Nişan Nişan bohçasına ne alınır acilllll yardımmmm !!!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

asem55

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
5
0
6
İstanbul
6 ekim 2013 te nişanım olacak. nişan bohçasının içine damada, annesine, babasına, abisine ve kız kardeşine ne koyulur. Geline ne alınır nişan alışverişindee. Lütfen bilgi verinnnn hanımlarrr

bana boşuna uğraş gbi geliyo yapmayın nişan bohçası biz birbirimize bile yapmadık

gelin tarafının hazırlayacakları;

damada : gömlek pantolon çorap iç çamaşırı parfüm terlik
kaynanaya : bluz tülbent (kapalıysa tülbent+eşarp) havlu seccade patik
bekar görümceye : bluz tülbent (kapalıysa tülbent+eşarp) havlu seccade patik
evde yaşayan anane/babane varsa : tülbent (kapalıysa tülbent+eşarp) havlu seccade patik
kayınpedere : gömlek çorap
evde yaşayan dede varsa : gömlek çorap

bunlar yeterli bence:)

abisine de gömlek çorap yeter bence.

geline alınması gerekenler : etek bluz çorap iç çamaşırı parfüm makyaj malzemesi terlik ayakkabı çanta gecelik takımı

bana boşuna uğraş gbi geliyo yapmayın nişan bohçası biz birbirimize bile yapmadık

Hemde ne boşuna uğraş, zaten evlilik yeterince masraflı. Düğün zamanı, insan geçmişte harcanan en ufak kuruşa bile acıyor.Bizde ne sözde ne de nişanda bohça falan yapmadık.Bıraktım büyüklere birbirimize bile yapmadık.Kıyafettir , iç çamaşırıdır, makyaj malzemeleridir işte şimdi alıcaz çıkıp.Ay başında maaşları alınca, doğru çarşıya iç çamaşırı, pijama, bir de bir kaç parça kıyafet alıcaz. Zamanında nişan çikolatası için, ileride evimde kullanırım diyerek dünyanın parasına tabak aldırmıştım, ona bile pişmanım.Döşediğim evin dekoruna asla uymayan bir tabak, ne masa ne sehpa üzerine kullanabilirim.Hee bir de şu nişan çiçeği, onu da ne yapacağımı bilmiyorum.Onlara para vereceğimize, gidip evimizde kullanmak için birşey alsaymışız daha iyiymiş.

Mesela çiçek ve çikolata tabağı o zaman 350 lira tutmuştu, tost makinamı 200 liraya aldık.Bilsem o çiçekle çikolata tabağı yerine tost makinamı alırdım.

Son düzenleme:

ne yaptın sen canım biz kayınlarıma kayınvalideme hiç bişey koymadık nişanlıma pijama takımı bi kaç tane boxer fanila çorap sandık içinde traş takımı parfüm roll-on diş fırçası diş macunu günlük giyemeye pantolon gömlek kemer cüzdan alt eşofman terlik tırnak makası havlu filan aldık aklıma bunlar geldi başka bişey daha var mıydı hatırlamıyorum

6 ekim 2013 te nişanım olacak. nişan bohçasının içine damada, annesine, babasına, abisine ve kız kardeşine ne koyulur. Geline ne alınır nişan alışverişindee. Lütfen bilgi verinnnn hanımlarrr

Hediye dağıtmayı da düşünüyor musun tatlım?

biz herkese ayrı yaptık...kv kp nevresim tak.kp gömlek kravat havlu kv eşarp namazlık tespih vs
ablalara ayrı bohça...onlara da nevresim tk.eşlerine gömlek kravat çocuklarına küçük tişört vs.filan
ayrıca biz de kv kp bi de yorgan ve yastıkla beraber nevresim tkımı geçirilir götürülür.
damada atlet, külot,traş takımı,pijaam takımı,terlik,havlu,parfüm,namazlık,tespih,röpdşambır (erkekler artık istemiyor ama biz yine de koyduk) sonra takım elbise aldık,ayakkabı,cüzdan takımı,kmer filan onları da bohçaya(daha doğrusu sandığa koyduk) takım elbiseyi de nişanda giydi...ha bi de saat koymuştuk sandığa...onu da babam taktı nişanda damada...

damada, bizde damatlıgı,ayakkabı,terlik,kol dügmesi,gömlek,kemer,cüzdan,parfüm,eşofman-pijama takımı,ayrıca pantolon,tşihört,iç çamaşırı,traş seti,havlu,seccade
annesine,biz nevresim takımı,saten seccade,terlik,yemeni(igne oyalı),havlu,çorap,patik,lif
babasına,gömlek,çorap.parfüm
görümceye,badi gömlek tarzı bişey,terlik,seccade,çorap,patik,yemeni

nişan çarşısında bana alınanlara yazayım
öncelikle nişanlıgın ayakkabı çanta bunlar nişanda kullanman için
ayrıca
bi kaç takım elbise bu takım halindede olabilir etek-pantolon-gömlek ayrı ayrı da olur
kış geliyor montununu çizmeni
kapalıysan pardesü eşarp yemeni
çanta
ayakkabı
terlik
makyaj seti
parfüm
çamaşır seti
gecelik takımı bu satendi set olarak
pijama takımı
sabahlık bi takımda penye aldık
ayrıca atlet zıbın vs çamaşırlar
takacakları takılar
şimdilik aklıma bunlar geldi
liste biraz kabarık ama yapacak bişi yok
bu arada hayırlı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…