nişan atmak üzereyim..

armonica

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2010
25
2
36
İstanbul
aslında ben onu gördüğüm anda düşünmüştüm o benim geleceğim diye. üniversiteden arkadasız biz , gerçi o 4 sene boyunca hiç konuşmadık o alttan ders alıyordu bizimle ve ozamanlar bir sevgilisi vardı. bense onu hep uzaktan izledim. kadere bak ki okul bittikten sonra onu bir daha göremeyeceğimi düşünürken aynı okula atandık. o da o sıralar sevgilisinden ayrılmaya çalışıyordu. Çok yakın arkadaş olduk 1 sene, bana duygularını anlatmayınca tayin istedim İstanbula nasılsa birşey olacağı yok en iyisi uzak durmak düşüncesiyle , tayinim cıktıktan sonra benden hoşlandığını söyledi . tabi hemen kabul ettim ama o sıralar askere gtmişti askerden dönüşünü bekledim , yaklasık 1 sene sonra nişan yaptık. ama daha söz gecesinin sonrasında, o gece aileler arasında yaşanan gergilik sonrası bizim ailelerimiz uyuşmaz diyerek sözü atmaya kalktı, ben engel oldum. şimdi düşünüyorum da keşke o zaman bitseydi. benim ailem ayrı , beni çok çok düşünen bir annem var , anneminse bu dünyada sadece iki evladı..haliyle herseyi özeniyor annem,maddi durumumuz da gayet iyi, istiyor ki evladı çok mutlu olsun. bunu nişanlıma anlattım annem bizim mutlu olmamızı ister herseyi güzel yapmaya çalışalım gücümüz yettiğince ailenin karşılmasına gerek yok biz ödeyebiliriz sadece anneme söylemeyelim ama anlamak istemedi sanırım. nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında kültürel maddi manevi görgü açısından çok çok fark olmasına rağmen bunları görmezden geldim, ona da bunu aşıladım her zaman.biz ikimiziz aileler ne derse desin benim için sen varsın dedim. o bunu beceremedi, şimdi yenildik. uzatmadan olaya geleyim en son olaya.ailesi kendi kendilerine düğün hazırlıkları yapıyorlar bana hiç sorma gereği duymadan. En son düğün salonu ayarlanmış ve senet falan imzalamışlar. bana sadece gösterdiler ve ben beğenmedim. Küçücük cart yeşil, yer altında hiç bir özelliği olmayan birkaç klimaya sahip , kenar mahallede bir düğün salonu. annem ise kına için havuz başı havai fişekli dört dörtlük bir yer tuttu ve elbette bize danışarak. nys onlara bu durumu tartışarak değil, dedimki teşekkür ediyorum düşünmüşsünüz ama burası benim düğün yapabileceğim bir yer değil, başka bir yer baksak olur mu dedim. ozamanlar senet imzalandığından haberm yoktu sadece kapora verildi diye biliyordum çünkü öyle söylediler ailesi tamam dedi. 1,5 ay sonra düğün salonu baktık ve bir yeri ayarladık daha lüks bir yer, ailesi hemen telefon etti olmaz biz öbür yeri tuttuk kime sorup yapıyorsunuz böyle şeyler senet imzaladık dediler. bende dedim o olay kapanmıştı ama ..nişanlımda sen merak etme eve gidince bu durumu ben düzelticem dedi, senin üzülmeni istemiyorum sn nerde istiyorsan orda olacak dedi. bende dedimki bak ben aileni zor durumda bırakmak istemem asla düğün salonu ücretini biz ikimiz ödeyebiliriz aileni sıkıştırma dedim, yeterki hersey güzel olsun kimsenin agzının tadı bozulmasın. ama dedim annemin bu düğün salonu olayından haberi yok , senin ailenin böyle birşey yaptığını söylemedim olay büyüsün istemem dedim. o da merak etme ben engel olurum dedi, bir ton söz verdi evine gtti, ben eve geldiğimde okadar mutluyumki iki düğün salonum da tam istediğim gibi mutlulugumu paylaştım annemle. o sırada telefon caldı nişanlımın annesi anneme telefon ediyor. ağzına geleni saydı kadın biz dedi düğün salonu bakmışız tutmusuz begenmedim diyor saygısızlık yapıyor sizin kızınız, annem haberm yok birşeyden dedikçe kadın bağırarak anlatmaya devam etti, zaten dedi benim oğlum kızınıza demiş ben annemin tuttuğu yeri isterim 3-4 saatlik düğün için ne gerek var demiş sizin kız beğenmiyor . bende nişanlıma hemen telefon ettim sen bana begendiğini söyledin annene başka demişsin daha başlangıcta beni yarı yolda mı bırakacaksın , hani biz ikimiz olacaktın , aileleri huzursuz etmeyecektik, o da dedi biraz da onlar kavga etsin bırak. mantığa bak! o akşam inanın öyle seyler denildiki otursun kızınız ödesin madem düğün salonunu, biz nişanda şu kadar harcadık bu kadar buna verdik laflarına kadar. hayatta en sevmediğim şeydir para mevzusunun konuşulması.
ne marka düşkünlüğüm kaldı ne kalite merakım. Bir de babası diyorki bu kadar masraf yapıyoruz ya düğün günü gelmezsen biz sana güvenmiyoruz.
ve benim nişanlımda bunlar bana söylenirken ailesine gık diyemedi. ben sadece yazıklar olsun sana diyip kapadım. sonrasında ne aradı beni ne sordu. şimdi söyleyin ne yapayım. düğün salonu değiştirdim diye bunlar geldi başıma , sizce bunun sonu ne olur?

Suç nişanlında canım ailesine ağırlığını koyamamış.İki taraflı oynamış.Evlendikten sonrada çok sıkıntı yaşarsınız bu ikili oynamalar yüzünden.İyi düşün derim ben

bencede hayırlısı bu de ve kapat bitsin bende buna benzer şeyler yaşadım ve evlendikten sonra dhada şidetlenerek artıyo ailesine karşı seni korumayan adamdan kimseye koca olmaz çok üzülürsün

canim daha simdiden nisanlin ailesine , "ne diyorsunuz siz agzinizi toplayin ben ona laf etirtmem haddinizi bilin, biz böyle düsündük böyle olacak, sözlesme imzaladiysaniz iptal olur , biz birkere evlenecez ve bu böyle olacak diyer salonda yapilacak, gerekirse biz öderiz, ve nisanlimada suc bulmayin cünkü bu tamamen benim fikrim ben dedim ben istedim ona saygisizlik etmeyin beni karsinizda bulursunuz" diyemiyorsa bilmiyorum yani..., evlenincede sesini cikartmaz ozaman dahada kötülesir , tamam biyerde ailesi bi yerde sevdigi evlenecegi kiz ama bi yerdede aileye cizgiyi koymak cizmek zorunda eyerki seninle mutlu bir yuva kurmak istiyorsa..., annesinin babasinin agzina bakanlardan sanirim...,, birde annesi acik telefonu yazik hic birseyden habersiz annene bin ton laf saymis.., bilmiyorum bitircenmi bitirmicenmi senin kararin ama iyi düsün ölc tart.. daha bir dügün salonu icin kadin bin ton laf etmis , nisanlin desen sesini cikartmamis bunlar seni evlenince cig cig yir ezerler valla..., yazik ya böyle insanlara yazik.. insan oturur derki bak güzel kizim dügün salonu biz baktik sende bir gör beyenirsen tutalim sözlesme imzalayalim beyenmesen baska yer bakalim.., böyle kendileri basina isler yapiyorlar mantiksiz mantiksiz yaptiklari valla cok büyük terbiyesizlik böyle insanlari kayinvalideleri uzaya ucaracan...

çocuk oynuyor gibime geldi.bana kalırsa mantık evliliği gibi bişey sözkonusu aşk tek taraflı burda..

canım yol yakınken dönülmesi kardır bence evlenipte daha fazla acı çekeceğine nişanlıyken ayrıl ayrıca nişanlından asla iyi bir eş olacağını düşünmüyorum annesiyle eşi arasında dengeyi sağlayacak bir tipe benzemiyor baksana başta pes etmiş ailesine boyun eğmiş yinede karar senin canım hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Çok iyi düşün derim.Evlilik bu hayatın değişecek,bir ömür evli olmak hayatı paylaşmak için evleniyorsun.
Çok seviyoruz ikimizde eminim ondan da kendimden de aşarız bunları demedikten sonra ne yazıkki zor ve sıkıntılı görünüyor.
Hakkın da hayırlısı olsun canım.

bence yol yakınken dönmelisin. ailesine karşı seni koruyamayan birinden iyi bi eş olmayacağını düşünüyorum.

seni daha çok önemseyen ve koruyabilen biriyle olmalısın bana göre. tabi ki her şey senin istediğin gibi olmalı bu senin düğünün değil mi? sana sormadan senet imzalamayı geç bi yer bakmaları bile çok saçma bence. madem çok meraklılarmış kendileri evlensinler yani...
ayrıca onun annesinin anneni arayıp saygısızca bağırması da cabası...

yerin yurdun önemi yoktur.. düğünün nerede olduğundan ziyade , düğüne gelen insanların ne kadar kaliteli eğlence anlayışına sahip olduklarıdır önemli olan...heleki aşıksan seviyorsan heryer mutlu eder seni..herkes ister çırağanda düğün yapsın ama sponsorumuz yok maalesef emre altuğ-çağla şikel gibi.. imkanlar doğrultusunda yapılır kalp kırılmaz. evlenecek çiftler karar verirler bütçelerine bakarak... sizin olayınızda çirkin olan , annesinin sizin ailenizi arayıp ileri geri konuşması ve erkek arkadaşınızın buna seyirci kalması olmuş... saygı baştan bitti... bundan sonrada toparlanması zor... evlendikten sonra siz bunu yaptınız biz bu kadar harcadık konusuna dönecek olay.. daha başındayken iyi düşünün... hemen empati kuruyorum ; ne böyle bir polemiğe girerdim, diyelimki girdimm uzatmadan bitirirdim..

kızlar o kadar doğru şeyler yazmışsınız ki herbirinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. bazen bende sevilmiyormuyum diye düşnüyorum çünkü biz her kavga ettiğimizde hep beni suçlar ve beni asla aramaz. ama yanyaneykende dünyanın en iyi insanıdır bana karşı.ne istesem yapar , pahalı hediyeler alır, mutlu etmeye çalışır. o kadar kararsız kaldım ki. annem artık bu iş bitti olmaz ben izin vermiyorum diyor. onlarda zaten beni hiç aramadı , elim hep tele gidiyor ama ben asla aramam, benim sucum yokki. keşke bu kadar sevmesem. keşke bu kadar karamsar düşünceler beynimde dolaşmasa.. eski hayatımı geri istiyorum.. ve bir ara cesaret edip yüzüğü göndermek.. Allah kimseye bu sıkıntıları yaşatmasın.

sitenizee yeni üye oldum ve ilk okuduğum konu nedense bu oldu bende 2 aylık nişanlıyım ve nişanlım uzakta maalesef ...(aileler arasındaki konu benii pek ilgilendirmedi açıkçasıı beni burada üzen nişanlınızın size karşı tutumu olduu size ben konuyu halledicem sen merak etme deyip evde annesine başka konuşmasıı amacı nedir bilemiyorum sanırım ailesine karşı çıkamıyor en baştann bu ayırımı yapamıyorsa ileridee ondann iyi bir eş olamayacağını düşünüyorum ama gerçekten üzüldümm allah yardımcın olsunn en sağlıklı kararıı tabikii sen vereceksinn...

insan böyle zamanlarda hep "çözersiniz ya zamanla" gibi şeyler duymak istiyor. ama inan ki bu ilişkinin sonu mutsuzluk canım, bu çok belli. aileler arasındaki kültürel ve maddi farklar başta iyi güzel hallederiz olsa da sonradan sonraya problem oluyor. çünkü baştan aşkın tazeyken parayı ya da hayat tarzındaki alışkanlıkları düşünmüyorsun, aklındaki tek şey sevdiğin adamla görüşmek konuşmak oluyor. ama zaman geçtikçe evlenmeden önceki alışkanlıklarını, hayatını, çevreni, yaşam tarzını arıyorsun. bu kadar net konuşmam sana atıyormuşum gibi gelmesin, bir yakınım yaşadı bunları ordan biliyorum inan.
aileler arasındaki fark aslında burdaki en ufak sorun bence. nişanlının pasifliği asıl mesele, sen de farkındasındır. aile ve eş arasındaki dengeyi sağlayamayan herkes karşısındakini mutsuz eder bence, bu durumlarda hep olan eşlere olur aileler tercih edilen taraftır genelde. öyle uzun süre bişeyler hissettiğin bir insanı hayatından çıkarmak ne kadar zor olsa da bu saygısız ailenin pasif çocuğu durumu bir süre sonra sana da itici gelecektir. "biraz da onlar kavga etsin" ne demektir, nasıl bi çözüm bulmaktır ben anlamadım açıkçası. nişanlının ne sana ne de ailene saygısı yok canım benim, kendi güzel hayatını böyle bi insan için mahvetmemeni tavsiye ederim ama tabiki de tercih senin.. umarım senin için en hayırlısı olur..

evet kızlar hepiniz haklıydınız. kavgamızdan sonra 5gün aramadı beni dayanamayıp ben aradım ve benim demem gerekeni o dedi, "bitsin , ben ailemi kimse için üzemem, ailem benim için herkesten önce gelir."Allahım nasıl bir karaktersizle birlikteydim ben.. şimdi iyiki diyorum iyikii.. nişan atıldı ve bir yanlıştan böylece döndüm, hiç de pişman değilim. bana yasattıgı her acı için ondan bin kat daha nefret ediyorum.

Rabbim yardımcın olsun canım,herşeyde bir hayır vardır böyle düşün...

inanmıyorum bunlarımı dedi suanda yuzune tukurmek istedim onun uzulme dicem ama uzuleceksin bosver guzelim gercek yuzunu gördun yol yakınken ayrıldın senin için en hayırlısı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…