• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan hakkında

Mrsyanlis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
798
438
103
kızlar kız kardeşim nişanlancak kısmetse, fakat bizdenpek bilgi yok.. damada nişanda ne alınır? Damadın kıyafetini biz mi alıcaz? Kız kardeşimin elbisesini onlar mı alıcak?

Son düzenleme:
Hangi yöredensiniz önce bu bilgiyi alalım.

Sonra çeşitli yörelerden alanında profesyonel arkadaşlar size yardımcı olacaklar :KK48:

Hiç bilgim yok. Tek bildiğim kız kardeşe baldız yüzüğü alınıyormuş bak aklında olsun.
Mutluluklar diliyorum.

Her memleketin kendi adetleri oluyor ama genelde çoğu yerde gelinin kıyafetini ayakkabısını falan erkek tarafı alır damadınkini de kız tarafı.. Mesela bazı yerlerde nişan bohçası yaparlar. İç çamaşırı, pijama, terlik alınır damada. Birer küçük hediyede annesine, babasına varsa kardeşlerine alınır..

Bohça olmucak canım, onun haricinde damada saat veya başka bir şey almak gerekir mi bilemedik..
Her memleketin kendi adetleri oluyor ama genelde çoğu yerde gelinin kıyafetini ayakkabısını falan erkek tarafı alır damadınkini de kız tarafı.. Mesela bazı yerlerde nişan bohçası yaparlar. İç çamaşırı, pijama, terlik alınır damada. Birer küçük hediyede annesine, babasına varsa kardeşlerine alınır..

benim kızkardeşimin de nişanı var iki hafta sonra
kıyafetini nişanlısı almış damada da annemler aldılar vs
tabi yöresel adetler değişebilir

Hangi yöredensiniz önce bu bilgiyi alalım.

Sonra çeşitli yörelerden alanında profesyonel arkadaşlar size yardımcı olacaklar :KK48:

Hiç bilgim yok. Tek bildiğim kız kardeşe baldız yüzüğü alınıyormuş bak aklında olsun.
Mutluluklar diliyorum.
Bak yaaa hiç haberimiz Yoktu zamanında bu adetten :KK12:

Bohça olmucak canım, onun haricinde damada saat veya başka bir şey almak gerekir mi bilemedik..
Şöyle güzel bir saat düğünde takılıyor genelde. Çünkü karşı taraf bilezik takacak kız tarafı da saat takar. Bohça olmayacaksa zaten alışverişe beraber çıkılacak. Kıyafetler yeterli. Ayakkabısından kol düğmesine kadar alınacak zaten. Onlar da aynı şekilde tabii.

Mutluluklar demeye geldim :))

Damada saat kıza da Takı alınır . Yüzükler takılır sadece o gece

Normalde kızın kıyafetini erkek erkeğin kıyafetini kız alıyor. Nişanı kız tarafı yapar ama nişan pastasını erkek yaptırır. Erkeğe yüzük kıza yüzük ve bilezik takılır buna ilave maddi duruma göre set de takan var yada kolye.

Benim ki saat takmıyordu. Cep telefonu aldı annemler. Onun dışında herkes kendi kıyafetini kendi aldı. Ufak bi bohça yapalım dediler bizde peki dedik. Onlar bana elbise, ayakkabı, çanta, havlu, seccade bir de yemeni(yazma,çember) koymuştu. Bizde pantolon, gömlek, ayakkabı, kemer, cüzdan, seccade, havlu koymuştuk. Sanırım bu kadardı. Kv kp her iki tarafa da yapılmadı. Ben düğünden sonrası için yaptım kv ve eşimin kardeşlerine... öyle çözdük bohça olaylarını. Tatlı telaşlar. Allah kolaylık versin ;)

kızlar kız kardeşim nişanlancak kısmetse, fakat bizdenpek bilgi yok.. damada nişanda ne alınır? Damadın kıyafetini biz mi alıcaz? Kız kardeşimin elbisesini onlar mı alıcak?
Herkes kendi kıyafetini alsın
Damada saat alınır
Düğünde birsey alınmaz
Ya da nişanda almayın
Düğünde saat takın

Kızın kıyafet ayakkabısını damat tarafı,damadın takım elbise-ayakkabıyı kız tarafı alır.Kızın alyansını damat tarafı,damadın alyansını kız tarafı alır,ama iki tarafta anlaşırsa herkes kendi elbisesini kendiside alabilir,nişanda takı olarak damada saat takılır.

Yukarıdakilere neredeyse hiç uymuyoruz biz . Erkek arkadaşım benim kıyafetimi de kendi kıyafetini de aldı. Nişan pastasını ben yaptırıyorum ama mesela. Nişanımda ailesi bana bilezik takacak , annemler ise bana ve erkek arkadaşıma altın takacak. Saati manasız bulduk , düğünde erkek arkadaşıma takmak için ayriyetten tam altın aldılar. Adetlere göre hiç ilerlemiyoruz biz , karşılıklı konuşuyoruz kim bütçesine o an ne uyuyorsa onu alıyor/yapıyor.Nişandaki altınları da düğünde takılacaklarla birleştirip ne yapacağımıza karar vermeyi düşünüyoruz.Yani nişandakiler kızın , erkeğe takılan erkeğin adetine de uymayacağız.Sonuçta birlikte bir yuva kuruyoruz , zaten yeterince zorlu bir süreç.

Valla bizde soz nisan bir arada oldu. Set, yuzuk, tektas, bestas aldilar. Biz bisey takmadik sanirim ona belki ceyrek takmistir babam hatirlamiyorum. Ama bana bilezik takti annemler. Nisan kiyafeti onun almasi lazimdi ayri sehirlerdeydik ben aldim. Takim elbisesini de kendisi aldi. Benim sozde giydigim kiyafeti ayakkabiyi o aldi.
Biz bir bohcaya gomlek kravat parfum camasir koyduk verdik. Soz bohcasi niyetine.
Soz nisan ayni gundu gunduz isteme yani soz, aksam pastali yemekli 50 kisilik nisan oldu. Kiz tarafi olarak odedik.
Sonra biz onlara oturmaya gittik baklava+valiz goturduk. Onlar bize istemeye gelirken almisti iste sandikla biseyler.
Saat dugunde taktim ben.
Onlar da dugunde ek olarak bilezikler taktilar.
Valize de pijama ic camasiri takim elbise gomlek kravat corap kemer cuzdan tiras makinesi parfum tiras seti falan koymustuk. Biz hic adet vs konusmadik ben hicbisey istemedim herkes adetini uyguladi. Tabii beraber alisverise giderkem begendigimi sectim o kadar yani.

Back
X