• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan alışverişi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
düşünceli insanlarmış Allah sözlüne tez zamanda kavuşmayı nasip etsin canım maddi olarak yardım etseler maneviyatlarına ihtiyacım yok zaten :41:

boşver canım sözlünle sen mutlu olduktan sonra gerisi boş :69:
benim kayınvalidem Allah için iyidir ama bi kötü huyu varki o da biraz eli sıkı olması :59:
daha nişan alışverişine falan çıkmadık ama herşeyin ucuzuna kaçacakmış gibi hissediyorum.Allah tan sözlüm öyle değilde içim birazda olsa rahat...

Benimde geçen hafta nişan alışverişim oldu, herşeyi kararında yapmak istedim,, 6 lı gecelik 1 takım atlet-kilot akımı 1 takım sütyen takımı 1 takım günlük pijama terlik makyaj malzemeleri sandık, birde şık bir gömlek, etek ve eşarp alındı, bornoz alalım dediler ama ben kendi çeyizime aldığım için istemedim, ayrıca nişan elbisem ayakkabım birde keayınvalidem kendisi yemeni patik pike havlu o tarz bişeyler getirmiş... onlar bana sordular sizde ne alınır ona göre alalım diye, belki başka şeyler söyleseydim onlarıda alırlardı, ama ben gerek görmedim....

öncelikle hayırlı olsun canım Allah tamamına erdirsin :nazar:
kapalısın canım galiba,bende kapalıyım.eşarbı eteği falan kaç tane aldılar.hepsinden birer tane mi aldınız?elbise aldırmayıda istiyorum ben sen aldırmışmıydın?

arkadaşlar ben yorumları okumadım, 10 temmuzda nişanlandım bohça hazırladık, ama kimse kimseye liste vermedi adettir lafı altında öyle saçmalıklar yaratıyorlar ki, liste yaptım al bunları demek ne ya hu ben hiç anlamıyorum her yerin adetidir başkadır falan ama bana çok demode geliyor böyle şeyler ne yani almazlarsa evlenmeyecek misin? ne oluyor bu alınanlar hediye mi yoksa gelinin bedeli mi? Benim nişanlım erzurumlu bende ankaralıyım iki tarafında adeti çok farklı, kimse birbirinine bana şunu al bunu al demedi öyle elbise fln filanda aldırmadım nişanda evlenirken lazımsa alınır, bohçaya herkes içinden ne geçiyorsa koymuş fazlasıyla, ben çok utanırım öyle bir liste yapmaya ve şunu al bunu al demeye, alışverişe nişanlımla birlikte gidicez, ne gerekliyse alınır, ha bide şunu söyleyeyim kimseyi yadırgamadım yapan yapıyor yapsın, ama bana abes geliyor..

bu nişan bohçası adeti eski zamanlar için düşünüldüğünde çok gerekli bir adetmiş
her zaman her şeyin ulaşılamadıgı zamanlarda
gelin muhtemelen kasaba sehir her ne ise oraya indirilip eksikleri giderilirmis
gunumuzde bu daha cok gelinlerin gonlu olsun diye sürdürülen bir adet
ben de annem cok istedigi icin evet demistim
neler alınması gerektigi ise
bence hem sizin istekleriniz hem karsınızdakinin maddi durumuna baglı olarak degisir

temel seyler zaten belli
tekrar yazmıcam onlarca defa yazıldı
kac tane aldırmam lazım diye düsünmeyin
bir kere yapılıyor madem gonlunuzde kalmasın ha 2 etek ha 3 etek kimse 1 etek fazla aldı diye maddi sıkıntıya girmez
ama bence rakamları tamamen atıyorum tanesi 10 liradan 3 tane sey aldıracagınıza 30 liraya daha kaliteli güzel kumastan 1 tane bir sey aldırın
ayrıca sunu da solemeden gecemicem bazı seyler bana cok abes geliyor
yok sac düzlestirici yok sac kurutma makinesi onları da alıp kendi ceyizine koyun , ben hic yenisini almadım bile mesela evimdekileri getirdim kullanıyorum
ayrıca dis macunu dus jeline kadar aldıranlar var
bunlara gerek yok bence
makyaj malzemesi parfüm cilt bakım seti anlarım da gerisi artık kisisel hijyen malzemelerine giriyor bence

onun dısında pike takımı vs gibi seyler icin bir sey deme sansınız zaten yok
koyarsa koymaz koymazsa da nasılsa anneciklerimizin yaptıkları var bol bol

Kızlar benim kayınvalidem bir alicengiz yapıp beni tek çıkardı alışverişe 2yıl olacak neredesyse evleneli ama o zaman pek bu adetlerden haberim yoktu,çalışıyordum başka bir şehirde kendi yaşadığı şehirde işim olunca gelmişken alışverişi de çıkaralım dedi annemlere filan sormak yok annem de aramız bu tip konulardan bozulmasın diye bişe demedi kadıncağız...Çok içimde kaldı doğru dürüst gelin edasıyla alışveriş yapamadık.Nereye götürdüyse oradan bakıp alındı..Şimdiki aklım olsa farklı davranırdım.Çok şükür istediğimi alabilecek durumdayım ama bu işler adetler güzel insan özel olduğunu hissetmek istiyor...

canim öncelikle tebrik ederim mutlu olursunuz ins, benim nisan alisverisim ben türkiyedeyken yapildi ayni sehirde degildik geldiler hatta 5 gün bizde kaldilarsabah hemen alisverise çiktik ama kayinvalidemi almadan gittik sagolsun laf etmedi.. nisanlim, ben ve evli olan ablam gittik çok güzeldi o gün :16: aldiklarimiza gelince aklima geldikçe yazayim;
4 ayakkabi,
abiye,
genç tasarim 2 takim elbise,
3 gecelik,
3 elbise,
6 takim iç çamasiri,
makyaj seti,
parfüm,
gece elbisesi için 2 el çantasi,
yatak örtüsü -ben incili aldirdim çok begenmistim ayriyeten annemde almisti ama bu daha agir ve güzeldi simdilik aklma gelenler bunlar hatirladkça yazarm umarim fikir olur sanada

Son düzenleme:
cgdm16,arkadaşım inan ben seni kınamak veya kırmak için söylemedim.Diğer mesajımda da belirttim adetlerinize saygım sonsuz,kayınvaliden öyle uygun görmüş öyle karar vermişsiniz.Benimde mesela kayınvalidem bana her şeyi haddinden fazla aldı.Ama atıyorum 2 iç çamaşırı takımı alınması normalse benim kayınvalidem 8 takım aldı.Veyahut şu tüylü terlikler var ya onlardan normalde 1 tane alınırken bana 3 tane alındı vs.
Ama yatak örtünü ben alayım kızım deseydi ben kabul etmezdim çünkü o benim çeyizimde getireceğim bir şey.
Yine sorumu yanlış anlama ama ciddi anlamda merak ettiğim için soruyorum.
Peki sen çeyizinde bunlardan(yatak örtüsü,bornoz vs.) götürecek misin?Şayet götürmeyeceksen sen ne götüreceksin?

canım bızde ben alayım deme olayı yok adet odur yanı hatta ceyız asmada kayınvalıdenın yatak ortusu serılır bende alıcam ama gunluk kullanmak ıcın bı yatak ortusu.onlar bornooz alır kız hamam takımı ama ben onun yerıne yıne bornoz aldım yedekte olsun dıye. cozemedıgım olay ne dıye bu kadar ustume gelındı anlamadım bızde böle olur dedım yazdım yılların adetını mı degıstırıcem neyse yazdım kı dun nısanlık provasına cıktıgımdaa bornozum ve pıke takımım da alındı ama gercekten ılgınc bı yermıs burası cozdum

Ben de bursalıyım kızlar. Bizim burda bunlar normaldir. Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları... mesela yatak örtüsü konusunda kayınvalide de alır, kız da alır.. benimki pike takımı yaptırıyor mesela, ama ben de bikaç takım pike yaptırıyorum, hazır da alacağım çeyizime.. sonuçta birkaçtane olabilecek bişey bu. Kayınvalidemin bohçasına da pike takımı yaptırıyoruz bide.
Bornoz da öyleymiş, bugün bi arkadaşımdan öğrendim, hem kız alırmış hem de erkek tarafı.. Bursada adetler biraz ağır:1: ben pek bilmiyorum ama annemle kayınvalidem organize ediyorlar bu işleri sağolsunlar:16:

canım ınan sen bursalı olup evet öle demeseydın parcalıcaktı sanırım bunlar benı nıe yalan sölıyım yada nıe abartarak yazayım cozemedım.:1:

bornoz takımını falan vercekmiyizz erkek tarafına ben aldım ama onlar hepsi benim elimde değil şuan. ya bere de bana yardım etse diyorum. ben manisada karşı taraf istanbulda. 11 kasımda alışverişe gitcekmişiz burda 12si nişan. ve ben kapalıyım burda kapalılara özel hiçbişi yok elbise tarzı. 1 gündae ben hiçbişe beğenemem ne alcam erkek tarafına onlar ne alcak bana hiçbişi bilmiyorum soramıyorumda sinir oluyorum kendimeee biri bana yardımk etsin görmüş geçirmiş biri yokmuuu

canım bızde ben alayım deme olayı yok adet odur yanı hatta ceyız asmada kayınvalıdenın yatak ortusu serılır bende alıcam ama gunluk kullanmak ıcın bı yatak ortusu.onlar bornooz alır kız hamam takımı ama ben onun yerıne yıne bornoz aldım yedekte olsun dıye. cozemedıgım olay ne dıye bu kadar ustume gelındı anlamadım bızde böle olur dedım yazdım yılların adetını mı degıstırıcem neyse yazdım kı dun nısanlık provasına cıktıgımdaa bornozum ve pıke takımım da alındı ama gercekten ılgınc bı yermıs burası cozdum

canım ınan sen bursalı olup evet öle demeseydın parcalıcaktı sanırım bunlar benı nıe yalan sölıyım yada nıe abartarak yazayım cozemedım.:1:
olsun canım, yanlış anlaşılma oldu heralde, boşver, boşyere gerilmeyin, şimdi mutlu telaşeler içindeyiz hepimiz..
dün işyerinden bi arkadaşa bohçada neler yapacağımızı anlattım, kendisi bursalı değil, napıyosunuz siz yaa, düğün mü yapıosunuz dedi:1:
nişan anlaşma dönemidir, Allah korusun heran herşey olabilir, nie bu kadar detaya giriyorsunuz dedi.
Onlarda tek bir alyansla nişan yapılırmış.. Herkesin ayrı adeti var işte.

bornoz takımını falan vercekmiyizz erkek tarafına ben aldım ama onlar hepsi benim elimde değil şuan. ya bere de bana yardım etse diyorum. ben manisada karşı taraf istanbulda. 11 kasımda alışverişe gitcekmişiz burda 12si nişan. ve ben kapalıyım burda kapalılara özel hiçbişi yok elbise tarzı. 1 gündae ben hiçbişe beğenemem ne alcam erkek tarafına onlar ne alcak bana hiçbişi bilmiyorum soramıyorumda sinir oluyorum kendimeee biri bana yardımk etsin görmüş geçirmiş biri yokmuuu
canım bornozu fln nişanda vermek zorunda değilsiniz, nasıl anlaşırsanız öyle olur gerçi de. senin daha önceden istanbula gitme şansın yok mu alışveriş için?
alınacaklar hakkında herkes farklı şeyler yapıyor, istersen sen geçmişi oku canım:26:

DeryaW okudumda dahada kafam karıştı :D benim istanbula gitme şansım yok. çalışıyorum çünkü. birde bizim daha isteme olmadı hepsi birarada olucak 10unda istenilcek 11 de alışveriş 12si nişan uzak die öle karar verdik fazla masrafa gerek olmasın die. ben izin alıp giderim ama daha istenilmeden gitmek ayıp geliyo. elbiseyi diktirsem sade şık bişi olmazmıki? nasılsa var 1 ay

DeryaW okudumda dahada kafam karıştı :D benim istanbula gitme şansım yok. çalışıyorum çünkü. birde bizim daha isteme olmadı hepsi birarada olucak 10unda istenilcek 11 de alışveriş 12si nişan uzak die öle karar verdik fazla masrafa gerek olmasın die. ben izin alıp giderim ama daha istenilmeden gitmek ayıp geliyo. elbiseyi diktirsem sade şık bişi olmazmıki? nasılsa var 1 ay
hımm anladım canım.. o zaman sen birkaç yere hazır bak, belki bulursun. Ama baktın bulamıyorsun, vaktin de varken istediğin gibi bişey diktirirsin:34:

öncelikle hayırlı olsun canım Allah tamamına erdirsin :nazar:
kapalısın canım galiba,bende kapalıyım.eşarbı eteği falan kaç tane aldılar.hepsinden birer tane mi aldınız?elbise aldırmayıda istiyorum ben sen aldırmışmıydın?

Sağol canım teşekkür ederim hepimizinkini inşallah...birer tane aldılar, ama beğendiğim kaliteli ürünlerdi fazlasına da gerek yok, ben onların dediğinin dışında hiçbişeyi ben şunu da istiyorum demedim..

nişan alışverişim geçen hafta oldu kızlar :16:
çok eğlenceli ve güzel geçti :9:
herşey istediğimiz gibi oldu,nişandan sonra bohçalarım gelince resimleri ekleyeceğim inşallah :34:

Bu saydıklarınızın nişan alışverişinde alınacaklar listesi olduğundan emin misiniz ?
kız tarafının çeyiz hazırlığı yaparken alması gerekenleri saymışsınız çoğunda .

Benim bildiğim ki genelgeçer bir uygulamadır, nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vesair bu türden şeyler alınır.

Evet katılıyorum bizdede nişanda böledir.. düzleştirici maşa söylediğin gibi yatak örtüsü vs. bunları kız kendisi alır giderken.. normali nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vs. bu tarz şeylerdir yani.. açıkçası cgdm16 nın saydıkları yada kayınvalidesinin almak istedikleri bana biraz abartı geldi sanki :44:

Evet katılıyorum bizdede nişanda böledir.. düzleştirici maşa söylediğin gibi yatak örtüsü vs. bunları kız kendisi alır giderken.. normali nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vs. bu tarz şeylerdir yani.. açıkçası cgdm16 nın saydıkları yada kayınvalidesinin almak istedikleri bana biraz abartı geldi sanki :44:

ya ben kendımı ıfade edemedım yada sızler anlamamak ıcın elınızden gelenı yapıosunuz sızın adetınız öle olabılır ama bızımkı böle bursalı bı arkadasımda benım fıkırlerımı dogruladı ama sanırım camur atmak kırletmek ısınıze geldıgı ıcın onu gormezden gelıyosunuz. bursanın adetı budur benım ıstedıgım bısı yok bızde olan budur ... umarım sonunda anlayabılmıssınızdır

ya ben kendımı ıfade edemedım yada sızler anlamamak ıcın elınızden gelenı yapıosunuz sızın adetınız öle olabılır ama bızımkı böle bursalı bı arkadasımda benım fıkırlerımı dogruladı ama sanırım camur atmak kırletmek ısınıze geldıgı ıcın onu gormezden gelıyosunuz. Bursanın adetı budur benım ıstedıgım bısı yok bızde olan budur ... Umarım sonunda anlayabılmıssınızdır

canım ben sakaryalıyım bursaya yakın komşuyuz yani ama eşimin ailesi çokkk uzakalrdan ve banada pike takımı almışlardı nevresim ,bornoz takımı, fön makinası,battaniye banada bunalr gelmişti ama bizdede bunlar yok mesala diğer arkadaşların gibi sadece kıyafet çamaşır ayakakbı çanta alınır banada tam tersi onlar alınmadı sadece iç çamaşırı çorap pijama takımı vardı ama elbise ayakakbı falan alınmadı ama alınırmış hatat kayın validem 2 yastık 2 yorganda vermişti onlarda verilirmiş

canım ben sakaryalıyım bursaya yakın komşuyuz yani ama eşimin ailesi çokkk uzakalrdan ve banada pike takımı almışlardı nevresim ,bornoz takımı, fön makinası,battaniye banada bunalr gelmişti ama bizdede bunlar yok mesala diğer arkadaşların gibi sadece kıyafet çamaşır ayakakbı çanta alınır banada tam tersi onlar alınmadı sadece iç çamaşırı çorap pijama takımı vardı ama elbise ayakakbı falan alınmadı ama alınırmış hatat kayın validem 2 yastık 2 yorganda vermişti onlarda verilirmiş

işte bende bunu anlatmaya calısıyorum cnm .. resmen benı gorgusuz hersey ısteyen bırı yerıne koydular allaha sukur dururumum cok ıyı ıstedıgım herseyı alabılecek durumdayım ama ınan sınırlerım bozuldu. tamam sızlerde olmayabılır ama bırı söledıgındebılmıosanız bıle aa öle mı degısıkmıs dıyıp gecın yanı farklılıklara bu kadar mı kapalı mıllet cozemedım

kızlar bence isteyin, gönlünüzden ne geçiyorsa,
isteyenin bir yüzü kara vermeyenin zenci,
ah ben olacaktım ki bak neler isterdim.
sonuçta bir kere evlenceksiniz değilmi
isteyin ucuza gitmeyin.
hepsi olsun, en güzeli olun.

işte bende bunu anlatmaya calısıyorum cnm .. Resmen benı gorgusuz hersey ısteyen bırı yerıne koydular allaha sukur dururumum cok ıyı ıstedıgım herseyı alabılecek durumdayım ama ınan sınırlerım bozuldu. Tamam sızlerde olmayabılır ama bırı söledıgındebılmıosanız bıle aa öle mı degısıkmıs dıyıp gecın yanı farklılıklara bu kadar mı kapalı mıllet cozemedım

arkadaşalrın yorumlarını okumadım canım ama malesef kk burası ve kk kadınları olarak acımasızdırrrr.boş ve rgönlünden ne geçiyorsa aldır inan ne istiyorsan ahh ahhh ben okadar kırgınım ki eşime ailesine bu konualrda acıma ben hep eşimi düşünerek birşey demedim ama halen 5ay geçmesine rahmen hergün aklımda

Back