- Konu Sahibi BalikEsirli
-
Genelde fotoğrafçılar vermezler büyük ihtimal çözünürlüklerini düşürmüşlerse o yüzden de büyük ebatlarda çıkartamazsınız
Yani emektir de aslında onlar böyle para kazanıyorlar bütün resimleri cd de verseler siz nerede işinize gelirse orada tab ettirirsiniz o zaman da onlar para kazanamaz:44: ama tabi söz vermişler sözlerini tutamamışlar o çok ayrı bi boyut
(Pakette anlaştığımız adette albüm aldım fakat albümdekilerin çıkartabileceğim şekilde cd si yok.)
.
genelde bu şekilde çalışıyorlar, evet.
stüdyo yakın çevrenizde ise, kötü reklamlarını yapacağınızı belirtin.
bizim nişan düğün aynı yerde çekim yapmıştık, bir sorun çıkarmamışlardı. tavsiyemizle 3-4 arkadaşım da orada yaptırmıştılar albümlerini... iyi reklam müşteri getirirken, kötüsü de kaçırır.
cd fotoğraflarını çıkartmak için yine yüksek miktar söylemişlerdi ama, normal çıktı gibi uygun fiyata yapmıyor hiçbir yer. bu konuda hak iddia etmeniz zor gibi, hepsi aynı çalışıyor.
çözünürlükten kaynaklı bir durum. gelecek sefer, çözünürlükleri kontrol ederek alın.
emin olmamakla birlikte, bazı foto düzenleme programlarında çözünürlük yükseltilebiliyor. büyük dijital baskı merkezleri oluyor ya, onların da bir görüşünü alın isterseniz...
Ben de yaşadım buna benzer bir durum
Albüm için seçtiğim fotoğraflar dışındakileri
Fon olmadan, orjinal çektikleri haliyle cdye aktarmalarını istedim
ancak vermiyorlar ne yaparsan yap
Başka yerde tab ettirirsin falan diye
Onlar emek diyor ama fazla fazla parayı zaten alıyorlar
yani tamamda bu kadar inada bindirmek neden anlamadım ver işte senin icin bu iş emek vs vs olabilir ama karsı tarafında en ozel anları yahu insanda biraz anlayıs olur nasıl insanlar bunlar boyle cd dealcaz diye anlasmıssınız cozunurlugu dusuk fotoyu cd de kimse istemez bu kdr salak degiller onlarda biliyodur bile bile yapmıslar iste
bu kadar stres yapmayın. çok içinizde kaldıysa, başka bir stüdyoda tekrar poz verirsiniz. albüm değil de, normal foto baskısı gibi alırsınız.
ortada yaptıkları büyük bir kabahat yok aslında, özellikle bir kandırmaca yok, ticari davranıyorlar. bu tür günlerde, her şeye misli misli fiyat ödüyoruz. onlar da bu şekilde para kazanıyor. siz memnuniyetsizliğinizi çevrenizdekilerle paylaşırsınız... küçük yerlerde referanslara daha çok dikkat ederler...
fotoğraflar bilgisiyarda net görünüyorsa, onları çıkarmanın birkaç yolu var aslında. birebir aynı kalitede olmaz tabii, ama yine çoğaltmış olursunuz. bu işlerden anlayan kişiler ile görüşün. üzülmeyin bu kadar.
fotoğraf sayısı ve fiyat anlaşmanız nasıldı acaba?
Öncellikle sunu belirtmek istiyorum " keske her dert bunun gibi olsa".
Bunu dert olarak sayiyorsaniz diyecek birseyim yok. Tamam nisan resimleriniz sizin icin önemli, eminim herkes icin bu böyledir.
Fakat elinizde zaten varmis. Gider baska yerden yaptirirsiniz olur biter.
20 - 30tl fazla verirsiniz saglama alirsiniz resimlerinizi.
Ama bukadar da dert etmeyin bunu.
NOT: "bir derdim var" yerine göre cok hafif bir dert.
ben fotoğraf konusunda tecrübeliyim şöyle diyim 5D mark III sahibiyim lensler vs. bayağ bir ekipmanım var ve bunlar çoğu fotoğraf stüdyosunda bile yok.
Büyük ihtimal silmiştir ham hallerini o herif yer kapladığı için oda küçüklerini saklamıştır az yer tutan yoksa bu kadar şeyin üstüne çoktan verirdi korkupta.
Arkadaşlar fotoğrafçı ayarlarken çok dikkatli olun hatta önerim internetten bulmanız bu tarz düğün fotoğrafçılarını sakın stüdyolara gidipte onlara bu gibi özel günlerinizi vermeyin derim %100 daha fazla fiyat çekeceklerdir ya işte dükkan kirası abla çalışan sigorta malumunuz diyerekten aman sakın diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?