Nilmısra'nın Başarı Öyküsü

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
herkese merhaba. ev hanımıyım ve 3 yaşında bir oğlum var. kullandığım depresyon ilacı ve demir ilaçlarının sonrasında kilo aldım. boyum 1.55 cm kilom 59... yani 60 kg ya yaklaşmıştım. evde ki eşofman altlarım , bluzlerim , pantolanlarım , gömleklerim hatta iç çamaşırlarım bile üzerime olmaz olmuştu. inanılmaz bir moral bozukluğu.. en son Mart ayının sonuna doğru terziye uğradım. kabanımın fermuarının zor kapandığını söyledim. terzi bey kontrol etti baktı hiçbir sorun olmadığını benim kilomun fazla olduğunu söyledi. fermuar zorlanıyormuş. kilo vermeniz lazım dedi nasıl utandım anlatamam. işte bu olaydan sonra kilo vermem gerektiğini anladım. düşünün kabanım bile kapanmaz oldu. Öncelikle 60 - 69 kilo Aralığındakilere katıldım. Beni inanılmaz motive ettiler yönlendirdiler.. Canım arkadaşlarım hepsi birbirinden değerli.. Müthiş bir grup. Aslında buraya konu açmamda ki asıl amacım şuydu ; gruba yeni katılan arkadaşlarımız oldu sağlıksız diyet yapma yolunda kararlılar. Aç kalarak diyet yapılmaz aslaaa Diyet yaparken nelere dikkat ettim ;

sabahları oğlumdan dolayı oldukça erken kalkıyorum. erken kahvaltı yapıyorum.

aç karnına 2 tatlı kaşığı pekmez içiyorum ( tatlı isteğini azaltıyor ve demir eksikliğini gideriyor. )
aç karnına ılık su içiyorum 1 yada 2 bardak

diyet yaparken benim için en sinir bozucu kısmı kahvaltılar oldu her sabah ne yicem ben diye düşünür olmuştum. Çünkü diyet öncesi börekler , çörekler , kızartmalar , çikolatalar , poğaçalar .... oldukça renkli kahvaltı yapıyordum sonra şuna karar verdim. her sabah kendime salata yapmaya başladım. bol domates - salatalık - yeşil biber - maydonoz - beyaz peynirli ya da ton balıklı yada içine haşlama yumurta doğrayıp 1 tatlı kaşığı z. yağıyla yapılmış salatalar... yanında çay yada bazen süt içtim. böylece kahvaltım hem renkli oldu hemde doyurucu..

ekmeğimi değiştirdim. tam buğday ekmeği - kepek ekmeği - çavdar ekmeği tükettim.

bol sebze - ton balığı - somon balığı - derisiz tavuk tükettim. ( tavuğu genelde haşladım yada yemeklerin içine doğradım yada az yağda soteledim )

meyvemi de eksik etmedim. çoğunlukla çok severek elma yedim.

ara öğünlerimde elma - birkaç ceviz - salatalık - ayran - tahıllı gevrek - kakaolu süt tükettim. Ve her sabah Türk kahvesi içtim.

günde 2 lt ve üzerinde su içtim. Ve 5 - 6 bardak bitki çayı içtim. böğürtlenli - papatyalı - rezene..

Akratda kendime karma çay yaptırdım. İçinde yeşil çay , mate yaprağı , funda yaprağı , biberiye ve kekik vardı. bunu günde 2 - 3 kez içtim.

İnanılmaz pasta tatlı abur cubur hastasıydım. çayların yanını asla boş geçiremezdim. Bakın ne yaptım ; kuru pasta kutusunu aldım ve her çay faslında önüme koyup uzun uzun baktım.. içime çeke çeke kokladım. Markette brovnileri gördükçe sinirim bozulurdu. çünkü günde 2 tane yerdim Kendimle baya mücadele verdim ve kazandım. 3 ay oldu brovni yemedim , şerbetli bir tatlı yemedim , yaş pasta yemedim , yaz - kış demeden kutu kutu dondurma bitiren bendim. şimdiye kadar sadece 4 - 5 kez dondurma yemiş oldum..

Yemeklerimi yaparken ölçülü yağ kullandım. günde sadece 4 çorba kaşığı yağ koymuş oldum yemeklerime.. çorbaya 2 çorba kaşığı - kıymalı yemeğe 1 çorba kaşığı - salatama 1 çorba kaşığı ve etti 4 kaşık

Ve tabii ki spor.. ilk zamanlar oğlumu bebek arabasına koyup yürüyüş yapıyordum hergün 1 saat. ama sonra bu şekilde yapamaz oldum. burası Giresun yağışlı nemli memleket küçük çocukla dışarı çıkamaz oldum.. sonra eve koşu bandı aldım. haftada 4 kez yaklaşık 50 dk tempolu hızda yürüdüm.

Canım tatlı çektikçe keçi boynuzu ve hurma yedim. ve sabahları mutlaka pekmez içtim.

Arkadaşlar inanın kendimi 30 kg vermiş kadar mutlu hissediyorum. giyemediğim bütün kıyafetlerime girdim. Artık 38 bedenim.. Ve çevremde ki arkadaşlarım bana hayret ediyor.. hatta kıskanıyor Demek istediğim şu ki ; aç kalarak bu şekilde kendinize eziyet ederek zayıflayamazsınız.. kilo vermeye çalışan bütün arkadaşlara kolay gelsin... azminliyiz İradeliyiz ....

Nilmısracım çok tebrik ediyorum aynı topicteyiz fakat kalabalık olduğumuz için birebir konuşmadık sanırım.:44: ama terzi olayını okumuştum aklımda kalmış azim böyle birşey işte :13: ben olsam o terziye birdaha giderdim kısacası çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık.kendi adıma teşekkür ederim yararlanıcam bilgilerinden. sen istediğin kiloya inmişsin bunu diyebilmek bile ne güzeldir darısı başıma artık yaşam şeklini ve alışkanlıklarını değiştirip sağlıklı ve kaliteli bir yaşama merhaba demişsin bunu uzunnnn seneler koruman dileğiyle..

Canım çok teşekkür ederim. evet aynı topikteyiz ama hiç konuşamadık. güzel dileklerin için de teşekkür ederim. Açıkça söyleyim birinin açtığım konuya msj yazdığını görünce şaşırdım hiç kimsenin yorum yapmayacağını sanmıştım doğru şekilde sağlıklı diyet yaparak 10 kg mu verdim.. darısı kilo vermek isteyen bütün arkadaşlara nasip olsun..

Tebrikler cnmmm InsaAllah kilonu cooook uzun seneler boyunca korursun ve hep kendini mutlu hissettigin kiloda olursun. Darisi benim ve bu duyguyu tatmak isteyen her kesin basina

nil hanım tebrik ederim ve de bundan sonrası için de kilonuzu koruyabilmenizi temenni ederim.
ben de yaklaşık 6 ay gibi bir zaman diliminde 12 kilo verdim ve de 6 aydır mevcut kilomu koruyorum.
darısı tüm kilo vermek isteyenlerin başına .

teşekkür ederim farmasi. bende senin diyet öykünü ve başarını diyete başladığım sıralarda okumuştum. kilo vermek çok güzel bir duyguymuş. şimdi maharet bu kiloyu koruyabilmekte.. bende seni tekrar tebrik ediyorum..

çok teşekkür ederim canım artık topiğime yazma işine gerekçelerini belirterek bugün itibariyle son noktayı koydum. darısı tüm dostların başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…