Nişan nişan düğün takı meselesi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

maya55

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2010
467
607
123
kızlar ben sözlüyüm nişan tarihim daha netleşmedi benim merak ettiğim nişanda kıza ne takılır ve nişanda kıza eğer set takılırsa düğündede ekstradan takılıyomu yoksa sadece bir setmi oluyo, birde bildiğim nişanda günlük bir set alındığı (yüzük küpe kolye olarak) ağır sette düğüne kalır diye biliyorum ama yanlışmı doğrumu bilmem.Hiç bi bilgim yok bu konuda sözlümede ailesine de bişey diyemem ama heveste ediyorum yani lütfen cevapsız bırakmayın...

canım heryerin adeti farklıdır..
bizde set nişanda takılır..
aynı zamanda nişanda yüzük,küpe,günlük takabileceğin kolye felan takılır..
isteyen bilezik takar...
düğünde de bilezik takılır...

bende nişan için günlük bi set istiyorum sadece diğer altınları düğünde olsun istiyorum tabi bunu demesi var bide, zor geliyo bana bunu kim konuşur peki annelermi yoksa benmi konuşmalıyım sözlümle

doğru biliyorsun
bende 3 burma bilezik 1 günlük set aldrdım beyaz altın (kolye küpe yüzükten oluşuyor )
bunların fiyatı ugun 600 küsürdü firmada çalışan tanıdığı vardı 400 tl ye getirtti
düğünde takıcakları daha pahalı
hepsini ben istedim ne ailesi şunu alsın dedi ne benim ailem
kendi aramızda hallettik
sonuçta bunları alıcak olan sözlümdü
kimsenin karışmasına gerek yoktu olmadı da

baya uyguna geliyomuş bende sözlümle konuşurum heralde bana da ailesi almicak sözlüm kendisi alacak gider birlikte beğeniriz sağolun yorumlarınız için. bide peki erkeğe bişe yapılıyomu nişanda erkeğin alyansını kız tarafı alıyo heralde bide saat mi alıyo yoksa düğündemi alınacak saat

bizde nişanda saat alınıyor .
bide onun alyansını ben benmkini o aldı
bide damatlığıda biz aldık nişanlığı diktirdim onlar ödedi
başkada bişi yapılmıyor

Son düzenleme:
canım bizde de nişanda erkek nişanlısına set alır annesi babasıda bilezik takar....
yüzük küpe sözde takılır.....
günlük takılmaz zaten set agır düşer anca özel günlerde takabiliyosun yine dügünde de eş adayı ailesi bilezik takar kolye bileklik nişanlıyken yada evlenince özel günlerde hediye olarak alnır......
şimdiden hayırlı olsunnn canım.....

bizde set nişanda takılır ayrıca günlük olarak set takılmaz. bilezik takılır nişanda da düğünde de nişanda saat de takarız. isteğe göre sade bir kolye tektaş yüzük vs söz de daha uygun kaçar gibi düşünüyorum

burda herkes başka bişey diyicek
sen ne istiyosan onu aldır bence
sözlünle konuş madem o alıcak gidin beraber seçin :))

bende öyle yaptım zaten :1rolleyes: ne istersen o olur dedi bende üçlü takım istiyom set düğüne

kalsın, teşekkür ederim yardımlarınız için.

Benim nişanımda üç tane bilezik takıldı 25 gramdan.
Dediğiniz gibi günlük takmam için bir set takıldı değeri 1.100 tl idi.
Yine günlük takmam için kalpli bi kolye onunda değeri 450 tl idi.
Bir kelepçe 700 tl.
Tek taşım
Alyansım
Tamturum
Bunlar takıldı.Düğünde de 4 bilezik ağır gösterişli bir set ve saatim takılacak Allah nasip ederse :)

Son düzenleme:
bana nişanda 22 ayar bir set, 6 bilezik taktılar.sözde de kunye,küpe,yüzük, saat takmışlardı.düğünde de 2 bilezik daha taktılar.aslında bu takı işi erkek tarafına kalıyor.ne isterse onu takar.bence sende fazla müdahale etme.şunu alsak gibisinden.onlar set mi alır bilezik mi sen sakın söyleme.çünkü takı merasimde karışıklık yaşayan çok tanıdığım var.bence sana ne almak isterlerse sadece modelini seç.gerisine karışma.onlar ne isterse alsınlar.

söyle bi durum var her yerde adetler farkli ama genelde ic anadoludakilerin ayi karedenizin egenin öyle yani ama ben yinede yorum yapayim yozgatliyim ama ankarada uzun süre yasadik 15 yil kadar ve seneye insallah tekrar orda yasamak icin tasinacagiz adetlerimiz ayni ankarayla bizim bi tanidik var onlar kiza söz yaptiklarinda bir bilezik alyans saat ve birde normal set taktilar ama nisanda kaynanasi sadece bilezik takacagini söyledi 5 tane ve aynen öyle oldu dügünlerindede ayri olarak bir set takti bu tabiki daha agir bir setti bizim adetlerde nisanda haafif bi set dügünde agir bi set takiyorlar bilezik konusuna gelirsek eger nisanda tüm takacaklarini takiyorlar dügünde ayri olarak takmiyorlar sadece nisanda taktiklarini dügünde tekrar takiyorlar yani yeniden alinmiyor

Back