Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her memleketin kendi adetleri oluyor ama genelde çoğu yerde gelinin kıyafetini ayakkabısını falan erkek tarafı alır damadınkini de kız tarafı.. Mesela bazı yerlerde nişan bohçası yaparlar. İç çamaşırı, pijama, terlik alınır damada. Birer küçük hediyede annesine, babasına varsa kardeşlerine alınır..
Bak yaaa hiç haberimiz Yoktu zamanında bu adettenHangi yöredensiniz önce bu bilgiyi alalım.
Sonra çeşitli yörelerden alanında profesyonel arkadaşlar size yardımcı olacaklar
Hiç bilgim yok. Tek bildiğim kız kardeşe baldız yüzüğü alınıyormuş bak aklında olsun.
Mutluluklar diliyorum.
Şöyle güzel bir saat düğünde takılıyor genelde. Çünkü karşı taraf bilezik takacak kız tarafı da saat takar. Bohça olmayacaksa zaten alışverişe beraber çıkılacak. Kıyafetler yeterli. Ayakkabısından kol düğmesine kadar alınacak zaten. Onlar da aynı şekilde tabii.Bohça olmucak canım, onun haricinde damada saat veya başka bir şey almak gerekir mi bilemedik..
Benim ki saat takmıyordu. Cep telefonu aldı annemler. Onun dışında herkes kendi kıyafetini kendi aldı. Ufak bi bohça yapalım dediler bizde peki dedik. Onlar bana elbise, ayakkabı, çanta, havlu, seccade bir de yemeni(yazma,çember) koymuştu. Bizde pantolon, gömlek, ayakkabı, kemer, cüzdan, seccade, havlu koymuştuk. Sanırım bu kadardı. Kv kp her iki tarafa da yapılmadı. Ben düğünden sonrası için yaptım kv ve eşimin kardeşlerine... öyle çözdük bohça olaylarını. Tatlı telaşlar. Allah kolaylık versinBohça olmucak canım, onun haricinde damada saat veya başka bir şey almak gerekir mi bilemedik..
Herkes kendi kıyafetini alsınkızlar kız kardeşim nişanlancak kısmetse, fakat bizdenpek bilgi yok.. damada nişanda ne alınır? Damadın kıyafetini biz mi alıcaz? Kız kardeşimin elbisesini onlar mı alıcak?
Kızın kıyafet ayakkabısını damat tarafı,damadın takım elbise-ayakkabıyı kız tarafı alır.Kızın alyansını damat tarafı,damadın alyansını kız tarafı alır,ama iki tarafta anlaşırsa herkes kendi elbisesini kendiside alabilir,nişanda takı olarak damada saat takılır.kızlar kız kardeşim nişanlancak kısmetse, fakat bizdenpek bilgi yok.. damada nişanda ne alınır? Damadın kıyafetini biz mi alıcaz? Kız kardeşimin elbisesini onlar mı alıcak?