Nişan nişan alışverişi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Arkadaşım kusura bakma ama salak değiliz.. Beni Anlamıyosunuz diyorsun ama sende bizi anlamış değilsin.. Ben yorumumda cgdm16 gösrgüsüz kayınvalidesinden neler istemiş yüzsüz bilmem ne dedim mi? yada cgdm16 nın durumu kötü vs dedim mi? Yaptığım yorumu iyi oku.. Ayrıca sana neden çamur atmak olsun ki amacım onuda anlayamadım açıkçası?? Senin kayınvaliden sana ne almak isterse onu alır bu hiiç kimseyi alakadar etmez.. Ben sadece yorumumda normal bir nişan bohçasında bulunması gerekenler sıradan şeyler pijama ,iç çamasırı ,bir takım kıyafet, çanta, ayakkkabı ,makyaj seti, parfüm vs. gibi şeyler ama cgdm16 arkadaşımın yazdıkları yada kayınvalidesinin almak istedikleri bana abartı geldi dedim.. bu yani neden bu kadar büyüttün anlayamadım.. ayrıca bursa adeti bu demişsin benim anne tarafım bursalı ve anneme sordum bu saydıkların onada çok acaip geldi ortada böyle bir adet yok yani..Heryerde alınanlar normal sıradan şeyler.. Senin saydıkların yatak örtüsü , pike takımı , saç maşası , saç düzleştiricisi , 3 tane nevresim , şal , yelek , spor ayakkabı vs bunlar nişan bohçası değil GELİN ÇEYİZİ VE BİR AYRINTI DAHA DİKKATİMİ ÇEKTİ BU SAYDIKLARIMI BEN İSTEMİYORUM KAYINVALİDEM ALMAK İSTİYOR DEDİN AMA İLK YORUMUNDA EVDE LİSTEM VAR ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLER BUNLAR DEMİŞSİN BU GAYET SENİN ALMAK İSTEDİKLERİNİ YAPTIĞIN BİR LİSTE OLMUYOR MU???

DeryaW kullanıcısından alıntı
Ben de bursalıyım kızlar. Bizim burda bunlar normaldir. Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları... mesela yatak örtüsü konusunda kayınvalide de alır, kız da alır.. benimki pike takımı yaptırıyor mesela, ama ben de bikaç takım pike yaptırıyorum, hazır da alacağım çeyizime.. sonuçta birkaçtane olabilecek bişey bu. Kayınvalidemin bohçasına da pike takımı yaptırıyoruz bide.
Bornoz da öyleymiş, bugün bi arkadaşımdan öğrendim, hem kız alırmış hem de erkek tarafı.. Bursada adetler biraz ağır ben pek bilmiyorum ama annemle kayınvalidem organize ediyorlar bu işleri sağolsunlar

oncelıkle su yukardakını de gormenı tavsıye edıyorum sana. burda yalan yanlıs seyler yazacak halım yook. lısteye gelınce lıste yapıldı evet ama ben yapmadım kıza ve erkege alınıcaklar bı lıste yapıldı kı bız alısverıse sadece sozlumle cıkıcagımız ıcın adetlere gore ne alınıosa bılelım unutmayalım almayı dıye!!!!!!!!!!
ben sen bana gorgusuz vs dıosun demedım genel olarak bılmeyen herkes lafı oraya getırdı dedım kı bu senın sahsına soylenmıs bısı degıl ustune alındıysan yapıcak bısı yok.
he herseye ragmen sındırım kolay olsun ıstıosan söle dusun herseyı ben ıstedım zorla yaptırıyorum ceyızdekılerı bıle onlara aldırmaya calısıyorum. umarım senı rahatlatır bunşlar

Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları.. Bende seni bu cümleyi tekrar okumaya davet ediyorum NİŞAN BOHÇASINDA ALINMASADA DÜĞÜN BOHÇASINDA ALINIR.. DÜĞÜN BOHÇASI ÇOK FARKLI NİŞAN BOHÇASI ÇOK FARKLI... sana yalan söylüyorsun da demedim ben, bir önceki yorumumda da dediğim gibi kayınvaliden sana istediklerini alır bu hiiç kimseyi alakadar etmez ve sen hala kalkmışsın sındırım kolay olsun ıstıosan söle dusun herseyı ben ıstedım zorla yaptırıyorum ceyızdekılerı bıle onlara aldırmaya calısıyorum vs diyosun Ben ne diyorum sen hala neredesin kusura bakma ama algılama olarak çok farklı bir boyuttasın sen, bu yüzdende iletişim kuramıyoruz boşver en iyisi bu konuyu dahada uzatmadan burada kapatmak..

Benim kayınvalidem kadar görgüsüzü yokmuş demek ki. nişan alışverişi diye çıktık, bana sadece nişanda giyeceğim kıyafet, çanta ve ayakkabıyı aldı. bir de nasıl ettiyse iç çamaşırıyla çorap almıştı. kapalı olmama rağmen başörtüsü bile alınmadı. 1 günde halletmeye çalıştı. uygun başörtü bulamayınca ben saf gibi bende uygun bir tane var onu örterim dedim. o da o zaman onun yerine başka bi tane al demedi. 1 sene nişanlı kaldık. 2 bayram geçirdik, aldığı alacağı da bu oldu. başka da bir şey almadı. Sadece bayramın birinde nişanda eksik kalan başörtüyü tamamlamak için herhalde, hediye diye tek bi eşarbı almış gelmiş. utanmaz kadın. ben de o zamanlar hiç adetleri filan bilmiyorum. insanları zora sokmayım diye çekiniyorum. ta ki düğüne 2 ay kala nişanlım kendi alacağı ve benim almam gereken beyaz eşyaların listesini bana iletene kadar. o zaman kafama dank etti her şey. niye ben alıyomuşum bunları dedim. nişanlım da "bunlar kız çeyizinde oluyomuş, bilmem kimin çeyizinde de bunlar varmış. birlikte alalım. sen almış gibi getir bunları. sıkıntı olmasın" dedi. zavallım kendince işi düzeltmeye çalışıyor. şu an 1,5 yıllık evliyim. hala hiçbir şey aklımdan çıkmış değil. ömrüm boyunca da unutamayacağım. Allahtan eşim çok iyi. kadını da artık köpek yerine koymuyorum. bazen diyorum, belki de iyi oldu, minnet altında kalmadım. şimdi kafam rahat ama geçmişin hıncı kaldı bende.
en iyisi herkes her şeyi aldırsın. herkes de vazifesini bilsin yapsın.

Kızlar yil sonuna dogru bizde nişan yapicaz ve cok fazla masraf yaptirmak istemiyorum. Sonucta ikimizin bütçesi olacqk evlenince. Benim aldirmayi dusundugum seyler herzaman kullanilacaklar olmali. Mesela tarak ayna takimi asla almam cunku kullanmiyorum o tarZ seyleri. Gecelik takimi, ic camasir takimi, makyaj malzemeleri, parfüm, canta, abiye ve ayakkabı. Bunlarin disinda altin taki aliniyormu bilmiyorum fikri olan varmi? Bizde taki alinir ama ona sormak istemiyorum. Bu islerden pek hoslanmiyor adet yerini bulsun diye yapiliyor acikcasi.Sözlüm ikimiz gidelim oyle kalabalik gitmeye gerek yok diyor banada sicak geldi fikri. Ne dersiniz kizlar?

öncelikle hayırlı olsun canım bende çok masraf yapmak istemedim ama alınması gereken şeylerde alınıyor malesef bizde sözlümle hallettik bu işleri kimse karısmadı çok rahat oluyo böyle be sana aldıklarımızı yazayım
Kayınpederim altınlarımı aldı nişan yüzüklerimizi ben ona aldım o bana saatini alacağım daha almadım
kişisel bakım mazemelerim alındı
nişanlığım ve ayakkabısı alındı
6lı set saten gecelik almadım ben normal alt üst aldım 2 takım biri günlük
2şer iç çamaşırı
1günlük ayakkabı 1çanta
1takımda pantolon ceket gömleği
ve ayrıetten bluz
bide ince yağmurluk gibi bişey aldık

Benim sözlüme aldıklarım ise
yüzüğü ve saati söylemiştim
takım elbisesi gömleği kravatını ayakkabısı kemerini alacağım
kişisel bakım malzemelerini aldım
2şer iç çamaşırı 2 çorap
1penye tişört
3lü gecelik takımı
cüzdan
iki gömlek birde yakalı tişört aldım
1pantolon aldım
1pantolon ve günlük ayakkabı alacağım bitecek

Kısmetse bu cts istemeye geliyorlar.26 ekimde de nişan olacak evde. Yüzüklerimizi aileler tanıştıktan 3 gün sonra gidip aldık. Ben onun yüzüğünün parasını verdim ama almadı. Çok ısrar ettiğimde ise bana o parayla altın aldı ve çeyizinde eksik olan bişey için bozdurursun dedi. Şimdi cumartesi günü isteme olacak ve tektaş yüzük takılacak, dediğim gibi 26 ekimde birinci derece akrabaların olacağı nişan töreni. Bohça sadece ikimize yapacağız. henüz kıyafet seçimi bile yapmış değilim offf :18::18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…