düşünceli insanlarmış Allah sözlüne tez zamanda kavuşmayı nasip etsin canım maddi olarak yardım etseler maneviyatlarına ihtiyacım yok zaten
Benimde geçen hafta nişan alışverişim oldu, herşeyi kararında yapmak istedim,, 6 lı gecelik 1 takım atlet-kilot akımı 1 takım sütyen takımı 1 takım günlük pijama terlik makyaj malzemeleri sandık, birde şık bir gömlek, etek ve eşarp alındı, bornoz alalım dediler ama ben kendi çeyizime aldığım için istemedim, ayrıca nişan elbisem ayakkabım birde keayınvalidem kendisi yemeni patik pike havlu o tarz bişeyler getirmiş... onlar bana sordular sizde ne alınır ona göre alalım diye, belki başka şeyler söyleseydim onlarıda alırlardı, ama ben gerek görmedim....
cgdm16,arkadaşım inan ben seni kınamak veya kırmak için söylemedim.Diğer mesajımda da belirttim adetlerinize saygım sonsuz,kayınvaliden öyle uygun görmüş öyle karar vermişsiniz.Benimde mesela kayınvalidem bana her şeyi haddinden fazla aldı.Ama atıyorum 2 iç çamaşırı takımı alınması normalse benim kayınvalidem 8 takım aldı.Veyahut şu tüylü terlikler var ya onlardan normalde 1 tane alınırken bana 3 tane alındı vs.
Ama yatak örtünü ben alayım kızım deseydi ben kabul etmezdim çünkü o benim çeyizimde getireceğim bir şey.
Yine sorumu yanlış anlama ama ciddi anlamda merak ettiğim için soruyorum.
Peki sen çeyizinde bunlardan(yatak örtüsü,bornoz vs.) götürecek misin?Şayet götürmeyeceksen sen ne götüreceksin?
Ben de bursalıyım kızlar. Bizim burda bunlar normaldir. Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları... mesela yatak örtüsü konusunda kayınvalide de alır, kız da alır.. benimki pike takımı yaptırıyor mesela, ama ben de bikaç takım pike yaptırıyorum, hazır da alacağım çeyizime.. sonuçta birkaçtane olabilecek bişey bu. Kayınvalidemin bohçasına da pike takımı yaptırıyoruz bide.
Bornoz da öyleymiş, bugün bi arkadaşımdan öğrendim, hem kız alırmış hem de erkek tarafı.. Bursada adetler biraz ağırben pek bilmiyorum ama annemle kayınvalidem organize ediyorlar bu işleri sağolsunlar
olsun canım, yanlış anlaşılma oldu heralde, boşver, boşyere gerilmeyin, şimdi mutlu telaşeler içindeyiz hepimiz..canım bızde ben alayım deme olayı yok adet odur yanı hatta ceyız asmada kayınvalıdenın yatak ortusu serılır bende alıcam ama gunluk kullanmak ıcın bı yatak ortusu.onlar bornooz alır kız hamam takımı ama ben onun yerıne yıne bornoz aldım yedekte olsun dıye. cozemedıgım olay ne dıye bu kadar ustume gelındı anlamadım bızde böle olur dedım yazdım yılların adetını mı degıstırıcem neyse yazdım kı dun nısanlık provasına cıktıgımdaa bornozum ve pıke takımım da alındı ama gercekten ılgınc bı yermıs burası cozdum
canım ınan sen bursalı olup evet öle demeseydın parcalıcaktı sanırım bunlar benı nıe yalan sölıyım yada nıe abartarak yazayım cozemedım.
canım bornozu fln nişanda vermek zorunda değilsiniz, nasıl anlaşırsanız öyle olur gerçi de. senin daha önceden istanbula gitme şansın yok mu alışveriş için?bornoz takımını falan vercekmiyizz erkek tarafına ben aldım ama onlar hepsi benim elimde değil şuan. ya bere de bana yardım etse diyorum. ben manisada karşı taraf istanbulda. 11 kasımda alışverişe gitcekmişiz burda 12si nişan. ve ben kapalıyım burda kapalılara özel hiçbişi yok elbise tarzı. 1 gündae ben hiçbişe beğenemem ne alcam erkek tarafına onlar ne alcak bana hiçbişi bilmiyorum soramıyorumda sinir oluyorum kendimeee biri bana yardımk etsin görmüş geçirmiş biri yokmuuu
hımm anladım canım.. o zaman sen birkaç yere hazır bak, belki bulursun. Ama baktın bulamıyorsun, vaktin de varken istediğin gibi bişey diktirirsinDeryaW okudumda dahada kafam karıştıbenim istanbula gitme şansım yok. çalışıyorum çünkü. birde bizim daha isteme olmadı hepsi birarada olucak 10unda istenilcek 11 de alışveriş 12si nişan uzak die öle karar verdik fazla masrafa gerek olmasın die. ben izin alıp giderim ama daha istenilmeden gitmek ayıp geliyo. elbiseyi diktirsem sade şık bişi olmazmıki? nasılsa var 1 ay
öncelikle hayırlı olsun canım Allah tamamına erdirsin
kapalısın canım galiba,bende kapalıyım.eşarbı eteği falan kaç tane aldılar.hepsinden birer tane mi aldınız?elbise aldırmayıda istiyorum ben sen aldırmışmıydın?
Bu saydıklarınızın nişan alışverişinde alınacaklar listesi olduğundan emin misiniz ?
kız tarafının çeyiz hazırlığı yaparken alması gerekenleri saymışsınız çoğunda .
Benim bildiğim ki genelgeçer bir uygulamadır, nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vesair bu türden şeyler alınır.
Evet katılıyorum bizdede nişanda böledir.. düzleştirici maşa söylediğin gibi yatak örtüsü vs. bunları kız kendisi alır giderken.. normali nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vs. bu tarz şeylerdir yani.. açıkçası cgdm16 nın saydıkları yada kayınvalidesinin almak istedikleri bana biraz abartı geldi sanki :44:
ya ben kendımı ıfade edemedım yada sızler anlamamak ıcın elınızden gelenı yapıosunuz sızın adetınız öle olabılır ama bızımkı böle bursalı bı arkadasımda benım fıkırlerımı dogruladı ama sanırım camur atmak kırletmek ısınıze geldıgı ıcın onu gormezden gelıyosunuz. Bursanın adetı budur benım ıstedıgım bısı yok bızde olan budur ... Umarım sonunda anlayabılmıssınızdır
canım ben sakaryalıyım bursaya yakın komşuyuz yani ama eşimin ailesi çokkk uzakalrdan ve banada pike takımı almışlardı nevresim ,bornoz takımı, fön makinası,battaniye banada bunalr gelmişti ama bizdede bunlar yok mesala diğer arkadaşların gibi sadece kıyafet çamaşır ayakakbı çanta alınır banada tam tersi onlar alınmadı sadece iç çamaşırı çorap pijama takımı vardı ama elbise ayakakbı falan alınmadı ama alınırmış hatat kayın validem 2 yastık 2 yorganda vermişti onlarda verilirmiş
işte bende bunu anlatmaya calısıyorum cnm .. Resmen benı gorgusuz hersey ısteyen bırı yerıne koydular allaha sukur dururumum cok ıyı ıstedıgım herseyı alabılecek durumdayım ama ınan sınırlerım bozuldu. Tamam sızlerde olmayabılır ama bırı söledıgındebılmıosanız bıle aa öle mı degısıkmıs dıyıp gecın yanı farklılıklara bu kadar mı kapalı mıllet cozemedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?