aslında ben onu gördüğüm anda düşünmüştüm o benim geleceğim diye. üniversiteden arkadasız biz , gerçi o 4 sene boyunca hiç konuşmadık o alttan ders alıyordu bizimle ve ozamanlar bir sevgilisi vardı. bense onu hep uzaktan izledim. kadere bak ki okul bittikten sonra onu bir daha göremeyeceğimi düşünürken aynı okula atandık. o da o sıralar sevgilisinden ayrılmaya çalışıyordu. Çok yakın arkadaş olduk 1 sene, bana duygularını anlatmayınca tayin istedim İstanbula nasılsa birşey olacağı yok en iyisi uzak durmak düşüncesiyle , tayinim cıktıktan sonra benden hoşlandığını söyledi . tabi hemen kabul ettim ama o sıralar askere gtmişti askerden dönüşünü bekledim , yaklasık 1 sene sonra nişan yaptık. ama daha söz gecesinin sonrasında, o gece aileler arasında yaşanan gergilik sonrası bizim ailelerimiz uyuşmaz diyerek sözü atmaya kalktı, ben engel oldum. şimdi düşünüyorum da keşke o zaman bitseydi. benim ailem ayrı , beni çok çok düşünen bir annem var , anneminse bu dünyada sadece iki evladı..haliyle herseyi özeniyor annem,maddi durumumuz da gayet iyi, istiyor ki evladı çok mutlu olsun. bunu nişanlıma anlattım annem bizim mutlu olmamızı ister herseyi güzel yapmaya çalışalım gücümüz yettiğince ailenin karşılmasına gerek yok biz ödeyebiliriz sadece anneme söylemeyelim ama anlamak istemedi sanırım. nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında kültürel maddi manevi görgü açısından çok çok fark olmasına rağmen bunları görmezden geldim, ona da bunu aşıladım her zaman.biz ikimiziz aileler ne derse desin benim için sen varsın dedim. o bunu beceremedi, şimdi yenildik. uzatmadan olaya geleyim en son olaya.ailesi kendi kendilerine düğün hazırlıkları yapıyorlar bana hiç sorma gereği duymadan. En son düğün salonu ayarlanmış ve senet falan imzalamışlar. bana sadece gösterdiler ve ben beğenmedim. Küçücük cart yeşil, yer altında hiç bir özelliği olmayan birkaç klimaya sahip , kenar mahallede bir düğün salonu. annem ise kına için havuz başı havai fişekli dört dörtlük bir yer tuttu ve elbette bize danışarak. nys onlara bu durumu tartışarak değil, dedimki teşekkür ediyorum düşünmüşsünüz ama burası benim düğün yapabileceğim bir yer değil, başka bir yer baksak olur mu dedim. ozamanlar senet imzalandığından haberm yoktu sadece kapora verildi diye biliyordum çünkü öyle söylediler ailesi tamam dedi. 1,5 ay sonra düğün salonu baktık ve bir yeri ayarladık daha lüks bir yer, ailesi hemen telefon etti olmaz biz öbür yeri tuttuk kime sorup yapıyorsunuz böyle şeyler senet imzaladık dediler. bende dedim o olay kapanmıştı ama ..nişanlımda sen merak etme eve gidince bu durumu ben düzelticem dedi, senin üzülmeni istemiyorum sn nerde istiyorsan orda olacak dedi. bende dedimki bak ben aileni zor durumda bırakmak istemem asla düğün salonu ücretini biz ikimiz ödeyebiliriz aileni sıkıştırma dedim, yeterki hersey güzel olsun kimsenin agzının tadı bozulmasın. ama dedim annemin bu düğün salonu olayından haberi yok , senin ailenin böyle birşey yaptığını söylemedim olay büyüsün istemem dedim. o da merak etme ben engel olurum dedi, bir ton söz verdi evine gtti, ben eve geldiğimde okadar mutluyumki iki düğün salonum da tam istediğim gibi mutlulugumu paylaştım annemle. o sırada telefon caldı nişanlımın annesi anneme telefon ediyor. ağzına geleni saydı kadın biz dedi düğün salonu bakmışız tutmusuz begenmedim diyor saygısızlık yapıyor sizin kızınız, annem haberm yok birşeyden dedikçe kadın bağırarak anlatmaya devam etti, zaten dedi benim oğlum kızınıza demiş ben annemin tuttuğu yeri isterim 3-4 saatlik düğün için ne gerek var demiş sizin kız beğenmiyor . bende nişanlıma hemen telefon ettim sen bana begendiğini söyledin annene başka demişsin daha başlangıcta beni yarı yolda mı bırakacaksın , hani biz ikimiz olacaktın , aileleri huzursuz etmeyecektik, o da dedi biraz da onlar kavga etsin bırak. mantığa bak! o akşam inanın öyle seyler denildiki otursun kızınız ödesin madem düğün salonunu, biz nişanda şu kadar harcadık bu kadar buna verdik laflarına kadar. hayatta en sevmediğim şeydir para mevzusunun konuşulması.
ne marka düşkünlüğüm kaldı ne kalite merakım. Bir de babası diyorki bu kadar masraf yapıyoruz ya düğün günü gelmezsen biz sana güvenmiyoruz.
ve benim nişanlımda bunlar bana söylenirken ailesine gık diyemedi. ben sadece yazıklar olsun sana diyip kapadım. sonrasında ne aradı beni ne sordu. şimdi söyleyin ne yapayım. düğün salonu değiştirdim diye bunlar geldi başıma , sizce bunun sonu ne olur?