canım benım nısanımada 2 ay falan var gecenlerde kaynanam geldı konustuk benım evde lıstem var ama sımdı aklıma gelenlerı yazayım sana yatak ortusu, bornoz takımı,pıke takımı, salon takımı, 3 tane nevresım, battanıye, spor ayakkabı ve spor pant gomlek vs takımı, 2 3 cesıt klasık takım ayakkabıları camasırlarıyla bırlıkte, nıkahlık, sac duzlestırıcı ve masa makyaj malzemelerı, ayna takımı, sallar yelekler yemenıler namaz ortulerı, pıjama ve ev terlıgı, 6 lı takım pıjama , 3 4 takım alt ust camasır, 2 3 tane gecelık sımdılık aklıma bı anda bunlar geldı tatlım
Bu saydıklarınızın nişan alışverişinde alınacaklar listesi olduğundan emin misiniz ?
kız tarafının çeyiz hazırlığı yaparken alması gerekenleri saymışsınız çoğunda .
Benim bildiğim ki genelgeçer bir uygulamadır, nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vesair bu türden şeyler alınır.
her yerın adetı sızınkıyle aynı olmak zorunda mı acaba
Elbette değil ama sorulan soru daha genel cevaplar almaya yönelik sanıyorum. Benim saydıklarım da yerel bir adeti değil genelin tercihini ortaya koyan bir liste.
Siz de ben şuralıyım, bizde böyle yapılır ama genelde bir alışveriş için şunlar yapılabilir diyebilirdiniz. Yereli dillendirip genel bir tutummuş gibi yazmışsınız.
Konu sahibine yardımcı olmayacak cevaplarla konuyu uzatmayayım.
civcivvvv keyifli alışverişler, kolaylıklar diliyorum.
canım benım nısanımada 2 ay falan var gecenlerde kaynanam geldı konustuk benım evde lıstem var ama sımdı aklıma gelenlerı yazayım sana yatak ortusu, bornoz takımı,pıke takımı, salon takımı, 3 tane nevresım, battanıye, spor ayakkabı ve spor pant gomlek vs takımı, 2 3 cesıt klasık takım ayakkabıları camasırlarıyla bırlıkte, nıkahlık, sac duzlestırıcı ve masa makyaj malzemelerı, ayna takımı, sallar yelekler yemenıler namaz ortulerı, pıjama ve ev terlıgı, 6 lı takım pıjama , 3 4 takım alt ust camasır, 2 3 tane gecelık sımdılık aklıma bı anda bunlar geldı tatlım
Adetlerinize saygı duyduğumu belirterek söylüyorum ama sanırım sizin oralarda kız çeyizini kayınvalide düzüyor
Memleketiniz neresi?
Nişan bohçama çok fazla şey alındı sağolsun kayınvalidem a bu da güzelmiş dediğim her şeyi aldı ama sanırım kayınvalideme anne saç düzleştiriciside alalım asla diyemezdim
Bu saydıklarınızın nişan alışverişinde alınacaklar listesi olduğundan emin misiniz ?
kız tarafının çeyiz hazırlığı yaparken alması gerekenleri saymışsınız çoğunda .
Benim bildiğim ki genelgeçer bir uygulamadır, nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vesair bu türden şeyler alınır.
Ben de bursalıyım kızlar. Bizim burda bunlar normaldir. Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları... mesela yatak örtüsü konusunda kayınvalide de alır, kız da alır.. benimki pike takımı yaptırıyor mesela, ama ben de bikaç takım pike yaptırıyorum, hazır da alacağım çeyizime.. sonuçta birkaçtane olabilecek bişey bu. Kayınvalidemin bohçasına da pike takımı yaptırıyoruz bide.
Bornoz da öyleymiş, bugün bi arkadaşımdan öğrendim, hem kız alırmış hem de erkek tarafı.. Bursada adetler biraz ağırben pek bilmiyorum ama annemle kayınvalidem organize ediyorlar bu işleri sağolsunlar
hoşbulduk tatlım, ağır ama herkes içinden geldiği gibi yapıyor bizde. İllaki 3er 4er tane olsun die uğraşmıyoruz. İlla her adeti yerine getirmeye kalksak zorlanırız yani:26: Biz alışverişe çıktık ama henüz herşeyi almadık, vaktimiz yetmedi.deryacım hoşgeldin konuma
sizin adetler hakikaten ağırmış,Allah kolaylık versin
sen çıkmışmıydın nişan alışverişine?neler aldırdın?ve kaçar tane :97:
bu arada nişanlarımız yaklaşıyorheyecan ne durumda
hoşbulduk tatlım, ağır ama herkes içinden geldiği gibi yapıyor bizde. İllaki 3er 4er tane olsun die uğraşmıyoruz. İlla her adeti yerine getirmeye kalksak zorlanırız yani:26: Biz alışverişe çıktık ama henüz herşeyi almadık, vaktimiz yetmedi.
Nişanlık provasına gidecektik, o zamana kadar abiye ayakkabımı, terliğimi, gecelik sabahlık pijamalarımı, iç çamaşırlarımı aldık.. Bunlar süslü olanlar. Günlük olanları daha almadık. Pike takımımın rengini modelini beğendirdi kayınvalidem, yapılıyor şimdi, 1 hafta içinde onu da alacağız.. Etek ceket takım yada elbise fln baktık ama beğenemedim o gün.. Mesela ayna önü fırça takımı alıyordu, gerek yok anne dedim. Kullanmıcam nasılsa. Onun yerine güzel bir ayna, küçük gümüş bişey, birde tarak-fırça almayı düşünüyorum..
ben hiç bişey istemedim, sadece provaya gitmek için ayakkabımın alınması gerekiyordu, sadece ayakkabı almaya çıktık sandım ama ayakkabıcıdan sonra gel şunu da alalım gel buna da bakalım dedi kadıncağız.. kayınvalidem onu alcam bunu alcam demedi o yüzden ne alacağını tam bilmiyorum ama kızımı tepeden tırnağa donatıcam dedi annemeBakalım bir dahaki çarşı maceralarımızda kayınvalideciğim bana neler alacak
Alındıkça ben sana haber veririm tatlım
heyecan dorukta,dün davetiyelerimi sipariş ettim, bugün de nişanlığımı teslim alıcam.. akşam evde giyer dururum artık
ya tatlım aslında o da güzel bişey... ne güzel karışmıyor size.. ben sözlümle alışverişe çıkmak isterdim ama o askerde. sağolsun kayınvalidemler yanlarında hiç çekindirtmiyorlar, ben istemeden alıyorlar. Buna da şükürne güzel yaa benim kvalide ne yapıyosunuz diye bile sormaz o derece herşeyi sözlümle biz düşünüyoruzzz
ya tatlım aslında o da güzel bişey... ne güzel karışmıyor size.. ben sözlümle alışverişe çıkmak isterdim ama o askerde. sağolsun kayınvalidemler yanlarında hiç çekindirtmiyorlar, ben istemeden alıyorlar. Buna da şükür
HImmm her anlamda karışmıyorlar diosun yani, anladım canım..:26:düşünceli insanlarmış Allah sözlüne tez zamanda kavuşmayı nasip etsin canım maddi olarak yardım etseler maneviyatlarına ihtiyacım yok zaten
hoşbulduk tatlım, ağır ama herkes içinden geldiği gibi yapıyor bizde. İllaki 3er 4er tane olsun die uğraşmıyoruz. İlla her adeti yerine getirmeye kalksak zorlanırız yani:26: Biz alışverişe çıktık ama henüz herşeyi almadık, vaktimiz yetmedi.
Nişanlık provasına gidecektik, o zamana kadar abiye ayakkabımı, terliğimi, gecelik sabahlık pijamalarımı, iç çamaşırlarımı aldık.. Bunlar süslü olanlar. Günlük olanları daha almadık. Pike takımımın rengini modelini beğendirdi kayınvalidem, yapılıyor şimdi, 1 hafta içinde onu da alacağız.. Etek ceket takım yada elbise fln baktık ama beğenemedim o gün.. Mesela ayna önü fırça takımı alıyordu, gerek yok anne dedim. Kullanmıcam nasılsa. Onun yerine güzel bir ayna, küçük gümüş bişey, birde tarak-fırça almayı düşünüyorum..
ben hiç bişey istemedim, sadece provaya gitmek için ayakkabımın alınması gerekiyordu, sadece ayakkabı almaya çıktık sandım ama ayakkabıcıdan sonra gel şunu da alalım gel buna da bakalım dedi kadıncağız.. kayınvalidem onu alcam bunu alcam demedi o yüzden ne alacağını tam bilmiyorum ama kızımı tepeden tırnağa donatıcam dedi annemeBakalım bir dahaki çarşı maceralarımızda kayınvalideciğim bana neler alacak
Alındıkça ben sana haber veririm tatlım
heyecan dorukta,dün davetiyelerimi sipariş ettim, bugün de nişanlığımı teslim alıcam.. akşam evde giyer dururum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?