• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan..düğün..uzak şehir..

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.433
11.152
498
Merhaba herkese.
Kısmetse ramazandan sonraki hafta yani bayramdan sonraki hafta nişanımız olacak.Ben istanbuldayım.Nişanlım konyada yani ünv okudugum şehirde.Orda kadrolu memur oldugu için bi süre orda kalıp istanbula yerleşme planımız var.Bende öğretmendim özel sektörde.Bu yıl evlilik olacağı için istifa ettim ve yabancı dile hazırlanıp akademisyen olmaya karar verdim.
Herşey buraya kadar güzel.Şehir uzakta oldugu için nişanı evde yapıcağız.Ailesi bizdemi kalıcak o gün?Sanırım öyle olacak.Uzakta olanlar nasıl organize etmiştiniz.Birde Bayramdan sonraki hafta kesin olacak nişanım fakat ramazanın sonuna doğru günü belli olacak.Ortada bi hazırlıgımız yok.Beklemedeyiz.Herşeyim çok hızlı olacak.

Eylülde istanbulda mekan tutup düğün ve kınayı bi arada yapacağız hatta mekana baktık sözlümle anlaşırsak ramazandan sonra tutacağız.

Ekim başındada Konyada kır düğünüm olacak.Fakat bu kadar kısa süre içinde nasıl yetişecek tüm bunlar.Birde uzak şehirlerdeyiz.
Mobilyalar nasıl alınacak.Ben sürekli konyaya git gelmi yapıcam bu kısa sürede.Gelinlik..ev dizme...vs.
tüm bunlar nasıl bitecek.Ekim sonuda konyadaki ingilizce kursum başıyor sınav için.Birden bire bi yogunluga girmek korkutuyor.Bizim durumumuzda olupra üstesinden nasıl geldiniz.Fikir,öneri verecek herkes inan büyük yardımda bulunacak..şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle sakin olmalısın. Bu işlerde çok panik yaparsn herşey birbirine girer. Bana kalırsa erkek arkaşınla iyi bir planlama yaparak telefonda herşeyin tarihi zamanını konuşmalısınız. Madem bayram sonrası nişan olacağı net, şimdiden hazırlıklara başlayabilirsin. Önce nişan kıyafetini ve ayakkabılarını alıp, sonrasında kuaförün, geleceklerin listesi, nişanda yiyecek olarak ne ikram edilecek, pasta kesecek misiniz ve şekli nasıl olacak, nişan için gelenlere küçük hediyelikler hazırlatacak mısın bunların kararını alıp hazırlıklarını tamamlayabilirsin. Böylece nişan için düşünmen gereken birşey kalmaz. Onu aradan çıkarmış olursun.

Nişanda sizde kalma mevzusuna gelince daha önce aileler tanıştı mı bilmiyorum. Tanıştılarsa sizde kalmalarında sakınca olmaz bence ama tanışmadılarsa geldiklerinde ilk gece için bir otele yerleşmeleri, nişan olduktan sonra da sizin yatma için eve davet etmeniz daha uygun olur gibi (babam uzaktan gelecek adayım ve ailesi için böyle düşünmüştü:), kendisi biraz gelenekçidir de:)

Düğün ve diğer hazırlıklara gelince uzakta olduğunuz için evet bazı şeyler zor ilerleyecek ama şimdiden düğün yeri bakmanız ve kapora vermenizde fayda var. Çünkü ramazan ayı nedeniyle düğünler hep bayramdan sonraya kalıyor. Yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Gelinliğini vs yi bayramdan sonra alıp hazırlayabilirsin. Eşya için de önce internetten bir ön araştırma yaparak, nişanlınla alacağınız eşyaların fotoğraflarını çekip birbirinizle paylaşarak karara varabilirsiniz. Tabii bu süreçte bir kaç defa Konya'ya (orada oturacaksanız) gitmeden fayda var. İstanbul da oturacaksanız nişanlının gelmesinde fayda var.

Hiç stres yapma hepsi olur biter. Ablan, kız kardeşini, kuzenlerin ya da çok yakın kız arkadaşın varsa onların fikrini yardımmını alman da seni rahatlatır. Herşey gönlünce olsun.

canım hayırlı olsun öncelikle..
ailesi nerde kalır bir fikrim yok ama bu düğün salonu tutma işini çok geriye bırakmıyomusunuz?
anladığıma göre eylül-ekim 2013 mü düğün?
yani bu yılsa salon tutmak için elinizide çabuk tutun derin,malum tam o zamanlarda düğün yapan çok olur gibime geliyor.
ama tabi mekan çok buluruz dersen rahatla.. merak etme herşey yoluna girer inşallah..
3 yıl öncedende hazırlansan illaa eksikler oluyor,yeterki siz iyi olun canım..
Huzurla kalın inşallah:nazar::54:

Acikcasi ayni skintilar bizdede var bizimde izmir istanbul ben istanbula gelin gidicem bizim dunu 2014 bahar mayis sonu gibi mobila icin kistan gidip bakicam oradan ev tutlcak gitmisken de oda nikhi yapmayi dusunuyoruz mayis gibide dugunumuz kinayida izmirde yapicaz

bizimde ayrı şehirlerdi ama çok büyük avantajımız nişanlımın burda akrabalarının olması geldiler ertesi günü isteme oldu bir hafta burda kaldılar sonra da nişan yaptık döndüler :16: e bi de nişanlım burda yaşıyo o da var :1:

Helena isimli arkadaş bu forumda yazımı görüp özelden mesaj atmış fakat mesaj sayımözelden yazmaya izin vermiyor çünkü sitede yeniyim ama onun sorusuna cevaben;

canım merhaba,
bu konulardan çok fazla anlamam sadece aynı durumu bende yaşadım yani erkek arkadaşım şehirdışındaydı. Eğer akrabalarına gelmeleriyle size gelmeleri arasında 1 gün ya da 5 saatten fazla zaman varsa pasta börek ikram edebilirsiniz. Gayette uygun olur. Ama geldikleri gün akrabalarına sadece eşyalarını bırakıp giyinip size geleceklerse yemek hazırlamak daha doğru olur.

Burada senin yapman gereken erkek arkadaşınla konuşup durumu netleştirmek.Erkekler fazla ince düşünmeden fark etmez deyip geçiştirirler ama herşeyin bir adabı yordamı var:) Onlar pek anlamaz:)

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Tatlı telaşlar bunlar.Kolay gelsin.

Düğün konusunu bilemeyeceğim evlenmiş arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar ama nişan konusu için:

Başka şehirden gelenlere misafirhane tutmanız gerekir, ya da kendi imkanlarıyla bir otelde kalabilirler. Genelde kız evinde kalmazlar.
Nişan evde olacağı için aile arası sade bir tören mi yoksa müzikli, eğlenceli daha kalabalık bir tören mi düşünüyorsunuz buna karar verdiniz mi?Arkadaşım isteme ile nişanı aynı gün yapmıştı. Aile geldi, öncelikle istendi, kahveler içildi. Daha sonra yemeğe alındı, çaylar içildi ve yüzük takıldı gittiler. Sade törende açık büfe de olabilir.

Back