Nişan nişan alışverişi yardım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi pembemasal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
P

pembemasal

Ziyaretçi
arkadaslar ben aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum üye olmak bugüne kısmetmiş :)
ben sözlüyüm ve yakın zmanda nişanım olcak inş ama şöyle bir sorunum var kayınvalidem nişan alışverişi için gerekli parayı nişanlıma verıcek
biz ikimiz cıkıcaz alışverişe.
sizce kayınvalidem ve annemle gitmem daha doğru değilmi?

Canım, bence de annelerle gidilmesi daha doğru olur... Erkeklere kalırsa olmuyor, biz gençler ne alınacak net olarak bilemiyoruz ondan sonra da uğraş dur; annen niye şu alınmadı bu alınmadı diyebilir...
Biz salonda nişan yapmadık, bizim buralarda evde tatlı yenir nişan yerine genelde. Biz düğün öncesi yaptık alışverişi. Anneler işin içine girmeyince iş biz kızlara kalıyor; ben tatlıdan önce kendim almak durumunda kaldım kıyafetimi (annem öyle bilmiyor tabii ki!)

bencede annelerle gidilmesi daha doğru.
kayınvalidemin fikri kimse karışmaz kendi zevkinize göre alırsınız dio
ama benim annemde bisde geliriz dio şaşırdım valla :S

bencede büyüklerin olması mantıklı;biz unutabiliyoruz..
ben;eşim;annem vekayınvalidem gittik alışverişe;zaten hiçbirimiz adetlere takmıyoruz...bana nişan için bir elbise aldık;ayakkabı;takı;çanta..oturduk yemek yedik;kahve içtik eve döndük..fazla kalabalıkta olmamalı;jher kafadan bir ses çıkarsa geriliyor insan..

arkadaslar ben aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum üye olmak bugüne kısmetmiş :)
ben sözlüyüm ve yakın zmanda nişanım olcak inş ama şöyle bir sorunum var kayınvalidem nişan alışverişi için gerekli parayı nişanlıma verıcek

eğer ben herkesin karışmasına sinir olurum diyosan bi liste çıkar evde ailenle o listedekileri kendi zevkine göre al

yok ama ben annemin zevkine güvenirim sorun çıkmaz dersen annenle git
çok kalabalık gitmeyin bunaltıcı oluyor ve yok yerden sıkıntı oluyor
3 kişi demek 3 ayrı fikir demek farklı fikirler kararsızlığı doğurabilir..
ne güzel bi kaynanaymış bu ,
hiç karışmadan kendi zevkinize göre alın diyor opuyorumnanaktan

eğer ben herkesin karışmasına sinir olurum diyosan bi liste çıkar evde ailenle o listedekileri kendi zevkine göre al

yok ama ben annemin zevkine güvenirim sorun çıkmaz dersen annenle git
çok kalabalık gitmeyin bunaltıcı oluyor ve yok yerden sıkıntı oluyor
3 kişi demek 3 ayrı fikir demek farklı fikirler kararsızlığı doğurabilir..
ne güzel bi kaynanaymış bu ,
hiç karışmadan kendi zevkinize göre alın diyor opuyorumnanaktan

arkadaşlara katılıyorum canım
annelerle gidin yok görümceymiş eltiymiş filan takmayın peşinize
çok gargaşa oluyor
yani karışılıyor siz 4 kişilik gidin ve temiz iş olsun zevkinize göre yani

valla bende onu düşünüodum yılbaşına doğruu ben de nişnalanıcamm

aşkım tek çocuk olduğu için annesini bu alışverişten mahrum edeceğimi sanmıorumm

herkesin gönlü oılsun taraftarayımm

anneler bide biz totalde 4 kişiyiz yeter zaten

valla bende onu düşünüodum yılbaşına doğruu ben de nişnalanıcamm

aşkım tek çocuk olduğu için annesini bu alışverişten mahrum edeceğimi sanmıorumm

herkesin gönlü oılsun taraftarayımm

anneler bide biz totalde 4 kişiyiz yeter zaten

aynen kardeşim sen,sözlün ve anneler en iyisi yani

kız annesi nişan alışverişine gitmez bizim adetimize göre
bnm nişan alışverişime k.validem bi akrabaları görümcem ,kendi ablam nişanlım ve ben gittik
ama saolsunlar hiç bişeye karışmadılar
ne alıncaksa alındı

Bende arkadaslarima katiliyorum ailelerle gidilmesi daha mantikli gibi geliyor bana.

bence sen aşkın ve anneleriniz gidin yeter... nede olsa büyükler daha iyi biliyorlar.. başka kimseye gerek yok..... diyorum ben zemuszemus

biz de nişan alış verişine sadece eşimle ben gitmiştik. çok rahat olmuştu güle oynaya. belki annesi rahat edin diye böyle düşünmüştür.

bizde de herkes kendi eLbisesini daha önceden cıkıp arastırıp begenmisti.aLınmaya anneLer ve babaLArLa gittik.farkLı farkLı magazaLarda begendikLerimizi gösterdik üzerimizde onLarda görmüs oLdu ve aLındı her istedigimiz. diger esyaLArsa anneLerLe beraber daha önceden beLirLenen yerLere gidip begene begene aLdık.cok rahat oLdu.herseyi de icimize sine sine aLdık.
aLıswerise cıkıLmadan önce bence nerede ne war arastırıLması yapıLıp daha sonra cok gezip doLanmadan aiLeLerLe gidiLip aLınması oLdukca iyi oLuyor.

biz de nişanlımla aldık kıyafetleri. aileler de memnun oldu açıkçası. yormadınız bizi dediler.bohça alışverişini de ben annemle o da orda annesi yaptı. beraber gidilmedi uzaktı.

sen dua et para vermiş de alın demiş. ya nişalından para alıp gitseydi kafamçokkarıştı

arkadaşlar bende kararsız kaldım valla daha 1 kaç ay var nişana ama
şimdiden kayınvalidem böle bi laf attı ortaya bakalım ilerlyen zamanda nolur bilmem
ama annelerle gitmek en doğrusu gbi gelio bana yorumlarınız için teşekkürleropuyorumnanaktan

önceden annenle git neyi nerden alacağına karar ver. sonra sözlünle beraber çıkar alırsınız.

biz öyle yaptık. annemle gezdik gördük baktık pazarlık yaptık. ertesi gün sözlümle beraber çıktık aldık alacağımızı. buna rağmen 8 saat dolandık. ne annen ne de kayınvaliden gelsin bence. hem kafanı karıştırırlar, hem kayınvalidenle zevkin uymayabilir. ayrıca sözlünle bu alışverişi yapmak çok daha zevkli ve eğlenceli benden söylemesi sengözlerimebaksanab

kız annesi nişan alışverişine gitmez bizim adetimize göre
bnm nişan alışverişime k.validem bi akrabaları görümcem ,kendi ablam nişanlım ve ben gittik
ama saolsunlar hiç bişeye karışmadılar
ne alıncaksa alındı
şimdi o adetler kalkıyor canım bizim zamanımız değil o adet yöreli zaman

arkadaşlar bende kararsız kaldım valla daha 1 kaç ay var nişana ama
şimdiden kayınvalidem böle bi laf attı ortaya bakalım ilerlyen zamanda nolur bilmem
ama annelerle gitmek en doğrusu gbi gelio bana yorumlarınız için teşekkürleropuyorumnanaktan
hiç kafan karışmasın canım kardeşim sen annenle ve k.validenle git canım
söyle k.validene sizlerde gelin diye
belki öyle deyip sizden aaa olurmu anne sizde gelin demenizi beklemiştir
ileride sorun çıkacağına
anneni ve k.validenide al git tatlım

önceden annenle git neyi nerden alacağına karar ver. sonra sözlünle beraber çıkar alırsınız.

biz öyle yaptık. annemle gezdik gördük baktık pazarlık yaptık. ertesi gün sözlümle beraber çıktık aldık alacağımızı. buna rağmen 8 saat dolandık. ne annen ne de kayınvaliden gelsin bence. hem kafanı karıştırırlar, hem kayınvalidenle zevkin uymayabilir. ayrıca sözlünle bu alışverişi yapmak çok daha zevkli ve eğlenceli benden söylemesi sengözlerimebaksanab
yok annesiyle önceden gitmesin
sonra ileride yüze carpmamaları için her iki anne ile gitsinler

valla sekerım ben derımkı ikiniz çıkın çunkı her kafadan ses cıkıo ve sen ne kadar istemesende etkılenıosun ister istemez kafan rahat çık gıt sözlunle yap alıverısını paşa paşa derım tatlım:)

yok annesiyle önceden gitmesin
sonra ileride yüze carpmamaları için her iki anne ile gitsinler

ya ben de annemle çıkmayacağım dedim. sonradan söylemek zorunda kaldım tabii "napıyorsun" diye sorunca. çok ısrar ettim, ne nerde satılır bilmiyorum beni kazıklarlar sonra diye annemi aldım zorla geldi dedim. kimse bişey demedi. cidden öyle ama ne nerde kaça satılır bilmiyorsun ki. kayınvalidenle de gidince gecelik iç çamaşırı zor olur bence :kedi:

biz gecelik bakarken sözlümle, dükkana bir kız, annesi kayınvalidesi ve görümcesi alışverişe gelmişler. biz kakara kikiri alışveriş yapıyoruz, onlarda resmi bir hava hakimdi. bence tadını çıkarmak istiyorsa yalnız gitsinler ama tercih kendilerinin tabi.

Back