun olur mu sizce? Farklı çeşitlerde olucak.

9)İsteme faslında türk kahvesini 17 kişiye birden mi yapacağım, yoksa sadece anne babası , amcası ve babama mı??

10)İçecek olarak çay gerekmez değil mi? O kadar kişiye nasıl tek çaydanlıkta çay yapayım? Meşrubat düşünüyorum.

11) Nişan evde olucak; makyajım nasıl olmalı ?Kendim günlük makyajımki gibi yapsam özensiz mi olur ? Yoksa gece makyajı gibi bir makyaj mı yaptırmalıyım?

Daha bilmediğim benim ve onun yapması gereken detaylarla ilgili yardımcı olabilirseniz çok makbule geçicek.

Çok teşekkürler şimdiden..

1- Erkeğe saat alabilirsiniz, düğünde de takabilirsiniz anlaşmanıza bağlı. Ben saat aldım, kol düğmesi sevdiğini bilmiyordum, düğünde de kol düğmesi almıştım, manevi hatırası kalsın diye. Yüzüklerimizi eşim almıştı.
2- Takıları biz hiç konuşmadık, sizin anlaşmanıza bağlı. Bana ayrı ince set almak istediler, kendileri de bişeyler takmıştı. Tüm takılar bende kaldı, düğünde ayrıca ilave ettiler.
3- evlenme teklifinde tektaş pırlanta aldım, nişanda alyans ilave oldu, beştaş sevmiyorum istemedim aldırmadım, ztn nişanlımda almak istediği yüzüğü erteledi, çünkü tektaş - beştaş bence pırlanta olmalı
4- Eşim bana aldırmadı çünkü çok masrafımız olmuştu, yüzükleri o almıştı
5- Biz önce ayrı şehirlerde olduğumuz için ayrı alalım dedik, havale veya birlikte gitmek zor olur diye düşündük sonra beraber aldık ama ben ödedim eşimde kendine takım elbise almıştı
6-Bohça yaptıysanız bişey ilave edebilirsiniz, çanta, cüzdan, eşarp ev terliği pijama olabilir. Yada alışverişe gidicekseniz orda alıp verebilirsiniz, yada sonra ilk eve ziyarette verebilirsiniz ama nişan günü olmaz gibi geldi
7-Nefis yemek tarifleri sitesinde tuzlu kurabiyeler başlığı altında popüler tarifler " ağızda dağılan tuzlu kurabiye" var.
Denedim , hem çok lezzetli hem 4 gün oldu bayatlamadı. Hemde çok kolay oluyor. Bir kaç gün önceden yapabilirsin.
Şu an az çeşit var sarmayı kaldırabilirsin, çünkü çok vakit alır. Mercimek köfteside çabuk bayatlar. Bence biraz daha üzerinde düşünmelisin, Ben yukarıdaki tarifi kardeşime söz için yapıcam.
Ben kendi sözümde, pasta, tatlı kurabiye, sarma- tuzlu kurabiye ( arkadaşımn annesi yapmıştı ) Poğaça ( komşumun kızı) boşnak böreği ( komşum) haşhaşlı pide ( süpriz bir misafir getirmişti ) mercimek köftesi ( teyzem ) yapmıştım.
Yardım alabileceğiniz kimse varmı, bir çeşit bile yapsa kardır.
8- tek tip tabağa gerek yok kimse anlamaz bile.
9- Bana iki kişi makinada yapmıştı, önce erkeklerden başladım ben dağıtırken diğer posta hazır oldu, biz 45 50 kişiydik. Eşime en son yaptım. Herkese olmalı bence, ama nasıl yaparsın bilemedim.

10- Çay olmaz, servisi zor olur ve yetişmez. Meyve suyu yeterli.
11- Makyafın ve saçın için kuaföre gitmelisin ama doğal olmalı. Güvendiğin bir kuaför yardımcı olur.

Bir de bizim tek eksiğimiz paket bardak su almamak oldu, al kenarda dursun, su ve bardak telaşımız çok olmuştu.

Nişan bozulursa hediyeler ve altınlar iade edilir mi?

Nişanlılık dönemi eğer evlilik harici sonlanırsa birbirlerine verilen alışılmışın dışındaki hediyelerin iadelerini isteyebilirler. Nişan yüzüğü dışındaki tüm hediyeler alışılmışın dışındaki hediyeler olarak sayılır.Ve yüzük harici hepsi istenebilir.Bu tarz davaların en geç 1(bir) yıl içerisinde açılması gerekir. Nişanlıyken hediye edilen eşyalar hakkındaki yapılacak her türlü işlemi merak edenler için Avukat Fuat Volkan Bilgehan Kadınlar Kulübü TV'de yanıtlıyor.

Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri, sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye desteklerinizi bekliyoruz. Sizleri yakından ilgilendiren videolarımızla sizleri sitemize davet ediyoruz. Kadınlar Kulübü olarak sitemize ve sosyal mecralarımızı takipte kalmaya ne dersiniz :)

1- Erkeğe saat alabilirsiniz, düğünde de takabilirsiniz anlaşmanıza bağlı. Ben saat aldım, kol düğmesi sevdiğini bilmiyordum, düğünde de kol düğmesi almıştım, manevi hatırası kalsın diye. Yüzüklerimizi eşim almıştı.
2- Takıları biz hiç konuşmadık, sizin anlaşmanıza bağlı. Bana ayrı ince set almak istediler, kendileri de bişeyler takmıştı. Tüm takılar bende kaldı, düğünde ayrıca ilave ettiler.
3- evlenme teklifinde tektaş pırlanta aldım, nişanda alyans ilave oldu, beştaş sevmiyorum istemedim aldırmadım, ztn nişanlımda almak istediği yüzüğü erteledi, çünkü tektaş - beştaş bence pırlanta olmalı
4- Eşim bana aldırmadı çünkü çok masrafımız olmuştu, yüzükleri o almıştı
5- Biz önce ayrı şehirlerde olduğumuz için ayrı alalım dedik, havale veya birlikte gitmek zor olur diye düşündük sonra beraber aldık ama ben ödedim eşimde kendine takım elbise almıştı
6-Bohça yaptıysanız bişey ilave edebilirsiniz, çanta, cüzdan, eşarp ev terliği pijama olabilir. Yada alışverişe gidicekseniz orda alıp verebilirsiniz, yada sonra ilk eve ziyarette verebilirsiniz ama nişan günü olmaz gibi geldi
7-Nefis yemek tarifleri sitesinde tuzlu kurabiyeler başlığı altında popüler tarifler " ağızda dağılan tuzlu kurabiye" var.
Denedim , hem çok lezzetli hem 4 gün oldu bayatlamadı. Hemde çok kolay oluyor. Bir kaç gün önceden yapabilirsin.
Şu an az çeşit var sarmayı kaldırabilirsin, çünkü çok vakit alır. Mercimek köfteside çabuk bayatlar. Bence biraz daha üzerinde düşünmelisin, Ben yukarıdaki tarifi kardeşime söz için yapıcam.
Ben kendi sözümde, pasta, tatlı kurabiye, sarma- tuzlu kurabiye ( arkadaşımn annesi yapmıştı ) Poğaça ( komşumun kızı) boşnak böreği ( komşum) haşhaşlı pide ( süpriz bir misafir getirmişti ) mercimek köftesi ( teyzem ) yapmıştım.
Yardım alabileceğiniz kimse varmı, bir çeşit bile yapsa kardır.
8- tek tip tabağa gerek yok kimse anlamaz bile.
9- Bana iki kişi makinada yapmıştı, önce erkeklerden başladım ben dağıtırken diğer posta hazır oldu, biz 45 50 kişiydik. Eşime en son yaptım. Herkese olmalı bence, ama nasıl yaparsın bilemedim.

10- Çay olmaz, servisi zor olur ve yetişmez. Meyve suyu yeterli.
11- Makyafın ve saçın için kuaföre gitmelisin ama doğal olmalı. Güvendiğin bir kuaför yardımcı olur.
peki babam ve erkek kardeşime takım elbise almalı mıyım? Takım elbise mi giymeleri gerekir.

öncelikle bu kadar ayrıntıyı düşünmek sizi yorar. bu güzel günlerinizi çok ayrıntılı düşünmeden yapabilirseniz keyfini çıkarabilirsiniz.

isteyen nişanda isteyen düğünde saat takar. şart değil şimdi takmanız. içinizden geliyorsa kol düğmesi neden olmasın.

2)Bana ne takıcaklar?

bana sadece alyans ve pırlanta tek taş taktılar. saat, künye ister misin diye sormuşlardı istemedim. (bizim burada nişanda altın takma adeti pek yoktur genelde düğün zamanı hediye verilir altınlar.)

arzu ederseniz olabilir.
kimisi tek taş, kimis alyans, kimisi beş taş tercih ediyor.

evet bu şeklide olur.

5)o benim elbisemi ben onun takımını mı alacağım. Aslında evde olacağı için gerek yok sanırım değil mi?

o sizin elbiseniz alacak ancak nişanda damat beye takım alınmaz. (ya nişanda alırsınız ya düğünde)
ancak içinizden geliyorsa olabilir, hediye olarak.

bunu nişandan sonraki bir zaman saklayın. hem daha yakından tanımış olursunuz ihtiyaçlarını ve zevkiniz bilirsiniz.
eşarp, çanta, cüzdan, şal, şık bir tepsi vs olabilir.

menünüz yeterli gibi görünüyor.

çok kalabalık değilmiş aslında misafiriniz. iki ayrı takım kullanabilirsiniz. yakın oturanlarınkini aynı takımdan vermeye gayret ederseniz kötü görünmez bir de telaşlı günlerde kimse bakmaz böyle şeylere :)

evin büyüklerine yaparsınız. 20 yaş üstüne mesela :)
önce büyüklere yaparsınız siz ikram ederken yanınızda kardeşiniz, arkadaşınız olursa onlarda mutfaktan yapıp yetiştirir.
bes on liralık kahve makinelerinden iki tane alın. onların bir tanesinden 7 tane çıkıyor ve hızlı yapıyor.

bence çay olabilir. (bizim burada çay önemlidir.) 17 kişi çok değil, şayet çoluk çocuk değilse. ikinci bir çaydanlık veya ketıl desteği alın. termoslara doldurup ikram edebilirsiniz.
benim istemem de 5 kişi gelmişlerdi. çay vardı haliyle. nişanımı da dışarıda bir mekan da 50 kişilik yapmıştık. mekandakiler çay verebiliriz isterseniz dediler. nişanlım da bende meyve suyundan daha iyi olur dedik. hem misafirler beğendi.
ama ablamı istemeye gelecekler yaşadığımız şehrin bir köyün
den gelecekler henüz bildiğimiz 25'den fazla kişi sadece istemeye gelecekleri için annem sinirlendi. sütlü kahve yada meyve suyu ikram edip geçeriz nişan değil söz değil bu kadar kalabalık mı gelinir dedi haklı olarak.
durum değerlendirmesini kendiniz yapacaksınız bu noktada.

makyajı güzel yapıyorsanız sorun olmaz.
malzemelerinizi ve tekniği güzel kullanabilirsiniz.
kuaföre gittiğinizde daha güzel yapacaksa nişan makyajı demeden yaptırabilirsiniz.

12) Babam ve erkek kardeşim takım elbise mi giymeli? Babam saçmala onlar giymeli diyor?

takım elbise şart değil ama şık ve özenli olmak önemli. ev sahibi ve gelin kızın babası olarak ağırlığı olmalı elbette.
bu da kişilerin kendi tercihine kalmış bir durum.

Back