Doğuma Hazırlık nisa mı, cemre mi lütfen fikir verin

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kimeneki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
36
0
kızlar 13 haftalık hamileyim. henüz cinsiyetini öğrenmedim ama kız olursa nisa yada cemre istiyorum. cemre hem babasının ismiyle uyuyor, hem de kulağa hoş geliyor diye. nisa da daha evlenmeden bile kızım olursa koyacağım dediğim isim. çok kararsız kaldım lütfen yardım edin

arkadaşlar cemre ismi için pek iyi değil diyolar. anlamı kötüymüş ve yasaklanmış bir isimmiş. ne kadar doğru bilmiyorum. lütfen bilginiz varsa benimle paylaşın

CEMRE: (Ar.) Er. 1. Ateş. 2. Kor halinde ateş. 3. Şubat ayında azar azar artan sıcaklık. 4. Hacıların Mina'da şeytan taşlaması. Küçük taş parçası. Arafat'ta hacıların şeytan taşlamaları.

NİSA: (Ar.) Ka. 1. Kadınlar. 2. Kur'an-ı Kerim'in 4. suresi.

Nisa ismi çok cici bir isim..Tanıdığım bütün Nisalar çok hanımefendi ve sempatik:)
O yüzden çok hoşuma gidiyor..
Nisa suresinden geliyor bu isim.Yanlız tek başına kullanılmasındansa onu niteleyen hoş bir sıfatla kullanılması daha iyi olur.
Nisa kadınlar,kadın demek biliyorsunuz..
Nisa Nur -nurlu kadın,ışık saçan..
HayrunNisa-kadınların en hayırlısı,hayırlı olan
bunun gibi örnekler size yardımcı olur sanırım..
Gerçi doğumunuza daha var Allahın izni ile,o zamana kadar bence çok defa değiştirirsiniz:)
Sevgiler

hepinize verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim arkadaşlar. evet esasında evlenmeden önce benim de istediğim isim nisa nur idi. yalnız soyismimiz(eşimin soyadı) çok fazla uzun. o yüzden ismini de uzun koyup çocuğumun ilerde hayatını zorlaştırmak istemiyorum:))

slm arkadaşım bildiğim kadarıyla nisa Kur’an-ı Kerim’in 4. Sures, Sûre, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır. “Nisâ” kadınlar demektir cemre ise Önce havada, sonra suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişidir bence nisa daha güzel ama yine kararı sen ver

madem cemre kötü diye duydun o zaman hayrunnisa koyabilirsin.anlamı hayırlı kadın demek.

görmemişim özür..

bence nisa.bende 13 haftalık hamileyim..cinsiyeti belli oldumuki senn cnm.bide cemreyi üstüste söleyince cemile gibi gelio kulağa:):)

kızlar cinsiyeti belli oldu. oğlum olacakmış:) hepinize çok teşekkür ediyorum paylaşımınız için. şimdi bir de erkek ismi düşün bakalım:)))

aynı şeyi bende düşünüyodum cemre mi nisa mı diye en sonunda nisa nur a karar verdik hem anlamıda güzel hem sure adı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…