• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atacak hale geldim! Kv ile sorunlar, yorum yapar mısınız?

Mrymak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
761
599
103
39
Merhabalar. 1 ay önce nisanlandim. nişanlımi cok seviyorum. Annem bir tane kızım var dedi, özendi, çok güzel bir salon tuttu, yemekli nişan yaptı bize.
Bu arada nişandan önce annem kv ye adetleriniz nelerdir, ben ilk kez yasiyorum bunlari diye sordu o da; sen nisani disarda yapiyorsun, ben kızın kiyafetini alacagim, bohça getiricem, sen de düğünde bohcani getirirsin istersen, bir de damatligi o zaman alirsin dedi. tamam dedik.
Yüzükler alindi, isteme söz oldu, nisandan 1 gün sonra kv bohça getirdi eve. ertesi gün oglunun bekar evine yemeğe çağırdı ve orda anneme; yüzügunu siz alacaktiniz ama neyse dedi. biz gercekten bilmiyorduk alacagimizi. soylemedi sordugumuzda, bohça içinde; demekki içinden gelmedi getirmedin sen bize dedi..annem düğünde getirin dediniz ya dedi; yok yok demek ki istemedin dedi!!..
Cok bozulduk..yüzüğün parasini hemen verdim. bohcayi da düğünü beklemeden hazır edip vericez. Bu kadar basit hesaplarin yapilmasi normal mi sizce? Ben severken soğudum bu kadindan. söylüyor ve sonra ben öyle bir sey demedim diyor.
Ayrıca halen bizi kendi evine çağırmadı (1 saat uzaklikta bir sehirde) kendisi 10 kez gelmistir rahat bize...annem evini gormeden kızı verdim ama halen cagirmadi diye üzülüyor.
Benim içime sinmiyor, nisanlim büyütme mutlu olacak olan biziz diyor ama ben çok kötü oluyorum düşündükçe. ve soguyorum iyice :KK43:((

Edit: Bu arada bu kadın 2 yıldır iş ciddiye binsin, yüzük takalim artik diye beni ve ailemi cok bunaltan, araya bir sürü insan sokan, beni bu yüzden bunalimlara sokan bir kadın..

Son düzenleme:
Canım selam,

Benden sana tecrübe ile kazanılmış altın niteliğinde ders, sakın ha sakın onu memnun etmek için hiç bir şey yapma. Asla da adetiniz ne diye sorma? Şunu kulağına küpe et, yapan değil yapmayan kıymetli olur. Ben de senin gibi yaptım zamanında, şimdi kafama çok vuruyorum. Bir tane memnun olmasını bilmeyen kadın için, istemediğim ne çok şey yaptım. Altın mı taktılar, yooo. Boşa çaba, uğraş huzursuzluk. Biz de yok böyle şeyler, ben de istemiyorum zaten de geç. Ayrıca bohça falan da gönderme ;)

ya inanın gayet sevdigim kadından, bu ince ve basit hesaplar yüzunden midem bulandi. yalan da dahil..keske her seyi ben alsaydim şu muhabbetlere girmeseydim..

Gereksiz yer laf sokuyor ortamı geriyor, oltaya gelme bozuntuya verme kaale alma
bir de 2 yıldır ne zaman ciddiye bindiricez, yüzük takicaz diye ailemi ve beni bunaltan kadin bu..

Annem hiç kv min evini görmeden evlendim düğünümden yaklaşık 3 yıl sonra kv min evine geldiler

Ne önemi var ki

Kv ve anneniz muhatap olmasın her şeyi ikiniz halledin

Bir de orada da ev varmış neden uzağa çağırsın ki sizi oğlunun evine davet etmiş işte

Kayınvalideniz keşke baştan açık konuşsaymış. İlk olunca gerçekten insan bilemiyor neler yapacak neler edecek diye. Her yerde de farklı adetler olabiliyor. Düğün alışverişinde falanda böyle saçmalıkların muhattabı olmamak adına anneniz açıkça konuşsun. Bu süreç biraz yıpratıcı olabiliyor. Allah yardım etsin.

bir de 2 yıldır ne zaman ciddiye bindiricez, yüzük takicaz diye ailemi ve beni bunaltan kadin bu..

Ah ah beni de bunaltan olsa keşke :(
Böyle hrr yaptgını sorgularsan olmaz bosverecen, koy mesafenı kafan rahat etsin düşme üstüne

Kayınvalideniz keşke baştan açık konuşsaymış. İlk olunca gerçekten insan bilemiyor neler yapacak neler edecek diye. Her yerde de farklı adetler olabiliyor. Düğün alışverişinde falanda böyle saçmalıkların muhattabı olmamak adına anneniz açıkça konuşsun. Bu süreç biraz yıpratıcı olabiliyor. Allah yardım etsin.
bir de parayı verdim, oğlunu arayip ne kadar verdi diye soruyor..ya ben 15 bin harcayıp nisan yapmisim, 600 liralik yüzükten mi kacacagim? çok mide bulandırıcı :(((

Ah ah beni de bunaltan olsa keşke :KK43:
Böyle hrr yaptgını sorgularsan olmaz bosverecen, koy mesafenı kafan rahat etsin düşme üstüne
cok da düşkün ogluna, oglu da ona..nasil koyucam acaba mesafeyi..cok kortum ben yaa :((( ne kadar mutluydum oysa..resmen nefret ettim kadindan

benimde bu gereksiz gelenekler ve ayrıntılardan midem bulanıyor ayrıntılar sizi boğuyor boğulmayın asl olan sizin mutluluğunuz o şunu yaptı bunu yapmadı olmasın
inanin hiç bir sey istemedim. sırf bu konuda sıkıntı cikmasin diye acik acik sordurdum anneme neymis görevimiz diye. ama kadin yine yapti yapacağını! her şey insanlikla hallolsa, 5 10 kuruş için gözümden düşmese ne olurdu :(((

bir de parayı verdim, oğlunu arayip ne kadar verdi diye soruyor..ya ben 15 bin harcayıp nisan yapmisim, 600 liralik yüzükten mi kacacagim? çok mide bulandırıcı :KK43:((
Bazen gözleri görmeyebiliyor.Ailelerin müdahil olması malesef içinden çıkılmaz hal alabiliyor. Mümkün olduğunca yalnız gitmeye çalışsanız. Nişanlınıza da büyük iş düşüyor bu arada.

Merhabalar. 1 ay önce nisanlandim. nişanlımi cok seviyorum. Annem bir tane kızım var dedi, özendi, çok güzel bir salon tuttu, yemekli nişan yaptı bize.
Bu arada nişandan önce annem kv ye adetleriniz nelerdir, ben ilk kez yasiyorum bunlari diye sordu o da; sen nisani disarda yapiyorsun, ben kızın kiyafetini alacagim, bohça getiricem, sen de düğünde bohcani getirirsin istersen, bir de damatligi o zaman alirsin dedi. tamam dedik.
Yüzükler alindi, isteme söz oldu, nisandan 1 gün sonra kv bohça getirdi eve. ertesi gün oglunun bekar evine yemeğe çağırdı ve orda anneme; yüzügunu siz alacaktiniz ama neyse dedi. biz gercekten bilmiyorduk alacagimizi. soylemedi sordugumuzda, bohça içinde; demekki içinden gelmedi getirmedin sen bize dedi..annem düğünde getirin dediniz ya dedi; yok yok demek ki istemedin dedi!!..
Cok bozulduk..yüzüğün parasini hemen verdim. bohcayi da düğünü beklemeden hazır edip vericez. Bu kadar basit hesaplarin yapilmasi normal mi sizce? Ben severken soğudum bu kadindan. söylüyor ve sonra ben öyle bir sey demedim diyor.
Ayrıca halen bizi kendi evine çağırmadı (1 saat uzaklikta bir sehirde) kendisi 10 kez gelmistir rahat bize...annem evini gormeden kızı verdim ama halen cagirmadi diye üzülüyor.
Benim içime sinmiyor, nisanlim büyütme mutlu olacak olan biziz diyor ama ben çok kötü oluyorum düşündükçe. ve soguyorum iyice :KK43:((

Edit: Bu arada bu kadın 2 yıldır iş ciddiye binsin, yüzük takalim artik diye beni ve ailemi cok bunaltan, araya bir sürü insan sokan, beni bu yüzden bunalimlara sokan bir kadın..
Ya karışmak gibi olmasın ama napmanız gerektiğini daha geniş çaplı araştırmanız gerekmez miydi.. Ama kv dene gelince kadın belliki değişik bir tip ve sizi hala çağımamış olması çok tuhaf nişanlın bunu annesine bildirmeli bence ayıp bişey annen haklı valla.

Ya karışmak gibi olmasın ama napmanız gerektiğini daha geniş çaplı araştırmanız gerekmez miydi.. Ama kv dene gelince kadın belliki değişik bir tip ve sizi hala çağımamış olması çok tuhaf nişanlın bunu annesine bildirmeli bence ayıp bişey annen haklı valla.
soyledi nişanlım gelmek görmek istiyorlar diye. yüzük takmadan önce abartisiz her gün arayan kadın, şimdi hic aramiyor. tabi ki sordum ama inanin herkes farkli bir sey söyledi, herkesin adeti farklı demek ki dedim en iyisi kendisine sormak dedim. sorduk, söyledi. ama eksik söyleyip, başımıza kalkti. :(

Benim annem de kv de bohca isleri ic camasirlari gecelikler vs icin cok heveslendiler ama esim asla hicbirine izin vermedi kesinlikle istemedi. eger oyle bir sey yaparsaniz sizi ahlak masasina sikayet ederim dedi. :D ama cok iyi oldu. esim gumus yuzuk istedi o yuzden ikisinin fiyatini toplayip ikiye bolup odedik. ben kendi kiyafetimi aldim esim kendi takim elbisesini aldi. hic detaya girmedik. ilk gorusmede soz 2.gorusmede nisan oldu. hic uzatmadik. 1bucuk ay sonra evlendik zaten esimle 4 yildir sevgiliydik. hic kavga tartisma olmadan guzel guzel evlendik. herkese oneriyorum formalitelerden ve sacma adetlerden uzak durun. hem bosa masraf hem kavga sebebi ;)

Back
X