• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan alışverişi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
merhaba kızlar :71:
Allah nasip ederse 9 kasımda nişanım olacak :nazar:
nişan alışverişinede 15 ekimde yani bu hafta değil diğer hafta çıkacağız.
şimdi nişanı olmuş eya evli olanlarınızdan tecrübelerinizi istiyorum(henüz nişanı olmamış ama ne aldıracağını çok iyi bilenlerde yazabilir :9: ) :16:
kaş ayakkabı,kaç elbise,iç çamaşırıdır,parfümüdür....aklınıza ne geliyorsa yazın :9:
hatta foto eklerseniz daha bi güzel olur :78:
hadi bakalım,benim gibi tecrübesiz gelinleri bilgilendirme zamanı :27:

canım benım nısanımada 2 ay falan var gecenlerde kaynanam geldı konustuk benım evde lıstem var ama sımdı aklıma gelenlerı yazayım sana yatak ortusu, bornoz takımı,pıke takımı, salon takımı, 3 tane nevresım, battanıye, spor ayakkabı ve spor pant gomlek vs takımı, 2 3 cesıt klasık takım ayakkabıları camasırlarıyla bırlıkte, nıkahlık, sac duzlestırıcı ve masa makyaj malzemelerı, ayna takımı, sallar yelekler yemenıler namaz ortulerı, pıjama ve ev terlıgı, 6 lı takım pıjama , 3 4 takım alt ust camasır, 2 3 tane gecelık sımdılık aklıma bı anda bunlar geldı tatlım

Son düzenleme:
canım benım nısanımada 2 ay falan var gecenlerde kaynanam geldı konustuk benım evde lıstem var ama sımdı aklıma gelenlerı yazayım sana yatak ortusu, bornoz takımı,pıke takımı, salon takımı, 3 tane nevresım, battanıye, spor ayakkabı ve spor pant gomlek vs takımı, 2 3 cesıt klasık takım ayakkabıları camasırlarıyla bırlıkte, nıkahlık, sac duzlestırıcı ve masa makyaj malzemelerı, ayna takımı, sallar yelekler yemenıler namaz ortulerı, pıjama ve ev terlıgı, 6 lı takım pıjama , 3 4 takım alt ust camasır, 2 3 tane gecelık sımdılık aklıma bı anda bunlar geldı tatlım

Bu saydıklarınızın nişan alışverişinde alınacaklar listesi olduğundan emin misiniz ?
kız tarafının çeyiz hazırlığı yaparken alması gerekenleri saymışsınız çoğunda .

Benim bildiğim ki genelgeçer bir uygulamadır, nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vesair bu türden şeyler alınır.

Bu saydıklarınızın nişan alışverişinde alınacaklar listesi olduğundan emin misiniz ?

Benim bildiğim ki genelgeçer bir uygulamadır, nişan elbisesi-ayakkabısı-çantası, gecelik , terlik, pijama , iç çamaşır takımları, günlük kıyafet-çanta-ayakkabı,çorap makyaj ve bakım malzemeleri, ayna, parfüm vesair bu türden şeyler alınır.

her yerın adetı sızınkıyle aynı olmak zorunda mı acaba :1:

her yerın adetı sızınkıyle aynı olmak zorunda mı acaba :1:

Elbette değil ama sorulan soru daha genel cevaplar almaya yönelik sanıyorum. Benim saydıklarım da yerel bir adeti değil genelin tercihini ortaya koyan bir liste.

Siz de ben şuralıyım, bizde böyle yapılır ama genelde bir alışveriş için şunlar yapılabilir diyebilirdiniz. Yereli dillendirip genel bir tutummuş gibi yazmışsınız.

Konu sahibine yardımcı olmayacak cevaplarla konuyu uzatmayayım.
civcivvvv keyifli alışverişler, kolaylıklar diliyorum.

Elbette değil ama sorulan soru daha genel cevaplar almaya yönelik sanıyorum. Benim saydıklarım da yerel bir adeti değil genelin tercihini ortaya koyan bir liste.

Siz de ben şuralıyım, bizde böyle yapılır ama genelde bir alışveriş için şunlar yapılabilir diyebilirdiniz. Yereli dillendirip genel bir tutummuş gibi yazmışsınız.

Konu sahibine yardımcı olmayacak cevaplarla konuyu uzatmayayım.
civcivvvv keyifli alışverişler, kolaylıklar diliyorum.

bırıncısı kayınvalıdemle konusup bunlara karar verdık dedım kı bu kısısel oldugunun gostergesıdır sız farklı yerlere cekmeyı basarabıldıysenız o sızın takdire sayan dawranıs ve tutumunuzdan kaynaklanır.... buraya herkes kendınde olanı yazıcak kı arkadasta ona gore kendıne bı yol cızıcek bu kadar sıg dusuncelı olmanız sasırttı dogrusu......... genel seyler duymak ıcın acılmıs bı konu oldugunu sanmıyorum cunku bu forumda bununla ılgılı genel bır suru konu var onlara bakıp karar verebılırdı yada resımlere bakıp kendıne yol cızebılırdı buraya konu acıldıgına gore farklı seylerede ıhtıyacı olmus olabılır....neyse sız genellerden bahsedın ben ozellerden kım neyı bılıp neyden faydalanmak ıstıyorsa onu dıkkate alır

Adetlerinize saygı duyduğumu belirterek söylüyorum ama sanırım sizin oralarda kız çeyizini kayınvalide düzüyor :52:
Memleketiniz neresi?
Nişan bohçama çok fazla şey alındı sağolsun kayınvalidem a bu da güzelmiş dediğim her şeyi aldı ama sanırım kayınvalideme anne saç düzleştiriciside alalım asla diyemezdim :9:

Adetlerinize saygı duyduğumu belirterek söylüyorum ama sanırım sizin oralarda kız çeyizini kayınvalide düzüyor :52:
Memleketiniz neresi?
Nişan bohçama çok fazla şey alındı sağolsun kayınvalidem a bu da güzelmiş dediğim her şeyi aldı ama sanırım kayınvalideme anne saç düzleştiriciside alalım asla diyemezdim :9:

bursanın bı koyunden kayınvalıdem ve hepsını almayı kendısı teklıf ettı hatta daha bır cok sey var almak ıstedıgı ama ben ıstemedım. aynı sekılde bende damada gerktıgı gıbı hatta fazlasıyla herseyını tamamlıcam. herkesın adetı, alınmısı kendıne.... bunlara bu kadar sasırmanıza da ben cok sasırdım dogrusu cunku bu saydıklarım bızım buralarda az bıle

bizdede bunlar alınır bornoz takımını falan kız alıyor.Bizde iç çamaşırı, makyaj seti, parfüm, Gecelik,Nevresim takımı, Yazma,Nişanda giyeceği kıyafetleri.Bunlar alınır bizde.Birde nişanda yenilecek pasta baklava lokum falan alınır

Son düzenleme:
cgdm16,arkadaşım inan ben seni kınamak veya kırmak için söylemedim.Diğer mesajımda da belirttim adetlerinize saygım sonsuz,kayınvaliden öyle uygun görmüş öyle karar vermişsiniz.Benimde mesela kayınvalidem bana her şeyi haddinden fazla aldı.Ama atıyorum 2 iç çamaşırı takımı alınması normalse benim kayınvalidem 8 takım aldı.Veyahut şu tüylü terlikler var ya onlardan normalde 1 tane alınırken bana 3 tane alındı vs.
Ama yatak örtünü ben alayım kızım deseydi ben kabul etmezdim çünkü o benim çeyizimde getireceğim bir şey.
Yine sorumu yanlış anlama ama ciddi anlamda merak ettiğim için soruyorum.
Peki sen çeyizinde bunlardan(yatak örtüsü,bornoz vs.) götürecek misin?Şayet götürmeyeceksen sen ne götüreceksin?

Ben de bursalıyım kızlar. Bizim burda bunlar normaldir. Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları... mesela yatak örtüsü konusunda kayınvalide de alır, kız da alır.. benimki pike takımı yaptırıyor mesela, ama ben de bikaç takım pike yaptırıyorum, hazır da alacağım çeyizime.. sonuçta birkaçtane olabilecek bişey bu. Kayınvalidemin bohçasına da pike takımı yaptırıyoruz bide.
Bornoz da öyleymiş, bugün bi arkadaşımdan öğrendim, hem kız alırmış hem de erkek tarafı.. Bursada adetler biraz ağır:1: ben pek bilmiyorum ama annemle kayınvalidem organize ediyorlar bu işleri sağolsunlar:16:

Son düzenleme:
hepinze çoook teşekkür ederim kızlar :16:
ya benim sözlümde yozgatlı banada yapmazlarmı ki bi kıyak :60:
şöyle her istediğimden alsalar :97:
10 gün sonra nişan alışverişi var.
şimdiiiiii....
nişan kıyafeti,ayakkabısı
iç çamaşırı,
gündelik kıyafetler(ama kaç tane işte :44: )
mesela 2 etek 2 gömlek gibi falan mı aldınız?ayrıyeten elbise aldığınızda oldu mu?
gündelik ayakkabı,çanta(her halde 2şer tane değil mi kızlar?)
makyaj ve parfüm seti.
mont,bot falan alınmıyor değil mi ayrıca :44:

Ben de bursalıyım kızlar. Bizim burda bunlar normaldir. Yani cgdm16'nın dedikleri nişan bohçasında alınmasa bile düğün bohçasında kesin alır kayınvalide bunları... mesela yatak örtüsü konusunda kayınvalide de alır, kız da alır.. benimki pike takımı yaptırıyor mesela, ama ben de bikaç takım pike yaptırıyorum, hazır da alacağım çeyizime.. sonuçta birkaçtane olabilecek bişey bu. Kayınvalidemin bohçasına da pike takımı yaptırıyoruz bide.
Bornoz da öyleymiş, bugün bi arkadaşımdan öğrendim, hem kız alırmış hem de erkek tarafı.. Bursada adetler biraz ağır:1: ben pek bilmiyorum ama annemle kayınvalidem organize ediyorlar bu işleri sağolsunlar:16:

deryacım hoşgeldin konuma :29:
sizin adetler hakikaten ağırmış,Allah kolaylık versin :9:
sen çıkmışmıydın nişan alışverişine?neler aldırdın?ve kaçar tane :97:
bu arada nişanlarımız yaklaşıyor :62: heyecan ne durumda :52:

deryacım hoşgeldin konuma :29:
sizin adetler hakikaten ağırmış,Allah kolaylık versin :9:
sen çıkmışmıydın nişan alışverişine?neler aldırdın?ve kaçar tane :97:
bu arada nişanlarımız yaklaşıyor :62: heyecan ne durumda :52:
hoşbulduk tatlım, ağır ama herkes içinden geldiği gibi yapıyor bizde. İllaki 3er 4er tane olsun die uğraşmıyoruz. İlla her adeti yerine getirmeye kalksak zorlanırız yani:26: Biz alışverişe çıktık ama henüz herşeyi almadık, vaktimiz yetmedi.
Nişanlık provasına gidecektik, o zamana kadar abiye ayakkabımı, terliğimi, gecelik sabahlık pijamalarımı, iç çamaşırlarımı aldık.. Bunlar süslü olanlar. Günlük olanları daha almadık. Pike takımımın rengini modelini beğendirdi kayınvalidem, yapılıyor şimdi, 1 hafta içinde onu da alacağız.. Etek ceket takım yada elbise fln baktık ama beğenemedim o gün.. Mesela ayna önü fırça takımı alıyordu, gerek yok anne dedim. Kullanmıcam nasılsa. Onun yerine güzel bir ayna, küçük gümüş bişey, birde tarak-fırça almayı düşünüyorum..
ben hiç bişey istemedim, sadece provaya gitmek için ayakkabımın alınması gerekiyordu, sadece ayakkabı almaya çıktık sandım ama ayakkabıcıdan sonra gel şunu da alalım gel buna da bakalım dedi kadıncağız.. kayınvalidem onu alcam bunu alcam demedi o yüzden ne alacağını tam bilmiyorum ama kızımı tepeden tırnağa donatıcam dedi anneme:1: Bakalım bir dahaki çarşı maceralarımızda kayınvalideciğim bana neler alacak:34:
Alındıkça ben sana haber veririm tatlım
:34:
heyecan dorukta,dün davetiyelerimi sipariş ettim, bugün de nişanlığımı teslim alıcam.. akşam evde giyer dururum artık:1::69:

hoşbulduk tatlım, ağır ama herkes içinden geldiği gibi yapıyor bizde. İllaki 3er 4er tane olsun die uğraşmıyoruz. İlla her adeti yerine getirmeye kalksak zorlanırız yani:26: Biz alışverişe çıktık ama henüz herşeyi almadık, vaktimiz yetmedi.
Nişanlık provasına gidecektik, o zamana kadar abiye ayakkabımı, terliğimi, gecelik sabahlık pijamalarımı, iç çamaşırlarımı aldık.. Bunlar süslü olanlar. Günlük olanları daha almadık. Pike takımımın rengini modelini beğendirdi kayınvalidem, yapılıyor şimdi, 1 hafta içinde onu da alacağız.. Etek ceket takım yada elbise fln baktık ama beğenemedim o gün.. Mesela ayna önü fırça takımı alıyordu, gerek yok anne dedim. Kullanmıcam nasılsa. Onun yerine güzel bir ayna, küçük gümüş bişey, birde tarak-fırça almayı düşünüyorum..
ben hiç bişey istemedim, sadece provaya gitmek için ayakkabımın alınması gerekiyordu, sadece ayakkabı almaya çıktık sandım ama ayakkabıcıdan sonra gel şunu da alalım gel buna da bakalım dedi kadıncağız.. kayınvalidem onu alcam bunu alcam demedi o yüzden ne alacağını tam bilmiyorum ama kızımı tepeden tırnağa donatıcam dedi anneme:1: Bakalım bir dahaki çarşı maceralarımızda kayınvalideciğim bana neler alacak:34:
heyecan dorukta,dün davetiyelerimi sipariş ettim, bugün de nişanlığımı teslim alıcam.. akşam evde giyer dururum artık:1::69:

ne güzel yaa benim kvalide ne yapıyosunuz diye bile sormaz o derece herşeyi sözlümle biz düşünüyoruzzz :53:

ne güzel yaa benim kvalide ne yapıyosunuz diye bile sormaz o derece herşeyi sözlümle biz düşünüyoruzzz :53:
ya tatlım aslında o da güzel bişey... ne güzel karışmıyor size.. ben sözlümle alışverişe çıkmak isterdim ama o askerde. sağolsun kayınvalidemler yanlarında hiç çekindirtmiyorlar, ben istemeden alıyorlar. Buna da şükür:59:

ya tatlım aslında o da güzel bişey... ne güzel karışmıyor size.. ben sözlümle alışverişe çıkmak isterdim ama o askerde. sağolsun kayınvalidemler yanlarında hiç çekindirtmiyorlar, ben istemeden alıyorlar. Buna da şükür:59:

düşünceli insanlarmış Allah sözlüne tez zamanda kavuşmayı nasip etsin canım maddi olarak yardım etseler maneviyatlarına ihtiyacım yok zaten :41:

düşünceli insanlarmış Allah sözlüne tez zamanda kavuşmayı nasip etsin canım maddi olarak yardım etseler maneviyatlarına ihtiyacım yok zaten :41:
HImmm her anlamda karışmıyorlar diosun yani, anladım canım..:26:
Aminn inşallah canım:72::98::97::69:

Benimde geçen hafta nişan alışverişim oldu, herşeyi kararında yapmak istedim,, 6 lı gecelik 1 takım atlet-kilot akımı 1 takım sütyen takımı 1 takım günlük pijama terlik makyaj malzemeleri sandık, birde şık bir gömlek, etek ve eşarp alındı, bornoz alalım dediler ama ben kendi çeyizime aldığım için istemedim, ayrıca nişan elbisem ayakkabım birde keayınvalidem kendisi yemeni patik pike havlu o tarz bişeyler getirmiş... onlar bana sordular sizde ne alınır ona göre alalım diye, belki başka şeyler söyleseydim onlarıda alırlardı, ama ben gerek görmedim....

ne güzeeelll :69:
senin adına çok sevindim canım,inşallah benim kayınvalidemde öyle yaparda sorunsuzca atlatırz :97:
biz hepsini 1 güne sığdırmaya çalışacağız.bunun içinde nişan kıyafetimi önceden araştırıp seçtim.o ekledğim fotodaki elbisenin nar çiçeğini buldum ve çok güzel oldu,sözlümde çok beğendi :69: onu almaya karar verdim.
belindeki gümüş işlemeden dolayı ayakkabılarımıda gümüş rengi platform alacağım.eşarbıda düz ipek nar çiçeği,üzerinide gümüş bi tülle süsleteceğim :69:
sabırsızlıkla bekliyorum ve artık giderek zaman azalıyor :52:
dün sözlüm beyaz eşya falan bakmış.farklı şehirdeyiz,özelliklerini yazdı bende tamam dedim,alacakmış onları.
yavaştan başladı hazırlıklar,nişandan sonraki günde düğün salonu tutacağız.hayırlısı bakalım....
senin düğünün mayısta mıydı canım?ev eşyalarınızı falan almaya başladınız mı?

Back