Biz nişanlandığımız zaman ben çalışmıyordum. İş bulmadan düğün olmaz dediğim için iş bulana kadar bu konuyu hiç konuşmadık nişanlımla. Nişanımdan 3 ay sonra işe başladım. Birgün nişanlımla otururken ne zaman yaparız düğünü dedik, o da bana "kasım-aralık olabilir dedi. Eve geldim, aileme biz konuştuk sizin içinde uygunsa kasım-aralık gibi düğünü yapalım diyoruz dedik. Onlarda tamam dedi. Nişanlımda ailesine söylemiş, onlarda tamam deyince, takvimi önümüze aldık, gerek maddi yönden, gerek benim yeni bir işte çalışıyor olmamı göz önüne alarak (izin almak vs sorun olmasın diye) 21 Aralık tarihini belirledik. Ben tabi yine eve geldim, aileme 21Aralık uygun mu dedim, olur dediler. ve hazırlıklar başladı.
Yani bizde öyle, oğlan tarafı bize gelip düğünü şu tarihte mi yapalım bu tarihte mi gibi konuşmalar olmadı. Biz nişanlımla aileleri fazla yüzgöz etmeden hallettik işimizi.
Sizin durumu tam net bilemiyorum tabi ki ama, düğün çok masraflı bir iş. Nişanlının bir birikimi yoksa, belki bir süre çalışıp öyle kalkışmak istiyordur düğüne. İşe yeni girmiş, belki kendini işinde daha güvende hissetmek istiyordur. Biz bile, düğün hazırlıkları aşamasında izin almak zorunda kalacağım zamanları düşünerek düğün tarihine karar verdik. 1 aylık çalışanın zırt pırt izin almasıyla, 6-7 aylık iş yerinde belli bir güven oluşturmuş kişinin izin alması farklı sonuçta. Öyle ki, düğün izni 3 gün, 1 sene mi doldurmadığım için yıllık izin hakkımda yok ama bölge müdürümüz çok anlayışlı bir şekilde 1 hafta yaparız o tatili sen üzülme dedi. 1 aylık çalışan olsaydım bunu söylemezdi sanmıyorum.
Bence acele etme, nişanlın işine alışsın, belki biraz birikim yapar o zaman konuşur seninle, sürekli düğün zaman diye sorarsan sıkılır.Üstüne gitme.