DeryaW kullanıcısından alıntı
Ben de bursalıyım kızlar. Bizim burda bunlar normaldir. Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları... mesela yatak örtüsü konusunda kayınvalide de alır, kız da alır.. benimki pike takımı yaptırıyor mesela, ama ben de bikaç takım pike yaptırıyorum, hazır da alacağım çeyizime.. sonuçta birkaçtane olabilecek bişey bu. Kayınvalidemin bohçasına da pike takımı yaptırıyoruz bide.
Bornoz da öyleymiş, bugün bi arkadaşımdan öğrendim, hem kız alırmış hem de erkek tarafı.. Bursada adetler biraz ağır ben pek bilmiyorum ama annemle kayınvalidem organize ediyorlar bu işleri sağolsunlar
oncelıkle su yukardakını de gormenı tavsıye edıyorum sana. burda yalan yanlıs seyler yazacak halım yook. lısteye gelınce lıste yapıldı evet ama ben yapmadım kıza ve erkege alınıcaklar bı lıste yapıldı kı bız alısverıse sadece sozlumle cıkıcagımız ıcın adetlere gore ne alınıosa bılelım unutmayalım almayı dıye!!!!!!!!!!
ben sen bana gorgusuz vs dıosun demedım genel olarak bılmeyen herkes lafı oraya getırdı dedım kı bu senın sahsına soylenmıs bısı degıl ustune alındıysan yapıcak bısı yok.
he herseye ragmen sındırım kolay olsun ıstıosan söle dusun herseyı ben ıstedım zorla yaptırıyorum ceyızdekılerı bıle onlara aldırmaya calısıyorum. umarım senı rahatlatır bunşlar