- Konu Sahibi Yoldakimucize
-
Vala canim bnm doktorum ilk tup bebekte uzun protokol yapti MR lar cekindim rahim filmleri tahliller gecici menopoza sokuldum 3 ay .iğneler de cabasi kistlerimde kuculmeler oldu hatya o ara lucrin kullanmıştım. Sagolsun doktorum bayagi bisilwr yapti. Ilk 3 tup bebek denemimi ayni doktor yapti 2 kimyasal gebelik yasadim . Fakat hcbiriside olmadi. 4 cu denemimi baska doktor yapti tekrar sifirdan basladik bu sefer kisa protokol uygulandi 15 gun icinde yumurtalarim buyutulup toplandi 1 ay dinlendirdi sonra transfer yapti zaten onuda 4 gun once öğrendim o da negatif ti hatta embriyom iyi kalitedeydi . En son doktor bizimle yarim saat konustu bn size sadece beslenmenize dkkt edin kesinlikle organik beslenin diyorum dedi stresten uzak durun dedi 4 gundur yememe dkkt ediyorum spora basladim bakalim 2 ay sonrq tekrar transfer yaptrcam. Bn genetik tarama testleri oluomus hocam dedn onlqr hep para tuzagi dedi millet sebebjni bulamio hastayi genetige yolluo dedi biz rahmin icindeki tutunma olayını net sekilde bilemeyiz dedi .ama embriyonun kalitesini genetik taramasini zaten onceden yapıyoruz dedi .Arkadaşlar merhaba kafanızı dağıtayım biraz. Biz bu ay tüp bebek için karar verdik. Doktor ön görüşmemizde attan muayne etti eski tahlillerimize baktı herşey yolunda dedi. Bizimki sebepsiz olmuyor biz de açıkçası çok sıkıldık her ay acaba mı demekten ve tüp bebeğe karar verdik. Benim sorularım siz deneyimli anne adaylarına tüp bebekle ilgili süreç hakkında. Uzun protokol varmış artık. Daha uzun gözlem yapılıyormuş. Yumurtlama günümün sonuna bakarak sanırım gün verdi doktor.Bu Cumartesi başlatacağız artık . Tahliller falan olacakmış. Şimdi süreç nasıl işleyecek? Haziranın sonunda transferi yaparız dedi. Keşke o kadar uzamasa. Sizinkiler nasıl oldu? Söyle adım dım yazsanız nasıl faydalı olur?
Hayırlı olur inşallah uzun protokol ile bir defa denedim once doğum kontrol hapi ve devaminda bir igne kullandim sonraki adetimle tüp bebek ignelerine basladim toplamda iki ay yada iki adet donemi diyelim okadar surdu. Oncelikle stres yapma yumurta büyütücü igne kullanacaksin devaminda duzenli bir sekilde yumurta kontrolün gideceksin bu maksimum 10 gun sürer ardından sana söylenen gun ve saatte catlatma iğnesi yapacaksin o iğneden 36 saat sonra yumurta toplanacak ayni gun esinde sperm verecek sonra hastane sizi arayacak kaci dollendi hangi kalitede vs diye ve transfer günü için cagiracaklar seni. Transferede oldukca sıkışık gitmen lazim çok kisa bir işlem bi kaç dk sürüyor aneateziye gerek yok ama yumurta toplamada anestezi alicaksin. Transferden sonra bi kaç saat yatiracaklar seni sonra eveArkadaşlar merhaba kafanızı dağıtayım biraz. Biz bu ay tüp bebek için karar verdik. Doktor ön görüşmemizde attan muayne etti eski tahlillerimize baktı herşey yolunda dedi. Bizimki sebepsiz olmuyor biz de açıkçası çok sıkıldık her ay acaba mı demekten ve tüp bebeğe karar verdik. Benim sorularım siz deneyimli anne adaylarına tüp bebekle ilgili süreç hakkında. Uzun protokol varmış artık. Daha uzun gözlem yapılıyormuş. Yumurtlama günümün sonuna bakarak sanırım gün verdi doktor.Bu Cumartesi başlatacağız artık . Tahliller falan olacakmış. Şimdi süreç nasıl işleyecek? Haziranın sonunda transferi yaparız dedi. Keşke o kadar uzamasa. Sizinkiler nasıl oldu? Söyle adım dım yazsanız nasıl faydalı olur?
Peki hastane toplama işleminden ne kadar sonra arayacakHayırlı olur inşallah uzun protokol ile bir defa denedim once doğum kontrol hapi ve devaminda bir igne kullandim sonraki adetimle tüp bebek ignelerine basladim toplamda iki ay yada iki adet donemi diyelim okadar surdu. Oncelikle stres yapma yumurta büyütücü igne kullanacaksin devaminda duzenli bir sekilde yumurta kontrolün gideceksin bu maksimum 10 gun sürer ardından sana söylenen gun ve saatte catlatma iğnesi yapacaksin o iğneden 36 saat sonra yumurta toplanacak ayni gun esinde sperm verecek sonra hastane sizi arayacak kaci dollendi hangi kalitede vs diye ve transfer günü için cagiracaklar seni. Transferede oldukca sıkışık gitmen lazim çok kisa bir işlem bi kaç dk sürüyor aneateziye gerek yok ama yumurta toplamada anestezi alicaksin. Transferden sonra bi kaç saat yatiracaklar seni sonra eve
Bana henüz beslenme ile ilgili bişey söylemedi. Peki kaç yaşındasın arkadaşım? Bir de neden 3ay ? Çok değil mi yav? Çok uzun protokolmuş o. Peki hangi şehirdesin?Vala canim bnm doktorum ilk tup bebekte uzun protokol yapti MR lar cekindim rahim filmleri tahliller gecici menopoza sokuldum 3 ay .iğneler de cabasi kistlerimde kuculmeler oldu hatya o ara lucrin kullanmıştım. Sagolsun doktorum bayagi bisilwr yapti. Ilk 3 tup bebek denemimi ayni doktor yapti 2 kimyasal gebelik yasadim . Fakat hcbiriside olmadi. 4 cu denemimi baska doktor yapti tekrar sifirdan basladik bu sefer kisa protokol uygulandi 15 gun icinde yumurtalarim buyutulup toplandi 1 ay dinlendirdi sonra transfer yapti zaten onuda 4 gun once öğrendim o da negatif ti hatta embriyom iyi kalitedeydi . En son doktor bizimle yarim saat konustu bn size sadece beslenmenize dkkt edin kesinlikle organik beslenin diyorum dedi stresten uzak durun dedi 4 gundur yememe dkkt ediyorum spora basladim bakalim 2 ay sonrq tekrar transfer yaptrcam. Bn genetik tarama testleri oluomus hocam dedn onlqr hep para tuzagi dedi millet sebebjni bulamio hastayi genetige yolluo dedi biz rahmin icindeki tutunma olayını net sekilde bilemeyiz dedi .ama embriyonun kalitesini genetik taramasini zaten onceden yapıyoruz dedi .
Benim cuma yumurta toplandı pazar hastabe aradi bilgi verdi çarşamba da transferim yapildi yani bu dedigim araliktaydiPeki hastane toplama işleminden ne kadar sonra arayacak
Bir de senin sonucun ne oldu canımHayırlı olur inşallah uzun protokol ile bir defa denedim once doğum kontrol hapi ve devaminda bir igne kullandim sonraki adetimle tüp bebek ignelerine basladim toplamda iki ay yada iki adet donemi diyelim okadar surdu. Oncelikle stres yapma yumurta büyütücü igne kullanacaksin devaminda duzenli bir sekilde yumurta kontrolün gideceksin bu maksimum 10 gun sürer ardından sana söylenen gun ve saatte catlatma iğnesi yapacaksin o iğneden 36 saat sonra yumurta toplanacak ayni gun esinde sperm verecek sonra hastane sizi arayacak kaci dollendi hangi kalitede vs diye ve transfer günü için cagiracaklar seni. Transferede oldukca sıkışık gitmen lazim çok kisa bir işlem bi kaç dk sürüyor aneateziye gerek yok ama yumurta toplamada anestezi alicaksin. Transferden sonra bi kaç saat yatiracaklar seni sonra eve
Tuttu 11. Haftada kalbi durdu malesefBir de senin sonucun ne oldu canım
Ertesi gun ariyorlarPeki hastane toplama işleminden ne kadar sonra arayacak
Canim bnde kistler vardi o yuzden biraz uzun surdu kistlerimde kuculme oldu 3 ay adet gormedim. Bana diger doktorumda hic beslenmeyle alakali bisey demedi ama bu profosor beslenmene dkkt etcksin dedi .yasim 30 . Herkeze uygulanan protokol farklidirBana henüz beslenme ile ilgili bişey söylemedi. Peki kaç yaşındasın arkadaşım? Bir de neden 3ay ? Çok değil mi yav? Çok uzun protokolmuş o. Peki hangi şehirdesin?
Çok üzüldüm canım. Rabbim verdi yine o aldı. Sağlıksıx oldu demek ki? Peki nedeninini bilebiliyor musunTuttu 11. Haftada kalbi durdu malesef
Bir de senin sonucun ne oldu canım
Senin en azndan tutmus canim bnm hci tutmadi 4 kez yaptrdimTuttu 11. Haftada kalbi durdu malesef
Doktorun ilk gebeliklerde dusuk beklenen bir durum tüp bebektede risk biraz daha fazla dedi araştırma dik 3 ay dinlen sonra devam edelim desi beklemedeyim isteÇok üzüldüm canım. Rabbim verdi yine o aldı. Sağlıksıx oldu demek ki? Peki nedeninini bilebiliyor musun
Bende oyle diyorum en azindan hamile kalabiliyomusum o elime kâr kaldiSenin en a
Senin en azndan tutmus canim bnm hci tutmadi 4 kez yaptrdim
Bnde 3 gub once negatif sonucu aldim bu sabahta adet oldm belki olmam dedim bi umut bekledim ne yazik ki asiri agrim var amaDoktorun ilk gebeliklerde dusuk beklenen bir durum tüp bebektede risk biraz daha fazla dedi araştırma dik 3 ay dinlen sonra devam edelim desi beklemedeyim iste
Evet saglikli beslenmemiz lazim dikkat etmeye calisiyorum ama yediğimiz herşey adeta zehir dogal bisey kalmadı ki karbonatlı su nasil yani ölçüleri neBnde 3 gub once negatif sonucu aldim bu sabahta adet oldm belki olmam dedim bi umut bekledim ne yazik ki asiri agrim var amabnde 2 3 ay sonra tekrar yaptrcam bekliyorum .sen sen ol kesinlikle saglikli beslen canim 3 ay yesillik ye hazir gidalar yeme . Rahmi biraz toparlayalim . Karbonatlı su icmeye calis bana bunu emriyologlar dedi onu icemiosan tarcinli limonlu su dedi. Yesillikleri sirkeli suda beklet .yogurdunu kendin yap dedi.
Aynı gün olmuşuz transferMerhana kizlar bende geçtiğimiz pazartesi transfer oldum bugun 6 ci gun . Bnde cikilota kisti var bu 4 cu denemem 2 yila askin uğraşıyoruz. Trasferin 2 ci gunu yani carsamba gunu sabah crinone jeli siktim jeli cikardim.etrafi kahverengi lekeler olmus bi anda korktum o anda zaten kasiklarimda agri da vardi dedim kesin adet oluyorum .sonra oglen bi daha baktim hcbisey yok acana jel den mi ileri geldi yoksa adet mi olacaktim
Bnde dogum kontrol baslanmadi bu senin tedavideki sorununa bagli canim bnde cikilota kisti vardi doktor lucrin depot ignesiyle baskiladi adet olmami engelledi geçici menopaza sokuldum 3 ay .ondam sonra benim tedavi surecim basladi senin siraladigin gibiŞimdi o zaman sizden öğrendiklerimi toparlarsam şu şekilde mi;
-11Mayıs benim tahminim yumurtlama sonu) tahliller ve spermiografi için çağırıldık. Onları vereceğiz ve bana doğum kontrol hapları başlatacaklar.bunun nedeni ne acaba? Burdaki İğne kısmını anlamadım
- ilk adet dönemimde tüp bebek iğneleri verilecek( bunu ne kadar kullanacağım?)
-yumurta büyütücü iğne (bu ne zaman başlayacak)
-yumurta gelişim kontrolleri max 10 gün sürecek
-verilen gün çatlatma iğnesi
-36saat sonra yumurta toplama (anestezili:))ve sperm verme
-1 ya da 2 gün sonra hastane arayacak ve döllenme ve kalitesi hakkında bilgi verip transfer gününü söyleyecek
- ort.3gün sonra transfer yapılacak(sıkışıklık önemli)
Evet doğru sıraladım mı?
-
-
Simdi benim kistim vardi dogum kontrol hapi verdi bana kisti baskılamak icin sana verir mi bilemiyorum bu hapi kullanırken lucrin diye bir iğneye basladim sonra adet oldum adetin 2. Veya 3. Günü gittim yumurta büyütücü yani tüp bebek iğneleri dedigim onlara basladim ve bunlarda 10 gun kadar kullaniliyor. Gayet iyi ozetledin kabaca bu sekilde ilerleyecek farklılık gösterecek olan belki benim dogum kontrol hapi kullandığım donemdir sana başka bi on tedavi uygulayabilirŞimdi o zaman sizden öğrendiklerimi toparlarsam şu şekilde mi;
-11Mayıs benim tahminim yumurtlama sonu) tahliller ve spermiografi için çağırıldık. Onları vereceğiz ve bana doğum kontrol hapları başlatacaklar.bunun nedeni ne acaba? Burdaki İğne kısmını anlamadım
- ilk adet dönemimde tüp bebek iğneleri verilecek( bunu ne kadar kullanacağım?)
-yumurta büyütücü iğne (bu ne zaman başlayacak)
-yumurta gelişim kontrolleri max 10 gün sürecek
-verilen gün çatlatma iğnesi
-36saat sonra yumurta toplama (anestezili:))ve sperm verme
-1 ya da 2 gün sonra hastane arayacak ve döllenme ve kalitesi hakkında bilgi verip transfer gününü söyleyecek
- ort.3gün sonra transfer yapılacak(sıkışıklık önemli)
Evet doğru sıraladım mı?
-
-
Vala canim bn karbonatlı suyu pek icemedim acikcasi midemde gastrirt var biraz gaz yaptı. 2 bucik litre suya 1bucuk cay kasigi at dinlensin. Icmeye calis esinde sorun varsa oda icsin sperm lerede faydasi varmis.bnm asalak esim yapmadi :) bnde bisey yok sen ic dedi ..Evet saglikli beslenmemiz lazim dikkat etmeye calisiyorum ama yediğimiz herşey adeta zehir dogal bisey kalmadı ki karbonatlı su nasil yani ölçüleri ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?