Kızlar selam.
Bu hafta prena testi yaptırdım. 1900 tl fiyati iki hafta içinde çıkacak. Önceki gebeligim de hipoplastik sol kalp vardı. O sebeple bu hamilelikte her testi yapalım dedik. Yaş da 35 i geçti o sebeple.
Neyse diğer yandan bir perinatologa gittim. İkili test yerine on detaylı yapsın eko kardiyografi için. Ama onu da pek yapamadı sanki. Yani kalp falan ben görmedim. Ama damar akımlarına baktı. Bilmiyorum ekranda mavi kırmızı izler çıkıyordu. Bilemedim açıkçası. İçime sinmedi. Şöyle söyliyim karnından goremedim falan dedi vajinal ultrason yaptı sonra. Bu göremedim lafı beni çok çok gerdi. Çünkü önceki gebelikte doktor kalbinde problem oldugunu söylemeden önce kalbini pozisyonundan dolayi göremiyorum haftaya gel kalbe tekrar bakacağız demişti. Ben de bebeği göreceğim diye güle oynaya gidip sonra kötü haberi almıştım.
Benim kendi doktorum da Fehmi Yazıcıoğlu önermisti. Önümüzdeki hafta gideceğiz. Eşim çok para harcıyoruz diye biraz bozuluyor ama bilemedim. Şimdi ikili teste veya detaylı ultrasona Fehmi beye giden var mı? Kalp ekosu çekilirken sormam gereken dikkat etmen gereken bir şey var mı?