• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Fotoğraflarımı Fotoğrafçıdan Alamıyorum....

Peki küçültülmüş olan boyutları eski haline getirmenin bir yolu var mıdır?

bildiğim kadarıyla eski boyutuna getirseniz bile fotoğraf kalitesi orjinali gibi olmaz bozulmalar olur diye biliyorum yine de araştırın siz. keşke yazılı sözleşme yapsaydınız gerçekten üzüldüm. :85:

Merhabalar
çok talihsiz bir durum yaşamıssınız acıkcası bende üzüldüm bu duruma,
insanlar birazda olsa keyfi davranıyor sanırım birazda inada bindirmişler ki siz bir anlaşma yapmıssınız vermek zorundalardı, cok sinir bozucu bir durum.
Ben 1 yıl önce mezuniyet fotolarımı almıştım bakırköyde iyi bir fotorafcıdan, cd yapılmasını istedim ve orjinal boyutuyla bana verdiler sağolsunlar.
Verenler hiç ikiletmeden ve boyutuyla oynamadan veriyor, bazılarıda böyle uyuzluk olsun diye diretiyor.

Arkadaşım inan seni okadar iyi anlıyorum kii nişanımda aynısı benim başıma da geldi hatta daha fazlası..
Fotoğrafçıyla anlaştık ancak kış girdiği için havanın nasıl olacağı belli olmaz diye kendisiyle bir kaç gün önceden görüşmemi istedi.. Nişandan iki gün önce aradım hava durumunda havanın güzel olduğunu çekimin kurban bayramının 4. günü yani nişan günü yapılmasını söyledim. Bana bin türlü bahane buldu yok çok kalabalık olurmuş yok yetişmezmiş bilmemne.. Meğer beyfendi başka biriyle anlaşmış o gün için bide utanmadan bana pazartesi günü yapalım dış çekimi diyor. Nişan bitecek 2 gün sonra biz tekrar giyineceğiz kuaföre gideceğiz, nişanlım istanbuldan gelecek...:((( Baştan böyle anlaşmış olsak neyse. Hem düğünde değil:( Neyse ben tamam ozaman dış çekim olmasın sadece salonda çekin dedim. Bu sefer işin sonunda yine gösterdi uyuzluğunu... 300 fotoğraftan 30 tanesini basarak verecekti diğerlerini cd de verecekti.. Cd de vereceği her fotoğraf için 1 tl istedi. Videoyu hd halinde verecekti vermedi :@
Yani seninde dediğin gibi bu fotoğrafçılara güven olmuyor gerçekten yazılı anlaşma yapmak lazım :(((

Mümkün değil vermezler. Bizim fotolara da o kadar photoshop yapmışlar ki yanımdak adam sanki eşim değil. :53: Orijinalleri istedik bari kendimiz yapalım bişeyler cıık vermediler.

ben fotoğraf konusunda tecrübeliyim şöyle diyim 5D mark III sahibiyim lensler vs. bayağ bir ekipmanım var ve bunlar çoğu fotoğraf stüdyosunda bile yok.
Büyük ihtimal silmiştir ham hallerini o herif yer kapladığı için oda küçüklerini saklamıştır az yer tutan yoksa bu kadar şeyin üstüne çoktan verirdi korkupta.
Arkadaşlar fotoğrafçı ayarlarken çok dikkatli olun hatta önerim internetten bulmanız bu tarz düğün fotoğrafçılarını sakın stüdyolara gidipte onlara bu gibi özel günlerinizi vermeyin derim %100 daha fazla fiyat çekeceklerdir ya işte dükkan kirası abla çalışan sigorta malumunuz diyerekten aman sakın diyeyim.

hemen bir açıklık getireyim. söyleminizi hic ama hic dogru bulmadım. ben fotografcıyım fotograf stüdyom var. ve cok kaliteli iş yaparız. o saydıgınız ekipmanların hepsi bizde mevcuttur ve daha niceleri baskı makinalarına kadar. ha kaldıki bir cok internetten bulunan kişilerden cok daha uygun kaliteli çekeriz. kimseye %100 fiyat cekmiyoruz. lütfen bu sanat dalını bu emee gönül vermiş meslektaşlarımızı böyle yanlıs lanse etmeyin. evet ayrıca kira veriyoruz sigortası var vergi mükkellefiyiz herşeyden önce bu devlete para veriyoruz. internetten arkadaşlar gibi sırf kara çalışmıyoruz.photoshopundan baskısına çekiminie her noktasında biz kendi emegimizle yapıyoruz.ve hicbir fotograf stüdyosu eger ahlaksı ise altını çiziyim ahlaksı ise iş ahlakı varsa ham resimleri asla silmez. çünkü o onun ekmek kapısıdır. 5 yıl sonra gelip vsklık cıkarabilir gelin resmi bastırabilir. bunu asla konu sahibinin fotografcısı için söylemiyorum. bizim gibi bu sanatı ekmek edinip çalışan stüdyolar için söylüyorum cok rica ediyorum arastırmadan böyle yanlıs algılar oluşturmayalım.

konu sahibi arkadasım sana da sunu sölim. arşiv dedigimiz olayı cogu fotografcı vermez acıkcası biz veriyoruz. bizim algımız alıp müşteri kaçar degil. onların yüreklerini kazanmak. cunku yuregını kazandıgımız müşteri bize herzaman heryerden geliyor. ama genelde vermezler keşke daha ahlaklı davranıp dürüst olsalardı. sıkmayın bu kadar canınızı üzülmeyin :49:

ben fotoğraf konusunda tecrübeliyim şöyle diyim 5D mark III sahibiyim lensler vs. bayağ bir ekipmanım var ve bunlar çoğu fotoğraf stüdyosunda bile yok.
Büyük ihtimal silmiştir ham hallerini o herif yer kapladığı için oda küçüklerini saklamıştır az yer tutan yoksa bu kadar şeyin üstüne çoktan verirdi korkupta.
Arkadaşlar fotoğrafçı ayarlarken çok dikkatli olun hatta önerim internetten bulmanız bu tarz düğün fotoğrafçılarını sakın stüdyolara gidipte onlara bu gibi özel günlerinizi vermeyin derim %100 daha fazla fiyat çekeceklerdir ya işte dükkan kirası abla çalışan sigorta malumunuz diyerekten aman sakın diyeyim.

Vergi verdikleri için fiyatlar biraz daha yüksek olabilir tabiki...

Maalesef vermiyorlar.

Ne düğün fotoğraflarımı ne nişan fotoğraflarımı digital ortamda alamadım bende...

hemen bir açıklık getireyim. söyleminizi hic ama hic dogru bulmadım. ben fotografcıyım fotograf stüdyom var. ve cok kaliteli iş yaparız. o saydıgınız ekipmanların hepsi bizde mevcuttur ve daha niceleri baskı makinalarına kadar. ha kaldıki bir cok internetten bulunan kişilerden cok daha uygun kaliteli çekeriz. kimseye %100 fiyat cekmiyoruz. lütfen bu sanat dalını bu emee gönül vermiş meslektaşlarımızı böyle yanlıs lanse etmeyin. evet ayrıca kira veriyoruz sigortası var vergi mükkellefiyiz herşeyden önce bu devlete para veriyoruz. internetten arkadaşlar gibi sırf kara çalışmıyoruz.photoshopundan baskısına çekiminie her noktasında biz kendi emegimizle yapıyoruz.ve hicbir fotograf stüdyosu eger ahlaksı ise altını çiziyim ahlaksı ise iş ahlakı varsa ham resimleri asla silmez. çünkü o onun ekmek kapısıdır. 5 yıl sonra gelip vsklık cıkarabilir gelin resmi bastırabilir. bunu asla konu sahibinin fotografcısı için söylemiyorum. bizim gibi bu sanatı ekmek edinip çalışan stüdyolar için söylüyorum cok rica ediyorum arastırmadan böyle yanlıs algılar oluşturmayalım.

konu sahibi arkadasım sana da sunu sölim. arşiv dedigimiz olayı cogu fotografcı vermez acıkcası biz veriyoruz. bizim algımız alıp müşteri kaçar degil. onların yüreklerini kazanmak. cunku yuregını kazandıgımız müşteri bize herzaman heryerden geliyor. ama genelde vermezler keşke daha ahlaklı davranıp dürüst olsalardı. sıkmayın bu kadar canınızı üzülmeyin :49:

Birde faturamı bedelsiz diye tarafıma gönderdiler. Bende hesaptan hesaba nişan fotoğraf vıdeo dıye acıklamasını yapıp bedeli neyse göndermiştim. Ve yapılan bu durumlar karşısında maliyeye şikayet etmek zorunda kaldım, tamamen kendilerini akıllı sanıp beni saf yerine koydukları için. Sonrası ne oldu takip edemedim. Konusu gelmişken aklıma geldi.
Ve sizinde müşteriye gerçekten bakış açınızı tebrik ediyorum.Keşke herkes sizin gibi düşünseydi de bizlerde üzülmeseydik.

Son düzenleme:
Vergi verdikleri için fiyatlar biraz daha yüksek olabilir tabiki...
yok canım olamıyor çünkü rekabet ortamı çok fazla fotoğrafı bilen bilmeyen fotografcıyız diye ortaya düştü. en azından biz normal fiyatlar sunuyoruz.

Birde faturamı bedelsiz diye tarafıma gönderdiler. Bende hesaptan hesaba nişan fotoğraf vıdeo dıye acıklamasını yapıp bedeli neyse göndermiştim. Ve yapılan bu durumlar karşısında maliyeye şikayet etmek zorunda kaldım, tamamen kendilerini akıllı sanıp beni saf yerine koydukları için. Sonrası ne oldu takip edemedim. Konusu gelmişken aklıma geldi.
Ve sizinde müşteriye gerçekten bakış açınızı tebrik ediyorum.Keşke herkes sizin gibi düşünseydi de bizlerde üzülmeseydik.

sağolasın canım bakıs acısı işte gerçekten vermiyorlar ama biz kime versek zaten onları kazanıyoruz hem yaptıgımız iş hemde diger herşeyle zaten bize geliyorlar . neden memnun oldugu yere degilde başka yere gitsinki müşteri . hem onların akılları kalıyor resimlerinde kıyamıyoruz:21::21:

Malesef ben vereni görmedim. Kendim de alamadım. Albüm düzenlerken demoları gönderdi ama o kadar buğuluyduki resimler ben bile tanıyamadım kendimi. Çok mücadele ettik ama alamadık, parasıyla gelip alın dediler.

ben fotocumdan hepsını aldım 450 adet bız secerek cıkarttırdık yanı hıc sorun etmedıler bunu

fiyatlar şaka gibi video artı+fotograf çekimi 1.000 tl. hem nişan diye fahiş bir fiyat istemişler hemde sonrasında ekstra talep etmişler neymiş emekmiş sanki o emeğin parası olan 1.000 tl'yi ödememişsin gibi. belli olmuşki bu adamlar bu fotoları vermiyecekler sizin yapmanız gereken bu adamların kötü propagandasını yapmak. girdiğiniz her ortamda bu rezilliği anlatın, sosyal alemlerde kk, ekşisözlük, twitter, facebook gibi bu firmayı kimseye önermeyin ve başınıza gelenleri anlatın en azından başkaları kazıklanmaz ve bu adamlarda bir ders alır.

Şikeyetimvar a onların adına şikayet yaz ama açık açık isimlerini adreslerini yazmayı unutma. Biri isimlerini arattığında google da hemen çıkacaktır ve tüm sosyal paylaşım sitelerine yada kk gibi sitelere yaz isimlerini vererek. Bak sana nasıl dönecekler..

Yarın son bir kez daha konuşacağım bu sefede hayır derlerse yapacağımı önce onlara açıklayacağım. Artık yine umursamazlarsa benimde artık yapacak birseyim kalmayacak son yapacağım seyde olabilecek yerlere şikayet etmek olacak, artık böylelerini sadece ve sadece Allah'a havale ediyorum.Teşekkürler hepinize....

Back