Merhaba. Bir konu hakkında sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 4 yıldır süren uzak mesafeli bir ilişkim vardı. 1 yıldır nişanlıydık. Nişanlımın babası uzun zamandır yurtdışında çalışıyor. Anne ve kardeşleri ile bağları oldukça sıkı. Nişanlandığımız süreçten sonra aramızda büyük gerginlikler yaşandı. Annesinin benim hakkımda takıldığı ufak detaylar gerginliğimizin ilk nedeni oldu. Bu detaylardan biri 2 bayram üst üste elini öpmemem olmuş. Sadece sarılıp, yanaktan öpmüşüm. Bu tartışmalardan öte görümcemden sözlü ve fiziksel şiddet (kalkıştı) gördüm diyebilirim. Nişanlımın bu konular ortasında sürekli beni suçlaması nedeniyle suçu daima kendimde aradım. Bu konudan annem hariç kimseye söz edemedim. Annem içinin huzursuz olduğunu söylese dahi sevdiğim için devam etmek istediğimi söyledim ta ki konuyu babam duyana kadar.. Babam duyduktan sonra ailemin huzursuzluğu benide huzursuz etti. Her ne karar alırsam alıyım arkamda olduklarını söyleseler dahi büyük bir gerçek vardı ki beni asla savunmayan bir eş adayı.. Dayanamayıp kendisine artık yapamayacağımı söyledim. Buna karşılık yinede bir çabası olur sandım. Tekrar beni suçlamaya devam etti, ediyor. Psikolojik destek alıyorum. Ailesi asla ailemle iletişime geçmiyor. Her şeyi neden aileme anlattığımla ilgili suçlanıyorum. Detaylardan söz edemiyorum ama bu kararı almak benim için çok zor olmuştu. Farklı fikirlere ihtiyacım var lütfen..