- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
,Ben konunun a'sını b'sini bilmem, olayın cerrahi veya psikolojik boyutundan da anlamam zira bu konuda ihtisas yapmış bir tıp uzmanı değilim.
Ama bildiğim insanlar kadın veya erkek olsun hiç fark etmez, kendilerini doğdukları cinsiyetle bağdaştıramıyorsa bedenleri hakkında söz sahibi olup isterlerse cinsiyet değiştirebilirler.
Bu öyle kolayca ben kendimi erkek hissediyorum veya kadın hissediyorum ameliyat edin beni denilen birşey değil, yıllarca psikolojik tedavi görüyorlar, doktorlar kesinlikle onaylarsa ameliyat ediliyorlar.
Farklı görünmek, şımarıklık yapmak, dikkat çekmek için yapılan bir eylemde değil, psikolojileriyle de alakalı değil, bu insanlar kendilerini gerçekten kadın ya da erkek olarak görmüyorlar. Görmekten ziyade öyle hissetmiyorlar.
Şimdi Nil Erkoçlar'la gündeme geldi oysa evvelden beridir var olan birşey cinsiyet değiştirmek, hiç medyatik olmayan kadınlarında erkek olduklarını okudum ben, bu tıbbi birşey östrojen veya testosteron hormonlarından birinin daha ağır basmasıyla ilgili.
Ülkemizde ameliyat tuhaf karşılanıyor belki ama sırf dışlanmamak adına ameliyat olmadan kadınken erkek, erkekken kadın gibi yaşayan ünlü veya ünsüz çok insan var, kimi tercihleri yüzünden dışlanmak korkusuyla yurtdışında yaşamak zorunda hissediyor kendini.
Ben yargılamıyorum kimseyi, herkesin kendi tercihidir, çünkü gerçekten kolay bir karar değil, bir anlık hisle bütün hayatınızı değiştirebilir misiniz? Ameliyat olanlarında anlık hislerle ameliyat olduklarını düşünmüyorum, cinsiyet değiştirmek istiyorum diyenleri tedavi eden, süreçlerini takip eden doktorlarında anlık hisleri kabul ettiğini sanmıyorum, ayrıca ameliyat oldu diye niye bu kadar tepki gösterildi, tehdit edilmesi, ülkeyi terketmek zorunda kalabileceğini açıklaması, bir insan kendi bedeni hakkında verdiği karar yüzünden bunca zulmü hak etmiyor, oysa bir sürü insan var ameliyat olmadan erkek gibi, kadın gibi yaşayan.
Onları kabul eden ünlüler dünyasının, Rüzgar'ı dışlaması, medyada bu kadar tartışması bana anlamsız geliyor, radikal bir karar aldı evet ama kendinden başka kimseyi ilgilendirmeyen, üstelik kimseye zararı olmayan bir karar aldı.
Bunu bir erkekte yapsa tepkim aynı olurdu, ki Dünya genelinde erkeklerin ameliyat oranın daha fazla olduğunu düşünüyorum...
Yarın öbür gün çocuğunuz karşınıza böyle bir istekle çıkarsa yine aynı şeyleri söyleyebilecekmisiniz? merak ediyorum doğrusu.