öncelikle herkese merhaba. bugün 12. günüm ve sonucumu aldım. pozitif:) bu süreçte neler yaşadım detaylı sizinle paylaşmak istedim. çünkü ben de bu süreçte çok araştırdım küçücük bir umut ışığı bile olacak bilgi edinebilmek için. benim serüvenim 09.04.2019 adetimin 2. günü başladı. ilk tüp bebek denemem olacaktı ve çok heyecanlıydım. 2 yıl boyunca çeşitli tedaviler denedik. bu süreçte 2 düşük yaşadım. biri aşılamadan elde edilen, diğeri de doğal yolla elde edilen 2 gebelik. ancak son düşüğğmden sonra bir daha hamile kalamadım. zaten bütün testlerimiz yapılmıştı. benim trombofili, genetik tarama, hsg, eşimin spermiyogram, y kromozom delasyonu, genetik tarama. tamamı sıkıntısızdı ama bir sorun vardı. 06.04.2019 da amh ölçüldü 1.67. doktorum sıkıntı dedi ve tüp bebek tedavisine başladık. 2 poşet ilaç verdi. gonal f (günlük 225), merional (günlük 150) 4 gün boyunca karnından vurdum ve 5. gün ve çatlatma gününe kadar her gün cetrotide her gün ek olarak karnımdan vurdum. kontrollerim iyi geçiyordu yeterli folikül vardı. fakat rahim duvarım inceydi. doktorum biraz daha bekkeyelim eğer kalınlaşmazsa yumurtaları dondururuz bi sonraki ay transfer ederiz dedi. tamam dedim geç olsun güzel olsun dedim. fakat bi kaç gün sonra rahmim kullanılan ilaçlarla birlikte 9.3 mm olmuş. iyi dedi bu ay yapıcaz dedi. çok sevindim. 20.04.2019 günü çatlatma iğnesi yaptım. 22.04.2019 toplama günüm. sabah 09:30da 20 adet yumurtam toplandı. 16sı olgun 7si döllenmişti. 25.04.2019 3. gün 3 adet embriyo transfer edildi. 2si 7 hücreli 1i 6 hücreli. transfer sonrası çok sıkışıktım. hiç yatmadan hemdn tuvalate götürdüler beni. abartısız 2 dk oturdum wcde. sonra 1 saat yattım tüp bebek merkezinde. eve geldikten sonra yarım saat dinlendim. sonra ara ara evin içinde kısa adomlarla yürüyüş yaptım. hep yatmadım. ama işe de gitmedim. hem yol hem iş stresi beni yormasın diye. transferden sonra 4 monodoks ve prednol kullandım. yumurta toplamadan transfere kadar da crinone jel, cyclo-progynova (sadece beyazları), progestan iğne gün aşırı 1 kez kullandım. başlarda aşırı gögüs ağrım vardı fakat 8. günü ağrım geçti. yerini ara ara adet sancısına bıraktı ama sürekli değil. sadece ani hareketlerde bıçak batması şeklince ağrı yaşıodum hemen hemen 12 gün boyunca. bel ağrısı da hafif vardı. 10. gün midem ve karnım acaip şişti, hala da şiş. öyle ki nefes almamı bile engelliodu. korktum ohss oldum diye. ama bugün sabah ağrım azalmıştı. bu sabah saat 9da kan verdim. 12de sonucumu aldım. inşallah sağlıkla kucağıma alırım.