• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atacak hale geldim! Kv ile sorunlar, yorum yapar mısınız?

bir de parayı verdim, oğlunu arayip ne kadar verdi diye soruyor..ya ben 15 bin harcayıp nisan yapmisim, 600 liralik yüzükten mi kacacagim? çok mide bulandırıcı :KK43:((

Ama işte o zaman o parayı vermeyip bunu söyleyecektiniz

Bence kv yi değil de bu olayın üzerine o parayı alan adamı değerlendirin

Aldı yani yüzük parasını

sonuçta para verilip yüzük alınmış ne önemi var o parayla da sen evimize bir şey alırsın diyebilmeli idi

Benim annem de kv de bohca isleri ic camasirlari gecelikler vs icin cok heveslendiler ama esim asla hicbirine izin vermedi kesinlikle istemedi. eger oyle bir sey yaparsaniz sizi ahlak masasina sikayet ederim dedi. :KK70: ama cok iyi oldu. esim gumus yuzuk istedi o yuzden ikisinin fiyatini toplayip ikiye bolup odedik. ben kendi kiyafetimi aldim esim kendi takim elbisesini aldi. hic detaya girmedik. ilk gorusmede soz 2.gorusmede nisan oldu. hic uzatmadik. 1bucuk ay sonra evlendik zaten esimle 4 yildir sevgiliydik. hic kavga tartisma olmadan guzel guzel evlendik. herkese oneriyorum formalitelerden ve sacma adetlerden uzak durun. hem bosa masraf hem kavga sebebi :KK66:
inanin annem hemen dedi ki ben bohca istemiyorum, hic girmeyelim bu islere dedi. hatta buradaki düğünü de ben yaparim yeter ki laf söz cikmasin cocuklar mutlu olsun dedi. ve ne dedi biliyor musun nisanlim; DÜĞÜN ISTIYOR MUSUN? şok oldum :(

soyledi nişanlım gelmek görmek istiyorlar diye. yüzük takmadan önce abartisiz her gün arayan kadın, şimdi hic aramiyor. tabi ki sordum ama inanin herkes farkli bir sey söyledi, herkesin adeti farklı demek ki dedim en iyisi kendisine sormak dedim. sorduk, söyledi. ama eksik söyleyip, başımıza kalkti. :KK43:
Ayy valla kafam karıştı bu nasıl iş böyle. Bence hiç kafana takma eğer nişanlın senin yanındaysa hele hiç takma. Kadın belliki sizin üstünüzden egosunu tatmin etmeye çalışıyor.

Ama işte o zaman o parayı vermeyip bunu söyleyecektiniz

Bence kv yi değil de bu olayın üzerine o parayı alan adamı değerlendirin

Aldı yani yüzük parasını

sonuçta para verilip yüzük alınmış ne önemi var o parayla da sen evimize bir şey alırsın diyebilmeli idi
ben de onu dedim, nasil aldin hemen dedim hem de annemden aldi. meryem onu da almasaydim yeni bir tartisma mi çıksaydı annen cok sinirliydi dedi. bilemedim vallahi..

aldı valla nisanlim, annesi de kac lira verdiler diye sordu, utanmadi bile..

oo birde nişanlın mı aldı ?
dönüp annesine ne parası bizim ayrı gayrımız yok vs birşey diyemedi mi ? sana olur mu hiç öyle şey demedi mi ?
bence senin kv den ziyade nişanlını da bir gözden geçirmen lazım..

Neden soruyorsunuz? Bizde böyle deyip geçin. Her şeyi nişanlınızla siz yapın ne kendi aileniz ne de nişanlının ailesi ile alışverişe gitmeyin.
Ahhh...keşke öyle deseydim diyorum..sanane degil mi, birak onlar sorsun senin adetini..cok pismanim valla. bizde böyle de geç..acemilik ve fazla deger verme..simdi inadina abarti bir düğün isteyesim geliyor ki, hep masraf yapmayalim diyip durdum. bir de düğün istiyor musun diye sordular ya..pes

oo birde nişanlın mı aldı ?
dönüp annesine ne parası bizim ayrı gayrımız yok vs birşey diyemedi mi ? sana olur mu hiç öyle şey demedi mi ?
bence senin kv den ziyade nişanlını da bir gözden geçirmen lazım..
annem bu parayi almazsan her sey biter oglum dedi. o da hemen aldi. ama ben sordum insan utanir yine, bi direnseydin dedim. yeni bir tartışmaya mecalim yok aldim bitti dedi.

Ahhh...keşke öyle deseydim diyorum..sanane degil mi, birak onlar sorsun senin adetini..cok pismanim valla. bizde böyle de geç..acemilik ve fazla deger verme..simdi inadina abarti bir düğün isteyesim geliyor ki, hep masraf yapmayalim diyip durdum. bir de düğün istiyor musun diye sordular ya..pes
Aman bana başkasının gelinliğini giyer mi diye sordurdular eşimle. Anan kendi mi giymiş kızına mı giydirmiş dedim çıktım. Ver cevabını altta kalırsan ezerler

Aman bana başkasının gelinliğini giyer mi diye sordurdular eşimle. Anan kendi mi giymiş kızına mı giydirmiş dedim çıktım. Ver cevabını altta kalırsan ezerler
artık ben de vericem cevap, simdiden pişmanım zaten, neden sessiz kaldim, anne anne diye pesinde gezdim diye..of

annem bu parayi almazsan her sey biter oglum dedi. o da hemen aldi. ama ben sordum insan utanir yine, bi direnseydin dedim. yeni bir tartışmaya mecalim yok aldim bitti dedi.

annenin ne dediği önemli değil kv ye sinirlenmiş gurur yapmış aslında tamda bu yüzden almaması gerekirdi.. senin annene siz anneme bakmayın onun adına özür dilerim demesi gerekirdi.. bir şekilde anneni yumuşatıp en azından kendi adına gönlünü almalıydı.. bana kalırsa işine gelmiş.. halbuki orda o parayı almayıp anneni ikna etmiş olsaydı şu anda annen sadece kv ye tepkili olurdu.. sana söylemese bile annen eminim nişanlına karşıda tepkili.. evlenirseniz uzun yıllar sürecek bir soğukluğun ilk adımını atmış nişanlın çiğ davranarak..

annenin ne dediği önemli değil kv ye sinirlenmiş gurur yapmış aslında tamda bu yüzden almaması gerekirdi.. senin annene siz anneme bakmayın onun adına özür dilerim demesi gerekirdi.. bir şekilde anneni yumuşatıp en azından kendi adına gönlünü almalıydı.. bana kalırsa işine gelmiş.. halbuki orda o parayı almayıp anneni ikna etmiş olsaydı şu anda annen sadece kv ye tepkili olurdu.. sana söylemese bile annen eminim nişanlına karşıda tepkili.. evlenirseniz uzun yıllar sürecek bir soğukluğun ilk adımını atmış nişanlın çiğ davranarak..
aynen öyle..ve bunlar cok mutlu oldugum nisanimdan 2 gün sonra oldu. şok icindeyim. ne yapmami tavsiye edersiniz?

Nişanlın o parayı almakla ztn büyük bi hata etmiş. Sende dursun anne ben cebimden hallederim. Annem senden aldım sansın diyebilirdi. Yada annesine bu olayı büyütme de diyebilirdi. Çok ayıp etmiş bu kdr anneye düşkün bi erkek bilemiyorum ne kdr seni mutlu eder. Aradaki orantıyı bile kuramıyor baksana. Bemce düşünmelisin bu evliliği..

Merhabalar. 1 ay önce nisanlandim. nişanlımi cok seviyorum. Annem bir tane kızım var dedi, özendi, çok güzel bir salon tuttu, yemekli nişan yaptı bize.
Bu arada nişandan önce annem kv ye adetleriniz nelerdir, ben ilk kez yasiyorum bunlari diye sordu o da; sen nisani disarda yapiyorsun, ben kızın kiyafetini alacagim, bohça getiricem, sen de düğünde bohcani getirirsin istersen, bir de damatligi o zaman alirsin dedi. tamam dedik.
Yüzükler alindi, isteme söz oldu, nisandan 1 gün sonra kv bohça getirdi eve. ertesi gün oglunun bekar evine yemeğe çağırdı ve orda anneme; yüzügunu siz alacaktiniz ama neyse dedi. biz gercekten bilmiyorduk alacagimizi. soylemedi sordugumuzda, bohça içinde; demekki içinden gelmedi getirmedin sen bize dedi..annem düğünde getirin dediniz ya dedi; yok yok demek ki istemedin dedi!!..
Cok bozulduk..yüzüğün parasini hemen verdim. bohcayi da düğünü beklemeden hazır edip vericez. Bu kadar basit hesaplarin yapilmasi normal mi sizce? Ben severken soğudum bu kadindan. söylüyor ve sonra ben öyle bir sey demedim diyor.
Ayrıca halen bizi kendi evine çağırmadı (1 saat uzaklikta bir sehirde) kendisi 10 kez gelmistir rahat bize...annem evini gormeden kızı verdim ama halen cagirmadi diye üzülüyor.
Benim içime sinmiyor, nisanlim büyütme mutlu olacak olan biziz diyor ama ben çok kötü oluyorum düşündükçe. ve soguyorum iyice :KK43:((

Edit: Bu arada bu kadın 2 yıldır iş ciddiye binsin, yüzük takalim artik diye beni ve ailemi cok bunaltan, araya bir sürü insan sokan, beni bu yüzden bunalimlara sokan bir kadın..
Ben de dahil her kız yaşıyo sanırım bunu gerçekten sinir bozucu ve tam bir huzur kaçırma sevdiginle ara bozma durumu. Ya şu bir gerçek ki gereken herseyi en guzelinden en şahanesinden yapsan yine laf yine laf yine laf yersin arkadaşım ya gorumceden ya kaynanadan. Boşver evlenene kadar sabretmeye çalış eşinde senden yana destekçiyse dert etme en önemlisi bu.

Adet denen zırvalık zaten bu kadar baş ağrıtan.

Tek bildiğim nişani gelin, düğünü damat evi yapar.

Ev eşyaları a dan z ye ortak.

Bu bile manasız ama

Ben de dahil her kız yaşıyo sanırım bunu gerçekten sinir bozucu ve tam bir huzur kaçırma sevdiginle ara bozma durumu. Ya şu bir gerçek ki gereken herseyi en guzelinden en şahanesinden yapsan yine laf yine laf yine laf yersin arkadaşım ya gorumceden ya kaynanadan. Boşver evlenene kadar sabretmeye çalış eşinde senden yana destekçiyse dert etme en önemlisi bu.
seni ezdirmem, uzdurmem diyip duruyor ama buradaki arkadaslar gibi ben de parayi almasına kötü oldum. :( güvenim bir anda gitti

aynen öyle..ve bunlar cok mutlu oldugum nisanimdan 2 gün sonra oldu. şok icindeyim. ne yapmami tavsiye edersiniz?

sadece bu duruma göre birşey tavsiye edemem açıkçası.. bir çok kriteri göz önünde bulundurmak lazım. genel olarak nişanlınızın halini tavrını bilemem . belki yaşı küçük düşünemedi . bence annenizle konuşun bu konuyu o işin içinde herşeyiyle bir değerlendirme yapabilir ki öylesi sağlıklı olur.. tabi bunların dışında sizin nişanlınıza güvenip güvenmediğiniz de çok önemli.. zira evliliği sadece sevgiyle aşkla yürütmek pek mümkün değil.

sadece bu duruma göre birşey tavsiye edemem açıkçası.. bir çok kriteri göz önünde bulundurmak lazım. genel olarak nişanlınızın halini tavrını bilemem . belki yaşı küçük düşünemedi . bence annenizle konuşun bu konuyu o işin içinde herşeyiyle bir değerlendirme yapabilir ki öylesi sağlıklı olur.. tabi bunların dışında sizin nişanlınıza güvenip güvenmediğiniz de çok önemli.. zira evliliği sadece sevgiyle aşkla yürütmek pek mümkün değil.
seni asla ezdirmem, uzdurmem diyip duruyor. politik olalim herkesin istedigi olsun bitsin bu işler diyor. cok guveniyordum ama parayi falan alinca birden yıkıldım..ne bileyim..kafam cok karisik

Nişanlın o parayı almakla ztn büyük bi hata etmiş. Sende dursun anne ben cebimden hallederim. Annem senden aldım sansın diyebilirdi. Yada annesine bu olayı büyütme de diyebilirdi. Çok ayıp etmiş bu kdr anneye düşkün bi erkek bilemiyorum ne kdr seni mutlu eder. Aradaki orantıyı bile kuramıyor baksana. Bemce düşünmelisin bu evliliği..
aynen bunu dedim. insan cebinden verir yine almaz diye. yeni bi tartisma cikmasinmis, annem cok sinirliymis, almak zorunda kalmışmış....:(

Back
X